Basilhs23___ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 22 λεπτά πριν, maparios είπε η μητέρα μου τον πήρε με το καλό και η αντίδραση ήταν η ίδια... εχω την ιδια απορία φίλτατε αν ειναι ετσι, πρεπει να ειναι 250 σε ΚΑΘΕ πλευρα της μπαρας,πραγμα οχι απλα απίθανο, αλλα 100% ακατορθοτο, καθως το παγκοσμιο ρεκορ σε αρση θανατου πχ ειναι 501 κιλα αν δεν κανω λαθος, οποτε να κανει ο φοιτητης 520 (μαζι με τη μπαρα) μου φαινεται ακατορθωτο. δεν τον εχω δει, η μητερα μου ειπε ομως οτι ειναι γεροδεμενος πολυ μενει σε αλλη περιοχη, δεν τον νοιαζει και το μονο που λεει ΚΑΙ αυτος,εφοσον δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας δεν θα του λετε τιποτα (του νοικιαστή) αυτο πρέπει να γίνει σε συναινώηση με κάποιον, ίσως επέμβω εγω, αλλα δεν εχω παρει απόφαση ακόμη καθώς είμαστε πιο κοντα ηλικιακά αποτι πχ οι γονεις μου, θεωρώ οτι ίσως δείξει περισσότερη κατανόηση.. εναντιον του ιδιοκτητη πως; νομικα; λεκτικα; με απειλες; δεν ξερω κατα ποσο θα δουλεψει αυτο... εχω διαβασει πολλά θεματα γιατι εκανα αναζητηση πριν το ανοιξω αυτο, και ενα παρομοιο περιστατικο με κατι ρωμα απο το 2015-2017 βρήκα,που κανανε τρελη φασαρια σε ωρα ΜΗ κοινής ησυχίας, και ακρη δεν είχε βγεί ουτε εκεί στις 7 σελίδες που διάβασα. επίσης,εκεί γινόταν καθημερινά και συνεχώμενα φασαρία, στη δική μου περίπτωση γίνεται διακεκομένα και μερικές φορές την εβδομάδα..δηλαδή και αστυνομία να πάει, δεν ξέρω καν αν θα πούν τίποτα, ή απλα θα κράξουν τον πατέρα μου που τους ''τραβάει'' να ελέγξουν κάτι,το οποίο ακούγετε 10-15 φορές σε μία ωρα..δεν το έζησα εγω αλλα μου ειπαν οτι ειναι πολυ δυνατος θορυβος το διαμερισμα του φοιτητη ειναι στον πρωτο, ο πατέρας μου στον τέταρτο..δεν εχει αλλους απο κατω του! μονο μαγαζι, το οποιο δεν εχει διαμαρτηρηθει μεχρι στιγμης Και μαγαζί να έχει, αποκλείεται ασυζητητί να μην είχαν πρόβλημα αν έπεφτε ολόκληρο βάρος υπό ελεύθερη πτώση στο δάπεδο εκτός κι αν έχουν μουσική και σχετική φασαρία εκεί. Επίσης, αν το διαμέρισμα είχε ξύλινα δάπεδα εκεί που έριχνε το βάρος θα είχαν υποστεί ζημιές. Οι ένοικοι των διπλανων διαμερισματων του 1ου η από επάνω στον 2ο έπρεπε να είχαν περισσότερο πρόβλημα από ότι εσείς στον 4ο. Μην πολύ μιλάτε στον ιδιοκτήτη του, ο ιδιοκτήτης που δεν μένει εκεί το μόνο που τον νοιάζει είναι να βρίσκεται αυτός εκεί να μην έχει φθορες το σπιτο και να εισπράττει το ενοίκιο του, αν του πάτε κόντρα η καταλάβει ότι προσπαθείτε να τον διώξετε τότε θα προσπαθήσει και αυτός να υπερασπιστεί τον ενοικιαστή του, αυτό φαίνεται από την απάντηση του να μην του λέτε τίποτα αφού είναι ώρες μη κοινής ησυχίας....
