pi314 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Βοηθάει στο μανατζεριλίκι ένα πτυχίο Νομικής? Δεν αναφέρομαι στην εταιρεία του κ.Μήτσου, αλλά για θέσεις σε Α.Ε., ναυτιλιακές και τέτοια (και στο εξωτερικό) ... Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2021 από pi314
jimis98 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, geormark98 είπε Για βελτίωση της ήδη υφιστάμενης θέσης τι θέση αν επιτρέπεται?
N3M3SiS Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Με ολη μου την καλη διαθεση, θα σου πω πως αν δεν εχεις θειο Υπουργο, μην μπεις καν στη διαδικασια για κατακτηριες νομικης. Αν υπηρετεις στην ΕΛ.ΑΣ., δωσε για αξιωματικων ή ακομα και Αρχιφυλάκων αν δε σου βγει η αξιωματικών. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2021 από N3M3SiS 1
nitsa21 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Με ολη μου την καλη διαθεση, θα σου πω πως αν δεν εχεις θειο Υπουργο, μην μπεις καν στη διαδικασια για κατακτηριες νομικης. Αν υπηρετεις στην ΕΛ.ΑΣ., δωσε για αξιωματικων ή ακομα και Αρχιφυλάκων αν δε σου βγει η αξιωματικών. Τι εννοεις?Τα γραπτα εχουν σκεπασμενο το ονομα οπως στις πανελληνιες.Διορθωνοντε απο 3 διαφορετικους καθηγηγτες το καθε μαθημα και η βαθμολογια ειναι το αθροισμα των 3 βαθμων.Εστω λοιπον οτι εχεις μπαρμπα στην κορωνη,αυτος πρεπει να πιασει αυτον που προτεινει θεματα,τους 3 διορθωτες καθε μαθηματος( ειναι διαφορετικα προσωπα)αρα στο συνολο 10 ατομα!Κανενας δεν θα διακινδυνευσει γιατι μυστικο που τοξερουν τοσοι δεν κρατιεται.Οι εξετασεις στο πανεπιστημιο ειναι απο τια λιγα αδιαβλητα πραγματα στην χωρα.Απλα οταν εχεις να δωσεις 3 μαθηματα δυσκολα ,οπου για το καθε μαθημα εχεις 2 προτεινομενα βιβλια των 600 σελιδων εκαστο,και μαζι με σενα δινουν εκατονταδες αλλοι για 50 θεσεις ειναι πιθανο να αποτυχεις.Αντι να λες οτι οποιος περασε ειχε μεσο δες την πραγματικοτητα.Ναι καποιοι προετοιμαστηκαν καλυτερα,διαβασαν περισσοτερο και αν θες σταθηκαν πιο τυχεροι.Αλλωστε ποτε δεν εχει ακουστει καποιο παραπονο για παρεμβασεις συγκεκριμενο.Αν εγω αποτυχω ειναι ευκολο να πω γενικα και αοριστα οτι δουλεψαν τα μεσα για να δικαιολογησω στον εαυτο μου την αποτυχια μου.Αυτο ειναι λαθος.Οχι δεν υπαρχει μεσο στις εξετασεις.Οχι κανενας δεν παρεμβαινει υπερ του ενος η του αλλου.Απλα καποιοι κοπιασαν περισσοτερο η ηταν πιο τυχεροι η ηταν πιο ικανοι.Οι ευκολοι αφορισμοι δεν μας αφηνουν να δουμε τις αδυναμιες μας και ετσι να τις διορθωσουμε.Η λογικη της ησσονος προσπαθειας κυριαρχει και η ισοπεδωση ολων γινεται κανονας,η λογικη αφου δεν περασα εγω κανενας δεν μπορει να περασε τιμια μια και εγω ειμαι ο εξυπνοτερος και ικανοτερος μας οδηγει στην αποθεωση του μετριου και απαξια του αριστου 10 ώρες πριν, pi314 είπε Βοηθάει στο μανατζεριλίκι ένα πτυχίο Νομικής? Δεν αναφέρομαι στην εταιρεία του κ.Μήτσου, αλλά για θέσεις σε Α.Ε., ναυτιλιακές και τέτοια (και στο εξωτερικό) ... Στο εξωτερικο οχι γιατι εχουν αλλο δικαιο.Στο εσωτερικο ναι γιατι περα απο το οτι καθε επιχειρηση χρειαζεται καποιον που ξερει τους νομους (αξιογραφα,εμπορικο,διοικητικο,εργατικο)πραγματα που καθημερινα βρισκει μια επιχειρηση μπροστα της.Επιπροσθετως καποιες σχολες οπως η ιατρικη,ΕΜΠ,Νομικη θεωρουντε κορυφαιες στην κατευθυνση τους και ετσι ο αποφοιτος δεν χρειαζεται να αποδειξει στον καθε εργοδοτη αν το πτυχιο του αξιζει η οχι.Προσοχη. Δεν λεω οτι ο αποφοιτος αυτων των σχολων ειναι ικανοτερος απο καποιον αλλο.Οχι!Απλα στο μυαλο του εργοδοτη υπαρχει συνηθως αυτη η ιδεα,κακως μεν αλλα υπαρχει!
