Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιοι έχετε επιδωθει στο γνωστό σπορ και με τα δύο χέρια. Μάγκες, βρείτε καμία γυναίκα γιατί το έχετε χάσει το παιχνίδι απ' τα πολλά τα pixels. 

Ο άλλος λέει θα νοιαστεί ο Μπουρλά, η Μαντόνα και ο Ζουκεμπεργκ για τον ξάδερφο απ' το Μενίδι και τον κατσικογαμη στο Πακιστάν. Είστε σοβαροί ρε; Εδώ δεν σας νοιάζει τι γίνεται στο διπλανό διαμέρισμα, ξαφνικά σας πιάσαν ανησυχίες για τα παραπάνω "σημαντικά" παραδείγματα ανθρώπων; Το 99% ου λέτε τέτοιες αρλουμπες θα πάτε να δείτε το Spiderman με νάτσος και 2x Maxi Cola, αδιαφορώντας για τους 10 ζητιάνους που μέχρι να φτάσετε στο Village, σας άπλωσαν το χέρι.

Όποιος θέλει βόλτα με το τρένο, ανεβαίνει. Οι υπόλοιποι συνεχίστε να βλέπετε τον Πιλάβιο να πετάει και τα συννεφάκια να χρωματίζονται στο auto. 

"Όλα γίνονται για τα χειρότερα" ναι. Η άλλη γνωστή καραμέλα. Για τα χειρότερα αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής. Σταματήστε να βλέπετε μπαμπούλες γύρω σας. Οικοσύστημα είναι ο άνθρωπος. Κάποιοι θα ζήσουν κάποιοι θα πεθάνουν μέσα από αλλαγές και εξέλιξη. Καλώς η κακώς η τεχνολογία θα  εκμηδενίζει την ανάγκη για εργατικά χέρια. Ε κάποιοι θα δούνε τα χορταράκια ανάποδα πιο σύντομα...τι να κάνουμε. Μέχρι να επέλθει ισορροπία και να μην γεννάνε οι Κινέζοι και τα κουνέλια. Ή μέχρι να δώσει άδεια η πολεοδομία να χτιστεί η πρώτη 7οροφη στον Άρη.

Κάποτε ο πρόγονος σας ταξίδευε μέρες για να βρει φαγητό. Κάποιοι ζούσαν και τρώγαν,  κάποιους τους τρώγαν τα θηρία. Αργότερα ανακάλυψε την ψησταριά weber. Έτρωγε καλύτερα και πιο γρήγορα, ανακάλυψε και την bbq sauce,  αλλά κάποιοι ανατινάχθηκαν λόγω διαρροής αερίου. 

Ε τι α κάεινς; Α κάειτς α μαλώεις τώρα;

ΥΓ. Έχει ακούσει κανείς τι έλεγαν οι "φωστήρες" όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες πάνες για μωρά, κάποιες δεκαετίες πριν; Κάντε λίγο homework...

• Like 3
  • Απαντ. 195
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostasperv είπε

Eισαι αρκετά εριστικός και στο έχουν πει και άλλοι πιο παλιά...

Πιο πριν έγραψαν αρκετοί για τον τρόπο με τον οποίο απαντάς που υποδηλώνει τα πάντα εκτός από γνώση και σύνεση. 

Δυο και εσύ τρεις που θεώρησαν ότι στο αρχικό μου ποστ έπρεπε να απαντήσουν… και οι δυο, με εσένα θα φανεί, μάλιστα πέρασαν στην επίθεση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατευθείαν, δεν ήξερα όταν με βρίζουν να απαντάω με ευγένεια και μάλιστα σε άτομα που αποδεδειγμένα εδώ μέσα δεν την αξίζουν…

Οσο για την γνώση, και αφού με παρακολουθείς μιας και γνωρίζεις πόσοι και πως με χαρακτηρίζουν, θα έπρεπε να ξέρεις τι επαγγέλλομαι και για το αν σε αυτά τα θέματα έχω γνώση ή όχι… 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AtiX είπε

Οσο για την γνώση, και αφού με παρακολουθείς μιας και γνωρίζεις πόσοι και πως με χαρακτηρίζουν, θα έπρεπε να ξέρεις τι επαγγέλλομαι και για το αν σε αυτά τα θέματα έχω γνώση ή όχι… 

Δεν σε παρακολουθώ , δεν είμαι η Google...  😄

Άποψη μου είναι ότι υπερβάλλεις πολλές φορές αλλά θα μου πείς σε forum πάντα επικρατεί η υπερβολή και όχι η λογική

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostasperv είπε

Δεν σε παρακολουθώ , δεν είμαι η Google...  😄

Άποψη μου είναι ότι υπερβάλλεις πολλές φορές αλλά θα μου πείς σε forum πάντα επικρατεί η υπερβολή και όχι η λογική

Έχω εξήγηση που λειτουργεί η λογική και που όχι… αν πιστεύεις ότι σε άτομα που επικαλούνται ένα κείμενο 2000 χρόνων, ή ένα βιβλίο ή έναν φόβο μπορείς να επιχειρηματολογίσεις με λογική εδώ ήμαστε, ξεκινά μπας και μάθω…

Δημοσ.
23 ώρες πριν, kotronas είπε

Και όχι μόνο με μία μικρή αναβάθμιση θα δείχνει πόσα ποτήρια αλκοόλ καταναλώσατε στον κύριο αστυνομικό που σας σταμάτησε μόλις για αλκοτεστ.

