maparios Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρα στο φόρουμ, έχουν ένα θέμα οι γονείς μου και είπα να γράψω εδώ προτού μιλήσουν με δικηγόρο καθώς σίγουρα κάποιος απο εδω μέσα θα έχει παρόμοια εμπειρία Στο πατρικό μου σπίτι, που είναι πολυκατοικία, 3-4 φορές τη βδομάδα ακούγετε σε διάστημα μίας ώρας συνήθως 6-7 ή 7-8,περίπου 10-15 φορές ένα έντονο ΜΠΑΜ λές και τρέμει όλη η πολυκατοικία..σύμφωνα με την ''κουτσομπόλα'' της πολυκατοικίας, η μητέρα μου έμαθε οτι ενας φοιτητής έχει φτιάξει κάτι σαν γυμναστήριο γιατί είδε να κουβαλάνε πράγματα και μηχανήματα σίδερα κλπ.. επειδή τυγχάνει να ασχολούμαι με άρση βαρών, πιθανολογώ πως ο φοιτητής κάνει λογικά ασκήσεις ολυμπιακού τύπου (clean,deadlift,αρασε-ζετε κλπ) με αποτέλεσμα όταν πέφτει η μπάρα κάτω να ακούγετε υπερβολικά δυνατά, αλλα στιγμιαία όπως μου το περιέγραψαν,καθώς ο θόρυβος δεν είναι συνεχόμενος. Στο καταστατικό της πολυκατοικίας δεν απαγορεύεται η χρήση του διαμερίσματος για χρήση πχ σχολής πολεμικών τεχνών η γυμναστήριο, έχουν γίνει 2-3 συστάσεις απο τον ιδιοκτήτη προς τον ένοικο, απο τον διαχειριστή καθώς και απο τους γονείς μου (ο πατέρας μου έχει υπερβολικά νευρα, και πηγε για ''φασαρια'' δίχως αποτέλεσμα γιατι με φωνές και νευρα και βρισιές δεν βγαίνει κάτι) και ο φοιτητής πάντα λέει ''εφόσον δεν είναι ωρα κοινής ησυχίας δεν μπορείτε να μου κάνετε κάτι, και παρακαλώ φύγετε απο το σπίτι γιατι με ενοχλείτε'' με ειρωνικό υφάκι. Ο πατέρας μου έκανε κλήση στην αστυνομία και του είπαν το ίδιο πράγμα! οτι εφόσον δεν είναι συνεχόμενος ο θόρυβος και δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας δεν μπορούν να κάνουν κάτι! Συγνώμη για το σεντόνι,ξέρω πως έχουν ανοιχτεί πολλά θέματα με αίτιο την φασαρία, αλλά το συγκεκριμένο διαφέρει συνεπώς δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες, εαν έχει κάποιος εμπειρία σχετικά ας την γράψει παρακαλώ. Με νύχια και με δόντια τον κρατάω να μη παει σε δικηγόρο, φυσικά η ψυχική του υγεία είναι πάνω απο τα χρήματα, αλλα επειδή έχω εμπειρία με δικηγόρους αν ξεκινήσεις και μετά θα βάλεις πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, αυτό προσπαθώ να αποφύγω (επειδή τον γνωρίζω δε θα πάρει μόνο συμβουλές αν πάει, θα προχωρήσει σε εξώδικο -μήνυση κλπ) Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Fabricated Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Όπως τα ακούω η μόνη λύση είναι να τα βρει με τον φοιτητή και να συνεννοηθεί συγκεκριμένες ώρες να κάνει γυμναστική. Αυτό για να γίνει θα πρέπει να καλοπιασει τον φοιτητή και να του προσφέρει και κάτι γιατί ο φοιτητής από τη μεριά του δεν έχει καμία υποχρέωση και κανένα λόγο να αλλάξει την τωρινή συμπεριφορά του.
Haldol Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Η μόνη ελπίδα είναι να το έχει κάνει όντως (παράνομη) σχολή, διότι αποκλείεται να έχει άδεια κ.λπ. Εάν κάνει γυμναστική μόνος του, ή έστω με φιλαράκια (αν δηλαδή ΔΕΝ παρέχει υπηρεσίες σε άλλους) δε τον ακουμπάτε. Μόνο με... καλόπιασμα, όπως λέει και ο @Fabricated.