N3M3SiS Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 25/12/2021 στις 8:35 ΠΜ, nitsa21 είπε Τι εννοεις?Τα γραπτα εχουν σκεπασμενο το ονομα οπως στις πανελληνιες.Διορθωνοντε απο 3 διαφορετικους καθηγηγτες το καθε μαθημα και η βαθμολογια ειναι το αθροισμα των 3 βαθμων.Εστω λοιπον οτι εχεις μπαρμπα στην κορωνη,αυτος πρεπει να πιασει αυτον που προτεινει θεματα,τους 3 διορθωτες καθε μαθηματος( ειναι διαφορετικα προσωπα)αρα στο συνολο 10 ατομα!Κανενας δεν θα διακινδυνευσει γιατι μυστικο που τοξερουν τοσοι δεν κρατιεται.Οι εξετασεις στο πανεπιστημιο ειναι απο τια λιγα αδιαβλητα πραγματα στην χωρα.Απλα οταν εχεις να δωσεις 3 μαθηματα δυσκολα ,οπου για το καθε μαθημα εχεις 2 προτεινομενα βιβλια των 600 σελιδων εκαστο,και μαζι με σενα δινουν εκατονταδες αλλοι για 50 θεσεις ειναι πιθανο να αποτυχεις.Αντι να λες οτι οποιος περασε ειχε μεσο δες την πραγματικοτητα.Ναι καποιοι προετοιμαστηκαν καλυτερα,διαβασαν περισσοτερο και αν θες σταθηκαν πιο τυχεροι.Αλλωστε ποτε δεν εχει ακουστει καποιο παραπονο για παρεμβασεις συγκεκριμενο.Αν εγω αποτυχω ειναι ευκολο να πω γενικα και αοριστα οτι δουλεψαν τα μεσα για να δικαιολογησω στον εαυτο μου την αποτυχια μου.Αυτο ειναι λαθος.Οχι δεν υπαρχει μεσο στις εξετασεις.Οχι κανενας δεν παρεμβαινει υπερ του ενος η του αλλου.Απλα καποιοι κοπιασαν περισσοτερο η ηταν πιο τυχεροι η ηταν πιο ικανοι.Οι ευκολοι αφορισμοι δεν μας αφηνουν να δουμε τις αδυναμιες μας και ετσι να τις διορθωσουμε.Η λογικη της ησσονος προσπαθειας κυριαρχει και η ισοπεδωση ολων γινεται κανονας,η λογικη αφου δεν περασα εγω κανενας δεν μπορει να περασε τιμια μια και εγω ειμαι ο εξυπνοτερος και ικανοτερος μας οδηγει στην αποθεωση του μετριου και απαξια του αριστου Δεν χρειαζεται να μου εξηγήσεις τον τροπο διενέργειας των εξετάσεων και των διορθώσεων, τον γνωριζω πολυ καλα. Θα προσπαθησω να στο δωσω να το καταλαβεις οσο καλυτερα μπορω. Οι 40 απο τις 50 θεσεις, ειναι κατειλλημενες απο πριν την ημερομηνια των εξετάσεων. Μπορεις να περάσεις και χωρις τον θειο, αλλα θα πρεπει να εχεις γραψει πραγματικα ΠΑΡΑ πολυ καλα, για να παρεις μια απο τις θέσεις που απομένουν. Δεν