Τι καημός, αλλά...  

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Ό,τι καλύτερο έχει ανέβει στο σαιτ εδώ και πάρα πολύ καιρό

Που να διάβαζες και όσα έσβησαν οι μοντ.Θα τράβαγες τα μαλλιά σου.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχω σημαίνει ελέγχομαι

του Τζόρτζιο Αγκάμπεν*

Ας ξεκινήσω με το πρόβλημα του λεγόμενου «green pass» (ψηφιακό πιστοποιητικό) το ποίο δεν είναι ένα ιατρικό πρόβλημα αλλά ένα πολιτικό ζήτημα.

Το «green pass» οι άνθρωποι πιστεύουν, στην Ιταλία τουλάχιστον, ότι είναι εργαλείο για να εξαναγκάσει τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Θεωρώ ότι είναι το ακριβώς αντίθετο. Ο εμβολιασμός προορίζεται για να εξαναγκάσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν ψηφιακό πιστοποιητικό, έτσι ώστε να υποταχθούν μόνοι τους σε ένα γενικευμένο έλεγχο.

Προκειμένου να κατανοήσουμε τι είναι πραγματικά το «green pass» και πως άλλαξε όλη η αντίληψη μας για την ελευθερία μας, πρέπει να περιγράψουμε μέσα από την εννοιολογική κατηγορία που είναι οικεία στην Ιστορία του Δικαίου που αποκαλείται «authorized freedom» (αδειοδοτημένη ελευθερία). Η αδειοδότηση είναι μια ενέργεια, η οποία δεν δίνει νέα δικαιώματα, αλλά επιτρέπει την άσκηση και την εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων δικαιωμάτων.

Ας πούμε λοιπόν ότι έχουμε την κατοχυρωμένη ελευθερία να πάμε σε ένα μουσείο, να πάρουμε το τρένο, αλλά τώρα πρέπει να είσαι αδειοδοτημένος για να ασκήσεις αυτή την ελευθερία. Ο όρος αδειοδότηση (authorization) προέρχεται από τη λατινική λέξη «auctor» (δημιουργός-πηγή εξουσιοδότησης – αδειοδοτούσα αρχή). Τι είναι ο «auctor». Είναι αυτός που έχει την εξουσία να προσδιορίσει την ενέργεια/πράξη ενός ατόμου, το οποίο από μόνο του δεν έχει την ικανότητα να προβεί σε μια έγκυρη νομική ενέργεια, όπως ένα παιδί ή ένας «τρελός». Έτσι, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να έχουν την ικανότητα να κάνουν μια έγκυρη νομική ενέργεια, χρειάζονται μια αδειοδοτούσα αρχή. Αυτό σημαίνει όλους του πολίτες στην Ιταλία, αυτή τη στιγμή, τους μεταχειρίζονται σαν να είναι παιδιά, σαν να είναι «τρελοί», που χρειάζονται μια αδειοδότηση για να ασκήσουν την ελευθερία τους, αυτή που μέχρι πρότινος ασκούσαν χωρίς αδειοδότηση. Αυτό που είναι απίστευτο είναι ότι όσοι έχουν το ψηφιακό πιστοποιητικό (green pass) θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή είναι ελεύθεροι να ασκούν την ελευθερία τους, ενώ μια «αδειοδοτημένη ελευθερία» είναι μια μη-ελευθερία, γιατί αφού έχουν αδειοδοτηθεί ανά πάσα στιγμή αυτή η αδειοδότηση μπορεί να αποσυρθεί.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι σημαίνει «αδειοδοτημένη ελευθερία» επειδή άλλαξε εντελώς την ιδέα της ελευθερίας. Η «αδειοδοτημένη ελευθερία» είναι ένα είδος «ελευθερίας». Είναι ένα άλλο είδος «ελευθερίας».

https://edromos.gr/yparcho-simainei-elegchomai/?amp

Δημοσ.

Προς όλους τους υπερπρόθυμους.

Στα δεξιά μπαίνει παιδιά. Μόνο εκεί «μετράει».

Δείτε την εικόνα, μην πάει κάποιος από εσάς «χαμένος».

ezgif.com-gif-maker -.jpg

Δημοσ.
Στις 22/12/2021 στις 10:01 ΜΜ, leogr90 είπε

οτι δεν εχεις ηδη κινητο που κουβαλας συνεχεια μαζι σου, εχει ολες τις πληροφοριες σου, εγκατεστημενο gps και εχει φτιαξει εξατομικευμενο προφιλ για σενα (και ολα αυτα τα εχεις δωσει με τη θεληση σου), το τσιπακι περιμεναν για να σε παρακολουθουν.....

Αυτο που λες αδερφε ειναι η μεγαλυτερη πλανη. Αφου ολα αυτα Που λες Ισχύουν γιατι θελουν να μου βαλουν στο χερι και το τσιπάκι..; Για απαντησε μου. 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dimitrio14 είπε

Αυτο που λες αδερφε ειναι η μεγαλυτερη πλανη. Αφου ολα αυτα Που λες Ισχύουν γιατι θελουν να μου βαλουν στο χερι και το τσιπάκι..; Για απαντησε μου. 

Ποιος θέλει να σου βάλει στο χέρι τσιπάκι; 

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...