Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αναψαμε θερμανση πριν 4 μερες και εκανα εξαερωση με ζεστα σωματα Χρειαστηκε να αφαιρεσουμε τα σωματα απο το επανω διαμερισμα με αδειασμα των νερων για να βαφτουν οι τοιχοι καλα Εγινε παλι εξαερωση με κρυα σωματα και ολα ενταξει . Χθες και σημερα καποια σωματα ηθελαν παλι εξαερωση γιατι δεν ειχαν ομοιγενη θερμοτητα Ειναι λογικο αυτο ? Μηπως εχει σημασια οτι τα σωματα στο επανω διαμερισμα ακομα δεν εχουν ακομα επανατοποθετηθει ? Χθες την νυχτα στο διαμερισμα που εχουν βγει τα σωματα απο ενα σωληνα αρχισε να τρεχει νερο σαν βρυση και στις 3 την νυχτα ηρθε υδραυλοκος απο 24ωρη τεχνικη υποστηριξη και εβαλε ταπες που ο βλακας ο υδραυλικος δεν ειχε βαλει . Αν δεν αρχισε να σταζει στο κατω διαμερισμα δεν θα το περναμε ειδηση με οτι μπορει να συμβαινει αυτο. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2021 από Γιάννης Platano 1 1
gpapadakis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Η εξαερωση με κρυα σωματα δεν ειναι το ιδιο αποδοτικη με αυτη με ζεστα σωματα, οποτε ειναι λογικο. Ο υδραυλικος δεν ξερει οτι με τη ζεστη μπορει να ανοιξει ο διακοπτης να βαλει ταπες? Μηπως την εκανε ο μπογιατζης αντι για υδραυλικο την αφαιρεση? Επισης δε θα ειναι καλο για το διαμερισμα πανω το βαψιμο Δεκεμβρη μηνα... αλλα τεσπα Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2021 από gpapadakis 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Η εξαερωση με κρυα σωματα δεν ειναι το ιδιο αποδοτικη με αυτη με ζεστα σωματα, οποτε ειναι λογικο. Ο υδραυλικος δεν ξερει οτι με τη ζεστη μπορει να ανοιξει ο διακοπτης να βαλει ταπες? Μηπως την εκανε ο μπογιατζης αντι για υδραυλικο την αφαιρεση? Επισης δε θα ειναι καλο για το διαμερισμα πανω το βαψιμο Δεκεμβρη μηνα... αλλα τεσπα Κι ομως λενε οτι με κρυα σωματα ειναι πιο καλα Μας ειπε οτι επειδη η θερμοκρασια χωρου επεσε κατω απο 5 βαθμους ανοιξε η κεφαλη την βαλβιδα .Αυτο ομως εγινε σε ενα απο τα 7 σωματα μονο . Υδραυλικος εκανε την αφαιρεση και θελει 70 ευρω εργασια συν κοστος απο διακοπτες που θα αλλαξει Γενικα με υδραυλικους δεν βαζεις ακρη Για αλλαγη σωληνας υδροροης απο σιδερενιο σε λαστικο σε 3 οροφους (9 μετρα ) υδραυλικος ζητησε 400 -450 ευρω και κατα δικη του ομολογια κοστος υλικων 100 ευρω που μου φαινοντε και πολλα Ηθελε 300 ευρω ...μεροκαματο. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2021 από Γιάννης Platano 1
meletis_m Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 49 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Κι ομως λενε οτι με κρυα σωματα ειναι πιο καλα Μας ειπε οτι επειδη η θερμοκρασια χωρου επεσε κατω απο 5 βαθμους ανοιξε η κεφαλη την βαλβιδα .Αυτο ομως εγινε σε ενα απο τα 7 σωματα μονο . Υδραυλικος εκανε την αφαιρεση και θελει 70 ευρω εργασια συν κοστος απο διακοπτες που θα αλλαξει Γενικα με υδραυλικους δεν βαζεις ακρη Για αλλαγη σωληνας υδροροης απο σιδερενιο σε λαστικο σε 3 οροφους (9 μετρα ) υδραυλικος ζητησε 400 -450 ευρω και κατα δικη του ομολογια κοστος υλικων 100 ευρω που μου φαινοντε και πολλα Ηθελε 300 ευρω ...μεροκαματο. Καλό είναι όταν γίνονται τέτοιες εργασίες κλείνουμε τα νερά απο το λεβητοστάσιο . Για το επανω όροφο εάν υπάρχει κολλεκτέρ ( ξεχωριστη αυτονομία ) καλό είναι να είχαν κλείσει τις βάνες . Να δείτε στο λεβητοστάσιο χωρίς να λειτουργεί η θέρμανση εντελώς κρύα εάν έχει πίεση το δίκτυο στο αυτόματο πλήρωσης . Εάν συνεχίσει να μη ζεσταίνει ομοιόμορφα το σώμα θέλει ψάξιμο απο το υδραυλικό όπως και να ελένξει και το δοχείο διαστολής τής εγκατάστασης . Πάντως οι βάνες σαν τής εικόνας δέ είναι απλές βάνες είναι θερμοστατικές κεφαλές και έχουν κάποιο κόστος . 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Καλό είναι όταν γίνονται τέτοιες εργασίες κλείνουμε τα νερά απο το λεβητοστάσιο . Για το επανω όροφο εάν υπάρχει κολλεκτέρ ( ξεχωριστη αυτονομία ) καλό είναι να είχαν κλείσει τις βάνες . Να δείτε στο λεβητοστάσιο χωρίς να λειτουργεί η θέρμανση εντελώς κρύα εάν έχει πίεση το δίκτυο στο αυτόματο πλήρωσης . Εάν συνεχίσει να μη ζεσταίνει ομοιόμορφα το σώμα θέλει ψάξιμο απο το υδραυλικό όπως και να ελένξει και το δοχείο διαστολής τής εγκατάστασης . Πάντως οι βάνες σαν τής εικόνας δέ είναι απλές βάνες είναι θερμοστατικές κεφαλές και έχουν κάποιο κόστος . Ναι θερμοστατικες κεφαλές της Siemens είναι. Υπαρχει αυτονομία αλλά όχι του κλασικού τύπου Το κάθε σώμα έχει και θερμομιδομετρητη της Siemens που μετράει μονάδες κατανάλωσης και τις στέλνει ασύρματα σε κεντρική μονάδα στο κλιμακοστασιο για υπολογισμό κατανάλωσης φυσικού αερίου ανά σώμα http://www.energycycle.gr/ Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2021 από Γιάννης Platano
jimis_vts Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Όταν τα σώματα δεν καίνε από πάνω μέχρι κάτω μία είναι η απάντηση : ΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ 1
Uberalles_gr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Με την ευκαιρία, να ρωτήσω ρε παιδιά γιατί είναι η 2η χρονιά και άκρη δεν βγάζω. Πέρυσι αλλάξαμε από κεντρικό λέβητα πετρελαίου σε κεντρικό λέβητα φυσικού αερίου στην πολυκατοικία. Ο τελευταίος όροφος (3ος) κάνει κάθε λίγο και λιγάκι εξαέρωση γιατί ακούγεται το νερό που τρέχει. Εγώ στον 2ο, που έχω κάνει μέχρι τώρα 2 φορές, όταν ανάβουν ακούγεται για λίγο χρονικό διάστημα να τρέχει νερό αλλά όταν επιχειρώ να κάνω εξαέρωση δεν βγάζει αέρα αλλά νερό. Το έχω δοκιμάσει και σε κρύα και σε ζεστά σώματα. Ο άνθρωπος που έκανε την εγκατάσταση, την μία μου λέει είναι χαμηλή η πίσεση (1,9), την άλλη είναι χαμηλά ο κυκλοφορητής αλλά άκρη δεν βγάζουμε. 7 ώρες πριν, jimis_vts είπε Όταν τα σώματα δεν καίνε από πάνω μέχρι κάτω μία είναι η απάντηση : ΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ Και είδα το παραπάνω σχόλιο και επειδή και εμείς στον τελευταίο όροφο έχουμε το ίδιο θέμα, το δοχείο διαστολής, γιατί νομίζω ότι μου το είχε αναφέρει, πρέπει να περιέχει αέρα; Γιατί μου είχε πει ότι δεν είχε αέρα, το γέμισε αλλά εάν είναι τρύπιο πάλι θα έχουμε θέμα. Βέβαια το καλοκαίρι που είχαν έρθει για την συντήρηση μου είπανε ότι δεν έχει χάσει αέρα και ότι ο κυκλοφορητής κακώς είναι στο 3 που το είχαμε και το βάλαμε στο 1
jimis_vts Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε είδα το παραπάνω σχόλιο και επειδή και εμείς στον τελευταίο όροφο έχουμε το ίδιο θέμα, το δοχείο διαστολής, γιατί νομίζω ότι μου το είχε αναφέρει, πρέπει να περιέχει αέρα; Γιατί μου είχε πει ότι δεν είχε αέρα, το γέμισε αλλά εάν είναι τρύπιο πάλι θα έχουμε θέμα. Βέβαια το καλοκαίρι που είχαν έρθει για την συντήρηση μου είπανε ότι δεν έχει χάσει αέρα και ότι ο κυκλοφορητής κακώς είναι στο 3 που το είχαμε και το βάλαμε στο 1 Θα δεις αναλόγως σε ποιο όροφο είσαι. Δεν θυμάμαι αν το διάβασα. Το έχει αέρα σημαίνει ότι απλά πίεσε τη βαλβίδα και δεν τρέχει νερό χωρίς να το μέτρησε. Πάντως αν είναι από 2ο-3ο όροφο και πάνω θέλει πάνω από 2 bar. Και πάντα να μην έχεις πίεση όταν μετράς. Στο χέρι δηλαδή το παίρνεις και μετράς. 1
meletis_m Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε Με την ευκαιρία, να ρωτήσω ρε παιδιά γιατί είναι η 2η χρονιά και άκρη δεν βγάζω. Πέρυσι αλλάξαμε από κεντρικό λέβητα πετρελαίου σε κεντρικό λέβητα φυσικού αερίου στην πολυκατοικία. Ο τελευταίος όροφος (3ος) κάνει κάθε λίγο και λιγάκι εξαέρωση γιατί ακούγεται το νερό που τρέχει. Εγώ στον 2ο, που έχω κάνει μέχρι τώρα 2 φορές, όταν ανάβουν ακούγεται για λίγο χρονικό διάστημα να τρέχει νερό αλλά όταν επιχειρώ να κάνω εξαέρωση δεν βγάζει αέρα αλλά νερό. Το έχω δοκιμάσει και σε κρύα και σε ζεστά σώματα. Ο άνθρωπος που έκανε την εγκατάσταση, την μία μου λέει είναι χαμηλή η πίσεση (1,9), την άλλη είναι χαμηλά ο κυκλοφορητής αλλά άκρη δεν βγάζουμε. Και είδα το παραπάνω σχόλιο και επειδή και εμείς στον τελευταίο όροφο έχουμε το ίδιο θέμα, το δοχείο διαστολής, γιατί νομίζω ότι μου το είχε αναφέρει, πρέπει να περιέχει αέρα; Γιατί μου είχε πει ότι δεν είχε αέρα, το γέμισε αλλά εάν είναι τρύπιο πάλι θα έχουμε θέμα. Βέβαια το καλοκαίρι που είχαν έρθει για την συντήρηση μου είπανε ότι δεν έχει χάσει αέρα και ότι ο κυκλοφορητής κακώς είναι στο 3 που το είχαμε και το βάλαμε στο 1 Λογικά στο 3ο όροφο που θεωρείται και το υψηλότερο σημείο κάπου πρέπει να έχει 2 αυτόματα εξαεριστικα. Αυτά τα έχετε δει για αρχή εάν λειτουργούν ; Πόσο ύψος έχετε από το λεβητοστάσιο; Όπως σωστά γράφτηκε από τον @jimis_vts το δοχείο διαστολής καλό είναι να ελέγχεται κάθε αρχή της σεζόν . Η διαδικασία είναι η εξής αδειάζεις αφού κλείσεις το αυτόματο πληρωσης , το παίρνεις στα χέρια το δοχείο διαστολής και πας να το φουσκωσεις . Από το εργοστάσιο τους βάζουν 1,5 bar . Το ξανά βάζεις επάνω και ρυθμίζεις το αυτόματο πληρωσης +0,2 από ότι το δοχείο διαστολής . Βασικά το ρυθμίζουν βάσει μανομετρικου ύψους .
Uberalles_gr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Καταλαβαίνω ότι από τις απαντήσεις σας, κάποιος που είναι η δουλειά του, γνωρίζει όλα αυτά που λέτε. Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας, Βασίλης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα