planick37 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Εδώ και καιρό ήθελα να αντικαταστήσω το παλιό USB Hub με 4 θύρες που είχα με ένα καινούριο. Έτσι το Σάββατο αγοράσα το TP-LINK UH700 7 PORT USB3.0 HUB. Το δοκίμασα χτες στα δυο μπροστινά USB Ports 3.0 (είναι τα μοναδικά στο pc μου που είναι 3.0) Ξεκίνησε λοιπόν ένα πανηγυράκι άνευ προηγουμένου. Ενώ αναγνώρισε το USB Hub, έβαλα για αρχή ένα USB Flash 64 GB σε μια από τις 7 θύρες. Μου έβγαζε error "USB does not recognize USB Flash". Το δοκίμασα και στις υπόλοιπες θύρες με κανένα αποτέλεσμα, συνέχεια το ίδιο λάθος. Κάποια στιγμή, το διάβασε, μετά από πολλά. Σκέφτηκα να προσθέσω ακόμα ένα USB Flash 64 GB. Το έβαλα, δεν το αναγνώρισε, έβγαλε το ίδιο μήνυμα λάθους "USB does not recognize USB Flash". Σα να μην έφτανε αυτό, σταμάτησε να λειτουργεί και το πρώτο που είχα βάλει. Το ίδιο έκανε και στη δεύτερη θύρα USB Port 3.0 που δοκίμασα. Έκανα μια έρευνα στο internet, βρήκα κάποια fix αλλά μπααα... Για τις USB Ports 3.0 τις μπροστινές κανένα δεν δούλεψε. Έβγαλα το USB Hub από αυτές τις θύρες. Πριν το δοκιμάσω στις USB Ports 2.0 έβαλα το ένα USB Flash 64GB απευθείας στην USB Port 3.0. Δεν το διάβασε με τη μία, όμως το διάβασε με τη δεύτερη. Έβαλα το USB Hub στη USB Port 2.0. Το διάβασε. Ξεκίνησα να του βάζω τα USB Flash 64 GB. Διάβασε και τα 3 USB Flash 64GB που έβαλα και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο WD 4 TB. Συνολικά 4 μονάδες στο USB Hub τις διάβασε χωρίς κανένα πρόβλημα. Οπότε άφησα στο USB Hub στην USB Port 2.0 Σήμερα το πρωϊ άνοιξα το pc, άνοιξα και το USB Hub (power on) και του έβαλα το ένα από τα τρία USB Flash 64 GB. Δεν το διάβασε με τη μία (πάλι μήνυμα λάθους "USB does not recognize USB Flash"), έκλεισα το USB Hub (power off), το άνοιξα (power on), τίποτα. Έβγαλα το USB Flash 64 GB το έβαλα ξανά, το διάβασε. Επίσης διάβασε και ένα δεύτερο USB Flash 64 GB που του έβαλα. Μέχρι στιγμής το διαβάζει κανονικά. Έχω δοκιμάσει τα πάντα από αυτά που διάβασα στο internet. Το μόνο που δεν έχω κάνει ακόμα είναι να κάνω update το BIOS. Κάποιοι λένε πως δεν χρειάζεται το update και καλό είναι να το αποφεύγουμε. Κάποιοι πάλι λένε να γίνεται το BIOS update. Πάντως ακόμα δεν το έχω κάνει. Αυτά είναι τα Specs: PROCESSOR: AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor, 3400 Mhz, 6 Core(s), 12 Logical Processor(s) MOTHERBOARD: ASUSTEK COMPUTER INC, PRIME B450M-A, Rev X.0x SYSTEM MICROSOFT WINDOWS 10 HOME 10.0.19043 BUILD 19043 RAM 16GB Στο DEVICE MANAGER μου βγάζει τα παρακάτω USB Universal Series Bus Controllers - AMD USB 3.0 extensible Host Controller - 1.0 (Microsoft) - AMD USB 3.10 extensible Host Controller - 1.10 (Microsoft) - Generic Superspeed USB Hub - Generic Superspeed USB Hub - Generic USB Hub - Generic USB Hub - USB Composite Device - USB Mass Storage Device - USB Root Hub (USB 3.0) - USB Root Hub (USB 3.0) Όλες οι προτάσεις - βοήθειες ευπρόσδεκτες...
duffyduck Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Επειδή είχα B450 και τώρα Β550 μητρική, το νεότερο AGESA στο BIOS φαίνεται να λύνει usb προβλήματα. Ειδικά στην B550 μητρική επιβάλλεται. Εγώ πάντοτε κάνω BIOS update, π.χ. με καθυστέρηση 1-2 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης (ώστε να δοκιμαστεί πρώτα από άλλους). Βέβαια όταν η μητρική έχει BIOS flashback button τότε το update γίνεται πιο άφοβα λόγω δυνατότητας recovery, αν κάτι πάει στραβά. Και οι δυο μητρικές που έχω έχουν BIOS flashback λειτουργία. 1
planick37 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, duffyduck είπε Επειδή είχα B450 και τώρα Β550 μητρική, το νεότερο AGESA στο BIOS φαίνεται να λύνει usb προβλήματα. Ειδικά στην B550 μητρική επιβάλλεται. Εγώ πάντοτε κάνω BIOS update, π.χ. με καθυστέρηση 1-2 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης (ώστε να δοκιμαστεί πρώτα από άλλους). Βέβαια όταν η μητρική έχει BIOS flashback button τότε το update γίνεται πιο άφοβα λόγω δυνατότητας recovery, αν κάτι πάει στραβά. Και οι δυο μητρικές που έχω έχουν BIOS flashback λειτουργία. Οπότε προτείνεις να το κάνω το update. Το μόνο μείον είναι, η B450M-A που έχω, δεν υποστηρίζει flashback button Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2021 από planick37
duffyduck Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Μπορείς να κάνεις κάτι πιο ασφαλές. Πάρε μια USB 3.0 κάρτα, (θα θέλει βέβαια και τροφοδοσία είτε SATA είτε molex)
planick37 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, duffyduck είπε Μπορείς να κάνεις κάτι πιο ασφαλές. Πάρε μια USB 3.0 κάρτα, (θα θέλει βέβαια και τροφοδοσία είτε SATA είτε molex) Θα προτιμήσω το update
duffyduck Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Αν είσαι σίγουρος ΟΚ. Αλλά δεν φέρω οποιαδήποτε ευθύνη. Και παραπάνω ανέφερα μόνο την δική μου περίπτωση, χωρίς να σου προτείνω να κάνεις το ίδιο. 1
planick37 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, duffyduck είπε Αν είσαι σίγουρος ΟΚ. Αλλά δεν φέρω οποιαδήποτε ευθύνη. Και παραπάνω ανέφερα μόνο την δική μου περίπτωση, χωρίς να σου προτείνω να κάνεις το ίδιο. Έκανα το update χωρίς κανένα πρόβλημα. Έβαλα το USB Hub πάλι στην USB Port 3.0, το άνοιξα (power on), έβαλα το ένα USB Flash 64 GB στην πρώτη θύρα του hub, δεν το διάβασε (πάλι το ίδιο error). Μετά το έβαλα στην δεύτερη θύρα όπου το διάβασε κανονικά. Ύστερα πρόσθεσα και άλλα δυο USB Flash. Το ένα από τα δυο το έβαλα στην πρώτη θύρα (αυτή που δεν διάβαζε το πρώτο flash) και το διάβασε κανονικά όπως επίσης και το άλλο που έβαλα στην τρίτη θύρα το διάβασε μια χαρά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκάλωμα τρώει... Να είναι ελαττωματικό το Hub ; Δεν πάει κάπου αλλού το μυαλό μου...
duffyduck Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Μάλλον το hub έχει μικροθεμα, αλλά αφού σου δούλεψαν τα στικακια με αλλαγή θέσης, το ξεχνάς και πας παρακάτω. οι 4 μπλε πίσω είναι USB 3.1 Gen 1 (5Gbit/s) και παρέχονται από το CPU και οι δυο πράσινες είναι USB 3.1 Gen 2 (10Gbit/s) και παρέχονται από το Β450 δοκίμασε στις πράσινες που ειναι των 10Gbit/s
planick37 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, duffyduck είπε Μάλλον το hub έχει μικροθεμα, αλλά αφού σου δούλεψαν τα στικακια με αλλαγή θέσης, το ξεχνάς και πας παρακάτω. οι 4 μπλε πίσω είναι USB 3.1 Gen 1 (5Gbit/s) και παρέχονται από το CPU και οι δυο πράσινες είναι USB 3.1 Gen 2 (10Gbit/s) και παρέχονται από το Β450 δοκίμασε στις πράσινες που ειναι των 10Gbit/s OK.... Θα τις δοκιμάσω. Το άλλο που πρόσεξα σήμερα είναι το εξής: Έχω κλειστό το PC και το USB Hub. Ανοίγω πρώτα το USB Hub από το τροφοδοτικό και μετά ανοίγω το PC. Δεν μου φορτώνει τους drivers του USB Hub με αυτό τον τρόπο. Για να τους φορτώσει, πρέπει πρώτα να ανοίξω το PC και μετά να ενεργοποιήσω το USB Hub. Ψιλοσπαζοκεφαλιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα