Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

πλήρωσα τα τέλη κυκλ. για το '22 αλλά βρήκα αγοραστή για το αυτοκίνητό μου.

Μεταβιβάζονται,αν η διαδικασία ολοκληρωθεί εντός Δεκεμβρίου?

Χάνονται?

Γνωρίζει κανείς?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

οσο ξερω ακολουθουν το οχημα.εσυ ειτε το δωσεις 21 ειτε το 22 θα βγαλεις δηλωση οτι τα εχεις πληρωσει πριν κανεις μεταβιβαση

η δηλωση ειναι  online

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

οσο ξερω ακολουθουν το οχημα.εσυ ειτε το δωσεις 21 ειτε το 22 θα βγαλεις δηλωση οτι τα εχεις πληρωσει πριν κανεις μεταβιβαση

η δηλωση ειναι  online

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Ναι ακολουθούν το όχημα που σημαίνει ότι ο νέος ιδιοκτήτης τα γλυτώνει, άρα αποτελεί και διαπραγματευτικό όπλο για το πωλητή.

Επί ευκαιρίας του τόπικ ήθελαν να ρωτήσω αν μετά την εξόφληση χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο ο ιδιοκτήτης, πχ να εκτυπώσει κάτι κλπ;

Εγώ πλήρωσα μέσω ebanking και πλέον μου βγάζει απλά ότι έχουν καταβληθεί τα τέλη αλλά δε μου δίνει κάποια άλλη βεβαίωση να κρατάω στο αυτοκίνητο.

Δημοσ.

Εγώ εκτυπώνω την τραπεζική πληρωμή,και την εχω στο.. ντουλαπάκι.Ετσι κι αλλιώς σε πιθανό έλεγχο το βλέπουν online...

Ευχαριστώ για την απάντηση!

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, MikeJ said:

Ναι ακολουθούν το όχημα που σημαίνει ότι ο νέος ιδιοκτήτης τα γλυτώνει, άρα αποτελεί και διαπραγματευτικό όπλο για το πωλητή.

Επί ευκαιρίας του τόπικ ήθελαν να ρωτήσω αν μετά την εξόφληση χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο ο ιδιοκτήτης, πχ να εκτυπώσει κάτι κλπ;

Εγώ πλήρωσα μέσω ebanking και πλέον μου βγάζει απλά ότι έχουν καταβληθεί τα τέλη αλλά δε μου δίνει κάποια άλλη βεβαίωση να κρατάω στο αυτοκίνητο.

δεν χρειαζεται κατι.ολα πλεον ηλεκτρονικα

7 minutes ago, gina57 said:

Ευχαριστώ πολύ!

να σε καλα.το που θα εκτυπωσεις την βεβαιωση ειναι ευκολο.

Just now, gina57 said:

Εγώ εκτυπώνω την τραπεζική πληρωμή,και την εχω στο.. ντουλαπάκι.Ετσι κι αλλιώς σε πιθανό έλεγχο το βλέπουν online...

Ευχαριστώ για την απάντηση!

πλεον ολα online.μεχρι και την ασφαλιση βλεπουν οσο ξερω

• Like 1
Δημοσ.

θεωρητικά πρέπει να κρατάς το έγγραφο που αναφέρει την πινακίδα συν αντίγραφο της καταθεσης.πρακτικα δεν χρειάζεται γιατί σε πιθανό έλεγχο με το βάζουν πινακίδες βλέπουν τα πάντα επομένως... 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, gina57 είπε

Καλησπέρα,

πλήρωσα τα τέλη κυκλ. για το '22 αλλά βρήκα αγοραστή για το αυτοκίνητό μου.

Μεταβιβάζονται,αν η διαδικασία ολοκληρωθεί εντός Δεκεμβρίου?

Χάνονται?

Γνωρίζει κανείς?

Ευχαριστώ!

Όπως έχουν απαντήσει και παραπάνω σημασία έχει μόνο το ότι πληρώθηκαν, το ποιος τα πλήρωσε είναι αδιάφορο.

Επίσης έχε υπόψιν πως αν απευθυνθείτε σε ΚΕΠ για μεταβίβαση τότε αυτή ΔΕΝ θα ολοκληρωθεί εντός Δεκεμβρίου.

1 ώρα πριν, james01gr είπε

θεωρητικά πρέπει να κρατάς το έγγραφο που αναφέρει την πινακίδα συν αντίγραφο της καταθεσης.πρακτικα δεν χρειάζεται γιατί σε πιθανό έλεγχο με το βάζουν πινακίδες βλέπουν τα πάντα επομένως... 

...επομένως παίρνεις/εκτυπώνεις την απόδειξη πληρωμής των τελών και τη κρατάς στο ντουλαπάκι. Χώρο/όγκο δεν πιάνει, και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο στην περίπτωση που πέσεις σε "τυπικό" (μη το χαρακτηρίσω αλλιώς) όργανο.

Έτσι κάνω εγώ τουλάχιστον.

Δημοσ.

Σε σχέση με το αποδεικτικό πληρωμής των τελών, μπορείτε μετά την πληρωμή να μπείτε πάλι στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ για εκτύπωση του εντύπου πληρωμής. Όταν τα τέλη είναι πληρωμένα εμφανίζει το κείμενο "Τα τέλη έχουν καταβληθεί". Τυπώνετε αυτό για να το έχετε στο αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται να ψάχνετε το αποδεικτικό πληρωμής στην τράπεζα.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, jins είπε

Σε σχέση με το αποδεικτικό πληρωμής των τελών, μπορείτε μετά την πληρωμή να μπείτε πάλι στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ για εκτύπωση του εντύπου πληρωμής. Όταν τα τέλη είναι πληρωμένα εμφανίζει το κείμενο "Τα τέλη έχουν καταβληθεί". Τυπώνετε αυτό για να το έχετε στο αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται να ψάχνετε το αποδεικτικό πληρωμής στην τράπεζα.

Αλήθεια, γιατί την εκτύπωση της απόδειξης πληρωμής από την τράπεζα θα χρειάζεται να την ψάχνουμε, ενώ την εκτύπωση του κειμένου "τα τέλη έχουν καταβληθεί" δεν θα χρειάζεται να την ψάχνουμε? Ένα κομμάτι χαρτί είναι και το ένα και το άλλο, τι μου διαφεύγει?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.

Προσπάθησα να εκτυπώσω τα Τέλη Κυκλοφορίας και έλαβα το μύνημα "ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ". Δεν έχω απλήρωτα τέλη ή ανασφάλιστο όχημα. Γνωρίζεται τί μπορεί να σημαίνει αυτό; Η εκτύπωση έγινε σήμερα 02/01.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimi_ths είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.

Προσπάθησα να εκτυπώσω τα Τέλη Κυκλοφορίας και έλαβα το μύνημα "ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ". Δεν έχω απλήρωτα τέλη ή ανασφάλιστο όχημα. Γνωρίζεται τί μπορεί να σημαίνει αυτό; Η εκτύπωση έγινε σήμερα 02/01.

Ευχαριστώ!

Μηπως δεν μπηκες μεσω mycar  ?

Δημοσ.
Στις 24/12/2021 στις 12:23 ΜΜ, Joshua21 είπε

Αλήθεια, γιατί την εκτύπωση της απόδειξης πληρωμής από την τράπεζα θα χρειάζεται να την ψάχνουμε, ενώ την εκτύπωση του κειμένου "τα τέλη έχουν καταβληθεί" δεν θα χρειάζεται να την ψάχνουμε? Ένα κομμάτι χαρτί είναι και το ένα και το άλλο, τι μου διαφεύγει?

Η διαφορά είναι ότι κάποιος που δεν θυμάται πότε πλήρωσε μέσω τράπεζας (ή μπορεί να το πλήρωσε άλλος για αυτόν) θα δυσκολευτεί να βρει την απόδειξη πληρωμής. Ενώ στην άλλη περίπτωση απλώς συνδέεσαι στην εφαρμογή και τυπώνεις.

Δημοσ.

Στην 1η περίπτωση χρειάζεσαι το χαρτί από τα τέλη και το χαρτί από την τράπεζα.  Στην 2η περίπτωση ένα χαρτί (τέλη) αρκεί. Τώρα,  αν θέλεις να μαζεύεις χαρτιά στο ντουλαπάκι  οκ

Δημοσ.
9 ώρες πριν, jins είπε

Η διαφορά είναι ότι κάποιος που δεν θυμάται πότε πλήρωσε μέσω τράπεζας (ή μπορεί να το πλήρωσε άλλος για αυτόν) θα δυσκολευτεί να βρει την απόδειξη πληρωμής. Ενώ στην άλλη περίπτωση απλώς συνδέεσαι στην εφαρμογή και τυπώνεις.

Άρα αυτό που διέφυγε (επειδή δεν το είχες διευκρινίσει) ήταν το ότι η "συμβουλή" σου δεν απευθυνόταν σε όλους.

8 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Στην 1η περίπτωση χρειάζεσαι το χαρτί από τα τέλη και το χαρτί από την τράπεζα.  Στην 2η περίπτωση ένα χαρτί (τέλη) αρκεί. Τώρα,  αν θέλεις να μαζεύεις χαρτιά στο ντουλαπάκι  οκ

Σημασία δεν έχει τι πιστεύεις εσύ προσωπικά, σημασία έχει τι προβλέπεται να κρατήσεις, και η aade το γράφει ξεκάθαρα πάνω στο έντυπο πληρωμής:

image.png.e53ad45022b420b7d6f2b267793c8782.png

Επίσης εμένα προσωπικά δεν μου κάνει διαφορά ένα παραπάνω χαρτί στο ντουλαπάκι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...