DownUNDERground Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, Dantε είπε Βρειτε 2 κομματια λαστιχα σε μεγεθος-σχημα mousepads και δωστε του τα και ζητηστε ευγενικα να κανει την εξυπηρετηση να ριχνει εκει πανω τα βαρη. Νομιζω το μονο που μπορεις να κανεις. DownUNDERground to the rescue. Επιτέλους να φανούν χρήσιμα!😂 1
Petros Electron Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δεν μπορειτε να του κάνετε κατι, κάντε υπομονή θα τα βαρεθεί κάποια στιγμή και θα τα παρατήσει, (ισως οταν θα βρει και γκομενα??!!) 😅
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, maparios είπε το διαμερισμα του φοιτητη ειναι στον πρωτο, ο πατέρας μου στον τέταρτο..δεν εχει αλλους απο κατω του! μονο μαγαζι, το οποιο δεν εχει διαμαρτηρηθει μεχρι στιγμης Με συγχωρεις,νόμιζα πως βρίσκεται από πάνω τους. Συμφωνα με αυτά τα νέα δεδομένα και εφόσον 2 άλλοι όροφοι ενδιάμεσα και μαγαζί από κάτω δεν ασχολούνται (ή φοβούνται..), δεν μπορώ να δω πως θα βγει άκρη. Εντυπωσιάζομαι βέβαια που ο ιδιοκτήτης σφυρίζει αδιάφορα στο οτί σκάει επανω στο πάτωμα του (μάρμαρο,πλακάκι,ξύλο;;;) τόσο βάρος. Δεν νομίζω οτί εάν το έβλεπε να συμβαίνει θα έκανε την πάπια, μιλώντας πάντα από προσωπική πείρα με ιδιοκτήτες όταν νοίκιαζα. Εκτός εάν έχει καμιά 20αρια ακίνητα,ξέρω γω. Καλη τύχη και φώτιση εύχομαι... Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2021 από ccchristopoulosccc
DownUNDERground Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, ccchristopoulosccc είπε Εντυπωσιάζομαι βέβαια που ο ιδιοκτήτης σφυρίζει αδιάφορα στο οτί σκάει επανω στο πάτωμα του (μάρμαρο,πλακάκι,ξύλο;;;) τόσο βάρος. Δεν νομίζω οτί εάν το έβλεπε να συμβαίνει θα έκανε την πάπια, μιλώντας πάντα από προσωπική πείρα με ιδιοκτήτες όταν νοίκιαζα. Εκτός εάν έχει καμιά 20αρια ακίνητα,ξέρω γω. Ή αν δεν τον παίρνει να κοντράρει;😁
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Ή αν δεν τον παίρνει να κοντράρει;😁 Χαχαχα,θεωρώ οτί αυτό είναι λίγο αργά να το λάβουμε υπόψιν, και ο μπαμπούλας να έρθει ως ενοικιαστής, μπορείς απλά να αρνηθείς, όσο "ντούκι¨ και αν είναι. Εάν τον έβαλες μέσα, είναι προφανώς μία παράμετρος που ζύγισες και δεν έλαβες υπόψιν εκείνη τη στιγμή.