χρειαζεται καθολου να ξερεις 10 ατομα και κανενας δεν διακινδυνευει απολυτως τιποτα, καθως δεν υπαρχει καμμια διαφάνεια, δεν μπορεις να δεις τα γραπτα σου για να δεις τι σου διόρθωσαν, γενικως δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Θα τα δεις και στο φροντιστηριο που θα διαλέξεις να πας (μην το σκεφτεις καν να δωσεις μονος σου, χωρις φροντιστηριο) οταν αναρωτιεσαι πως περασε ο συμμαθητης σου που δεν ηξερε που πανε τα τεσσερα. Εγω δεν έδωσα για κατατακτηριες νομικής, άλλες εξετασεις έδωσα με ιδιο τροπο εξετασης και διόρθωσης. Δεν παραπονιεμαι για τον εαυτο μου, περασα με πολυ καλη σειρα, ομως ειχα γραψει αριστα στα περισσοτερα μαθηματα. Λυπαμαι ομως που μαζι με εμενα πέρασαν άτομα που γράφουν το "ετσι" με υ με αποτέλεσμα να μεινουν απέξω άτομα που άξιζαν να περάσουν περισσοτερο απο έκεινους. Χαίρομαι αν πραγματικα θεωρεις πως το πρωτο πράγμα που κανει ο πρώτος διορθωτης δεν ειναι να ξεκολλησει το χαρτι που καλύπτει το ονομα του εξεταζόμενου, για να ξέρει ποιον διορθώνει. Αυτο σημαινει οτι εισαι αρκετα αγνός ακόμα για να το πιστεύεις Anyway, αν τελικα το αποφασίσεις διαλεξε προσεκτικα το φροντιστηριο νομικής κατάρτησης που θα επιλέξεις, εαν θέλεις μπορω να σου προτείνω. Για να υπολοιπά, Pm, να μην σου χαλάω και το post. Υπόψην δεν θελω να σε απογοητευσω, θελω απλα να ξερεις πως πρεπει να εισαι προετοιμασμένος για όλα. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2021 από N3M3SiS 3
geormark98 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 23 ώρες πριν, jimis98 είπε τι θέση αν επιτρέπεται? Υπαρχιφύλακας
jimis98 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, geormark98 είπε Υπαρχιφύλακας αν θέλεις να ανεβεις μισθολογικα και βαθμολογικα δώσε για αξιωματικών εφόσον είσαι και του 98 όπως λέει το username σε περνει ηλικιακά αν παραιτηθείς λογικά θα πληρώσεις πρόστιμο για να πας νομικά εκτός και αν πας μέσω του πτυχίου και στο αναγνώριση η υπηρεσία
Gingerbread Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Επειδή έχω περάσει λούκι κατατακτηρίων για εξίσου ανταγωνιστική σχολή, δεν είμαι καθόλου βέβαιος για τη διαφάνειά τους.
