Προς το περιεχόμενο

zip repair

rus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα dvd που ειχα γραψει πριν 15 χρονια, σε μoρφη zip(δε θυμαμαι με ποιο προγραμμα το ειχα ζιπαρει).

Αν παω τωρα να το ανοιξω με το winRar ή το winzip μου λεει οτι το αρχειο ειναι corrupt ή οτι no files tο extract.

Δοκιμασα το DataNumen Zip Repair αλλα χωρις αποτελεσμα. Υπαρχει κατι αλλο που θα μπορουσα να δοκιμασω ή να πεταξω το δισκακι?

Συμβαινει συχνα ενα γραμμενο dvd να χαλαει με το καιρο?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rus είπε

Συμβαινει συχνα ενα γραμμενο dvd να χαλαει με το καιρο?

Ναι, τα οπτικά μέσα χαλάνε με τον καιρό.

1 ώρα πριν, rus είπε

Υπαρχει κατι αλλο που θα μπορουσα να δοκιμασω ή να πεταξω το δισκακι?

Είτε δοκιμάζεις αντιγραφή disk-to-disk με Nero ή άλλο πρόγραμμα εγγραφής/αντιγραφής DVD, είτε πάλι κάνεις extract το .iso με καποιο τέτοι πρόγραμμα και το ανοίγεις με WinCDemu/alcohol/daemonTools. Συνήθως το DVD δεν έχει καταστραφεί τελείως και σε αυτή την περίπτωση θα τα καταφέρεις. Αν έχει ξεφλουδίσει πολύ, οι πιθανότητες μειώνονται και υπάρχει και ο κίνδυνος να χαλάσεις το laser του dvd-player σου.

Δημοσ.

Άνοιξε το με το winrar, πάτα αποσυμπίεση σε... και τσεκάρισε την διατήρηση κατεστραμμένων αρχείων. Επέλεξε που να το αποσυμπιέσει και δες τι θα σου βγάλει.

Μετά είναι το cd roller (όχι δωρεάν) που θα προσπαθήσει να σου αποθηκεύσει ότι μπορεί από το dvd.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/12/2021 στις 4:38 ΠΜ, PC_Science_Lefkada είπε

Ναι, τα οπτικά μέσα χαλάνε με τον καιρό.

Είτε δοκιμάζεις αντιγραφή disk-to-disk με Nero ή άλλο πρόγραμμα εγγραφής/αντιγραφής DVD, είτε πάλι κάνεις extract το .iso με καποιο τέτοι πρόγραμμα και το ανοίγεις με WinCDemu/alcohol/daemonTools. Συνήθως το DVD δεν έχει καταστραφεί τελείως και σε αυτή την περίπτωση θα τα καταφέρεις. Αν έχει ξεφλουδίσει πολύ, οι πιθανότητες μειώνονται και υπάρχει και ο κίνδυνος να χαλάσεις το laser του dvd-player σου.

Δηλαδη λες οτι πρεπει να κανω οτι ενεργειες ειναι, με το αρχειο στην οριτζιναλ θεση του(μεσα στο δισκακι), και οχι αφου το μεταφερω  στο pc?

20 ώρες πριν, micos000 είπε

Άνοιξε το με το winrar, πάτα αποσυμπίεση σε... και τσεκάρισε την διατήρηση κατεστραμμένων αρχείων. Επέλεξε που να το αποσυμπιέσει και δες τι θα σου βγάλει.

Μετά είναι το cd roller (όχι δωρεάν) που θα προσπαθήσει να σου αποθηκεύσει ότι μπορεί από το dvd.

Να σου πω επισης φιλε μου οτι το αρχειο μεταφερθηκε στον σκληρο. Το winrar oπως ειπα ειναι το πρωτο που δοκιμασα για αποσυμπιεση και μου βγαζει το μηνυμα που εγραψα. Tο ιδιo μηνυμα βεβαια βγαζει κι αν προσπαθησω να το αποσυμπιεσω απ το dvd.

Aρα δε χρειαζομαι κατι σαν το cd roller. Eπισκευη του zip αρχειου χρειαζομαι.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Το ξέρω ότι δοκίμασες το winrar, το έγραψες στην αρχή. Δοκίμασες όμως να κάνεις δεξί κλικ->Αποσυμπίεση... και στο παράθυρο διαλόγου που θα ανοίξει να τσεκάρεις την επιλογή "Διατήρηση κατεστραμμένων αρχείων";;; Αυτό σου πρότεινα να κάνεις με το winrar.

spacer.png

Δημοσ.
5 ώρες πριν, rus είπε

Δηλαδη λες οτι πρεπει να κανω οτι ενεργειες ειναι, με το αρχειο στην οριτζιναλ θεση του(μεσα στο δισκακι), και οχι αφου το μεταφερω  στο pc?

Όχι, λέω το ακριβώς αντίθετο. Καθώς η χρήση του dvd πιθανότατα το φθείρει περαιτέρω, πρώτο σου καθήκον είναι η δημιουργία ενός ακριβούς αντιγράφου (κόπια dvd) ή εικονικού ειδώλου οπτικού δίσκου. Άρθρο της wikipedia in english: https://en.wikipedia.org/wiki/Optical_disc_image

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, snbblp είπε

MiniTool Power Data Recovery - Bootable, και αφού διαβαστεί το cd, μετά ότι γράφει ο @micos000

14 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Όχι, λέω το ακριβώς αντίθετο. Καθώς η χρήση του dvd πιθανότατα το φθείρει περαιτέρω, πρώτο σου καθήκον είναι η δημιουργία ενός ακριβούς αντιγράφου (κόπια dvd) ή εικονικού ειδώλου οπτικού δίσκου. Άρθρο της wikipedia in english: https://en.wikipedia.org/wiki/Optical_disc_image

Παιδια το dvd διαβαζεται. Περιεχει μονο ενα αρχειο zip, το οποιο μεταφερθηκε στο σκληρο. Το ξεκλειδωμα του αρχειου ειναι που δε γινεται.

17 ώρες πριν, micos000 είπε

Το ξέρω ότι δοκίμασες το winrar, το έγραψες στην αρχή. Δοκίμασες όμως να κάνεις δεξί κλικ->Αποσυμπίεση... και στο παράθυρο διαλόγου που θα ανοίξει να τσεκάρεις την επιλογή "Διατήρηση κατεστραμμένων αρχείων";;; Αυτό σου πρότεινα να κάνεις με το winrar.

spacer.png

Παντα βγαινει αυτο το μηνυμα

no-files.png

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Σκούρα τα πράγματα τότε.

Κάνε μια προσπάθεια με το cdroller μήπως και καταφέρει να βγάλει κάτι παραπάνω από το δισκάκι. Δεν είναι όμως δωρεάν οπότε πρέπει να το "βρεις" κάπου.

Δημοσ.
Στις 24/12/2021 στις 3:22 ΠΜ, rus είπε

Παιδια το dvd διαβαζεται.

To dvd φαίνεται ότι διαβάζεται, αλλά δε διαβάζεται σωστά προφανώς στην περίπτωσή σου.

Περιεχει μονο ενα αρχειο zip, το οποιο μεταφερθηκε στο σκληρο.

Το αν περιέχει ένα ή περισσότερα αρχεία είναι αδιάφορο. Αν αυτό που ενδιαφέρει είναι το να διαβαστεί σωστά το ένα ή περισσότερα αρχεία που περιέχονται στο dvd, τότε πρέπει να γίνει η εξαγωγή του .iso αρχείου με κάποιο από τα προγράμματα που σου έχουμε γράψει ήδη ή όποιο άλλο κάνει αυτή τη δουλειά. Κατά τη διάρκεια της εξαγωγής του .iso / δημιουργίας εικονικού ειδώλου του dvd σου, το dvd θα διαβαστεί πιο εξονυχιστικά, ενώ με την αντιγραφή των windows διαβάζεται τελείως επιφανειακά.

Το ξεκλειδωμα του αρχειου ειναι που δε γινεται.

Φοβάμαι ότι κάνεις λάθος. Κάνε ένα κόπο να δοκιμάσεις τις οδηγίες κάποιου μας.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Το αν περιέχει ένα ή περισσότερα αρχεία είναι αδιάφορο. Αν αυτό που ενδιαφέρει είναι το να διαβαστεί σωστά το ένα ή περισσότερα αρχεία που περιέχονται στο dvd, τότε πρέπει να γίνει η εξαγωγή του .iso αρχείου με κάποιο από τα προγράμματα που σου έχουμε γράψει ήδη ή όποιο άλλο κάνει αυτή τη δουλειά. Κατά τη διάρκεια της εξαγωγής του .iso / δημιουργίας εικονικού ειδώλου του dvd σου, το dvd θα διαβαστεί πιο εξονυχιστικά, ενώ με την αντιγραφή των windows διαβάζεται τελείως επιφανειακά.

Εχει γραφτει σαν απλο dvd δεδομενων, δυο αρχεια zip μεταφερθηκαν απο το pc στο dvd, το ενα δεν ξεζιπαρεται. Το dvd δεν ειναι επανεγγραψιμο.

Δοκιμασα λοιπον τη δημιουργία ενός ακριβούς αντιγράφου  ή εικονικού ειδώλου οπτικού δίσκου, οπως μου προτεινες. Χρησιμοποησα το ΑnyBurn που μου εκανε ενα αρχειο iso, το οποιο ανοιξα με το Iso Buster που εχω ηδη εγκατεστημενο, για να λαβω ομως το ιδιο error msg που δειχνω στην απο πανω εικονα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Σκούρα τα πράγματα τότε. Δεν ξέρω οι υπόλοιποι τι λένε, εγώ δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι το AnyBurn δεν έκανε σωστά την εξαγωγή και ότι άλλο πρόγραμμα μπορεί να την κάνει καλύτερα. Με συγχωρείς που επέμεινα. Έχω δει η μέθοδος που σου έγραψα να κάνει συχnά δουλειά. Αλλά όχι πάντα. Το dvd θα πρέπει να έχει σοβαρή φθορά. Θα έριχνα μια ματιά να το επιβεβαιώσω και οπτικά. Ή αλλιώς υπήρχε bad sector στο δίσκο που φιλοξενούσε  το αρχείο που δεν ανοίγει και μεταφέρθηκε bad bit.

@snbblp, @micos000, εσείς τι λέτε; Αξίζει να ασχοληθεί άλλο ο φίλος Rus;

Δημοσ.

Εγώ το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι το cdroller το οποίο όμως, ανάλογα και με τα προβλήματα που θα βρει στην ανάγνωση, μπορεί να πάρει και μέρες η ανάγνωση. Επίσης δεν είναι δωρεάν.

Όχι ότι θα διορθώσει τα προβλήματα αλλά ίσως βγάλει κανένα (έστω και μερικώς) επιδιορθωμένο αρχείο.

• Thanks 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, micos000 είπε

Εγώ το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι το cdroller το οποίο όμως, ανάλογα και με τα προβλήματα που θα βρει στην ανάγνωση, μπορεί να πάρει και μέρες η ανάγνωση. Επίσης δεν είναι δωρεάν.

Όχι ότι θα διορθώσει τα προβλήματα αλλά ίσως βγάλει κανένα (έστω και μερικώς) επιδιορθωμένο αρχείο.

Μπορει να το κανει αυτο σε μη επανεγγραψιμο δισκακι?

Δημοσ.

Τι σχέση έχει το αν είναι επανεγγράψιμο ή όχι; Θα γίνει ανάγνωση του δίσκου και αντιγραφή των αρχείων στον υπολογιστή. Δεν θα κάνει καμία αλλαγή στον δίσκο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...