Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, cpgr είπε Ναι οκ μεχρι πριν καποια χρονια μπορει πλεον ολοι δινουν στατιστικα τυπου Vo2max, performance ratings, recovery, training status κλπ σιγουρα η garmin εχει ισως καλυτερη ακριβεια και ειναι ποιο πολυ εστιασμενη στο αθλητικο κομματι.. αλλα ποσοι απο οσους τα αγοραζουν ειναι πραγματικα αθλητες και δεν τους καλυπτει και κατι λιγοτερο... Ναι ενώ τα smartwatch τα λιώνουν στη χρήση που οι περισσότεροι είναι με xiaomi MI band και νομίζουν ότι είναι χακερ
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Ας περιμένουμε και την απάντηση της Suunto 🙂
greg2310 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Για καθημερινή χρήση έχω ένα Redmi smart band pro...για ειδοποιήσεις πιο πολύ γιατί δεν ακούω το κινητό..όμως το Fenix 5x plus για τις προπονήσεις είναι αχτύπητο...προσεγμένο hardware k software ακριβώς για τη αθλητική χρήση ..από τον τύπο της οθόνης ,τα κουμπιά για χειρισμό με ιδρωμενα χέρια,μέχρι το software που στο mtb με έχει βολεψει πολύ...για αθλητικό ρολόι δεν υπάρχει άλλο.περιμενω το 7 αλλά μόνο για να το δω μια και αυτό που έχω με καλύπτει πληρως
nikos2004dj Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 σαν πρώην κατοχος fenix 6x pro και τωρινος tactix delta ,,πολλα λεφτα για αυτό που πραγματικά κάνουν και με ενα κυριο πρόβλημα ! την αστοχία στη μπαταρία ! ξαφνικα απο τις 20μερες παει στις 10 και μετα στις 5 !
jjrmourkas Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Απ'οτι διαβαζω και πιο πανω οι περισσοτεροι ξερετε για το προιον fenix και το εχετε δουλεψει , ποια ειναι τα πλεονεκτηματα του και ποια τα μειονεκτηματα. Ενα σχολιο πιο πριν του φιλου που ειπε 'μας γκαστρωσε η γκαρμιν μεχρι να βγαλει το 7" εχει αρκετο ζουμι. Εννοω οτι η απουσία αμεσου ανταγωνισμου στο προιον την εχει αφησει σε πολυ ησυχα νερα απο αποψη καινοτομιας και εξελιξης στη σειρα φενιξ νομιζω. επειδη ειμαι χρηστης απο το 1ο φενιξ, πραγματικα τοση στασιμοτητα νοιωθω δεν υπηρξε ποτε. σκεφτομαι λογω πανδημιας??? (αλλα νομιζω το αναποδο επρεπε να επιφερει , δλδ ο κοσμος το εριξε στα αθληματα). Εδω και 3 χρονια που περιμενουμε να αλλαξει το νουμερο απο το 6 , φανταζομαστε διαφορα, οθονες με μεγαλη αναλυση? , esim?, android? (φαντασια ειπαμε) , κατι αλλο τρελο... ? δε ξερω. αλλα παλι μια απο τα ιδια . και του χρονου το 7X super. Τι να πω ισως φτασαμε και το τερματισαμε?καποιοι κατοχοι καποιου αντιστοιχου suunto εχουν να μας πουνε κατι που χανουμε για να μην παμε στο 7 αλλα στο suunto 9 10 ? 2
albabis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μετράνε την πίεση (δεν κάνω πλάκα έχω δεί αλλά που το κάνουν αλλά ειναι λίγα) πίεση μετράνε με εκτίμηση μόνο και πάντα πέφτουν έξω.ΠΑΝΤΑ.Στο λέω γιατί έχω υπέρταση και δείχνουν ότι ναναι κάθε φορά.Γιαυτό καμιά σοβαρή εταιρία δεν βάζει μέτρηση πίεσης.Τώρα είναι να βγάλει η huawei ένα που θα μετράει,αλλά μάλλον θα είναι σαν της OMRON που φουσκώνει το λουράκι και μετράει.Χωρίς φούσκωμα αξιόπιστο μέτρημα πίεσης δεν υπάρχει.
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, jjrmourkas είπε Απ'οτι διαβαζω και πιο πανω οι περισσοτεροι ξερετε για το προιον fenix και το εχετε δουλεψει , ποια ειναι τα πλεονεκτηματα του και ποια τα μειονεκτηματα. Ενα σχολιο πιο πριν του φιλου που ειπε 'μας γκαστρωσε η γκαρμιν μεχρι να βγαλει το 7" εχει αρκετο ζουμι. Εννοω οτι η απουσία αμεσου ανταγωνισμου στο προιον την εχει αφησει σε πολυ ησυχα νερα απο αποψη καινοτομιας και εξελιξης στη σειρα φενιξ νομιζω. επειδη ειμαι χρηστης απο το 1ο φενιξ, πραγματικα τοση στασιμοτητα νοιωθω δεν υπηρξε ποτε. σκεφτομαι λογω πανδημιας??? (αλλα νομιζω το αναποδο επρεπε να επιφερει , δλδ ο κοσμος το εριξε στα αθληματα). Εδω και 3 χρονια που περιμενουμε να αλλαξει το νουμερο απο το 6 , φανταζομαστε διαφορα, οθονες με μεγαλη αναλυση? , esim?, android? (φαντασια ειπαμε) , κατι αλλο τρελο... ? δε ξερω. αλλα παλι μια απο τα ιδια . και του χρονου το 7X super. Τι να πω ισως φτασαμε και το τερματισαμε?καποιοι κατοχοι καποιου αντιστοιχου suunto εχουν να μας πουνε κατι που χανουμε για να μην παμε στο 7 αλλα στο suunto 9 10 ? Χρήστες και των δύο ρολογιών αναφέρουν ότι τα suunto έχουν πιο ακριβές tracking στο gps, ίσως είναι ο τομέας που η Garmin υστερεί. Η Garmin όμως έχει πολύ πιο φιλικό μενού και app. 1
fouskmech Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Καλώς να έρθουν, μήπως και πέσει η τιμή στο 6X Pro Sapphire. Πάντως, αυτό με την μπαταρία που ξαφνικά πέφτει στα τάρταρα.... ισχύει.....
poulinos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 12 hours ago, Spect~ said: Από όσο ξέρω το venu είναι ουσιαστικά ο αντικαταστατης του vivoactive. To Garmin στο sport watch ειναι κορυφή χώρις ανταγωνιστή. Όποιος κοιτάει Garmin για smartwatch τότε δεν ξέρει τι ψωνίζει. το ιδιο και σε gps για βουνο
mercator84 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 1 σκαλοπάτι κάτω από τα fenix πλέον έχουμε μόνο τα forerunner με always on display?
Ankol Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 19 ώρες πριν, unforgiven είπε Μην το πάρει κανένας προσωπικά, αλλά όποιος συγκρίνει τα Fenix με smartwatches που έχουν απλά ένα running mode, ας πάρουν το smartwatch γιατί δεν ξέρουν τι είναι τα Fenix και, προφανώς, δεν είναι γι αυτούς. Όπως τα λες! Έχω το 3 από το 2ο χρόνο κυκλοφορίας του, εισαγωγή μέσω φίλου από Ελβετία, κυρίως για τρεξιμο-ποδηλασία (λίγες φορές κολύμβηση), με καλύπτει μια χαρά ακόμα... Είναι όντως μπέρδεμα όταν άνθρωποι που χρειάζονται τις λειτουργίες ενός Smartwatch, να επιλέγουν αυτού του τύπου καταγραφείς αθλητικών δραστηριοτήτων...
gloup81 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 17 ώρες πριν, cpgr είπε Ναι οκ μεχρι πριν καποια χρονια μπορει πλεον ολοι δινουν στατιστικα τυπου Vo2max, performance ratings, recovery, training status κλπ σιγουρα η garmin εχει ισως καλυτερη ακριβεια και ειναι ποιο πολυ εστιασμενη στο αθλητικο κομματι.. αλλα ποσοι απο οσους τα αγοραζουν ειναι πραγματικα αθλητες και δεν τους καλυπτει και κατι λιγοτερο... Οταν η προπονηση σου λεει το 1000αρι να το πας στο 4:15, με το Garmin θα το πας στο 4:15. Με τα smartwatch θα το πας περιπου στο 5. Και αν νομιζεις πως ο οπτικος αισθητηρας κανει την ιδια δουλεια με το strap αλλα και με τα running dynamics που προσφερει η Garmin, τοτε δεν η δεν εχεις τρεξει ποτε, η δεν εχεις χρησιμοποιησει αληθινο sports watch. 