Kali_k22 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 47 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Προφανώς δεν φταίει το τζάκι. Φταίει το χνούδι και η σκόνη που υπάρχει ήδη στο σπίτι. 2 λύσεις υπάρχουν Ιονιστής / καθαριστής αέρα Σκούπα ρομπότ να σου μαζεύει καθε μερα τη σκόνη απ ολο το σπίτι Ευχαριστω για την απαντηση,τα μικρα μου θα την κανουν αλογακι την σκουπα ρομποτ αλλα ο ιονιστης π προτεινετε ειναι μια λυση.
korakios Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 αν έχεις κλιματιστικά , να τα ανάβεις λίγο μιας φιλτράρουν τη σκόνη και τα περισσότερα έχουν λειτουργία ιονισμού 1
SB_1957 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, Kali_k22 είπε Μιας που μιλαμε για ποιοτητα αερα, μπορω να ρωτησω σε τζακι ενεργειακο με αερα, τραβαει απο εσωτερικα χαμηλα κ απο εξω, πεταει ζεστο αερα απο πανω με περσιδες. Τι μπορω να κανω για να μην εχω τοση σκονη κ χνουδια να αωρουνται στον αερα? ( καθε μηνα καθαριζω τις περσιδες οι οποιες ειναι παντα βρωμικες. Έχουμε κι εμείς ενεργειακό αλλά από τις περσίδες που βγαίνει ο ζεστός αέρας δεν μας έχει βγάλει ποτέ ούτε σκόνη ούτε χνούδια! Μήπως κάτι δεν έγινε σωστά?
hp8 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, Kali_k22 είπε Τι μπορω να κανω για να μην εχω τοση σκονη κ χνουδια να αωρουνται στον αερα? κάτι σαν αυτό https://www.aerodin.gr/product_info.php?products_id=1855 μπορεί να μπει
csontheline Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Φίλτρα στις εισόδους. Και μάλλον με πατέντα. Επίσης, η δουλειά του ιονιστή δεν είναι να "πετάει" φορτισμένο αέρα για να κολλάει στην σκόνη και να κάθεται στο πάτωμα, αντί να βρίσκεται στον αέρα;
korakios Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, csontheline είπε Επίσης, η δουλειά του ιονιστή δεν είναι να "πετάει" φορτισμένο αέρα για να κολλάει στην σκόνη και να κάθεται στο πάτωμα, αντί να βρίσκεται στον αέρα; ακριβώς , για να μην την εισπνέεις φυσικά έχουν και φίλτρα 1
Kali_k22 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, SB_1957 είπε Έχουμε κι εμείς ενεργειακό αλλά από τις περσίδες που βγαίνει ο ζεστός αέρας δεν μας έχει βγάλει ποτέ ούτε σκόνη ούτε χνούδια! Μήπως κάτι δεν έγινε σωστά? Το σπιτι το αγορασαμε πριν 4 μηνες(10ετιας κατασκευη) καλεσα τζακα το καθαρισε, αλλαξε κ την εισαγωγη εξαγωγη αερα(τις ειχε βλει αναποδα ο μαστορας π τ εφτιαξε) κ δεν εδωσε λυση για το θεμα π μ προβληματιζει μ ειπε οτι ειναι φυσιολογικο. Η εγκατασταση φαινεται φυσιολογική μεσα στην κουκουλα(κλειστο κ απο οροφη) παρολα αυτα εχει συσσωρευμενη σκονη κ αραχνες εσωτερικα τα οποια αποβαλλει απο τους αεραγωγους. 3 ώρες πριν, csontheline είπε Φίλτρα στις εισόδους. Και μάλλον με πατέντα. Επίσης, η δουλειά του ιονιστή δεν είναι να "πετάει" φορτισμένο αέρα για να κολλάει στην σκόνη και να κάθεται στο πάτωμα, αντί να βρίσκεται στον αέρα; Εχω κατι φιλτρα απο air condition θα τ δοκιμασω αυριο. Ευχαριστω 7 ώρες πριν, korakios είπε αν έχεις κλιματιστικά , να τα ανάβεις λίγο μιας φιλτράρουν τη σκόνη και τα περισσότερα έχουν λειτουργία ιονισμού Δεν εχω ακομα. 3 ώρες πριν, hp8 είπε κάτι σαν αυτό https://www.aerodin.gr/product_info.php?products_id=1855 μπορεί να μπει Νομιζω οτι βρηκες τη λυση. Εσεις π εχετε ενεργειακο τζακι με αερα ... εχετε κ αυτο στην εισαγωγη?