paylidis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, maparios είπε ''εφόσον δεν είναι ωρα κοινής ησυχίας δεν μπορείτε να μου κάνετε κάτι, και παρακαλώ φύγετε απο το σπίτι γιατι με ενοχλείτε'' δυστυχως ή ευτυχως... αυτό ακριβως που σας ειπε (και επιβεβαιωσε και η αστυνομία) ισχυει... Και καλυτερα να μη κανουν τσαμπουκαδες κλπ γιατι βλεπω να εχουν αντιθετα αποτελεσματα... Παρτε τον με το καλό μηπως κ βρεθει λυση... Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2021 από paylidis
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά,ηλίθια ερώτηση εκ μέρους μου...Ας απαντήσει κάποιος γνωστης,σε περίπτωση που ο θόρυβος ( πάντα βάσει των περιγραφών...) είναι τόσο εντονος,δεν τίθεται κάποιο θέμα είτε ζημίας του διαμερίσματος είτε και του κτιρίου,εφόσον μιλάμε για τρεμουλα κτιρίου κτλ; Πώς καλύπτεται πχ ο από κάτω εάν μια ωραία μέρα το βάρος ανοίξει,ξέρω εγώ,καμία γούβα στο πάτωμα και τρέχουμε; Ξαναλέω,ερώτηση άσχετη δική μου είναι αυτή ,εάν είναι ανούσια απάντησης προσπεράστε την,απλά όλα έχουν και ένα όριο αντοχης μαντεύω σαν κτίσματα... Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2021 από ccchristopoulosccc
paylidis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Για να γινει ζημια στο κτηριο θα πρεπει το βαρος να ειναι >250 κιλα/τμ (συνηθες οριο αντοχής οπλισμένου σκυροδέματος). Εαν ο τύπος σηκωνει 250 κιλα καλυτερα να μη του μιλήσουν καν (ειδικα ο μανουριάρης μπαμπάς) και να βρουν άλλο σπιτι... 😅 3
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Ο φοιτητής έχει και ιδιοκτήτη για το διαμέρισμα που μένει.Μια κουβέντα μαζί του; 3
tollisth Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Σημαντικό ότι σέβεται τις ώρες κοινής ησυχίας τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα από εκεί και πέρα με συζήτηση μπορεί να λυθεί κάπως το θέμα αν όντως είναι από τα βάρη μπορεί να τον προτείνει να βάλει στο πάτωμα αν υπάρχει κάτι σαν λάστιχο π.χ. για να απορροφά τους κραδασμούς 1
xsterg Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Ο φοιτητής έχει και ιδιοκτήτη για το διαμέρισμα που μένει.Μια κουβέντα μαζί του; αυτο ακριβως. υπευθυνος για το διαμερισμα ειναι ο ιδιοκτητης. ας μαζευτειτε ολοι μαζι με τον διαχειριστη και να στραφειτε εναντιον του ιδιοκτητη.
Kostasspil Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 2 hours ago, maparios said: έχουν ανοιχτεί πολλά θέματα με αίτιο την φασαρία, αλλά το συγκεκριμένο διαφέρει Δε νομιζω πως διαφερει απο τα υπολοιπα που εχουν ανοιχτει. Ψαξτε το θεμα του παρανομου γυμναστηριου, ειναι ο μονο ατοπημα. Κατα τ αλλα δεν μπορειτε να του κανετε κατι εφοσον σεβεται τις ωρες κοινης ησυχιας
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Σε τι όροφο βρισκεται το διαμέρισμα του φοιτητή; Οι πρώτοι που θα έπρεπε να είχανε τεράστιο πρόβλημα με αυτό είναι οι ένοικοι του ορόφου κάτω από εκεί που μένει ο φοιτητής. Για να φτάσει σε σημείο να τρέμει το κτίριο μιλαμε για πολύ βάρος, σε εμένα έρχονται δονήσεις στον 2ο όταν χτυπάνε δυνατά τις πόρτες οι ενοικιαστες από το ισόγειο. Στο δίπλα κτίριο υπάρχει σχολή χορου στο ισόγειο που εκεί κατι βαράνε, διαφοροι θορυβοι σαν δονήσεις έρχονται σε εμάς αλλά δεν μας ενοχλούν, παρεμβαλλεται και το κλιμακοστασιο μεταξύ, βέβαια, μιλάμε για κτίρια χρονολογίας 1900 - 1930. 1 ώρα πριν, paylidis είπε Για να γινει ζημια στο κτηριο θα πρεπει το βαρος να ειναι >250 κιλα/τμ (συνηθες οριο αντοχής οπλισμένου σκυροδέματος). Εαν ο τύπος σηκωνει 250 κιλα καλυτερα να μη του μιλήσουν καν (ειδικα ο μανουριάρης μπαμπάς) και να βρουν άλλο σπιτι... 😅 Υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει απωλεσει τις αντοχές και τα χαρακτηριστικά του λόγω παλαιότητας, υγρασίας και άλλων παραγόντων. Επίσης αν μιλάμε για στατικό η δυναμικό φορτίο. Το βάρος ενός αντικειμένου που θα σηκώσεις και θα το αφήσεις ελεύθερο να πέσει σε μια επιφάνεια υπό ελεύθερη πτώση, ασκεί στιγμιαία φόρτιση πολύ παραπάνω από το ίδιο το βάρος του. Υπάρχουν κατι συντελεστές πολλαπλασιαστικοι που μπορείς να το υπολογίσεις αυτό, τώρα μου διαφεύγουν πως λέγονται. 3
maparios Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, paylidis είπε δυστυχως ή ευτυχως... αυτό ακριβως που σας ειπε (και επιβεβαιωσε και η αστυνομία) ισχυει... Και καλυτερα να μη κανουν τσαμπουκαδες κλπ γιατι βλεπω να εχουν αντιθετα αποτελεσματα... Παρτε τον με το καλό μηπως κ βρεθει λυση... η μητέρα μου τον πήρε με το καλό και η αντίδραση ήταν η ίδια... 2 ώρες πριν, ccchristopoulosccc είπε Ρε παιδιά,ηλίθια ερώτηση εκ μέρους μου...Ας απαντήσει κάποιος γνωστης,σε περίπτωση που ο θόρυβος ( πάντα βάσει των περιγραφών...) είναι τόσο εντονος,δεν τίθεται κάποιο θέμα είτε ζημίας του διαμερίσματος είτε και του κτιρίου,εφόσον μιλάμε για τρεμουλα κτιρίου κτλ; Πώς καλύπτεται πχ ο από κάτω εάν μια ωραία μέρα το βάρος ανοίξει,ξέρω εγώ,καμία γούβα στο πάτωμα και τρέχουμε; Ξαναλέω,ερώτηση άσχετη δική μου είναι αυτή ,εάν είναι ανούσια απάντησης προσπεράστε την,απλά όλα έχουν και ένα όριο αντοχης μαντεύω σαν κτίσματα... εχω την ιδια απορία φίλτατε 1 ώρα πριν, paylidis είπε Για να γινει ζημια στο κτηριο θα πρεπει το βαρος να ειναι >250 κιλα/τμ (συνηθες οριο αντοχής οπλισμένου σκυροδέματος). Εαν ο τύπος σηκωνει 250 κιλα καλυτερα να μη του μιλήσουν καν (ειδικα ο μανουριάρης μπαμπάς) και να βρουν άλλο σπιτι... 😅 αν ειναι ετσι, πρεπει να ειναι 250 σε ΚΑΘΕ πλευρα της μπαρας,πραγμα οχι απλα απίθανο, αλλα 100% ακατορθοτο, καθως το παγκοσμιο ρεκορ σε αρση θανατου πχ ειναι 501 κιλα αν δεν κανω λαθος, οποτε να κανει ο φοιτητης 520 (μαζι με τη μπαρα) μου φαινεται ακατορθωτο. δεν τον εχω δει, η μητερα μου ειπε ομως οτι ειναι γεροδεμενος πολυ 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Ο φοιτητής έχει και ιδιοκτήτη για το διαμέρισμα που μένει.Μια κουβέντα μαζί του; μενει σε αλλη περιοχη, δεν τον νοιαζει και το μονο που λεει ΚΑΙ αυτος,εφοσον δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας δεν θα του λετε τιποτα (του νοικιαστή) 1 ώρα πριν, tollisth είπε Σημαντικό ότι σέβεται τις ώρες κοινής ησυχίας τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα από εκεί και πέρα με συζήτηση μπορεί να λυθεί κάπως το θέμα αν όντως είναι από τα βάρη μπορεί να τον προτείνει να βάλει στο πάτωμα αν υπάρχει κάτι σαν λάστιχο π.χ. για να απορροφά τους κραδασμούς αυτο πρέπει να γίνει σε συναινώηση με κάποιον, ίσως επέμβω εγω, αλλα δεν εχω παρει απόφαση ακόμη καθώς είμαστε πιο κοντα ηλικιακά αποτι πχ οι γονεις μου, θεωρώ οτι ίσως δείξει περισσότερη κατανόηση.. 25 λεπτά πριν, xsterg είπε αυτο ακριβως. υπευθυνος για το διαμερισμα ειναι ο ιδιοκτητης. ας μαζευτειτε ολοι μαζι με τον διαχειριστη και να στραφειτε εναντιον του ιδιοκτητη. εναντιον του ιδιοκτητη πως; νομικα; λεκτικα; με απειλες; δεν ξερω κατα ποσο θα δουλεψει αυτο... 24 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Δε νομιζω πως διαφερει απο τα υπολοιπα που εχουν ανοιχτει. Ψαξτε το θεμα του παρανομου γυμναστηριου, ειναι ο μονο ατοπημα. Κατα τ αλλα δεν μπορειτε να του κανετε κατι εφοσον σεβεται τις ωρες κοινης ησυχιας εχω διαβασει πολλά θεματα γιατι εκανα αναζητηση πριν το ανοιξω αυτο, και ενα παρομοιο περιστατικο με κατι ρωμα απο το 2015-2017 βρήκα,που κανανε τρελη φασαρια σε ωρα ΜΗ κοινής ησυχίας, και ακρη δεν είχε βγεί ουτε εκεί στις 7 σελίδες που διάβασα. επίσης,εκεί γινόταν καθημερινά και συνεχώμενα φασαρία, στη δική μου περίπτωση γίνεται διακεκομένα και μερικές φορές την εβδομάδα..δηλαδή και αστυνομία να πάει, δεν ξέρω καν αν θα πούν τίποτα, ή απλα θα κράξουν τον πατέρα μου που τους ''τραβάει'' να ελέγξουν κάτι,το οποίο ακούγετε 10-15 φορές σε μία ωρα..δεν το έζησα εγω αλλα μου ειπαν οτι ειναι πολυ δυνατος θορυβος 10 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Σε τι όροφο βρισκεται το διαμέρισμα του φοιτητή; Οι πρώτοι που θα έπρεπε να είχανε τεράστιο πρόβλημα με αυτό είναι οι ένοικοι του ορόφου κάτω από εκεί που μένει ο φοιτητής. Για να φτάσει σε σημείο να τρέμει το κτίριο μιλαμε για πολύ βάρος, σε εμένα έρχονται δονήσεις στον 2ο όταν χτυπάνε δυνατά τις πόρτες οι ενοικιαστες από το ισόγειο. Στο δίπλα κτίριο υπάρχει σχολή χορου στο ισόγειο που εκεί κατι βαράνε, διαφοροι θορυβοι σαν δονήσεις έρχονται σε εμάς αλλά δεν μας ενοχλούν, παρεμβαλλεται και το κλιμακοστασιο μεταξύ, βέβαια, μιλάμε για κτίρια χρονολογίας 1900 - 1930. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει απωλεσει τις αντοχές και τα χαρακτηριστικά του λόγω παλαιότητας, υγρασίας και άλλων παραγόντων. Επίσης αν μιλάμε για στατικό η δυναμικό φορτίο. Το βάρος ενός αντικειμένου που θα σηκώσεις και θα το αφήσεις ελεύθερο να πέσει σε μια επιφάνεια υπό ελεύθερη πτώση, ασκεί στιγμιαία φόρτιση πολύ παραπάνω από το ίδιο το βάρος του. Υπάρχουν κατι συντελεστές πολλαπλασιαστικοι που μπορείς να το υπολογίσεις αυτό, τώρα μου διαφεύγουν πως λέγονται. το διαμερισμα του φοιτητη ειναι στον πρωτο, ο πατέρας μου στον τέταρτο..δεν εχει αλλους απο κατω του! μονο μαγαζι, το οποιο δεν εχει διαμαρτηρηθει μεχρι στιγμης
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Aμα πείτε του ιδιοκτήτη ότι πέφτουν σοβάδες κλπ θα νοιαστεί παραπάνω.
Dantε Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Βρειτε 2 κομματια λαστιχα σε μεγεθος-σχημα mousepads και δωστε του τα και ζητηστε ευγενικα να κανει την εξυπηρετηση να ριχνει εκει πανω τα βαρη. Νομιζω το μονο που μπορεις να κανεις.
Bitbit Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δε ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται αλλά κι εγώ αν μου κάνατε παρατήρηση ίσως να σας έγραφα κανονικά. Είναι μερικοί που δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και είναι άλλοι που ενοχλούνται από τα πάντα . Μικρός είχα μια γειτόνισσα έτσι. Φυσικά την έγραφα κανονικά και συνέχιζα το παιχνίδι μου. Επίσης αναφέρεις ότι δεν έχεις ιδέα τι γίνεται και απλά μεταφέρεις ο,τι σου είπαν οι δικοί σου. Άλλοι ένοικοι δεν έχουν πρόβλημα; Γενικά δύσκολα τα πράγματα εκτός αν ο τύπος έχει ανοίξει κανένα παράνομο γυμναστήριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις