Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Εδώ και 2 εβδομάδες ψάχνω για να αποφασίσω ποιον δίσκο 5TB με USB-C να αγοράσω, με σκοπό την αποθήκευση/backup των αρχείων μου. Αυτή τη στιγμή τα data μου δεν ξεπερνούν τα 2.2TB αλλά επειδή θέλω ένα αποθηκευτικό μέσο που θα το έχω για τουλάχιστον 5 χρόνια (εκτός αν καταστραφεί), ψάχνω κάτι στα 5TB. Έχω δει Seagate, WD, Lacie, Toshiba κ.λπ. αλλά από ταχύτητες δεν με έχει εντυπωσιάσει κανείς.

Για SSD δεν θέλω να διαθέσω τόσα χρήματα επειδή θέλω ένα μέσο για backup και μόνο.

Αν έχετε κάποια εμπειρία με συγκεκριμένο δίσκο στα 5TB παρακαλώ δώστε συμβουλές.

Τα δεδομένα μου είναι κυρίως φωτογραφίες και βίντεο από κινητά, κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, εκατοντάδες GB από development εφαρμογών και βάσεων δεδομένων και mp3 από τα ριπαρισμένα CDs μου. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Αν τον χρειάζεσαι αποκλειστικά για back-up όπως αναφέρεις τότε τί να τις κάνεις τις υψηλές ταχύτητες?

Ο Lacie Mobile Drive είναι ο πιο γρήγορος και αξιοπρεπέστατος στην 5tb usb-c κατηγορία του. (152MB/sec read ) και (138MB/sec write).

Ποιοτικός, αθόρυβος και δεν θα μείνεις δυσαρεστημένος με τις ταχύτητές του. 👌

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα Apollonian!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Την ταχύτητα την χρειάζομαι για την πρώτη μεταφορά από έναν 2TB που έχω αυτή τη στιγμή. Από εκεί και πέρα δεν με ενδιαφέρει και τόσο.

Οι Lacie αν δεν κάνω λάθος είναι seagate?

Επεξ/σία από vfafou
Δημοσ.
Στις 22/12/2021 στις 11:04 ΠΜ, vfafou είπε

Καλημέρα Apollonian!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Την ταχύτητα την χρειάζομαι για την πρώτη μεταφορά από έναν 2TB που έχω αυτή τη στιγμή. Από εκεί και πέρα δεν με ενδιαφέρει και τόσο.

Οι Lacie αν δεν κάνω λάθος είναι seagate?

Ακριβώς!

Εγκυκλοπαιδικά, η Seagate αγόρασε την Lacie το 2012 για 186 εκατομμύρια δολάρια 💰💸 
και αυτή τη στιγμή η Seagate έχει και το 64.5% του share της.
Mε λίγα λόγια ο ένας βάζει την ''καρδιά'' και την αξιοπιστία και ο άλλος βάζει το design 😉

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...