Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O πατέρας μου είναι ενταγμένος στο νόμο Κατσέλη και πρόκειται εντός των ημερών να εξοφλήσει το σύνολο των υποχρεώσεων του προς 2 τράπεζες, εκ των οποίων η μια του λέει ότι θα του δώσει άμεσα εξοφλητικό και η άλλη θα του δώσει απλά ένα έγγραφο με τη συνολική καταβολή και ότι θα πρέπει να πάει στο ειρηνοδικείο δικαστικά (εκτιμώμενο κόστος γύρω στα 1.000 € - ποσό υπερβολικό για έναν υπερήλικα με περιορισμένους πόρους) για να πάρει την απαλλαγή. Έχει κάποιος εμπειρία επί του θέματος; Έτσι γίνεται;

Εννοείται ότι και απευθύνθηκα στο δικηγόρο που είχε κάνει την ρύθμιση και είπε ότι έτσι γίνεται και ότι η όλη διαδικασία θα πάρει περί τον 1 χρόνο στην καλύτερη των περιπτώσεων και ότι αν αποβιώσει στο ενδιάμεσο (ο πατέρας μου λόγω πάθησης στην καλύτερη των περιπτώσεων έχει 1 μήνα ζωής) η όλη διαδικασία γυρνάει στο μηδέν για τον κληρονόμο...

Υ.Γ Δεν αναζητώ νομικές συμβουλές απλά την εμπειρία κάποιου που να βρέθηκε στην ίδια θέση.

Δημοσ.

Έχει δικαίωμα η τράπεζα να σας στείλει στο ειρινοδικείο για οριστική απαλλαγή ναι... ώστε να κρίνει ο ειρηνοδίκης αν αποκρύψατε ποσά ή μεταβολές περουσιακών στοιχείων όσα ήσασταν ενταγμένοι στο Νόμο. Πχ αν πήρε αναδρομικά από παλαιά έτη, έπρεπε να τα δηλώσει στο ειρηνοδικείο. Αν είχε αυτοκίνητο απαγορεύεται να το πουλήσει / μεταβιβάσει χωρίς άδεια του ειρηνοδικείου κλπ. Αν ο ειρηνοδίκης κρίνει ότι δεν τηρήσατε όλες τις υποχρεώσεις, μπορεί η τράπεζα να ζητήσει όλο το αρχικό ποσό που χρωστούσατε.

Αν έχουν τηρηθεί όλες οι υποχρεώσεις δε νομίζω να γυρνάει η διαδικασία στο μηδέν για τον κληρονόμο... νόμιζω ότι ο κληρονόμος συνεχίσει να πληρώνει όποια εκκρεμότητα υπάρχει εντός του Νόμου.

Το ποσό των 1000 ευρώ για απαλλαγή μου φαίνεται υπερβολικό... ρώτα και άλλους δικηγόρους πόσα παίρνουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου τώρα είδα τη δημοσίευση. Οι μόνες μεταβολές που έκανε ο πατέρας μου όλα αυτά τα έτη στην περουσιακή του κατάσταση, ήταν :

α. Ένα ποσοστό αγροτεμαχίου που το δήλωνε στο e9 εξ αδιαιρέτου με άλλα ξαδέρφια του χωρίς τίτλους (ουδέποτε είχε....τώρα γιατί το δήλωνε μη με ρωτάς), σταμάτησε να το δηλώνει στο e9.

Tο είχε δηλωμένο κατά την απόφαση - αλλά η τράπεζα ανέφερε ότι ήταν ανάξιο πλειστηριασμού ώστε να αποπληρωθούν τα αρχικά χρέη.

και

β. Το αυτοκίνητο το οποίο το πούλησα εγώ κατόπιν δικής του εξουσιοδότησης (ρώτησα το δικό μου δικηγόρο και μου είπε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα για την πώληση) και πουλήθηκε  στον πεθερό μου, ο οποίος  έδωσε κάποια χρήματα και με αυτά συμπλήρωσα κάποιο ποσό που είχα συγκεντρώσει προσωπικά εγώ και σήμερα εξόφλησα οριστικά τις υποχρεώσεις του πατέρα μου προς τα δύο fund (1.300 € περίπου). Επισημαίνω ότι και για το αυτοκίνητο η τράπεζα το χαρακτήριζε ανάξιο για πλειστηριασμό (ώστε να πληρωθούν τα αρχικά χρέη).

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το κόστος της δίκης στο ειρηνοδικείο για την απαλλαγή, αλλά ότι ο πατέρας μου δεν θα ζει κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, οπότε δεν θα μπορεί να πάρει την απαλλαγή. Χειροτερεύει μέρα με την μέρα....

Όλοι οι δικηγόροι που ρώτησα (ο δικός μου και του πατέρα μου) μου είπαν ότι άπαξ και πεθάνει ο πατέρας μου, ο διακανονισμός του νόμου κατσέλη σταματάει να ισχύει γιατί είναι προσωποπαγής και ο κληρονόμος (για ποιον χτυπάει η καμπάνα) καλείται να πληρώσει τα 80.000 € που έχει πάει το χρέος σήμερα μείον τα 6.000 που θα έχει πληρώσει ο πατέρας μου και όλα αυτά για να πάρει ένα οικόπεδο αξίας 6.000 € με αυθαίρετο μέσα!!!

Γιατί το εξόφλησα ; Για να έχω τη συνείδησή μου ήσυχη ότι προσπάθησα να το σώσω. Σε καμία όμως των περιπτώσεων δεν θα ρισκάρω την ατομική μου περιουσία.

Επεξ/σία από yiankap
Δημοσ.

Λυπάμαι για όσα γράφεις.

Σχετικά με τα περιουσιακά που ήταν ανάξια πλειστηριασμού είναι σημαντικό να τα πάρεις γραπτώς ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα οτι και πλήρωσες τις υποχρεώσεις αλλά ΚΑΙ δεν υπήρξε κάποια μεταβολή περιουσίας που μπορεί να αναιρέσει τις ρυθμίσεις και τις αποπληρωμές.

Εφόσον λοιπόν τακτοποιήθηκαν και τα 2 funds είναι υποχρεωμένα να σου δώσουν το εξοφλητικό έγγραφο. Θα ζητήσεις με όμορφο τρόπο να σου δώσουν εξοφλητική και από το 2ο fund που το παίζει δύσκολο. Αν αρνηθούν θα πρέπει δυστυχώς να τους αποστείλεις εξώδικο στο οποίο θα τους κοινοποιείς την πρόθεσή σου να ξεκινήσεις αγωγή εναντίων τους για την ταλαιπωρία και άρνηση να ολοκληρωθεί ομαλά η εξόφληση του χρέους.

Δυστυχώς πρέπει να δείξεις οτι δε μασάς και να τους τρίξεις τα δόντια. Κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουν πίσω.

Για να έχεις πολλές πιθανότητες επιτυχίας σου συνιστώ να συντάξει το εξώδικο κάποιος δικηγόρος που ασχολείται αποκλειστικά με αυτά και όχι ένας απλά δικός σας γνωστός.

Δημοσ.

Το αγροτεμάχιο που διαγράφηκε από το e9 απλά σταμάτησε να το δηλώνει. Δεν υπήρξε κάποια πώληση. Οπότε δεν υπάρχει κάτι γραπτώς.

Όσο για το αυτοκίνητο το πούλησα επισήμως στα 300 €. Πάλι ποσό ανάξιο λόγου. Για αυτό έχω υπεύθυνες δηλώσεις αγοραστή και πωλητή.

Με την εξοφλητική και από τα 2 fund, καθάρισα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiankap είπε

Το αγροτεμάχιο που διαγράφηκε από το e9 απλά σταμάτησε να το δηλώνει. Δεν υπήρξε κάποια πώληση. Οπότε δεν υπάρχει κάτι γραπτώς.

Όσο για το αυτοκίνητο το πούλησα επισήμως στα 300 €. Πάλι ποσό ανάξιο λόγου. Για αυτό έχω υπεύθυνες δηλώσεις αγοραστή και πωλητή.

Με την εξοφλητική και από τα 2 fund, καθάρισα;

Ναι αν πάρεις και από τα 2 την εξοφλητική σε ενδεχόμενο δικαστήριο τα επιδεικνύεις και ο δικαστής θα παύσει την όποια απαίτηση που θα αξιώσει ο οποιοσδήποτε μετά την εξοφλητική ημερομηνία που θα έχεις στα χέρια σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...