6 λεπτά πριν, Ankol είπε Όπως τα λες! Έχω το 3 από το 2ο χρόνο κυκλοφορίας του, εισαγωγή μέσω φίλου από Ελβετία, κυρίως για τρεξιμο-ποδηλασία (λίγες φορές κολύμβηση), με καλύπτει μια χαρά ακόμα... Είναι όντως μπέρδεμα όταν άνθρωποι που χρειάζονται τις λειτουργίες ενός Smartwatch, να επιλέγουν αυτού του τύπου καταγραφείς αθλητικών δραστηριοτήτων... Σκυλι το 3αρι. Εχω το Sapphire απο το 2017 και δεν βρισκω λογο να το αλλαξω 16 ώρες πριν, Physics_Rulez είπε Ας περιμένουμε και την απάντηση της Suunto 🙂 Μετα τα καταπληκτικα Ambit, η Suunto το εχασε λιγο. Κυριως επειδη το Movescount ηταν τραγωδια
insobob33 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 23 ώρες πριν, cpgr είπε Αν δε βαλουν lte support σε ολα τα μοντελα δεν εχει νοημα να μεινει κανεις με gamrin ... πλεον ο ανταγωνισμος τα προσφέρει ολα αυτα και παραπανω με το μισο κοστος... Χμμμ, αυτό το είδος ρολογιών, δεν είναι ακριβώς smart watches. Είναι αθλητικά ρολόγια προσανατολισμένα σε προπόνηση. Ο ανταγωνισμός είναι οι Suunto, Polar και Coros, κι όχι οι samsung, apple, xiaomi κλπ. Σε αυτό το είδος, η garmin πράγματι δεν έχει αντίπαλο. 1 ώρα πριν, gloup81 είπε Οταν η προπονηση σου λεει το 1000αρι να το πας στο 4:15, με το Garmin θα το πας στο 4:15. Με τα smartwatch θα το πας περιπου στο 5. Και αν νομιζεις πως ο οπτικος αισθητηρας κανει την ιδια δουλεια με το strap αλλα και με τα running dynamics που προσφερει η Garmin, τοτε δεν η δεν εχεις τρεξει ποτε, η δεν εχεις χρησιμοποιησει αληθινο sports watch. Σκυλι το 3αρι. Εχω το Sapphire απο το 2017 και δεν βρισκω λογο να το αλλαξω Μετα τα καταπληκτικα Ambit, η Suunto το εχασε λιγο. Κυριως επειδη το Movescount ηταν τραγωδια Τραγωδία ήταν η κατάργηση του Movescount! Όχι το ίδιο το movescount! Το movescount ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του αλλά και σήμερα (αν είχαμε πρόσβαση). Υπήρξα χρήστης Suunto τα τελευταία 8 χρόνια (φέτος αποφάσισα με μεγάλο κόπο και το καταλαβαίνει αυτό όποιος έχει συνεπείς προπονήσεις για τόσο καιρό) να αλλάξω καθώς πράγματι, μετά τα ambit τα ρολόγια της Suunto πήραν την κάτω βόλτα (έχω μεταξύ άλλων το Spartan Sport WHR και S9). Τεσπα η αλήθεια είναι ότι αυτά τα ρολόγια απευθύνονται σε αθλητές (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, αλλά σε αθλητές) και προσφέρουν λειτουργικότητα και ποιοτικά χαρακτηριστικά για αυτή την ομάδα χρηστών. Δεν είναι smartwatches με την κλασική έννοια 14 ώρες πριν, jjrmourkas είπε Απ'οτι διαβαζω και πιο πανω οι περισσοτεροι ξερετε για το προιον fenix και το εχετε δουλεψει , ποια ειναι τα πλεονεκτηματα του και ποια τα μειονεκτηματα. Ενα σχολιο πιο πριν του φιλου που ειπε 'μας γκαστρωσε η γκαρμιν μεχρι να βγαλει το 7" εχει αρκετο ζουμι. Εννοω οτι η απουσία αμεσου ανταγωνισμου στο προιον την εχει αφησει σε πολυ ησυχα νερα απο αποψη καινοτομιας και εξελιξης στη σειρα φενιξ νομιζω. επειδη ειμαι χρηστης απο το 1ο φενιξ, πραγματικα τοση στασιμοτητα νοιωθω δεν υπηρξε ποτε. σκεφτομαι λογω πανδημιας??? (αλλα νομιζω το αναποδο επρεπε να επιφερει , δλδ ο κοσμος το εριξε στα αθληματα). Εδω και 3 χρονια που περιμενουμε να αλλαξει το νουμερο απο το 6 , φανταζομαστε διαφορα, οθονες με μεγαλη αναλυση? , esim?, android? (φαντασια ειπαμε) , κατι αλλο τρελο... ? δε ξερω. αλλα παλι μια απο τα ιδια . και του χρονου το 7X super. Τι να πω ισως φτασαμε και το τερματισαμε?καποιοι κατοχοι καποιου αντιστοιχου suunto εχουν να μας πουνε κατι που χανουμε για να μην παμε στο 7 αλλα στο suunto 9 10 ? Χμ. Όντας κάτοχος αρκετών suunto, συμπεριλαμβανομένου του 9, αλλά και κάτοχος του Polar Vantage V2, να σου πω ότι κατά τη γνώμη μου ΔΕΝ χάνεις κάτι γενικώς. Ίσα-ίσα έχεις τα περισσότερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες από τα άλλα ρολόγια. Μόνο μικρο-λεπτομέρειες του τύπου "πρέπει να τρέξεις δυο δεκάλεπτα τη βδομάδα για να έχεις V02max εκτίμηση στο γκαρμιν" ενώ στη σουούντο, όχι. Αλλά αυτό εξαρτάται τελείως από το είδος της προπόνησής σου και νομίζω δεν θα άξιζε τον κόπο. Προσωπικά γοητεύτηκα από την στάση της garmin την οποία και θεωρώ έντιμη. Αντί να βγάλει ένα revision του προηγούμενου ρολογιού απλά και μόνο "γιατί πέρασαν 18 μήνες", να προσθέσει κάτι μικρό και να το πουλήσει ως ΤΟ(!!!!!) feature που θα κάνει την διαφορά, έδωσε updates (και δίνει) στα ρολόγια της και περίμενε όσο χρειαζόταν για να αναβαθμίσει την ναυαρχίδα της. Το αν αξίζει τον κόπο είναι κάτι που θα δούμε όταν το ρολόι βγει. Για παράδειγμα η polar δύο χρόνια μετά το Vantage V έβγαλε το Vantage V2 (αυτό έχω) στο οποίο δεν βλέπω κάποια διαφορά στα features από το προηγούμενο. Επίσης η suunto έβγαλε το Spartan Sport WHR και μετά από 18 μήνες το Suunto 9 το οποίο είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΡΟΛΟΪ(!!) αλλά χωρίς updates (τα έχω και τα δύο). Οπότε δίνεις κορυφαία λεφτά (τα προαναφερθέντα είναι οι ναυαρχίδες των εταιρειών) για να βγάλουν μετά από δυο χρόνια ένα revision, και σου κόβουν τα updates (το S9 λαμβάνει ακόμα, το Spartan κυριολεκτικά σταμάτησε σε λίγο λιγότερο από δύο χρόνια από το επόμενο). Η garmin δεν δείχνει να "φέρεται" έτσι και μάλιστα σ' αυτούς που "τα σκάνε". tldr; Αν δεν σε αφορά το εμφανισιακό του ζητήματος, μην αλλάξεις εταιρεία, δεν χάνεις κάτι. Το λέω ως κάτοχος suunto, garmin και polar (και btw τώρα "δουλεύω" το polar μου, απλά μ' αρέσει παραπάνω) 2
dimdim11 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Ως χρήστης Garmin από την εποχή του forerunner 305, θα συμφωνήσω οτι είναι άστοχη η σύγκριση σε outdoor sport μετρήσεις, με τα, κατά τα άλλα ικανότατα (και φτηνότερα). smartwatches της αγοράς. Το Fenix, κατά τη γνώμη μου, είναι το κορυφαίο αθλητικό sport watch, που προσπαθεί να ενσωματώσει κατά το δυνατόν όλο και περισσότερες λειτουργίες smart watch. Στα αρνητικά, σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό (κατά τη γνώμη μου) είναι η ακρίβεια των open water μετρήσεων, συμπεριλαμβανόμενης και της μέτρησης hr. Σε ότι αφορά στη μπαταρία, τουλάχιστον το 6X pro που χρησιμοποιώ, είναι βράχος και ο δείκτης εναπομείνασας μπαταρίας είναι αρκετά ακριβής. Μήπως ενοχοποιείται κάποιο watch face ή app απ' το connect iQ? Στα του άρθου τώρα, υπάρχει κάποια πληροφόρηση τι παραπάνω λειτουργίες θα προσφέρει το 7 σε σχέση με την σειρά 6?
ikar6 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Εξαιρετικά τα Garmin (είχα το 5 Sapphire), πολύ καλό το λειτουργικό, φοβερή σχεδίαση, πολύ εργονομικά τα κουμπιά για χρήση κατά τη διάρκεια άθλησης. Ωστόσο είναι υπερκοστολογημένα, με πολύ συγκεκριμένες δυνατότητες (ΔΕΝ είναι smartwatch) που αφορούν πολύ λίγους. Η οθόνη αν και φοβερά ευανάγνωστη στο φως μοιάζει "φθηνή". Προβληματίζει επίσης το θέμα της υποστήριξης στην Ελλάδα (στο δικό μου είχα παρατηρήσει οξείδωση στο pin φόρτισης, η μπαταρία είχε αρχίσει να πέφτει σημαντικά στον 1.5 χρόνο). Για ένα ρολόι που κοστίζει 700-800 ευρώ, αυτά είναι σοβαρά θέματα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα