Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα
Θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα και αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει.

1) Σε μια από τις 4 κάμερες που έχω στο σπίτι (σύνδεση ομοαξονική) σταμάτησε να λειτουργεί η νυχτερινή όραση.
Το τζαμάκι της κάμερας είναι καθαρό.
Την ημέρα έχει τέλεια εικόνα
Και την νύχτα αν ανάψει κάποιο φως πάλι η εικόνα του είναι μια χαρα
Αν όμως δεν υπάρχει κανένα φως τότε δεν έχει σχεδόν καθόλου εικόνα. Παρατήρησα ότι από τα led τα κόκκινα που είναι για την νυχτερινή όραση δεν ανάβει κανένα.
Τι μπορεί να έχει συμβεί. Χάλασε η κάμερα ή κάτι άλλο

2) Επίσης βλέπω κάμερες που υποστηρίζουν ήχο και την δυνατότητα να τις κουνάς μέσα απο το καταγραφικό.
Αυτό γίνεται με σύνδεση ομοαξονική ή χρειάζεται κάποιος άλλος τρόπος σύνδεσης.
Δηλαδή στις υπάρχουσες κάμερες που έχω με σύνδεση ομοαξονική και εφόσον το υποστηρίζει το καταγραφικό μου, αν πάρω μια κάμερα που υποστηρίζει ήχο και κίνηση τότε θα πετύχω την σύνδεση με την νέα κάμερα με αυτά τα καλώδια που φτάνουν στην κάμερα ή χρειάζεται να περαστούν άλλα καλώδια?

Επεξ/σία από agriniopk
Δημοσ.

Υπάρχει "σύνδεση bullet"; Bullet ήξερα ότι είναι ένα από πολλά σχήματα που έχουν οι κάμερες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι μου το αναφέρουν και νόμιζα (λάθος μου) ότι έτσι το λένε 

Είναι σωστό αυτό που λες, ομοαξονική είναι η σύνδεση.

Επεξ/σία από agriniopk
Δημοσ.

Οκ, κατάλαβα. Έχεις αναλογικές κάμερες δηλαδή. Για να μην έχεις εικόνα το βράδυ, μάλλον δεν ανάβουν τα IR LED. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ρυθμίσεις την κάμερα; Ίσως απ'το καταγραφικό, ή αν έχει κάποια εφαρμογή; Οι δικές μου είναι με Ethernet + PoE, οπότε είναι τελείως διαφορετικές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει μόνο ρύθμιση στην εστίαση και στο ζουμ χειροκίνητα με ένα alen κάτω απο την κάμερα.

και όπως γράφω όντος δεν ανάβουν τα IR LED.

Το θέμα είναι γιατί δεν ανάβουν.

Επεξ/σία από agriniopk
Δημοσ.

Τα υπέρυθρα led καίγονται μετα από καιρό. Δεν μπορείς να τα αλλάξεις αναγκαστικά αλλάζεις την κάμερα. 

Αυτές οι κάμερες δεν έχουν την δυνατότητα να κάνεις περιστροφή ή ΖΟΟΜ. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να αλλάξεις την κάμερα με περιστροφική αλλά εκεί το κόστος ανεβαίνει αρκετά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το 1>, μάλλον σου έχει χαλάσει η κάμερα. Έχεις τρεις επιλογές. Την αλλάζεις, βάζεις ένα προβολάκι led για το βράδυ ή αφήνεις ένα φωτάκι ανοιχτό.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

1. Αλλαξε καμερα. Το κοστος ειναι περιπου στα 20€ για μια φθηνη. 
2. Τωρα υπαρχουν καμερες που με ομοαξονικο περναει και ηχος. Παλαιοτερα θελαμε ενα rca απο την καμερα στο καταγραφικο. Για την κινηση οι καμερες ανεβαινουν πολυ σε κοστος και γινετε και με το καλωδιο που εχεις τωρα. 

Δημοσ.

Έχουν καεί τα led. Μην ασχοληθείς παρά πάνω. Ή πάρε μια καινούργια ή ξυλωσέ τα όλα και επένδυσε σε ένα νέο σύστημα ethernet/POE.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημερα σε ολους και καλη χρονια με υγεια. Θελω να εγκαταστησω ενα συστημα ασφαλειας για το σπιτι μου. Τα δεδομενα ειναι: Τρεις καμερες σε σημεια που υπαρχει ρευμα και μπορω εκει να παρω και καλωδιο διαδικτυου απο το ρουτερ μου μεσα απο το σπιτι. Οι τρεις καμερες θα ειναι σε αποσταση απο το ρουτερ 15 μετρα η πρωτη,  30 μετρα η δευτερη και 20 μετρα  η τριτη. Και βεβαια ενα καταγραφικο για μεσα στο σπιτι, συνδεμενο με τις καμερες. Στην ουσια απο το σπιτι μπορει να λειπουμε το πολυ 2 εβδομαδες. Ειναι μοναχικο χωρις καμμια κινηση σε δρομους κλπ. Θελω ομως, στα τρια σημεια απο τα οποια καποιος μπορει να πλησιασει το σπιτι να εχω τη δυνατοτητα να βλεπω τι γινεται. Η ταχυτητα του διαδικτυου εδω ειναι μεταξυ 4-5,5 Mbps και δεν προβλεπεται να αυξηθει λογω αποστασης απο τον κομβο του ΟΤΕ. Μπορει καποιος σας παρακαλω να μου πει καποιο καλο, αξιοπιστο συστημα μιας και ειμαι τελειως ξενος με τις τεχνολογιες αυτες; Ευχαριστω ολους απο πριν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...