Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

''Κάτι τέτοιο αναμενόμενα σημαίνει ότι αργά η γρήγορα το Control Panel θα αποτελέσει παρελθόν''

αργα..πολυυ αργα..πολυ χαλαρα..μεχρι τα w15 το χουμε..

• Like 1
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παίζει να είναι απο τα μεγαλύτερα λάθη η αφαίρεση του πίνακα ελέγχου. Δεν καταλαβαίνω γιατι να αφαιρέσεις ένα τόσο γνώριμο χαρακτηριστικό για τους περισσότερους χρήστες του λογισμικού σου.

• Like 2
Δημοσ.

Σε ένα υπολογιστή μου έχω την τελευταία έκδοση insider preview (build 22523.rs) το κλασικό control panel για το οποίο έχω συντόμευση στην γραμμή εργασιών δουλεύει κανονικότατα, από την εμπειρία μου για όσο χρόνο χρησιμοποιώ τα windows 11 είναι σαφώς γρηγορότερα και σταθερότερα από τα 10 και κάποια μικροπροβλήματα που είχαν στις αρχικές εκδόσεις έχουν διορθωθεί όλα (αυτά που εγώ είχα εντοπίσει).

Δεν γνωρίζω αν καταργήσουν το κλασικό control panel αργότερα, αλλά και αν γίνει αυτό εφόσον ενσωματωθούν οι λειτουργίες του στις νέες ρυθμίσεις δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα πέρα από την αλλαγή στην συνήθεια του χρήστη. 

Γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι ενώ θέλουν ένα νέο λειτουργικό, δεν θέλουν τις αλλαγές που φέρνει αυτό, γεγονός που συναντάμε εδώ και χρόνια για κάθε νέο λειτουργικό σύστημα,  αλλά και για προγράμματα. 

• Like 1
Δημοσ.

To macOS εχει το ιδιο control panel απο το 2002.

"Οταν κατι δουλευει, ΔΕΝ το πιράζουμε". Νόμός των H/Y

[quote] Γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι ενώ θέλουν ένα νέο λειτουργικό [/quote]

Κανεις δεν ειπε οτι θελει νεο winOS. Η M$ μονη της το αποφασισε χωρις να ρωτησει κανεναν. Μαλιστα το κρατουσε κρυφο μεχρι και τον ΜΑΙΟ 2021. Μας εκανε εκπληξη. Ουαου

• Like 1
Δημοσ.
22 minutes ago, panagali said:

"Οταν κατι δουλευει το συνηθίζετε, ΔΕΝ το πειράζουμε". Νόμός των H/Y

Fixed. 😛 

Και να το αλλάξει τι έγινε? Αντί να φωνάζετε να γίνει ακόμα καλύτερη η αναζήτηση, λέει κάποιος "βάζω static IP απο το router" (μου έκατσε στο μάτι - το ίδιο "κακό" ήταν το "3 μήνες αναζήτηση του control panel" / φανερώνει ανθρώπους με βαθιά χαραγμένη την συνήθεια). 

Επίσης η MS έχει πάει σε ένα μοντέλο παροχής υπηρεσιών μέσω του λειτουργικού. Εκεί που έχουν πάει εδώ και καιρό οι ανταγωνιστές της (Apple, Aplhabet κλπ). 'Ετσι εξηγούνται πολλές κινήσεις της. Θέλει να σε στέλνει στο store, στο bing κοκ. 

Έχω και εγώ linux σε δεύτερο δίσκο. Πανέμορφα, γρήγορα, λειτουργικά. Μόλις τα συνηθίσεις γίνονται όλα πιο εύκολα. Μέχρι να εγκαταστήσεις μια συσκευή, μια γενιά πίσω (εκτυπωτή, κάμερα, εξωτερικό dvd rom, wifi usb stick Κλπ). Συγκεκριμένα για stick tp-link μου βγήκε ο πάτος με τις εντολές για να το εγκαταστήσω. Είχα βάλει ubuntu 20.κάτι LTS. Απο τότε τα ανοίγω για τα update και τα ξανακλείνω. Αλλά γενικότερα πολλά πράγματα δουλεύουν native (refresh rate, προφιλ χρωμάτων κλπ). θα μου άρεσε τα Windows να έχουν αυτή την απλότητα που έχουν τα linux στις επιλογές, και χαίρομαι που σιγά σιγά πηγαίνουν προς τα εκεί. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, panagali είπε

[quote] Γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι ενώ θέλουν ένα νέο λειτουργικό [/quote]

Κανεις δεν ειπε οτι θελει νεο winOS. Η M$ μονη της το αποφασισε χωρις να ρωτησει κανεναν. Μαλιστα το κρατουσε κρυφο μεχρι και τον ΜΑΙΟ 2021. Μας εκανε εκπληξη. Ουαου

To mac os, το οποίο επίσης χρησιμοποιώ από τα τέλη του 90, προσθέτει και αφαιρεί διάφορες δυνατότητες σε κάθε αναβάθμιση του OS, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να αναβαθμίζουν το λειτουργικό, αν και δεν έχω σπουδάσει "νομική υπολογιστών" σύμφωνα με τον "νόμο" σου θα έπρεπε να είχαμε μείνει πχ σε windows xp η clasic mac os γιατί από όσο θυμάμαι μια χαρά δούλευαν, όσο για το ότι δε  ρώτησαν τους χρήστες αν θέλουν να αναβαθμιστεί το λειτουργικό το αφήνω ασχολίαστο αλλά από όσο γνωρίζω δεν είναι υποχρεωτικό να αναβαθμιστείς, μείνε σε αυτό που έχεις και μην το π(ε)ιράζεις.

Δημοσ.

Εδω καταργησαν το drag n drop αναμεσα στα παραθυρα απο τη γραμμη εργασιων που ηταν ενα σημαντικο future,στο control panel θα κολλησουν? 😂😂

Δημοσ.

έτσι μην αγγίζεται, αντί να μορφώσουμε τους χρήστες αφαιρούμε στοιχεία (ελέγχου) από το λειτουργικό η κάνουμε το λειτουργικό για βλάκες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ελατε τωρα οι υπερμαχοι η αλλαγη ειναι καλοδεχουμενη οταν ειναι βελτιωση ,οχι οταν ειναι αφαιρεση δυνατοτητων κ ρυθμισεων για να μην τρομαζουν αυτοι που ετσι κ αλλιως ουτε τις ηξεραν ουτε τις χρησιμοποιουσαν

τα 11 ειναι βηματα πισω σε πολλα πραγματα σε σχεση με τα 10 ,εχει φυγει χρηστικοτητα η εχει κρυφτει πισω απο αλεπαλληλα διαδοχικα μενου που την κανουν πιο δυσχρηστη σε σχεση με πριν

το control panel αν το ενοποιησουν με τα settings καλο θα ειναι ωστε ολες οι ρυθμισεις τελικα να ειναι σε ενα μερος αλλα καθιστε να δουμε αν θα τις μεταφερουν ολες ,περα απο αυτο τα νεα settings για τους περισσοτερους ειναι πιο δυσχρηστα ακομα κ για εμπειρους χρηστες που ψαχνουν σε ποια κατηγορια ειναι η διαολεμενη ρυθμιση που θυμουνται οτι υπαρχει

ειπαμε να αποδεχομαστε την αλλαγη αλλα προς κατι καλυτερο ,οχι οτι μας σερβιρουν ως "βελτιωση"

Επεξ/σία από Neural_handshake
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Alex-V είπε

God mode registry hack- ON

και επειδή δεν το αναλύει ο φίλος (ίσως να εννοεί κατι άλλο) να σας το πω 

φτιάχνεις εναν φάκελο και τον μετονομάζεις σε GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}  τόσο απλα και αντιο ρυθμίσεις και control panel

Επεξ/σία από tadegr
  • Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, kriosgr είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο. Μετά από εγκατάσταση νέας έκδοσης windows θα πρέπει να googlάροοουμε "what is hidden on new windows ?". 😆 

Το να ψάχνεις 3 μήνες όμως κάτι σημαίνει. Όχι;

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, tadegr είπε

και επειδή δεν το αναλύει ο φίλος (ίσως να εννοεί κατι άλλο) να σας το πω 

φτιάχνεις εναν φάκελο και τον μετονομάζεις σε GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}  τόσο απλα και αντιο ρυθμίσεις και control panel

Δεν το ήξερα.

Ωραίος!

👍

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...