Προς το περιεχόμενο

Πήραμε φωτιά!

GeorgeSmirlis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα έγινε αυτό....

Και τσουπ σβήνουν όλα και φλόγα από τον υπολογιστή κανονικότατα. Ευτυχώς όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα είναι μια χαρά.

Πάει η αγαπημένη 7950. Ναι ήταν παλιά και είχε βγάλει αμέτρητες ώρες παιχνιδιού. 

Τι προτείνει η ομάδα? Καμιά μεταχειρισμένη r9 290 ή θα είναι πιωμενη? Κάποια καινούρια? Έχω μείνει αρκετά πίσω οπότε θα χρειαστώ βοήθεια!

Μέχρι 150-200βαρια.

Ευχαριστώ πολύ!

IMG_20211222_223343_36.jpg

Επεξ/σία από GeorgeSmirlis
  • Sad 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κρίμα! Μα να σκάσουν οι SMD πυκνωτές; (Μπορεί να βραχυκύκλωσε το mosfet)

Σχετικά με τις R9 οι γνώμες μας εδώ: 

Επεξ/σία από Τέρης Α.

Λογικά κάτι την άκουσε και σκάσαν οι smd. Τώρα για την r9. Στο άλλο μηχάνημα έχω r9 290 trix oc σε άριστη κατάσταση σχεδόν αδουλευτη, την έχω καταευχαριστηθει γι'αυτό έλεγα να πάρω πάλι μια ίδια για το μηχάνημα που έπαθε ζημιά. Ναι είναι ενεργοβορα και σίγουρα παλιά αλλά θέλω να μείνω σε AMD λόγω freesync οθόνης. 

1 λεπτό πριν, GeorgeSmirlis είπε

έχω r9 290 trix oc σε άριστη κατάσταση σχεδόν αδουλευτη

Θα πρέπει και ο πωλητής να την έχει στην ίδια κατάσταση.

Ναι και σκέψου την είχα πάρει πριν χρόνια πραγματικά αδουλευτη σε ξεφτίλα τιμή. 

Αλλιώς υπάρχει κάποια άλλη πάνω κάτω σε αυτά τα χρήματα?

Στις 22/12/2021 στις 10:40 ΜΜ, GeorgeSmirlis είπε

Σήμερα έγινε αυτό....

Και τσουπ σβήνουν όλα και φλόγα από τον υπολογιστή κανονικότατα. Ευτυχώς όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα είναι μια χαρά.

Πάει η αγαπημένη 7950. Ναι ήταν παλιά και είχε βγάλει αμέτρητες ώρες παιχνιδιού. 

Τι προτείνει η ομάδα? Καμιά μεταχειρισμένη r9 290 ή θα είναι πιωμενη? Κάποια καινούρια? Έχω μείνει αρκετά πίσω οπότε θα χρειαστώ βοήθεια!

Μέχρι 150-200βαρια.

Ευχαριστώ πολύ!

H σκονη και οι αραχνες, ειναι  κακο πραγμα για την μακροζωια.

• Like 1

Στις 22/12/2021 στις 10:49 ΜΜ, Τέρης Α. είπε

Κρίμα! Μα να σκάσουν οι SMD πυκνωτές; (Μπορεί να βραχυκύκλωσε το mosfet)

1 ώρα πριν, toyo73 είπε

H σκονη και οι αραχνες, ειναι  κακο πραγμα για την μακροζωια.

Δεν ήθελα να το γράψω αυτό τη μέρα που ανέβηκε από σεβασμό στον πόνο του @georgesmirlis, αλλά μετά από τόσες μέρες και την πάσα που μου κάνεις toyo73, νομίζω κολλάει.

Όταν έχουμε αστοχία σε στοιχείο ενός εκ των δύο power stages που βρίσκονται κοντύτερα στο pci-e και τη μητρική είναι λόγω ανεξέλεγκτων θερμοκρασιών. Λόγω του ότι βρίσκονται πιο κοντά στη γωνία που κάνουν οι δύο πλακέτες και ο αέρας εκεί γίνεται πιο δυσκίνητος. Το hotspot των VRM εντοπίζεται εκεί στο 90+% των καρτών. Αν δεν είναι στο χαμηλότερο, είναι στο δεύτερο χαμηλότερο, το οποίο παρόλο που δεν είναι τόσο "θαμμένο", ζεστένεται και από το πρώτο και από το τρίτο. Τα ίδια με τα power stages ισχύουν και για τα ram chips.

Επομένως από τα 150-200 ευρώ της καινούργιας μεταχειρισμένης κάρτας, ίσως είναι συνετό να κόψουμε κάτι και για κάναν ανεμιστήρα κουτιού τουλάχιστον, αν όχι για καθαρισμό, πάστα, pads και custom προφίλ από ειδικό.

• Like 2
  • Thanks 1

Στις 22/12/2021 στις 10:40 ΜΜ, GeorgeSmirlis είπε

Σήμερα έγινε αυτό....

Μέχρι 150-200βαρια.

Ευχαριστώ πολύ!

Δες με πολυμετρο αν έχεις βραχυκύκλωμα μεταξύ 12 βολτ γραμμής και πυρήνα. Αν ναι πάει πέταμα πρακτικά. Αν όχι υπάρχει ελπίδα.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΡΕΥΜΑ.

Αν δεν έφαγε ο πυρήνας 12 βολτ (αλλά και έφαγε υπάρχει πιθανότητα να έζησε αν έκλεισε άμεσα), καθαρίζεις την καμένη περιοχή μέχρι να μην έχεις βραχυκύκλωμα. Αφαιρείς το καμένο μοσφετ, τους πυκνωτές κτλ που έχει γύρω γύρω, και το τρέχεις με -1 power stage. Θα δουλέψει και στα στοκ ανετα, αλλά για σιγουριά τραβά και 5% undervolt/clock.

Αν δεν μπορείς να την δεις εσυ μπορώ ίσως να ρίξω μια ματιά.

• Like 4

Συμφωνω απολυτα με ολες τις αποψεις και περι καθαρισμου και περι αστοχιας. Σιγα μην στεναχωρηθουμε για μια καρτα. 

Το κουτι και με σωστο airflow ειναι και με αρκετους ανεμιστηρες στις σωστες θεσεις. Παστα περασμενη πριν κανα 1.5 χρονο σιγουρα. 

Sheo στειλε διευθυνση να στην στειλω με γενικη 😉.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...