SB_1957 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, Kali_k22 είπε Το σπιτι το αγορασαμε πριν 4 μηνες(10ετιας κατασκευη) καλεσα τζακα το καθαρισε, αλλαξε κ την εισαγωγη εξαγωγη αερα(τις ειχε βλει αναποδα ο μαστορας π τ εφτιαξε) κ δεν εδωσε λυση για το θεμα π μ προβληματιζει μ ειπε οτι ειναι φυσιολογικο. Η εγκατασταση φαινεται φυσιολογική μεσα στην κουκουλα(κλειστο κ απο οροφη) παρολα αυτα εχει συσσωρευμενη σκονη κ αραχνες εσωτερικα τα οποια αποβαλλει απο τους αεραγωγους. Μέναμε σε καινούργιο διαμέρισμα επί 10 χρόνια με ενεργειακό τζάκι που έπαιρνε εξωτερικό αέρα για το χώρο καύσης και είχε περσίδες για την εξαγωγή του ζεστού αέρα χωρίς βεντιλατέρ. Ποτέ δεν βγήκε σκόνη και χνούδι από τις περσίδες. Πέρυσι βάλαμε ενεργειακό τζάκι σε καινούργιο σπίτι, παίρνει μόνο από το εσωτερικό αέρα για τον χώρο καύσης και βγάζει ζεστό από τις περσίδες, πάλι χωρίς βεντιλατέρ. Ούτε τώρα έχουμε τέτοιο πρόβλημα! Γι' αυτό με παραξενεύει αυτό που συμβαίνει σε σας. Η σκόνη από πού μπαίνει και συσσωρεύεται τόσο πολύ ώστε να σας δημιουργεί τόσο σοβαρό πρόβλημα?
hp8 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, Kali_k22 είπε Νομιζω οτι βρηκες τη λυση. Εσεις π εχετε ενεργειακο τζακι με αερα ... εχετε κ αυτο στην εισαγωγη? δεν έχω τζάκι Έχω θέρμανση με fan coils νερού τα οποία έχουν φίλτρα γιατί χωρίς αυτά θα είχα το ίδιο και χειρότερο θέμα με εσάς αφ ενος αφ ετέρου έχω κάποιες τεχνικές γνώσεις για τα αυτονόητα (το κλιματιστικό σας αν δεν είχε φίλτρα θα μπούκωνε ο εξατμιστής από όλα αυτά που αιωρούνται με την ροή του αέρα που δημιουργεί ο ανεμιστήρας και οχι μονο) Τώρα γιατί ο /οι κατασκευαστης σας δεν το πρόβλεψε δεν ξέρω Ίσως γιατί θα ανεβενε το κόστος ? Για να τον καλέσετε τώρα και να ξαναπληρωθει πέραν του αντικειμένου και με εξτρά εργασία ? Γιατί σας έχει άχτι ? Βέβαια θα πρέπει να δείτε αν υπαρχει χώρος να μπει
sphinxgr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Η σκόνη είναι από το σπίτι. Δεν έχει σχέση καμία με το τζάκι. Και ανεμιστήρα σκέτο να είχε, το ίδιο θα γινόταν. Μην ψάχνετε γιατί φταίει το τζάκι, γιατί απλά δεν φταίει
Kali_k22 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, hp8 είπε δεν έχω τζάκι Έχω θέρμανση με fan coils νερού τα οποία έχουν φίλτρα γιατί χωρίς αυτά θα είχα το ίδιο και χειρότερο θέμα με εσάς αφ ενος αφ ετέρου έχω κάποιες τεχνικές γνώσεις για τα αυτονόητα (το κλιματιστικό σας αν δεν είχε φίλτρα θα μπούκωνε ο εξατμιστής από όλα αυτά που αιωρούνται με την ροή του αέρα που δημιουργεί ο ανεμιστήρας και οχι μονο) Τώρα γιατί ο /οι κατασκευαστης σας δεν το πρόβλεψε δεν ξέρω Ίσως γιατί θα ανεβενε το κόστος ? Για να τον καλέσετε τώρα και να ξαναπληρωθει πέραν του αντικειμένου και με εξτρά εργασία ? Γιατί σας έχει άχτι ? Βέβαια θα πρέπει να δείτε αν υπαρχει χώρος να μπει Το τζακι ηταν ηδη εγκατεστημενο στο σπιτι π αγορασα (πριν 4 μηνες). Ο τζακας π καλεσα(επαγγελματιας) να το δει κ να καθαρισει την καμιναδα , δεν μ εδωσε λυση. Το οικονομικο δεν ειναι προβλημα αν μιλαμε για 300€ 12 ώρες πριν, SB_1957 είπε Μέναμε σε καινούργιο διαμέρισμα επί 10 χρόνια με ενεργειακό τζάκι που έπαιρνε εξωτερικό αέρα για το χώρο καύσης και είχε περσίδες για την εξαγωγή του ζεστού αέρα χωρίς βεντιλατέρ. Ποτέ δεν βγήκε σκόνη και χνούδι από τις περσίδες. Πέρυσι βάλαμε ενεργειακό τζάκι σε καινούργιο σπίτι, παίρνει μόνο από το εσωτερικό αέρα για τον χώρο καύσης και βγάζει ζεστό από τις περσίδες, πάλι χωρίς βεντιλατέρ. Ούτε τώρα έχουμε τέτοιο πρόβλημα! Γι' αυτό με παραξενεύει αυτό που συμβαίνει σε σας. Η σκόνη από πού μπαίνει και συσσωρεύεται τόσο πολύ ώστε να σας δημιουργεί τόσο σοβαρό Θα παρω αλλο τζακα ..δεν γινετε.. διοτι 4 φορες την εβδομαδα ξεσκονιζω κ σκουπιζω με ηλεκτρικη, δεν λεω λογω εξοχης κ μονοκατοικίας θα εχω σκονη αλλα σς λογικα πλαισια. Παιδια καλεσα αλλο τζακα, απο βδομαδα ελπιζω να λυθει τ προβλημα μ.
SB_1957 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, Kali_k22 είπε Το τζακι ηταν ηδη εγκατεστημενο στο σπιτι π αγορασα (πριν 4 μηνες). Ο τζακας π καλεσα(επαγγελματιας) να το δει κ να καθαρισει την καμιναδα , δεν μ εδωσε λυση. Το οικονομικο δεν ειναι προβλημα αν μιλαμε για 300€ Θα παρω αλλο τζακα ..δεν γινετε.. διοτι 4 φορες την εβδομαδα ξεσκονιζω κ σκουπιζω με ηλεκτρικη, δεν λεω λογω εξοχης κ μονοκατοικίας θα εχω σκονη αλλα σς λογικα πλαισια. Παιδια καλεσα αλλο τζακα, απο βδομαδα ελπιζω να λυθει τ προβλημα μ. Μακάρι να βρεθεί λύση με τον αλλο τζακά. Κι εμείς τώρα στην εξοχή είμαστε και από σκόνες και χώματα είμαστε φουλ. Πρόσβαση στον θερμοθαλαμο έχετε; Οι περσινές βγαίνουν για να βάλεις τον σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας να καθαρίσεις ό,τι τυχόν υπάρχει εκεί; 1
korakios Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, Kali_k22 είπε Παιδια καλεσα αλλο τζακα, απο βδομαδα ελπιζω να λυθει τ προβλημα μ. δε νομίζω να μπορέσει να κάνει τίποτα είναι η σκόνη καταρχάς του σπιτιού και φυσικά ότι έχει το εσωτερικό που βρίσκεται η σόμπα 1
theulis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Στις 18/3/2022 στις 6:45 ΜΜ, hp8 είπε κάτι σαν αυτό https://www.aerodin.gr/product_info.php?products_id=1855 μπορεί να μπει Αυτό έχει ενδιαφέρον. Το έχεις βάλει, έχει κάποια διαφορά? Επίσης, αν και λέει στην εισαγωγή, εγώ θα σκεφτόμουν ότι και στην εξαγωγή θα είχε νόημα να υπάρχει. Κάνω λάθος?
hp8 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Στις 19/3/2022 στις 8:38 ΠΜ, hp8 είπε δεν έχω τζάκι Έχω θέρμανση με fan coils νερού τα οποία έχουν φίλτρα γιατί χωρίς αυτά θα είχα το ίδιο και χειρότερο θέμα με εσάς αφ ενος αφ ετέρου έχω κάποιες τεχνικές γνώσεις για τα αυτονόητα (το κλιματιστικό σας αν δεν είχε φίλτρα θα μπούκωνε ο εξατμιστής από όλα αυτά που αιωρούνται με την ροή του αέρα που δημιουργεί ο ανεμιστήρας και οχι μονο) Τώρα γιατί ο /οι κατασκευαστης σας δεν το πρόβλεψε δεν ξέρω Ίσως γιατί θα ανεβενε το κόστος ? Για να τον καλέσετε τώρα και να ξαναπληρωθει πέραν του αντικειμένου και με εξτρά εργασία ? Γιατί σας έχει άχτι ? Βέβαια θα πρέπει να δείτε αν υπαρχει χώρος να μπει 1 ώρα πριν, theulis είπε Αυτό έχει ενδιαφέρον. Το έχεις βάλει, έχει κάποια διαφορά? Επίσης, αν και λέει στην εισαγωγή, εγώ θα σκεφτόμουν ότι και στην εξαγωγή θα είχε νόημα να υπάρχει. Κάνω λάθος? αν το πάρεις να το βάλεις εκεί που λέει για 3 λόγους 1 οι κατασκευαστές έχουν κάνει μελέτες για οτι διαθέτουν στην αγορά 2 Όλα τα φίλτρα μπαίνουν στην εισαγωγή ( κλιματιστικά -απορροφητήρας - αυτοκίνητο κλπ) 3 Αν το βάλεις στην εξαγωγή αφ ενός μειώνεις την παροχή του ανεμιστήρα αφ ετερου δεν προστατεύεις τον ανεμιστήρα ( κινητήρα - φτερωτή πάει ολη η σκόνη σε αυτά) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα