broxopios Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρα. Χθες παρέλαβα το κινητό. Ελάχιστα το έχω χρησιμοποιήσει. Στην ουσία με τις ρυθμίσεις παλεύω. Έχω κάποιες ερωτήσεις/απορίες. 1. Πως διαγράφω την αριστερή επιφάνεια εργασίας με το Google discovrer? Να μην υπάρχει καθόλου. 2. Στα realme υπάρχουν διπλότυπες εφαρμογές πέρα από τα social media που μου εμφανίζει; 3. Το fade in στον ήχο κλήσης πως γίνεται να το καταργήσουμε; Να ξεκινάει κατευθείαν δυνατά;
tasvar Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Δεν έχω τη συσκευή αλλά το realme 7. (Στο συρτάρι πλέον). Στις ερωτήσεις σου, μάλλον δεν γίνεται κάτι από αυτά που ρωτάς. Επίσης δεν υπάρχει theme store. Ραδιόφωνο. Δεν μπορώ να βρώ πως αλλάζει στην αρχική οθόνη, η προεπιλεγμένη οθόνη, να την αλλάξω όπως θέλω εγώ. (Στη μέση). 1
broxopios Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Νομίζω ότι είναι θέματα με τα οποία μπορείς να ζήσεις τελικά αφού θες λίγες μέρες να συνηθίσεις την αλλαγή από διαφορετική συσκευή. Ήδη στα παραπάνω που ρώτησα ήδη δε με ενοχλούν. Το μόνο που σίγουρα θα ήθελα να αλλάξω είναι το Google Discover. Το μόνο που βρήκα είναι να το απενεργοποιήσω, αλλά η οθόνη αριστερά συνεχίζει να υπάρχει. Σαν συσκευή στις λίγες μέρες που τη χρησιμοποιώ είναι σούπερ. Γρήγορη, πολύ ωραία οθόνη, φωτογραφίες και βίντεο. Βέβαια να πω ότι προέρχομαι από το Redmi Note 4 οπότε σίγουρα η διαφορά είναι αισθητή. Μου αρέσει πολύ και το always display on που δεν είχα στην προηγούμενη συσκευή και μου αρέσει σαν λειτουργία. Νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό που θα το αναζητώ σε επόμενα smartphone. Επίσης να πω ότι στο πιάσιμο η συσκευή είναι πάρα πολύ καλή. Τουλάχιστον σε σχέση με το Redmi Note 8 pro, 9 pro & Poco X3 pro που πρόσφατα έχω πιάσει. Χθες βράδυ που ήμουν στο πατρικό και δεν είχα ούτε τηλεόραση στο δωμάτιο, έβαλα να δω το Matrix το καινούριο στο Realme. Φοβερή και χρώματα και εκεί. Κάποια στιγμή θα ήθελα να αλλάξω τη θήκη γιατί αυτή που έχει μέσα ψιλογλιστράει. Δηλαδή και μια απλή διάφανη να βρω με καλό κράτημα και προστασία δε θα με χαλάσει γιατί μου αρέσει και το γκρι χρώμα που πήρα. Και επίσης να βρω ένα καλό τζαμάκι και όχι flexible. Πήρα το παρακάτω αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος καθώς περιμετρικά αφήνει κενό. https://www.skroutz.gr/s/32063910/Volte-Tel-2-5D-Tempered-Glass-Realme-GT-Master-Edition.html
Annasp Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Στις 25/12/2021 στις 6:57 ΜΜ, broxopios είπε Νομίζω ότι είναι θέματα με τα οποία μπορείς να ζήσεις τελικά αφού θες λίγες μέρες να συνηθίσεις την αλλαγή από διαφορετική συσκευή. Ήδη στα παραπάνω που ρώτησα ήδη δε με ενοχλούν. Το μόνο που σίγουρα θα ήθελα να αλλάξω είναι το Google Discover. Το μόνο που βρήκα είναι να το απενεργοποιήσω, αλλά η οθόνη αριστερά συνεχίζει να υπάρχει. Σαν συσκευή στις λίγες μέρες που τη χρησιμοποιώ είναι σούπερ. Γρήγορη, πολύ ωραία οθόνη, φωτογραφίες και βίντεο. Βέβαια να πω ότι προέρχομαι από το Redmi Note 4 οπότε σίγουρα η διαφορά είναι αισθητή. Μου αρέσει πολύ και το always display on που δεν είχα στην προηγούμενη συσκευή και μου αρέσει σαν λειτουργία. Νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό που θα το αναζητώ σε επόμενα smartphone. Επίσης να πω ότι στο πιάσιμο η συσκευή είναι πάρα πολύ καλή. Τουλάχιστον σε σχέση με το Redmi Note 8 pro, 9 pro & Poco X3 pro που πρόσφατα έχω πιάσει. Χθες βράδυ που ήμουν στο πατρικό και δεν είχα ούτε τηλεόραση στο δωμάτιο, έβαλα να δω το Matrix το καινούριο στο Realme. Φοβερή και χρώματα και εκεί. Κάποια στιγμή θα ήθελα να αλλάξω τη θήκη γιατί αυτή που έχει μέσα ψιλογλιστράει. Δηλαδή και μια απλή διάφανη να βρω με καλό κράτημα και προστασία δε θα με χαλάσει γιατί μου αρέσει και το γκρι χρώμα που πήρα. Και επίσης να βρω ένα καλό τζαμάκι και όχι flexible. Πήρα το παρακάτω αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος καθώς περιμετρικά αφήνει κενό. https://www.skroutz.gr/s/32063910/Volte-Tel-2-5D-Tempered-Glass-Realme-GT-Master-Edition.html Αν θες μπορείς να βάλεις themes και να αλλάξεις γραμματοσειρες απλά δεν έχει ωραία θέματα μόνο στην Ινδία έχουν ωραία θέματα επί πληρωμή αλλά όσο και αν προσπάθησα δεν μπορούσα να τα εγκαταστήσω, πάντως αν θες το global theme store πες μου να σου πω πως θα το εγκαταστήσεις και θα βάλεις τα θέματα.
broxopios Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Νόμιζα ότι γινόταν απλά με μια ρύθμιση. Μου αρέσει το default θέμα οπότε δεν θέλω να ασχοληθώ με κάτι άλλο τουλάχιστον για τώρα.
Annasp Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Στις 28/12/2021 στις 5:11 ΜΜ, broxopios είπε Καλησπέρα. Νόμιζα ότι γινόταν απλά με μια ρύθμιση. Μου αρέσει το default θέμα οπότε δεν θέλω να ασχοληθώ με κάτι άλλο τουλάχιστον για τώρα. Βρήκα πως να απενεργοποιήσεις το Google discover αλλά η σελίδα στα αριστερά συνεχίζει να υπάρχει απλά χωρίς ειδήσεις
broxopios Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, Annasp είπε Βρήκα πως να απενεργοποιήσεις το Google discover αλλά η σελίδα στα αριστερά συνεχίζει να υπάρχει απλά χωρίς ειδήσεις Ναι αυτό το είχα βρει κι εγώ. Έλεγα αν υπήρχε τρόπος να εξαφανιστεί η σελίδα αριστερά. Βέβαια το έχω συνηθίσει πλέον.
Grin Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα. Με το συγκεκριμένο κινητό αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Στη θύρα aux του αυτοκινήτου που το συνδέω με audio jack, δεν μεταδίδει ήχο. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που δεν το "επιτρέπει"; Τα ακουστικά λειτουργούν κανονικά. Επίσης το aux του αυτοκινήτου δεν νομίζω να έχει θέμα γτ συνδέσαμε άλλες συσκευές και λειτουργούν.
9-11 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Κάτοχος της συσκευής εδώ και μερικές μέρες χωρίς να το έχω setάρει πλήρως. Ένα από τα πλεονεκτήματα του RealmeUI είναι πως πρόκειται για “Vanilla Android”, κάτι που σημαίνει πως ο χρήσης γλιτώνει αρκετό bloatware. Έλα όμως που η Google (για λόγους που όλοι μπορούν να φανταστούν) αποφάσισε να φορτώσει σαβουροapps διά της πλαγίας οδού! Πως; Μα ορίζοντάς τα ως system ώστε να ΜΗΝ είναι δυνατή η επιλογή απεγκατάστασης. 🤬 (και όχι, το "Force stop" δεν αρκεί) Ένα από αυτά είναι το Neflix το οποίο δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να χρησιμοποιήσω. Αναζητώντας οδηγούς που να ΜΗΝ απαιτούν rootάρισμα (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται), έπεσα πάνω σε ένα άρθρο του Droidwin. Έχει δοκιμάσει κανείς να το εφαρμόσει; Πέραν του Netflix έχω αρκετά ακόμα apps από τα οποία θέλω να απαλλαγώ (Chrome, Games, Google One, Keep Notes, Music, Photos, Weather) είτε γιατί υπάρχουν καλύτερες, non-intrusive FOSS εναλλακτικές λύσεις, είτε απλώς γιατί μου είναι άχρηστα. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από 9-11
koutsis Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, 9-11 είπε Κάτοχος της συσκευής εδώ και μερικές μέρες χωρίς να το έχω setάρει πλήρως. Ένα από τα πλεονεκτήματα του RealmeUI είναι πως πρόκειται για “Vanilla Android”, κάτι που σημαίνει πως ο χρήσης γλιτώνει αρκετό bloatware. Έλα όμως που η Google (για λόγους που όλοι μπορούν να φανταστούν) αποφάσισε να φορτώσει σαβουροapps διά της πλαγίας οδού! Πως; Μα ορίζοντάς τα ως system ώστε να ΜΗΝ είναι δυνατή η επιλογή απεγκατάστασης. 🤬 (και όχι, το "Force stop" δεν αρκεί) Ένα από αυτά είναι το Neflix το οποίο δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να χρησιμοποιήσω. Αναζητώντας οδηγούς που να ΜΗΝ απαιτούν rootάρισμα (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται), έπεσα πάνω σε ένα άρθρο του Droidwin. Έχει δοκιμάσει κανείς να το εφαρμόσει; Πέραν του Netflix έχω αρκετά ακόμα apps από τα οποία θέλω να απαλλαγώ (Chrome, Games, Google One, Keep Notes, Music, Photos, Weather) είτε γιατί υπάρχουν καλύτερες, non-intrusive FOSS εναλλακτικές λύσεις, είτε απλώς γιατί μου είναι άχρηστα. Δεν μπορείς να τις κάνεις απλά απενεργοποίηση ?
9-11 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω πως αποδίδεται στην αγγλική η «απενεργοποίηση», αν εννοείς την επιλογή "Force stop", την έκανα. Το θέμα είναι πως τα περιττά/ενοχλητικά apps δεν σταματούν να λειτουργούν 100%. Όταν π.χ. μπαίνεις στο Play Store για ενημερώσεις, σου πετάγεται update notification για κάτι που δεν θέλεις καν να υπάρχει στο σύστημά σου. Τέλος πάντων, αφιέρωσα λίγη ώρα κάνοντας copy/paste εντολών στο PowerShell (δεν είναι δα και πυρηνική φυσική) και κατάφερα να αφαιρέσω ΕΝΤΕΛΩΣ την 1η παρτίδα. Η πλάκα είναι πως με το που τελείωσα, βρέθηκα στο XDA Developers forum όπου ένα αλάνι (να ’ναι καλά ο άνθρωπος) έχει αναπτύξει GUI που λύνει τα χέρια του χρήστη. ADB AppControl λέγεται και μακάρι να το είχα δει νωρίτερα... Εσείς το έχετε δοκιμάσει; Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από 9-11
koutsis Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, 9-11 είπε Δεν ξέρω πως αποδίδεται στην αγγλική η «απενεργοποίηση», αν εννοείς την επιλογή "Force stop", την έκανα. Το θέμα είναι τα ενοχλητικά apps δεν σταματούν να λειτουργούν στο 100%. Όταν μπαίνεις στο Play Store για ενημερώσεις, σου πετάγεται update notification για κάτι που δεν θέλεις καν να υπάρχει στο σύστημά σου. Δεν εννοώ τo force stop. Εννοώ το disable. Δεν ξέρω τι κάνουν τα realme αλλά σε samsung έχει δύο επιλογές, "αναγκαστική διακοπή" και "απενεργοποίηση"...
9-11 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 To "Disable" για αρκετά από τα apps είναι γκριζαρισμένο, μόνο "Force Stop" («Αναγκαστική διακοπή») μπορεί να γίνει, δηλ. μια λύση μεσοβέζικη που προσωπικά δεν με καλύπτει. Με το "Platform Tools" σε command line ή το ADB AppControl σε γραφικό περιβάλλον λύνεις το πρόβλημα στη ρίζα του. Τουλάχιστον μέχρι την αναβάθμιση σε Android 13 όταν και εφόσον το υποστηρίξει η εταιρεία. Και απ’ ότι βλέπω υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες αν *κάτι* πάει στραβά. Δίνεται δυνατότητα ανάκτησης των packages που αφαιρεί ο user. Αναφορά σε κείμενο ADB Command to Reinstall Removed Bloatware Apps. In some instances, removing a bloatware app might make your device behave unexpectedly or the app might itself send Frequent Crash pop-ups. So the best bet in those cases is to reinstall that app. This could be done via the following command: cmd package install-existing <package name> Και έτσι έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο...
GATE123 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, 9-11 είπε Η πλάκα είναι πως με το που τελείωσα, βρέθηκα στο XDA Developers forum όπου ένα αλάνι (να ’ναι καλά ο άνθρωπος) έχει αναπτύξει GUI που λύνει τα χέρια του χρήστη. ADB AppControl λέγεται και μακάρι να το είχα δει νωρίτερα... Εσείς το έχετε δοκιμάσει; Το συγκεκριμένο θα είναι καλό στα Xiaomi που έχουν πολύ πράμα για "πέταμα" αν και είχαν βγάλει από την κοινότητα κάτι παρόμοιο για Xiaomi. Αλλά αυτό βλέπω ότι κάνει για όλα τα κινητά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα