Προς το περιεχόμενο

Project NAS! Synology? PC με unraid/truenas?

racer93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, skritikos είπε

το θέμα για μένα ήταν η ευκολία για μένα ήταν η ευκολία και η χαμηλή κατανάλωση και σε load. O i3-6100 δεν είναι με 65 TDP?

Ειναι αλλα δε λεει αυτο, 65W θα καψει οταν βαραει full load, οπως πχ και 10100. Η διαφορα ειναι οτι σε full load σε τυπικες NAS καταστασεις δε παινει ποτε, βασικα δε ξεκολαει απο το κατωτατο state αλλα και να παει ειναι για καποια ms. Μια δουλεια (full load)  που θελει ο j4145 του 920 10 δευτερα και θα καψει για 10δευτερα 10W ο 10100 θα το κανει σε 1 sec και θα καψει για 1sec 65W.

Idle ειναι αστειο να μετραμε, ειτε j4145 ειτε ι7 τα ιδια μονοψηφια σε αρθιμο watt καταναλωνουν.

Για να καταλαβεις τη διαφορα σε νορμαλ καταστασεις, σαν συστημα ο 10100 καιει το ιδιο με ενα J3160 που αντηκατεστησε, σε full load καιει παραπανω αλλα τελειωνει και τη δουλεια 10 φορες πιο γρηγορα. Πρακτικα σε καθημερινη βαση επειδη το UPS ιστορικο καταναλωσης, το συστημα με το 10100 (και μαλλιστα του εχω προσθεσει 1extra ssd + 1 2.5G καρτα δικτυου) καταλανωνει ελαχιστα λιγοτερο απο το J3160.

7 μερες count.
j3160
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.   Όνομα:  mstsc_1689_07-02-24_bK0I.png  Εμφανίσεις:  6  Μέγεθος:  46,4 KB  ID: 253858

ι3 10100 (με +1ssd +1 2.5G nic απο το j3160)
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.   Όνομα:  mstsc_1691_07-02-24_qsZC.png  Εμφανίσεις:  5  Μέγεθος:  46,4 KB  ID: 253857

και τα παραπανω δεν ειναι ακριβως idle, καθως τρεχουν τα παντα σε vm, plex, pfsense, load balancing, transcoding κλπ κλπ

(το cost μπορειτε να το αγνοησετε ειναι οτι να'τιμες)

5 λεπτά πριν, kirileman είπε

51 αν δεν κάνω λάθος, αλλά το θέμα είναι η απόδοση στα χαμηλά, idle, όχι το TDP.

το αυτο

Επεξ/σία από panoc
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, panoc said:

Ειναι αλλα δε λεει αυτο, 65W θα καψει οταν βαραει full load, οπως πχ και 10100. Η διαφορα ειναι οτι σε full load σε τυπικες NAS καταστασεις δε παινει ποτε, βασικα δε ξεκολαει απο το κατωτατο state αλλα και να παει ειναι για καποια ms. Μια δουλεια (full load)  που θελει ο j4145 του 920 10 δευτερα και θα καψει για 10δευτερα 10W ο 10100 θα το κανει σε 1 sec και θα καψει για 1sec 65W.

Idle ειναι αστειο να μετραμε, ειτε j4145 ειτε ι7 τα ιδια μονοψηφια σε αρθιμο watt καταναλωνουν.

Για να καταλαβεις τη διαφορα σε νορμαλ καταστασεις, σαν συστημα ο 10100 καιει το ιδιο με ενα J3160 που αντηκατεστησε, σε full load καιει παραπανω αλλα τελειωνει και τη δουλεια 10 φορες πιο γρηγορα. Πρακτικα σε καθημερινη βαση επειδη το UPS ιστορικο καταναλωσης, το συστημα με το 10100 (και μαλλιστα του εχω προσθεσει 1extra ssd + 1 2.5G καρτα δικτυου) καταλανωνει ελαχιστα λιγοτερο απο το J3160.

7 μερες count.
j3160
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.   Όνομα:  mstsc_1689_07-02-24_bK0I.png  Εμφανίσεις:  6  Μέγεθος:  46,4 KB  ID: 253858

ι3 10100 (με +1ssd +1 2.5G nic απο το j3160)
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.   Όνομα:  mstsc_1691_07-02-24_qsZC.png  Εμφανίσεις:  5  Μέγεθος:  46,4 KB  ID: 253857

και τα παραπανω δεν ειναι ακριβως idle, καθως τρεχουν τα παντα σε vm, plex, pfsense, load balancing, transcoding κλπ κλπ

(το cost μπορειτε να το αγνοησετε ειναι οτι να'τιμες)

το αυτο

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ j4145 και 10100 είναι τεράστια! Η διαφορά 6100/7100 με 10100 όχι τόσο, ειδικά σε single core. Και έχουμε και το κόστος. Θες τα διπλά χρήματα για έναν 10100. Όλα αυτά μετράνε για έναν home user. Τουλάχιστον για εμένα αυτό ήταν το ζητούμενο. Να φτιάξω έναν home server με πολύ μικρό κόστος (βασικά δε μου κόστισε σχεδόν τίποτα, γιατί πούλησα κάποια κομμάτια και αγόρασα κάποια άλλα) και να καταναλώνει ελάχιστα.
Edit: Αν έχεις κάποια παλιά κομμάτια και δε θες να πουλάς/αγοράζεις, φτιάχνεις server/nas με αυτά που έχεις. Πάντως, είναι ωραίο χόμπυ. 🙂

Επεξ/σία από kirileman

On 09/02/2024 at 07:29, andreaspA said:

Εγω πηρα εναν refusbished server HP , εβαλα το Xpenology, και σωθηκα! Πολυ ευκολο στο στησιμο και εχεις με 150€ ενα Synology το οποιο σπερνει απο χαρακτηριστικά.

https://www.powerfixgroup.gr/product/hp-proliant-microserver-gen10-x3216-8gb-grade-a/

Πως τα πάει το Xpenology με το Synology; Δουλεύουν μαζί;

14 minutes ago, andreaspA said:

τι εννοεις "με το synology" ?

Εναν server εχω με xpenology και δουλευει αριστα. 

Άμα τα συνδυάσεις έλεγα, εγώ πχ έχω 3 syno, θα δουλεύανε κομπλέ όλα μαζί; Γιατί λέω μπας και γλιτώσω κανένα €€ και δοκιμάσω να περάσω xpenology

18 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Άμα τα συνδυάσεις έλεγα, εγώ πχ έχω 3 syno, θα δουλεύανε κομπλέ όλα μαζί; Γιατί λέω μπας και γλιτώσω κανένα €€ και δοκιμάσω να περάσω xpenology

δεν καταλαβαινω τι θες να κανεις. Εχεις 3 synology? οποτε τις xpenology να περασεις?

19 minutes ago, andreaspA said:

δεν καταλαβαινω τι θες να κανεις. Εχεις 3 synology? οποτε τις xpenology να περασεις?

Έγραφα από κινητό.. Έχω καμιά 6 server συνολικά στο σπίτι, 3 είναι synology, 2 είναι με OMV και 1 nuc. Σκέφτομαι μπας και αλλάξω τα OMV σε xpenology εφόσον έχουν τα ίδια features και μπορούν να δουλέψουν εξίσου καλά με τα υπόλοιπα synology. Δηλαδή πχ μπορώ να το προσθέσω στο CMS;

Η άλλη εναλλάκτική θα ήταν να πάρω κανέναν DS1821+ αλλά θα πρέπει να ξηλωθώ πάλι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...