DownUNDERground Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, ccchristopoulosccc είπε Χαχαχα,θεωρώ οτί αυτό είναι λίγο αργά να το λάβουμε υπόψιν, και ο μπαμπούλας να έρθει ως ενοικιαστής, μπορείς απλά να αρνηθείς, όσο "ντούκι¨ και αν είναι. Εάν τον έβαλες μέσα, είναι προφανώς μία παράμετρος που ζύγισες και δεν έλαβες υπόψιν εκείνη τη στιγμή. Που να ήξερε ότι μπορεί να του βγει αρσιβαρίστας δωματίου;
maparios Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Bitbit είπε Δε ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται αλλά κι εγώ αν μου κάνατε παρατήρηση ίσως να σας έγραφα κανονικά. Είναι μερικοί που δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και είναι άλλοι που ενοχλούνται από τα πάντα . Μικρός είχα μια γειτόνισσα έτσι. Φυσικά την έγραφα κανονικά και συνέχιζα το παιχνίδι μου. Επίσης αναφέρεις ότι δεν έχεις ιδέα τι γίνεται και απλά μεταφέρεις ο,τι σου είπαν οι δικοί σου. Άλλοι ένοικοι δεν έχουν πρόβλημα; Γενικά δύσκολα τα πράγματα εκτός αν ο τύπος έχει ανοίξει κανένα παράνομο γυμναστήριο εχουν πρόβλημα, εκαναν παρατήρηση απο οσο γνωρίζω,αλλα μάταια,συγκεκριμένα βαρούσε τα κουδούνια ένας απο τον 6το και δεν του άνοιξε καν! 55 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Και μαγαζί να έχει, αποκλείεται ασυζητητί να μην είχαν πρόβλημα αν έπεφτε ολόκληρο βάρος υπό ελεύθερη πτώση στο δάπεδο εκτός κι αν έχουν μουσική και σχετική φασαρία εκεί. Επίσης, αν το διαμέρισμα είχε ξύλινα δάπεδα εκεί που έριχνε το βάρος θα είχαν υποστεί ζημιές. Οι ένοικοι των διπλανων διαμερισματων του 1ου η από επάνω στον 2ο έπρεπε να είχαν περισσότερο πρόβλημα από ότι εσείς στον 4ο. Μην πολύ μιλάτε στον ιδιοκτήτη του, ο ιδιοκτήτης που δεν μένει εκεί το μόνο που τον νοιάζει είναι να βρίσκεται αυτός εκεί να μην έχει φθορες το σπιτο και να εισπράττει το ενοίκιο του, αν του πάτε κόντρα η καταλάβει ότι προσπαθείτε να τον διώξετε τότε θα προσπαθήσει και αυτός να υπερασπιστεί τον ενοικιαστή του, αυτό φαίνεται από την απάντηση του να μην του λέτε τίποτα αφού είναι ώρες μη κοινής ησυχίας.... ξύλινα δάπεδα έχει όλη η πολυκατοικία, εκτός αν έχουν βάλει πλακάκια (θεωρώ απίθανο παντως) το να μη του πουμε τιποτα δε ξερω αν ειναι λυση παντως 16 λεπτά πριν, ccchristopoulosccc είπε Χαχαχα,θεωρώ οτί αυτό είναι λίγο αργά να το λάβουμε υπόψιν, και ο μπαμπούλας να έρθει ως ενοικιαστής, μπορείς απλά να αρνηθείς, όσο "ντούκι¨ και αν είναι. Εάν τον έβαλες μέσα, είναι προφανώς μία παράμετρος που ζύγισες και δεν έλαβες υπόψιν εκείνη τη στιγμή. το θέμα είναι, οσο ακραίο και αν ακούγετε, φοβάμαι μη πάει καμια μερα ο πατέρας μου και τον βρίσει/αγριέψει κλπ,δεν ειναι η μητερα μου να τον ''μαζεψει'' και γίνει τίποτα σοβαρότερο... θα πάω σήμερα αν προλάβω να του μιλήσω, απλα έγραψα το θέμα για να πάρω ιδέες πως να κινηθώ..σίγουρα θα ειμαι ευγενικός και τυπικός, αλλα αν με αγνοήσει και εμένα;