Ajx08 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Επειδή έχω περάσει λούκι κατατακτηρίων για εξίσου ανταγωνιστική σχολή, δεν είμαι καθόλου βέβαιος για τη διαφάνειά τους. Γιατί το λες αυτό;
nitsa21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Στις 25/12/2021 στις 12:33 ΜΜ, N3M3SiS είπε Δεν χρειαζεται να μου εξηγήσεις τον τροπο διενέργειας των εξετάσεων και των διορθώσεων, τον γνωριζω πολυ καλα. Θα προσπαθησω να στο δωσω να το καταλαβεις οσο καλυτερα μπορω. Οι 40 απο τις 50 θεσεις, ειναι κατειλλημενες απο πριν την ημερομηνια των εξετάσεων. Μπορεις να περάσεις και χωρις τον θειο, αλλα θα πρεπει να εχεις γραψει πραγματικα ΠΑΡΑ πολυ καλα, για να παρεις μια απο τις θέσεις που απομένουν. Δεν χρειαζεται καθολου να ξερεις 10 ατομα και κανενας δεν διακινδυνευει απολυτως τιποτα, καθως δεν υπαρχει καμμια διαφάνεια, δεν μπορεις να δεις τα γραπτα σου για να δεις τι σου διόρθωσαν, γενικως δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Θα τα δεις και στο φροντιστηριο που θα διαλέξεις να πας (μην το σκεφτεις καν να δωσεις μονος σου, χωρις φροντιστηριο) οταν αναρωτιεσαι πως περασε ο συμμαθητης σου που δεν ηξερε που πανε τα τεσσερα. Εγω δεν έδωσα για κατατακτηριες νομικής, άλλες εξετασεις έδωσα με ιδιο τροπο εξετασης και διόρθωσης. Δεν παραπονιεμαι για τον εαυτο μου, περασα με πολυ καλη σειρα, ομως ειχα γραψει αριστα στα περισσοτερα μαθηματα. Λυπαμαι ομως που μαζι με εμενα πέρασαν άτομα που γράφουν το "ετσι" με υ με αποτέλεσμα να μεινουν απέξω άτομα που άξιζαν να περάσουν περισσοτερο απο έκεινους. Χαίρομαι αν πραγματικα θεωρεις πως το πρωτο πράγμα που κανει ο πρώτος διορθωτης δεν ειναι να ξεκολλησει το χαρτι που καλύπτει το ονομα του εξεταζόμενου, για να ξέρει ποιον διορθώνει. Αυτο σημαινει οτι εισαι αρκετα αγνός ακόμα για να το πιστεύεις Anyway, αν τελικα το αποφασίσεις διαλεξε προσεκτικα το φροντιστηριο νομικής κατάρτησης που θα επιλέξεις, εαν θέλεις μπορω να σου προτείνω. Για να υπολοιπά, Pm, να μην σου χαλάω και το post. Υπόψην δεν θελω να σε απογοητευσω, θελω απλα να ξερεις πως πρεπει να εισαι προετοιμασμένος για όλα. Ρε παιδια δεν θελω να αντιδικησω με κανεναν,και ασφαλως οπου κανω λαθος θα το παραδεχτω.Διαβασα προσεκτικα αυτα που γραφεις και εχω καποιες ενστασεις.Λες οτι δεν βλεπεις τα γραπτα σου.Οχι δεν ισχυει,στην σελιδα της νομικης δινει ημερομηνιες οπου μπορεις να πας και να δεις το γραπτο σου διορθωμενο και να δεις τι και που εκανες λαθος,μαλλιστα σου δινει και τα ομοματα των διορθωτων.Γραφεις οτι ο πρωτος απο τους 3 διορθωτες μπορει να ξεκολησει το χαρτι και να δει το ονομα,αυτο δεν αρκει πρεπει να πεισει και τους αλλους 2 να βαλουν ευνοικη βαθμολογια και κατοπιν την γραμματεια να παραβλεψει το ανοιγμενο ονομα,και κατοπιν να πεισει και τους αλλους 6 διορθωτες των υπολοιπων 2 μαθηματων.Ειναι δυσκολο!Λες οτι δεν εδωσες νομικη αλλα εκφραζεις την βεβαιοτητα οτι γινεται λαμογια.Πραγματικα θελω να μου εξηγησεις πως.Εγω εδωσα παλαια κατατακτηριες νομικης και περασα χωρις να εχω κανεναν.Τοτε ειχα την βεβαιοτητα οτι αστικο ειχα γραψει για 10,οτι το γραπτο μου ηταν το απολυτα τελειο.Ειδα στην βαθμολογια 7 η 6,5 δεν θυμαμαι ,και θεωρησα οτι αδικηθηκα.Η πραγματικοτητα ηταν οτι υπηρχε μια παγιδα υποπεριπτωση της υποπεριπτωσης και επεσα μεσα.