Papakaliati Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Θα μπορούσες να ξεκινήσεις και με intership στις εκαστοτε εταιριες, δεν εχεις τιποτα να χασεις. Το πολυ πολυ και το πιο πιθανο να μην παρεις καμια απαντηση.
DrKo Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Jim745 είπε Μάλιστα τώρα κατάλαβα καλύτερα, πράγματι φάση θα έχει, σίγουρα κατανοώ ότι εφόσον αμοίβεται καλά θα έχει και ανταγωνισμό, αλλα πιστεύω ότι άμα το πάω βήμα βήμα θα εχω αποτελέσματα, θα μπορούσα να ξεκινήσω στην αρχή με μια μικρότερη επιχείρηση και όταν αποκτήσω την κατάλληλη εμπειρία να δοκιμάσω τη τύχη μου κάπου πιο εξειδικευμένα. Ο ανταγωνισμός, αρκετές φορές, είναι πλασματικός. Σε κάθε τομέα υπάρχουν buzzwords, τα οποία είναι σαν το teenage sex. Όλοι μιλάνε για αυτά, ελάχιστοι ξέρουν πώς να τα κάνουν, όλοι νομίζουν πως όλοι οι άλλοι τα κάνουν, και έτσι όλοι λένε ότι τα κάνουν. Το σημαντικό είναι να δεις εσύ τι θέλεις να κάνεις και να αφοσιωθείς σε αυτό. Το να αφοσιωθείς είναι το εύκολο κομμάτι, το δύσκολο είναι να το βρεις. Αφού το βρεις, το «ξεκινάω μικρά και μετά προσπαθώ για μεγάλα» είναι κομπλεξική προσέγγιση από την ψαροκώσταινα που λέγεται Ελλάδα. Εφόσον θα ξέρεις τι σου αρέσει, στοχεύεις ψηλά κατευθείαν αλλιώς δεν σου αρέσει και τόσο. Frameworks για να βρεις εργασία υπάρχουν αρκετά. Το δύσκολο είναι να μην χάσεις την ηλικιακή περίοδο στην οποία εσύ είσαι eligible για τα περισσότερα. Π.χ., όταν ζητάνε MSc interns, κυρίως θέλουν 20-28 ηλικίες. Εάν είσαι 35+ δεν θα πας για αυτό το internship και για πάρα πολλούς λόγους εκτός και εάν στα 35+ σου φτάνει ο μισθός ενός MSc intern για παράδειγμα.
Papakaliati Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Καλο το shoot for that stars και τα λοιπα, αλλά ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Γιατί να ξεχωρίσει το παλικάρι από αλλά 50 βιογραφικα, τα μισά μάλιστα όντως απο την εγχώρια εκάστοτε αγορα, και ένα 20% από 'γνωστα' πανεπιστήμια έχοντας μάλιστα και από κανένα internship? Γιατί να μην επενδύσει πάνω του η εταιρεία; Δεν θα φτάσει καν στο σημείο να δικαιολογήσει τον λόγο, θα κοπεί πιθανότατα σε αρχικό screening...
Jim745 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εντάξει είμαι αποφασισμένος μετά το πτυχίο να ψαχτω αρκετά, σίγουρα το internship αξίζει αλλά 80% θα δε θα με πάρουν, από εκεί και πέρα όσον αφορά τα βιογραφικά υπάρχουν πολλά άλλα και οι εταιρείες είναι αρκετές, πάντως θέλω να είμαι αισιόδοξος, και στη μετα-covid εποχή θα πάρει τα πάνω της η αγορά εργασίας πιστεύω. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2021 από Jim745
DrKo Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Jim745 είπε Εντάξει είμαι αποφασισμένος μετά το πτυχίο να ψαχτω αρκετά, σίγουρα το internship αξίζει αλλά 80% θα δε θα με πάρουν, από εκεί και πέρα όσον αφορά τα βιογραφικά είσαι υπάρχουν πολλά άλλα και οι εταιρείες είναι αρκετές, πάντως θέλω να είμαι αισιόδοξος, και στη μετα-covid εποχή θα πάρει τα πάνω της η αγορά εργασίας πιστεύω. Εάν αρχίζεις έτσι, δεν θα σε πάρουν ούτε στα 90%.
Jim745 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, DrKo είπε Εάν αρχίζεις έτσι, δεν θα σε πάρουν ούτε στα 90%. Όχι πιστεύω στον εαυτό μου, και προσπαθώ να ψάχνω το σωστό τρόπο και έξυπνο για να καταφέρω κάτι. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2021 από Jim745
epsilonN Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Jim745 είπε Όχι πιστεύω στον εαυτό μου, και προσπαθώ να ψάχνω το σωστό τρόπο και έξυπνο για να καταφέρω κάτι. Υπαρχει καποια ομαδα στο πανεπιστημιο σου που ασχολειται με την κατασκευη αυτοκινητων οπως πχ εμπ, πολυτ κρητης, απθ κτλ? Ειναι μια καλη ιδεα να συμμετεχεις εκει και να αποκτησεις πραγματικη εμπειρια καθως σπουδαζεις!
Jim745 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, epsilonN είπε Υπαρχει καποια ομαδα στο πανεπιστημιο σου που ασχολειται με την κατασκευη αυτοκινητων οπως πχ εμπ, πολυτ κρητης, απθ κτλ? Ειναι μια καλη ιδεα να συμμετεχεις εκει και να αποκτησεις πραγματικη εμπειρια καθως σπουδαζεις! 3η λυκείου είμαι:'(
DrKo Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, Jim745 είπε 3η λυκείου είμαι:'( Είσαι 3η λυκείου, δεν ξέρεις καν τι είναι internship, αλλά δηλώνεις πως δεν θα σε πάρουν στο 80%. Για αυτό σου λέω πως εάν ξεκινήσεις έτσι, δεν θα πας μακριά.
Jim745 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, DrKo είπε Είσαι 3η λυκείου, δεν ξέρεις καν τι είναι internship, αλλά δηλώνεις πως δεν θα σε πάρουν στο 80%. Για αυτό σου λέω πως εάν ξεκινήσεις έτσι, δεν θα πας μακριά. Πρακτική δεν είναι το internship? Καλά δε το έχω ψάξει πολύ αλλά φαντάζομαι ότι πρόκειται για πρακτικές που γίνονται στους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, DrKo είπε Είσαι 3η λυκείου, δεν ξέρεις καν τι είναι internship, αλλά δηλώνεις πως δεν θα σε πάρουν στο 80%. Για αυτό σου λέω πως εάν ξεκινήσεις έτσι, δεν θα πας μακριά. Ενταξει αγαπητε κι εγω δεν ηξερα την εννοια του internship στην τριτη λυκειου οπως πολλοι μαθητες, μην πεσουμε να τον φαμε τον ανθρωπο. Ας δωσει εξετασεις να περασει σε μια καλη σχολη πληροφορικης και θα ψαχτει εκει για τα επομενα βηματα. Να ξερει ο φιλος οτι πολλοι πηραν συγκεκριμενη πορεια στην ζωη τους, μεταξυ αυτων κι εγω, απο ενα μαθημα στη σχολη που μας καψουρεψε και μας εστρεψε προς εναν συγκεκριμενο κλαδο. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2021 από OxiGiannisGiannakis
Christospliakos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2021 Δε ξέρω γιατί οι προλαλήσαντες εστιάσαν μόνο σε αεροσκάφη επιβατικού τύπου, αλλά μπορείς να κοιτάξεις και προς UAV μεριά στα οποία υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλές εταιρίες στην Ευρώπη αλλά γίνεται και σοβαρή δουλειά στη χώρα μας (μπορώ να σου πω παραδείγματα). Σε όλα αυτά χρειάζονται προγραμματιστές κυρίως στο κομμάτι του control, στο path planning αλλά και στη κατασκευή in-house tools για την επίσπευση του design ενός UAV. Καθώς επίσης τα τελευταία χρόνια το AI αρχίζει και εισέρχεται δυναμικά στο χώρο με στόχο να μειώσει το χρόνο που παίρνουν οι παραδοσιακοί τρόποι αναλύσεων (σε ότι έχει να κάνει με αεροδυναμικές αναλύσεις αλλά και structural analysis). Θα σου πρότεινα να εστιάσεις σε Python και C++ αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.
Jim745 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2021 Στις 25/12/2021 στις 12:28 ΜΜ, Christospliakos είπε Δε ξέρω γιατί οι προλαλήσαντες εστιάσαν μόνο σε αεροσκάφη επιβατικού τύπου, αλλά μπορείς να κοιτάξεις και προς UAV μεριά στα οποία υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλές εταιρίες στην Ευρώπη αλλά γίνεται και σοβαρή δουλειά στη χώρα μας (μπορώ να σου πω παραδείγματα). Σε όλα αυτά χρειάζονται προγραμματιστές κυρίως στο κομμάτι του control, στο path planning αλλά και στη κατασκευή in-house tools για την επίσπευση του design ενός UAV. Καθώς επίσης τα τελευταία χρόνια το AI αρχίζει και εισέρχεται δυναμικά στο χώρο με στόχο να μειώσει το χρόνο που παίρνουν οι παραδοσιακοί τρόποι αναλύσεων (σε ότι έχει να κάνει με αεροδυναμικές αναλύσεις αλλά και structural analysis). Θα σου πρότεινα να εστιάσεις σε Python και C++ αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. τα αυτοματα αεροπλανα ειναι πραγματι τα αγαπημενα μου, η structural analysis τι ακριβως ειναι? εχει να κανει με την απεικονιση του uav στο pc?
bilya Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Στις 26/12/2021 στις 11:01 ΜΜ, Jim745 είπε η structural analysis τι ακριβως ειναι? εχει να κανει με την απεικονιση του uav στο pc? Στατική ανάλυση κατασκευών. Πρέπει να σαι μηχανικός για να κάνεις. Καμία σχέση με πληροφορική-προγραμματισμο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα