Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθε χρόνο με προβληματίζει το θέμα της σωστής παραλαβής του πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζω.  Εχω πάντα μια μικρή διαφορά (αρνητική βέβαια) σε αυτό που μετράω και σε αυτό που μου "παραδίδουν", δηλ. στα 500 λίτρα υπολογίζω ότι με κλέβουν καμμιά 25-ριά, δηλ. περίπου 5%.  Μετράω με την παραδοσιακή μέθοδο της μεζούρας σε ραβδί.  Τις ενδείξεις μου δεν τις δέχεται ο προμηθευτής, που κόβεται για την ακρίβεια του μετρητή του και για την τιμιότητά του (είμαι και χρόνια πελάτης, λέει λοιπόν ότι δεν θα είχε συμφέρον να με κλέβει).  Δοκίμασα κατά καιρούς και άλλους προμηθευτές, συνήθως με χειρότερα αποτελέσματα (ποσοτικά), ποτέ δεν εβγαινε υπέρ μου η ποσότητα, ή εστω ακριβώς όση επρεπε.  Σκεφτηκα να αγοράσω δικό μου μετρητή ροής, αλλά κοστίζουν πάνω από 160 ευρώ, και δεν ξέρω αν θα είναι συμβατός με τον σωλήνα του βυτιοφόρου που μου φέρνει πετρέλαιο.

Παλιότερα είχα διαβάσει ότι επίσημα και νομότυπα επιτρέπεται "σφάλμα" μέτρησης αντλίας του βενζινάδικου μέχρι 2%.  Δηλ. μια επίσημη κλοπή, γιατί αυτό το ποσοστό σφάλματος πάντα βγαίνει (ναι, το μαντέψατε) υπερ του βενζινάδικου.  Και όταν αραια και που γίνεται κανένας κρατικός έλεγχος, τότε συνήθως αυτά τα "σφάλματα" ανεβαίνουν στο 5-15%.

Επίσης με προβληματίζει το θέμα ποιότητας, δηλ. μερικοί που διαφημίζουν 10% φθηνότερο πετρέλαιο, πόσο κλέβουν στην ποσότητα και πόσο στην ποιότητα ?  Αλλά και αν κάποτε μου βγεί επιτέλους "σωστή" η ποσότητα, πως θα ξερω αν το καύσιμο δεν είναι νοθευμένο, με νερό, μεθανόλη ή δεν ξέρω τι άλλο ?

Υπάρχει καμμιά λίστα σε ενώσεις καταναλωτών, ή στο Facebook (δεν έχω!) ή κάπου αλλού, από τίμιες επιχειρήσεις καυσίμων ?  Κάτι με "αστεράκια" καταναλωτών ή με μετρήσεις "ψαγμένων" που επιβεβαίωσαν σωστή παράδοση ?  Η άλλες ιδέες άμυνάς μας ?

• Thanks 1
Δημοσ.

Παλια που εκανα παραλαβες πετρελαιου του ελεγα να περιμενει 10 λεπτα να κατσει ο αερας στη δεξαμενη για να μετρησουμε μετα, παντα το δεχοταν και δεχοταν και το αποτελεσμα απο τη μετρηση με τη βεργα. Αλλαξε προμηθευτη αν βλεπεις οτι σε κλεβει.

Δημοσ.

Όταν καταλάβετε πόσο ρόλο παίζουν τα επιστρεφόμενα στη δεξαμενή τότε δεν θα σας κλέβουν. Για όσους γνωρίζουν. Όπως είπε ο φίλος να φύγει ο αέρας πρώτα. 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Όταν καταλάβετε πόσο ρόλο παίζουν τα επιστρεφόμενα στη δεξαμενή τότε δεν θα σας κλέβουν. Για όσους γνωρίζουν. Όπως είπε ο φίλος να φύγει ο αέρας πρώτα. 

Δεν μας κάνεις μια ανάλυση να καταλάβουμε και εμείς?

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Amaretos είπε

Δεν μας κάνεις μια ανάλυση να καταλάβουμε και εμείς?

Τραβάς επιστρεφόμενα στη δεξαμενή του πετρελαίου. Θέλει μάστορα να στο κάνει 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Τραβάς επιστρεφόμενα στη δεξαμενή του πετρελαίου. Θέλει μάστορα να στο κάνει 

Κι εγώ δεν το κατάλαβα, εννοείς αυτό που μένει στον σωλήνα του βυτιοφόρου ?

Τελος πάντων, να πω την (σημερινή) συνέχεια της ιστορίας μου.  Επειδή υπήρχε πιεστική ανάγκη για θέρμανση εν όψει Χριστουγέννων, και επειδή οι "φθηνοί" προμηθευτές που εβγαζε το online σύστημα δεν εγγυόντουσαν εγκαιρη παράδοση, το ρίσκαρα και ξαναγύρισα στον "δικό" μου πάροχο, άλλη μια φορά.  Σκέφτηκα ότι, ανεξάρτητα από την ποσότητα, τουλάχιστον ποιοτικά, πάντα ήμουνα ευχαριστημένος, από αυτόν δεν πήρα ποτέ πετρέλαιο που να λασπώνει ή να πήζει από το κρύο, ή να μπουκώνει τον καυστήρα.  Τον φιλοτίμησα όμως πρώτα με λίγη κουβέντα, άφησα να εννοηθεί ότι "ξέρω", πέρασα το μήνυμα ότι "ξέρεις ότι ξέρω", καταλήγοντας ότι "ξέρω ότι ξέρεις ότι ξέρω" κλπ και παράγγειλα σε φιλικό κλίμα.  Το τελικό αποτέλεσμα:  όχι μόνο μου εβαλε ΑΚΡΙΒΩΣ όσο παράγγειλα, αλλά σύμφωνα με την μέτρησή μου ίσως βλέπω και 2-3 λίτρα παραπάνω!!!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, geostratis είπε

Τον φιλοτίμησα όμως πρώτα με λίγη κουβέντα, άφησα να εννοηθεί ότι "ξέρω", πέρασα το μήνυμα ότι "ξέρεις ότι ξέρω", καταλήγοντας ότι "ξέρω ότι ξέρεις ότι ξέρω" κλπ και παράγγειλα σε φιλικό κλίμα.

Στα 3 ξεράδια το αφήσατε;:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...