anax111 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Υπάρχει όριο στα ντεσιμπέλ θορύβου που μπορεί κάποιος να προκαλέσει ακόμα και σε ώρες εκτός κοινής ησυχίας. Το ξέρω γιατί κάποτε είχα και εγώ πρόβλημα και ασχολήθηκα. Αλλά είναι πολύ απίθανο να τα ξεπερνάει. Ειδικά όταν μεσολαβούν δύο όροφοι ανάμεσά σας. Πολύ δύσκολα να τεκμηριώσει κάποιος νομικά ενόχληση με τα δεδομένα έτσι όπως τα γράφεις, ειδικά από την στιγμή που ο θόρυβος δεν είναι συνεχής. Ίσως να υπάρχει παραθυράκι στον νόμο για ενόχληση στο σύνολο των ενοίκων - ιδιοκτητών της οικοδομής. Ρώτα έναν δικηγόρο π.χ. τι μπορεί να γίνει εάν όλοι συμφωνήσουν ότι αυτό που κάνει είναι ενοχλητικό, εάν μπορεί να γίνει ομαδική αγωγή. Εάν υπάρχει τέτοιο παραθυράκι τότε μαζευτείτε όλοι όσοι ενοχλήστε αναθέστε το σε έναν δικηγόρο και στείλτε του ένα εξώδικο. Λογικά με το που θα πάρει το εξώδικο θα προσπαθήσει να έρθει σε συνεννόηση μαζί σας ώστε να αποφύγει την δίκη. Αυτό όμως για να συμβεί πρέπει να υπάρχει νομική βάση στην αγωγή. 1
SoullessRider Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Βρές που μένει ο ιδιοκτήτης, νοικιάστε από πάνω του όλοι μαζί, δώστε πόνο..... an i for an i
pontez2 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα χουμε πει πολλές φορές. Αν ο θόρυβος δεν ειναι συνεχόμενος ωστε η αστυνομία να τον πιάσει εκείνη τη στιγμή, δε θα γινει τιποτε. Μονο αν πάτε όλοι μαζί ως πολυκατοικία με μυνηση κτλ κτλ. Spoiler Βέβαια τέτοιες μαγκιές τις κάνουν μονο σε καμια πολυτεκνη οικογένεια, όχι σε νταγλαράδες με μουσκουλα ή σε αθιγγανους...Εκεί είτε σιωπή, είτε μετακομιση...(δες ανάλογα θέματα όπου ο "φασαριόζος" ειναι κάποιος μέσος αστός και θα δεις απο μυνησεις μέχρι και ξύλο ) Προσωπικά θα σου πρότεινα να του στειλεις μια επιστολή τυπου "Σε παρακαλώ βάλε κάτι να μη γινεται τοση φασαρια όταν πέφτει η ράμπα. Υπάρχουν μωρά που ενοχλούνται κτλ κτλ. Δε θέλουμε να πάμε σε αγωγή" ή κάπως έτσι. Αν ειναι αδιάφορος, βγάζεις ανακοινωση στη πολυκατοικία πως θα κινηθεις νομικά. Και βέβαια προχωράς σε αγωγή μέσω δικηγόρου. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2021 από pontez2 1
SabotazNic Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, SoullessRider είπε an i for an i Ξέρεις ότι γράφεται "an eye for an eye", ε? Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2021 από SabotazNic
greekfragma Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Αν θες να το πας νομικά θα πρέπει να πάτε όλοι μαζί ως πολυκατοικία με υπογραφές διαχειριστή. εκεί πατάς πάνω στο "προσβολή ψυχικής υγείας" και να υπάρχουν τουλάχιστον 3 καταγραφές την ώρα που συμβαίνει από αστυνομικό που να βεβαιώνει τους θορύβους. Να σου δώσει δηλαδή χαρτί που να αναγράφει ημερομηνία και ώρα καταγραφής και στη περιγραφή "υψηλής έντασης θόρυβος" Μετά τις 3 καταγραφές του περιπολικού πας και κάνεις αίτηση στην αστυνομική διεύθυνση για να αιτηθείς αντίγραφα των κλήσεων του περιπολικού. Μόλις πάρεις τα αντίγραφα πας στον εισαγγελέα για να τον φωνάξει για συστάσεις. Αν δε σταματήσει και τότε τον περιμένει δικάσιμος όπου μπορείτε να ζητήσετε και αποζημιώσεις.
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 33 λεπτά πριν, maparios είπε εχουν πρόβλημα, εκαναν παρατήρηση απο οσο γνωρίζω,αλλα μάταια,συγκεκριμένα βαρούσε τα κουδούνια ένας απο τον 6το και δεν του άνοιξε καν! ξύλινα δάπεδα έχει όλη η πολυκατοικία, εκτός αν έχουν βάλει πλακάκια (θεωρώ απίθανο παντως) το να μη του πουμε τιποτα δε ξερω αν ειναι λυση παντως το θέμα είναι, οσο ακραίο και αν ακούγετε, φοβάμαι μη πάει καμια μερα ο πατέρας μου και τον βρίσει/αγριέψει κλπ,δεν ειναι η μητερα μου να τον ''μαζεψει'' και γίνει τίποτα σοβαρότερο... θα πάω σήμερα αν προλάβω να του μιλήσω, απλα έγραψα το θέμα για να πάρω ιδέες πως να κινηθώ..σίγουρα θα ειμαι ευγενικός και τυπικός, αλλα αν με αγνοήσει και εμένα; Δεν είπα να μην του μιλήσετε, αλλά το να πηγαίνετε μεμονωμένα δεν θα καταφέρετε κάτι. Λοιπόν η αποψη μου, ψάξε βρες πόσοι γείτονες ενοχλούνται, να πάτε όλοι μαζί στο διαμέρισμα του να του εκφράσετε τα παράπονα σας, εναλλακτικά, να πάτε σε έναν δικηγόρο να συζητήσετε το θέμα και να σκεφτείτε να του κοινοποιήσετε τα παράπονα σας με εξώδικο, θα πληρώσετε μαζί τον δικηγόρο άρα δεν θα σας βγει πολύ, αν δεν συμμορφωθεί, συζητάτε με τον δικηγόρο για περαιτέρω ενέργειες. Η αστυνομία αν δεν διαπιστωσει τον θόρυβο όταν έρθει δεν μπορεί να κάνει κάτι. Αν μαζευτείτε έστω 4 ιδιοκτήτες εκεί, η και όλη η πολυκατοικία ακόμα καλύτερα, δεν χρειάζεστε καμία μαρτυρία της αστυνομιας, αν είστε όμως μόνο δύο όσο μάλλον μόνο ένας, εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, pontez2 είπε Τα χουμε πει πολλές φορές. Αν ο θόρυβος δεν ειναι συνεχόμενος ωστε η αστυνομία να τον πιάσει εκείνη τη στιγμή, δε θα γινει τιποτε. Μονο αν πάτε όλοι μαζί ως πολυκατοικία με μυνηση κτλ κτλ. Απόκρυψη περιεχομένων Βέβαια τέτοιες μαγκιές τις κάνουν μονο σε καμια πολυτεκνη οικογένεια, όχι σε νταγλαράδες με μουσκουλα ή σε αθιγγανους...Εκεί είτε σιωπή, είτε μετακομιση...(δες ανάλογα θέματα όπου ο "φασαριόζος" ειναι κάποιος μέσος αστός και θα δεις απο μυνησεις μέχρι και ξύλο ) Προσωπικά θα σου πρότεινα να του στειλεις μια επιστολή τυπου "Σε παρακαλώ βάλε κάτι να μη γινεται τοση φασαρια όταν πέφτει η ράμπα. Υπάρχουν μωρά που ενοχλούνται κτλ κτλ. Δε θέλουμε να πάμε σε αγωγή" ή κάπως έτσι. Αν ειναι αδιάφορος, βγάζεις ανακοινωση στη πολυκατοικία πως θα κινηθεις νομικά. Και βέβαια προχωράς σε αγωγή μέσω δικηγόρου. Φίλε μου καλέ εάν και εφόσον υπάρχει νομική βάση για κάτι, νταγλαράδες,μούσκουλα και λοιπά κόλπα αλλά Jason Statham, μόνο κακή κατάληξη έχουν για αυτούς που θα προβούν σε αυτά. Τώρα,οικογένειες Ρομά, έχω καιρο η αλήθεια είναι να δω σε πολυκατοικία σαν ένοικους, συνήθως επιλέγουν μονοκατοικίες και πιο "υπαιθρια" καταλύμματα. Έχεις δίκιο στο οτί οι παλιότεροι κάποιας ηλικίας θα πήγαιναν με ύφος εκεί που τους παίρνει, αλλά πλέον (επαναλαμβάνω, ΕΦΟΣΟΝ υπάρχει βάση και πας νόμιμα και σε νορμάλ ύφος, οχι γιατι απλά σου τη βάρεσε για μανούρα), δύσκολα να βρεθείς εκτεθειμένος... Αν ο άλλος επιμένει και πάλι να σε πλακώσει, ε ας το κάνει, να δει πως είναι να δουλεύεις κανένα 6μηνο για να πληρώνεις τον άλλο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις