Προς το περιεχόμενο

Επαναχρησιμοποιηση αριθμού κινητού cosmote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν 6 μήνες έχασα ξάδερφο 47 ετών από covid. 

Φυσικά είχα το κινητό του στις επαφές μου και από συναισθηματικους λόγους δεν το διέγραψα. Φυσικά ήταν και σε viber. 

Σημερα μου ήρθε μήνυμα σε viber ότι ο χρήστης τάδε ξανασυνδεθηκε

Η cosmote είχε δώσει τον αριθμό σε νέο πελάτη. 

Δεν θα έπρεπε να κρατήσει ανενεργό τον αριθμό για μεγαλύτερο διάστημα; 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Sad 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ίδιο που έγινε σε μένα.... Τον έδωσαν αμέσως σε άλλον, σε κάνα 5μηνο 

Απλά καταλαβαίνω το σοκ να βλέπεις ότι ο νεκρός είναι online...

Επεξ/σία από Land-decked
  • Like 1
  • Sad 1

10 λεπτά πριν, Land-decked είπε

Το ίδιο που έγινε σε μένα.... Τον έδωσαν αμέσως σε άλλον, σε κάνα 5μηνο 

Απλά καταλαβαίνω το σοκ να βλέπεις ότι ο νεκρός είναι online...

Ενταξει εγω το καταλαβα αμεσως αλλα δεν παυει να ειναι ενα σοκ . Στερεψαν οι αριθμοι σε cosmote ή ισως επειδη ο αριθμος ηταν ευκολος (τεσσερα 7αρια στο τελος ) καποιος τον τσιμπησε με μεσον ?

Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Ενταξει εγω το καταλαβα αμεσως αλλα δεν παυει να ειναι ενα σοκ . Στερεψαν οι αριθμοι σε cosmote ή ισως επειδη ο αριθμος ηταν ευκολος (τεσσερα 7αρια στο τελος ) καποιος τον τσιμπησε με μεσον ?

εμενα ηταν ο δευτερος μου αριθμος, τυχαια νουμερα...μπλοκαρισμα στους 3 μηνες χωρις καρτα και μετα τελος..

Και εγώ είχα γνωστή μου στη Wind με φοιτητικό και πριν τρία χρόνια που τελείωσε τη σχολή άλλαξε νούμερο και είχα και το παλιό στις επαφές μου. Ξεχάστηκα μια φορά και κάλεσα στο προηγούμενο νούμερο (κάπου 2μηνο είχε περάσει από τότε που άλλαξε) και το σήκωσε ξένος άνδρας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μου έχει τύχει ποτέ σε αριθμό κινητου η σταθερού κατηργημενου να το δώσουν σε άλλον. Έχω το κινητό του πατέρα μου, το απέκτησε το 98 και το κλείσαμε το 2002 με τον θάνατο του, ακόμα και τώρα να καλέσω δεν κάνει τίποτα και μετά μιλάει, το δικό μου παλαιο κινητό το πήρα το 99 και ακυρώθηκε το 2006 επειδή δεν έβαζα κάρτα και δεν το χρησιμοποιούσα πλέον, αν το καλέσω λέει ότι ο αριθμός έχει ενεργοποιήσει την φραγή εισερχομένων. Ένα παλιό σταθερό μας που το κλείσαμε το 2011, αν το καλέσεις πάλι σου λέει για λάθος αριθμό. Από ότι φαίνεται έτυχε σε εμένα. Σίγουρα δεν είναι δυνατόν ο ακυρωμένος αριθμός κάποιου να μείνει αχρησιμοποιητος από τον παροχο εσαεί, αλλά θα έπρεπε να ήταν σε αχρηστία τουλάχιστον 1 έτος κατ' ελάχιστο πριν τον δώσουν κάπου αλλού και το οποίο διάστημα να αυξάνεται ανάλογα τα έτη που ήταν κάποιος συνδρομητης καθώς και αν ήταν οικιακός η επαγγελματικός αριθμός.

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 2

το πιο πιθανο ειναι οτι οι αριθμοι ξαναμπαινουν σε free state σε ενα pool και οταν ειναι να εκτυπωθουν καρτες απλα παιρνουν απο εκει random

Μετά το πέρας ενός 6μήνου από την αποσύνδεση μπορεί να δοθεί ο αριθμός κανονικά σε άλλον συνδρομητή. Βρήκα στα γρήγορα το παρακάτω link:

https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Number/#q14

Αναφορά σε κείμενο

Σημειώνεται πάντως ότι ο συνδρομητής έχει το δικαίωμα να αιτηθεί στον τελευταίο πάροχό του νέα σύνδεση με χρήση του εν λόγω αριθμού εντός έξι μηνών από την αποσύνδεση.

Νομίζω πως για επαγγελματικές συνδέσεις είναι λίγο μεγαλύτερο το διάστημα αυτό, π.χ. χρόνος.

13 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Πριν 6 μήνες έχασα ξάδερφο 47 ετών από covid. 

Φυσικά είχα το κινητό του στις επαφές μου και από συναισθηματικους λόγους δεν το διέγραψα. Φυσικά ήταν και σε viber. 

Σημερα μου ήρθε μήνυμα σε viber ότι ο χρήστης τάδε ξανασυνδεθηκε

Η cosmote είχε δώσει τον αριθμό σε νέο πελάτη. 

Δεν θα έπρεπε να κρατήσει ανενεργό τον αριθμό για μεγαλύτερο διάστημα; 

Αν οι συγγενείς τον εδωσαν προς διαγραφή δεν θα ελευθερώθηκε πιο νωρίς;

Αν υπάρχει η διαδικασία αυτή ,δεν ξερω τι γίνεται οταν ζητάς να σταματήσει ένα συμβόλαιο .Αν ήταν συμβόλαιο φυσικά.

3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν υπάρχει η διαδικασία αυτή ,δεν ξερω τι γίνεται οταν ζητάς να σταματήσει ένα συμβόλαιο .Αν ήταν συμβόλαιο φυσικά.

Συμβολαιο  ηταν και πραγματι οι συγγενεις εδωσαν εντολη διακοπης συνδεσης .

4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν το έχω ακούσει ποτέ σαν εξαίρεση, αλλά ίσως να παίζει αυτό που γράφεις, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση που είναι σίγουρο ότι ο κάτοχος δεν θα ξαναζητήσει τον αριθμό αυτό να δίνεται πιο νωρίς προς χρήση. Δεν θυμάμαι να το έχω δει κάπου γραμμένο πάντως.

Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Συμβολαιο  ηταν και πραγματι οι συγγενεις εδωσαν εντολη διακοπης συνδεσης .

Ισως τότε να γίνεται αυτό που έγραψα.Αλλά έπρεπε να το έχουν αποσυνδέσει απο το viber πρωτα.Μεσα στην στεναχώρια τους βέβαια οι άνθρωποι τι να πρωτοσκεφτουν

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Giama είπε

Δεν το έχω ακούσει ποτέ σαν εξαίρεση, αλλά ίσως να παίζει αυτό που γράφεις, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση που είναι σίγουρο ότι ο κάτοχος δεν θα ξαναζητήσει τον αριθμό αυτό να δίνεται πιο νωρίς προς χρήση. Δεν θυμάμαι να το έχω δει κάπου γραμμένο πάντως.

Δυστυχώς έχω δει παραβίαση των κανονισμών που αναφέρεις δύο φορές από συγκεκριμένη εταιρία (ΟΤΕ), αλλά σε διαφορετική περίπτωση και όχι σε θάνατο. Η μία αφορούσε αριθμό σταθερού και μάλιστα επαγγελματικής στέγης και η άλλη αριθμό καρτοκινητού.

Επεξ/σία από filipN

2 hours ago, Ukforthemoment said:

Ισως τότε να γίνεται αυτό που έγραψα.Αλλά έπρεπε να το έχουν αποσυνδέσει απο το viber πρωτα.Μεσα στην στεναχώρια τους βέβαια οι άνθρωποι τι να πρωτοσκεφτουν

και να το αποσυνδεσεις απο το viber ποιος σου λεει οτι ο νεος κατοχος δεν θa φτιαξει viber.

11 λεπτά πριν, poulinos είπε

και να το αποσυνδεσεις απο το viber ποιος σου λεει οτι ο νεος κατοχος δεν θa φτιαξει viber.

Φυσικα αλλα με αλλο ονομα !!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...