Στο φροντιστηριο δεν μου ετυχε να δω ασχετο να περναει,ενδεχομενως καποιος να ειναι τυχερος αλλα αυτο δεν αρκει για να κατηγορουμε για αδιαφανεια τις εξετασεις.Ειλικρινα χωρις καμια απολυτως διαθεση αντιδικιας σου λεω οτι θελω να ακουσω που στηριζεις την βεβαιοτητα σου οτι οι εξετασεις ειναι σικε,οταν μαλλιστα λες οτι οι 40 απο τους 50 που περνανε ειναι βυσματα καλο ειναι να πεις πως,που,ποτε.Δεν πιστευω οτι ζουμε σε κοινωνια αγγελων αλλα ουτε και δαιμονων.Οι εξετασεις σε πανεπιστημια ειναι κατι ,ισως το μοναδικο,που ειναι αδιαβλητο.Διαφωνω μαζι σου ,οχι με διαθεση αντιδικιας αλλα με διαθεση διαλογου και ασφαλως εχω την εντιμοτητα εαν μου δωσεις συγκεκριμενα στοιχεια να παραδεχτω οτι κανω λαθος αλλα χωρις στοιχεια με μονη την υποψια δεν μπορω να ακυρωσω στο μυαλο μου την διαδικασια. 1
N3M3SiS Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν υπηρχαν αδιασειστα στοιχεια, δεν θα τα διναμε σε εσενα, αλλα στο Εσωτερικων Υποθέσεων.. Δεν ηξερα παρολα αυτα οτι στις συγκεκριμενες εξετασεις μπορεις να πας περασεις να δεις το γραπτο σου και τα λάθη σου. Αυτο φυσικα και ξεκαθαριζει λιγο το τοπιο, μονο στο μετρο που δεν αδικεισαι εσυ ομως και οχι οσον αφορα τη δυνατοτητα να περασει ο διπλανος σου απο την Κορωνη. Αnyway, θεωρεις οτι οι εξετασεις ειναι αδιαβλητες, δεν θα διαφωνησω περαιτερω, η πραγματικοτητα ειναι λιγο διαφορετικη. Επισης η υποπεριπτωση της υποπεριπτωσης, δεν σου κοβει 3.5 μοναδες απο τις 10. Δεν το λεω για να σου υποδειξω οτι εκανες και αλλα λαθη, το λεω για να σου τονισω οτι για οσους πανε με το σταυρο στο χερι (και μπραβο σου) η διορθωση ειναι αυστηροτερη για αυτον ακριβως τον λογο, καθως υπαρχουν ατομα που πρεπει να περασουν οπωσδηποτε. Το να γραψεις μονο την κρατουσα αποψη, χωρις να κανεις διαχωρισμο των αλλων αποψεων δεν θα επρεπε να σου στερησει το μισο θεμα, υπο κανονικες συνθηκες. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από N3M3SiS 1
Gingerbread Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Αν υπηρχαν αδιασειστα στοιχεια, δεν θα τα διναμε σε εσενα, αλλα στο Εσωτερικων Υποθέσεων.. Δεν ηξερα παρολα αυτα οτι στις συγκεκριμενες εξετασεις μπορεις να πας περασεις να δεις το γραπτο σου και τα λάθη σου. Αυτο φυσικα και ξεκαθαριζει λιγο το τοπιο, μονο στο μετρο που δεν αδικεισαι εσυ ομως και οχι οσον αφορα τη δυνατοτητα να περασει ο διπλανος σου απο την Κορωνη. Αnyway, θεωρεις οτι οι εξετασεις ειναι αδιαβλητες, δεν θα διαφωνησω περαιτερω, η πραγματικοτητα ειναι λιγο διαφορετικη. Επισης η υποπεριπτωση της υποπεριπτωσης, δεν σου κοβει 3.5 μοναδες απο τις 10. Δεν το λεω για να σου υποδειξω οτι εκανες και αλλα λαθη, το λεω για να σου τονισω οτι για οσους πανε με το σταυρο στο χερι (και μπραβο σου) η διορθωση ειναι αυστηροτερη για αυτον ακριβως τον λογο, καθως υπαρχουν ατομα που πρεπει να περασουν οπωσδηποτε. Το να γραψεις μονο την κρατουσα αποψη, χωρις να κανεις διαχωρισμο των αλλων αποψεων δεν θα επρεπε να σου στερησει το μισο θεμα, υπο κανονικες συνθηκες. Μπορείς να δεις το γραπτό σου αλλά όχι τις διορθώσεις. Ούτε μπορείς να ζητήσεις αναβαθμολόγηση εκτός αν έχουν απόκλιση (6 βαθμοί νομίζω;). Δεν βοηθάει κάπου. Ξέρεις τι έγραψες. Δεν έχει να λέει αυτό.
airtrelomike13 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 23/12/2021 στις 11:57 ΜΜ, pi314 είπε Λίγο offtopic, αλλά γιατί να επιλέξει κάποιος να σπουδάσει νομική, πέρα από το να γίνει δικηγόρος, τί άλλες επιλογές έχει? έχει πολλούς διεξόδους, όπως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Δικαστικό σώμα, το να γίνει κάποιος συμβολαιογράφος, στο δημόσιο να συμμετάσχει στις προκηρύξεις ως ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, διπλωματικό σώμα, στην εκπαίδευση( αφού αποκτήσει τη παιδαγωγικής επάρκειας) , να δωσει για ΕΣΣΔΑ, μέχρι να πάει και για δημοσιογράφος αν θέλει. Και φυσικά δικηγόρος είτε σε δικό του γραφείο, είτε σε εταιρείες ( νομικό τμήμα κλπ), είτε σε τράπεζα/ Το θεμα ειναι οτι στο Νομικο Συμβουλιο του κράτους και στο δικαστικό σώμα, η διαδικασία των εξετάσεων είναι πάρα πολύ δύσκολη όπως και τα προαπαιτούμενα κριτήρια. Απαιτεί να έχει ένας πτυχιούχος νομικής και 2-3 ξένες γλώσσες πέρα από τη 2ετή προυπηρεσία σε δικηγορικό γραφείο, και αυτό διότι κάποια από τις φάσεις των εξετάσεων διενεργείται σε ξένη γλώσσα είτε στα αγγλικά, είτε στα γερμανικά, γαλλικά ή ιταλικά. Άρα αν κάποιος θέλει να δώσει, πρέπει να ξέριε και 2-3 ξένες γλώσσες. Επίσης ο παράγοντας ηλικία παίζει ρόλο, καθώς από το 2024 και έπειτα αν κάποιος έχει ξεπεράσει την ηλικία των 40 δεν θα μπορεί να δώσει για το Δικαστικό σώμα. Επίσης οι θέσεις σε τέτοιους διαγωνισμούς ( ΝΣΚ, Δικαστικό σώμα), λόγω υψηλού ανταγωνισμού, έχουν λίγες θέσεις ενώ οι υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί. Σκέψου όσους απόφοιτους νομικής γνωρίζω, όλοι θέλουν να δώσουν για δικαστικό σώμα, γιατι η κατάσταση στα δικηγορικά γραφεία, θυμίζουν τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας. Πτυχιο νομικης, δεν σημαινει απαραίτητα δικηγόρος. Δυστυχώς τα πράγματα στο επαγγελμα του δικηγόρου, είναι αρκετά δύσκολα, ενώ είναι επάγγελμα που στηρίζεται στην οικογενειακοκρατία. Να έχουν οι γονείς ή οι θέιοι κάποιου απόφοιτου δικηγορικό γραφείο, έτσι ωστε να αποκτήσει το χαρτοφυλακιό τους. Όσους απόφοιτους νομικής γνωρίζω που πέτυχαν, αυτό έγινε μακρυά από την Ελλάδα. Είτε σπούδασαν στα κορυφαία Πανεπιστήμια του Εξωτερικού προπτυχιακά και μεταπτυχιακά και πήγαν στον ΟΟΣΑ, και σε διάφορους άλλους διεθνείς οργανισμούς Στην Ελλάδα, δυστυχώς η πλειοψηφία των πτυχίων στηρίζεται στις γνωριμίες μετά την αποφοίτηση, και έτσι είναι και το πτυχίο της νομικής. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι το πτυχίο νομικής, μαζί με το πτυχίο οικονομικών είνι τα μόνα πτυχία που προσφέρουν αρκετές διεξόδους στην Ελλάδα Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από airtrelomike13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα