Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, κάνω μία ανάσταση στο θέμα να ρωτήσω αν έχει κανένας κάποια πρόταση για καύσιμη υλη για το τζάκι για τη νέα χρονιά γιατί νομίζω ότι τώρα είναι καλή περίοδος για προμήθεια. Εγώ προσωπικά προτιμώ τις μπρικέτες αλλά νομίζω ότι είναι δύσκολο να βρεθούν τέτοια περιοδο. Ξέρει κανένας κάτι διαφορετικό? Η εναλλακτικά υπάρχει κάποια πρόταση για ξύλα (δεν έχω δοκιμάσει να κάψω ξύλα για μεγάλη περίοδο οπότε δεν ξέρω τι είδος είναι το καλύτερο).

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, theulis είπε

Καλημέρα, κάνω μία ανάσταση στο θέμα να ρωτήσω αν έχει κανένας κάποια πρόταση για καύσιμη υλη για το τζάκι για τη νέα χρονιά γιατί νομίζω ότι τώρα είναι καλή περίοδος για προμήθεια. Εγώ προσωπικά προτιμώ τις μπρικέτες αλλά νομίζω ότι είναι δύσκολο να βρεθούν τέτοια περιοδο. Ξέρει κανένας κάτι διαφορετικό? Η εναλλακτικά υπάρχει κάποια πρόταση για ξύλα (δεν έχω δοκιμάσει να κάψω ξύλα για μεγάλη περίοδο οπότε δεν ξέρω τι είδος είναι το καλύτερο).

συμβατικό ή ενεργειακό τζάκι; εχει διαφορά

αν εχεις ενεργειακο, οι μπριγκέτες ειναι πεταμένα λεφτά κατά τη γνωμη μου. Κατα τ΄'αλλα ναι τωρα ειναι μια καλη περιοδος για ξυλα αν και αυτα τσιμπησαν ήδη τιμες απο πέρυσι

Δημοσ.

Το ενεργειακο τζακι ενέχει ενα κινδυνο για το σπιτι σας 

Αν καποια πραγματα πανε στραβα,θα απελευθερωσει μονοξειδιο

Μπορει να μην το κανει για 10+ χρονια και μια μερα να το κανει...εκει ολα τα αρνητικα ενδεχομενα ειναι ανοιχτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Helionar είπε

συμβατικό ή ενεργειακό τζάκι; εχει διαφορά

αν εχεις ενεργειακο, οι μπριγκέτες ειναι πεταμένα λεφτά κατά τη γνωμη μου. Κατα τ΄'αλλα ναι τωρα ειναι μια καλη περιοδος για ξυλα αν και αυτα τσιμπησαν ήδη τιμες απο πέρυσι

Ενεργειακό τζάκι.. Με ενδιαφέρει το γιατί το θεωρείς αυτό γιατί εγώ όπου διάβασα, με δεδομένο ότι έχουν τη λιγότερη δυνατή υγρασία φαίνεται να έχουν καλή απόδοση. Αν έχεις κάποια πρόταση για το που θα μπορούσα να κοιτάξω είτε για μπρικετες είτε για ξύλα στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα αν δε θες να το γραψεις εδω.

8 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Το ενεργειακο τζακι ενέχει ενα κινδυνο για το σπιτι σας 

Μπορει να μην το κανει για 10+ χρονια και μια μερα να το κανει...εκει ολα τα αρνητικα ενδεχομενα ειναι ανοιχτα

Edit: Έχεις υπόψιν σου κάποιον καλό αισθητήρα για να το ελέγχουμε αυτό? Βλέπω ότι υπάρχουν στο σκρουτζ αλλα δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστα.

Επεξ/σία από theulis
Δημοσ.

10 λεπτά πριν, theulis είπε

Ενεργειακό τζάκι.. Με ενδιαφέρει το γιατί το θεωρείς αυτό γιατί εγώ όπου διάβασα, με δεδομένο ότι έχουν τη λιγότερη δυνατή υγρασία φαίνεται να έχουν καλή απόδοση. Αν έχεις κάποια πρόταση για το που θα μπορούσα να κοιτάξω είτε για μπρικετες είτε για ξύλα στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα αν δε θες να το γραψεις εδω.

Οι θερμοκρασιες που αναπτύσσει το ενεργειακό δεν έχουν καμια σχέση με το συμβατικό και γενικότερα ο τρόπος καύσης ειναι διαφορετικός. Θα σου πω τι κάνουμε στο πατρικό μου που χρησιμοποιούμε συστηματικά ενεργειακό τζάκι ως βασική θέρμανση εδώ και περίπου 10 χρόνια. 

Διαλέγουμε κατα βάση 2 είδη ξύλου: ένα που καίγεται σχετικά γρήγορα και έχει καλη θερμική απόδοση (στην περίπτωση μας οξια + πουρνάρι) και ένα βραδύκαυστο (στην περίπτωση μας γραβος). Ξεκινάμε το άναμμα και τις πρώτες 2 ώρες με το ξυλο που καιγεται ευκολα και μετά, όσο ανεβάζει θερμοκρασίες ο θάλαμος, κανουμε σιγα σιγα μεταβαση σε βραδυκαυστο ή 1+1 κούτσουρο.

Στην φουλ του λειτουργία, ο θάλαμος κάνει τα βραδύκαυστα "πουδρα" μεσα σε περίπου 40 λεπτά οπότε αν βάλεις μπριγκέτες που ναι μεν εχουν αποδοση αλλά καιγονται σαν χαρτί, θα χρειαστείς πολύ περισσοτερα χρήματα από το συμβατικό ξύλο.

Ελπιζω να σε κατατόπισα καπως

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, καταλαβα τι εννοείς.. Αναλογικά και εγώ είχα σκεφτεί το συνδυασμό μπρικέτες + καποιο βραδυκαυστο ξυλο για να κανω το συνδυασμό που λες και να γλυτωσω και λίγο χώρο αποθήκευσης. Τον γράβο ομολογώ ότι δεν τον ξέρω σαν ξύλο, θα ρωτήσω αν υπαρχει στα κοντινα μου μαγαζια.. κάτι πιο mainstream έχεις μήπως υπόψιν σου😄

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, theulis είπε

Edit: Έχεις υπόψιν σου κάποιον καλό αισθητήρα για να το ελέγχουμε αυτό? Βλέπω ότι υπάρχουν στο σκρουτζ αλλα δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστα.

Δεν γνωριζω ποιος θα ηταν αξιοπιστος

Κοιτα ποιος λεει για πιστοποιησεις κτλ οπως ενας fibaro 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, vagos789 είπε

πρέπει να έχει βουλώσει η καμινάδα (edit τελείως) και να έχεις αφήσει ανοιχτό το πορτάκι, δε γίνεται δηλαδή

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Helionar είπε

αν εχεις ενεργειακο, οι μπριγκέτες ειναι πεταμένα λεφτά κατά τη γνωμη μου

γιατί ? αργά δεν καίγονται ειδικά αν κλείσεις τον αέρα ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

γιατί ? αργά δεν καίγονται ειδικά αν κλείσεις τον αέρα ?

Όχι ιδιαίτερα. Το κλασσικό ξύλο θα κρατήσει πολύ περισσότερο είτε με αέρα είτε χωρίς. Εκτός αν τις χρησιμοποιείς μόνο για την πρώτη ώρα για να ανάψεις εύκολα. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, korakios είπε

πρέπει να έχει βουλώσει η καμινάδα (edit τελείως) και να έχεις αφήσει ανοιχτό το πορτάκι, δε γίνεται δηλαδή

διαρροη απο το πορτακι δεν ειναι κατι δυσκολο

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vagos789 είπε

διαρροη απο το πορτακι δεν ειναι κατι δυσκολο

όταν είναι ζεστός ο αέρας ανεβαίνει απάνω στην καμινάδα

και μη ενεργειακό τζάκι να έχεις , όταν δεν υπάρχει καύση και μένουν κάρβουνα ο αέρας φεύγει απο την καμινάδα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...