itanium Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, adamp είπε Γιατί εγώ μετά από τόση ταλαιπωρία που έφαγα έγινα καλύτερος από όλους τους μπίχτες εδώ στην Κατερίνη που μένω και τώρα λένε ''Δεν έχω ιδέα τι φταίει Ε αφού έγινες και ο καλυτερος απο τους άσχετους στην Κατερίνη που έχουν μαγαζιά τότε θα βρεις την λυση φαντάζομαι.... νοοτροπία και αυτοπεποίθηση εντυπωσιάζουν
adamp Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 48 λεπτά πριν, hln3 είπε Το πιο πιθανό είναι πως έχεις θέμα με το airflow. Γενικά οι 3080 ti τραβάνε αρκετό ρεύμα Δοκίμασε να παίξεις με power limit 90% και με side pane open, αν λυθούν τα προβλήματα ξερεις πως είναι θέμα airflow. Εχω δοκιμάσει και με 70% και με όλο το box ανοιχτό , δεν άλλαξε τίποτα 37 λεπτά πριν, itanium είπε Ε αφού έγινες και ο καλυτερος απο τους άσχετους στην Κατερίνη που έχουν μαγαζιά τότε θα βρεις την λυση φαντάζομαι.... νοοτροπία και αυτοπεποίθηση εντυπωσιάζουν Φίλε μου εγώ είμαι επαγγελματίας και όταν έρχεται πελάτης στο μαγαζί μου αν υπάρχει λύση στο πρόβλημα του θα την βρώ. Τώρα αν εσύ θες να πεις κάτι πες το , δεν υπάρχει λόγος να βάζεις τελίτσες . 2 ώρες πριν, vaggos231 είπε δοκιμασε πρωτα οτι πουν τα παιδια εδω, και βλεπουμε Θα τα δοκιμάσω αυτά που είπατε όλοι αλλά θα μου πάρει λίγες μέρες .
hln3 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Μιας και φοβάσει να κάνεις update bios mobo Δοκιμάσε να κατεβάσεις νέους chipset drivers της amd και να τους περάσεις στα windows.
adamp Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, hln3 είπε Μιας και φοβάσει να κάνεις update bios mobo Δοκιμάσε να κατεβάσεις νέους chipset drivers της amd και να τους περάσεις στα windows. 10 λεπτά πριν, hln3 είπε Δοκιμάσε να κατεβάσεις νέους chipset drivers της amd και να τους περάσεις στα windows. οκ το δοκιμάσω
tsamo2 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δε ξέρω αν έχεις κάνει κάποια από αυτά. Κατέβασε HWInfo/gpu-z και MSI Afterburner αν δε τα έχεις ήδη, είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία. Δες στο task manager σε κατάσταση idle, τι χρήση έχει η κάρτα, τι θερμοκρασίες GPU, Hot Spot και Memory, καθώς και πόσο ρεύμα τραβάει μέσω του gpu-z, στην ένδειξη Board Power Draw. Δοκίμασες κι άλλα παιχνίδια ή μόνο το PUBG που ανέφερες; Ένα καλό πρόγραμμα για να τεστάρεις την κάρτα είναι το Unigine Heaven. Τρέξε το PUBG ή το Heaven και παρακολούθησε από gpu-z, θερμοκρασίες GPU, Hot Spot και Memory. Δες πόση μνήμη χρησιμοποποιεί και πόσο ρεύμα τραβάει και από που, καθώς και το power consumption %TDP. Οι ανεμιστήρες της κάρτας λειτουργούν κανονικά, αν κοιτάξεις τα rpm και τα ποσοστά στο gpu-z; Το perfcap reason, όταν ζορίζεται η κάρτα τι δείχνει; Επίσης δε νομίζω να παίζει ρόλο, αλλά δοκίμασες να αλλάξεις το bios της κάρτας με το διακόπτη; Δοκίμασε να κατεβάσεις τις τελευταίες ενημερώσεις για το monitor(firmware, drivers κλπ). Προς το παρόν αυτά μου έρχονται, κάνε τα αν έχεις το χρόνο και πες μας τι βλέπεις. 1
kage Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) τα χεις συνδεσει κ τα 3 pci express ρευματος? https://www.amd.com/en/support/cpu/amd-ryzen-processors/amd-ryzen-9-desktop-processors/amd-ryzen-9-5900x + mb bios update αφου σκορπισες τοσα χιλιαρικα καλο θα ταν μετα απο τοσες αλλαγες να επαιρνες mb με ddr5.εσενα δεν λεει για ddr5! https://rog.asus.com/motherboards/rog-crosshair/rog-crosshair-viii-dark-hero-model/helpdesk_qvl_memory δεν θυμαμαι τι ραμ εγραψες αλλα οποτε αλλαξεις παρε κατι συμβατο συνηθως οι premium πανε καλα σε συμβατοτητες π.χ. trident z/royal ,corsair Vengeance τελος στα bios κλεισε xmp απο ram k απο cpu το Precision Boost Overdrive (PBO) αν τρως restart/μπλε οθονες .(θεωρητικα με μια τοσο καλη mb δεν θα επρεπε.παρολ αυτα οταν φτιαξει το θεμα θερμοκρασιες τα ανοιγεις).καποια προγραμματα monitoring on screen display(evga precision xoc ,asus gpu tweak θα σ ελεγαν αν οντως δουλευει full η καρτα στα games-ενω δεν θα επρεπε- . Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2021 από kage
adamp Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, tsamo2 είπε Δε ξέρω αν έχεις κάνει κάποια από αυτά. Κατέβασε HWInfo/gpu-z και MSI Afterburner αν δε τα έχεις ήδη, είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία. Δες στο task manager σε κατάσταση idle, τι χρήση έχει η κάρτα, τι θερμοκρασίες GPU, Hot Spot και Memory, καθώς και πόσο ρεύμα τραβάει μέσω του gpu-z, στην ένδειξη Board Power Draw. Δοκίμασες κι άλλα παιχνίδια ή μόνο το PUBG που ανέφερες; Ένα καλό πρόγραμμα για να τεστάρεις την κάρτα είναι το Unigine Heaven. Τρέξε το PUBG ή το Heaven και παρακολούθησε από gpu-z, θερμοκρασίες GPU, Hot Spot και Memory. Δες πόση μνήμη χρησιμοποποιεί και πόσο ρεύμα τραβάει και από που, καθώς και το power consumption %TDP. Οι ανεμιστήρες της κάρτας λειτουργούν κανονικά, αν κοιτάξεις τα rpm και τα ποσοστά στο gpu-z; Το perfcap reason, όταν ζορίζεται η κάρτα τι δείχνει; Επίσης δε νομίζω να παίζει ρόλο, αλλά δοκίμασες να αλλάξεις το bios της κάρτας με το διακόπτη; Δοκίμασε να κατεβάσεις τις τελευταίες ενημερώσεις για το monitor(firmware, drivers κλπ). Προς το παρόν αυτά μου έρχονται, κάνε τα αν έχεις το χρόνο και πες μας τι βλέπεις. Καλημέρα , θα τα τσεκάρω όλα και θα σου πω ενδείξεις ! 1 ώρα πριν, kage είπε αφου σκορπισες τοσα χιλιαρικα καλο θα ταν μετα απο τοσες αλλαγες να επαιρνες mb με ddr5.εσενα δεν λεει για ddr5! Καλημέρα , ο λόγος που δεν πήρα DDR5 mobo + ram είναι γιατί έχουν 1 μήνα παράδοση και επίσης έπρεπε να αγοράσω Ram δηλαδή και άλλα λεφτά . Θα κάνω τις δοκιμές και θα σε ενημερώσω . 1
7nisiotis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 20/12/2021 στις 5:21 ΜΜ, adamp είπε η NZXT cam UNINSTALL this crap μία. Έκανε conflict μαλακίες με περίεργα συμπτώματα απόδοσης σε σύστημα φίλου πριν καιρό. Για σουταρε το κ δοκίμασε ξανά Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2021 από 7nisiotis 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Adamp σε ευχαριστώ για την προσπάθεια που έκανες να απαντήσεις τις ερωτήσεις μου. Ξαναδιαβάζοντας όλο το νήμα προσεκτικά, παρατηρώ ότι μας έχεις γράψει στη δεύτερη σελίδα, απαντώντας στον JDROGAS, ότι χρησιμοποιείς το NZXT Cam, το οποίο περιλαμβάνει επιλογές overclocking και auto-overclocking για κάρτες γραφικών: Στις 20/12/2021 στις 5:21 ΜΜ, adamp είπε Θερμοκρασίες μετράω με Nvidia η NZXT cam Και δύο αράδες παρακάτω γράφεις ότι χρησιμοποιείς και δεύτερο oveclocking πρόγραμμα, της Asus: Στις 20/12/2021 στις 5:21 ΜΜ, adamp είπε Είχα το πρόγραμμα της Asus αλλά δεν ξέρω να τα ρυθμίζω και έτσι δεν τα πείραξα. Δεν είναι καθόλου απίθανο οι διαφορετικές θερμοκρασίες που παρατηρείς με τα συστήματα των φίλων στων οποίων έβαλες την κάρτα, να ωφείλονται σε bugs, λάθος ρυθμίσεις σε κάποιο από τα δύο αυτά προγράμματα ή απλά ασυμβατότητα μεταξύ τους. Απαράβατος ή μη, είναι κανόνας, ότι δεν χρησιμοποιούμε 2 διαφορετικά προγράμματα που προσφέρουν επιλογές overclocking. To ότι σε αυτά τα 2 software, εντοπίζεται ένα μάλλον μεγάλο κομμάτι του προβλήματός σου, ενισχύεται και από αυτό που γράφεις στην αρχή της τρίτης σελίδας απαντώντας στον hln3: Στις 21/12/2021 στις 10:31 ΜΜ, adamp είπε 16 ώρες πριν, hln3 είπε ...Δοκίμασε να παίξεις με power limit 90% ... ..Εχω δοκιμάσει και με 70% ... Μου ενισχύει την υποψία ότι ρυθμίσεις αυτών των προγραμμάτων δίνουν περαιτέρω overvolt στην κάρτα σου και γι αυτό ζεσταίνεται τόσο ακόμα και στο 70% power limit (περίπου 280 watt). Σίγουρα δεν μπορούμε να βγάλουμε σίγουρο συμπέρασμα από τα τεστ που έχεις κάνει με τους φίλους σου ανασυνδυάζοντας συστήματα, χωρίς να ΄χασουμε μέρες και να γεμίσουμε σελίδες ρωτώντας όλα τα χαρακτηριστικά, τις λεπτομέρειες και τις ρυθμίσεις. Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με τον JDROGAS. Το ότι δεν έχεις καλή ψύξη πουθενά (cpu, gpu, VRM) με το ανοιχτού πάγκου set-up σου είναι δεδομένο. Αλλά για να μεταφέρεται το πρόβλημα από μητρική σε μητρική, ίσως έχεις πρόβλημα και με κάποιο πρόγραμμα που βάζεις, όταν σετάρεις όπως λες, τα windows σου. Επιβάλεται να κάνεις καθαρή εγκατάσταση windows 10, 64bit και να βάλεις μόνο τα εξής: - όλα τα υποχρωτικά και προαιρετικά update των windows εκτός από την υποομάδα υποχρεωτικών update (αυτήν με το βελάκι). - Τους εξής 4 drivers της μητρικής σου: LAN, Wi-Fi, Chipset, Audio. - Driver για τον/τους NvME σου από το site του κατασκευαστή τους, driver για την οθονούλα σου και driver κάρτας γραφικών τον 472.12, όχι άλλον πιο καινούργιο και κατά προτίμηση χωρίς το GeForce Experience. - Ένα μόνο, (μόνο monitoring όχι OC) πρόγραμμα. Το GPU-Z είναι υπέραρκετό για να δούμε μέσω screenshots όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την κάρτα γραφικών σου και λίγες ακόμα. Εναλλακτικά βάλε το HWinfo. - Βιβλιοθήκες Visual C++ All-in-One, απαιραίτητες για να εγκατασταθούν όλα τα παιχνίδια σωστά. 9 τεμάχια μόνο το σύνολο από εμένα, ρυθμίζεις μόνο επιλογές ενέργειας στα Windows 10, προφίλ υψηλών επιδόσεων, βάζεις όσα παιχνίδια θες και δοκιμάζεις. 3
valantis123 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Όπως έγραψε και ένα παιδί εκτός απο τα Windows δες και στο Nvidia control panel να είναι power options και τέτοια συναφή να είναι σε Balanced και όχι σε performance. Επίσης δεν έχω δει να λες κάπου πόσα Watt τραβάει η κάρτα όταν ανοίγεις κάποιο παιχνίδι.
adamp Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Adamp σε ευχαριστώ για την προσπάθεια που έκανες να απαντήσεις τις ερωτήσεις μου. Ξαναδιαβάζοντας όλο το νήμα προσεκτικά, παρατηρώ ότι μας έχεις γράψει στη δεύτερη σελίδα, απαντώντας στον JDROGAS, ότι χρησιμοποιείς το NZXT Cam, το οποίο περιλαμβάνει επιλογές overclocking και auto-overclocking για κάρτες γραφικών: Και δύο αράδες παρακάτω γράφεις ότι χρησιμοποιείς και δεύτερο oveclocking πρόγραμμα, της Asus: Δεν είναι καθόλου απίθανο οι διαφορετικές θερμοκρασίες που παρατηρείς με τα συστήματα των φίλων στων οποίων έβαλες την κάρτα, να ωφείλονται σε bugs, λάθος ρυθμίσεις σε κάποιο από τα δύο αυτά προγράμματα ή απλά ασυμβατότητα μεταξύ τους. Απαράβατος ή μη, είναι κανόνας, ότι δεν χρησιμοποιούμε 2 διαφορετικά προγράμματα που προσφέρουν επιλογές overclocking. To ότι σε αυτά τα 2 software, εντοπίζεται ένα μάλλον μεγάλο κομμάτι του προβλήματός σου, ενισχύεται και από αυτό που γράφεις στην αρχή της τρίτης σελίδας απαντώντας στον hln3: Μου ενισχύει την υποψία ότι ρυθμίσεις αυτών των προγραμμάτων δίνουν περαιτέρω overvolt στην κάρτα σου και γι αυτό ζεσταίνεται τόσο ακόμα και στο 70% power limit (περίπου 280 watt). Σίγουρα δεν μπορούμε να βγάλουμε σίγουρο συμπέρασμα από τα τεστ που έχεις κάνει με τους φίλους σου ανασυνδυάζοντας συστήματα, χωρίς να ΄χασουμε μέρες και να γεμίσουμε σελίδες ρωτώντας όλα τα χαρακτηριστικά, τις λεπτομέρειες και τις ρυθμίσεις. Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με τον JDROGAS. Το ότι δεν έχεις καλή ψύξη πουθενά (cpu, gpu, VRM) με το ανοιχτού πάγκου set-up σου είναι δεδομένο. Αλλά για να μεταφέρεται το πρόβλημα από μητρική σε μητρική, ίσως έχεις πρόβλημα και με κάποιο πρόγραμμα που βάζεις, όταν σετάρεις όπως λες, τα windows σου. Επιβάλεται να κάνεις καθαρή εγκατάσταση windows 10, 64bit και να βάλεις μόνο τα εξής: - όλα τα υποχρωτικά και προαιρετικά update των windows εκτός από την υποομάδα υποχρεωτικών update (αυτήν με το βελάκι). - Τους εξής 4 drivers της μητρικής σου: LAN, Wi-Fi, Chipset, Audio. - Driver για τον/τους NvME σου από το site του κατασκευαστή τους, driver για την οθονούλα σου και driver κάρτας γραφικών τον 472.12, όχι άλλον πιο καινούργιο και κατά προτίμηση χωρίς το GeForce Experience. - Ένα μόνο, (μόνο monitoring όχι OC) πρόγραμμα. Το GPU-Z είναι υπέραρκετό για να δούμε μέσω screenshots όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την κάρτα γραφικών σου και λίγες ακόμα. Εναλλακτικά βάλε το HWinfo. - Βιβλιοθήκες Visual C++ All-in-One, απαιραίτητες για να εγκατασταθούν όλα τα παιχνίδια σωστά. 9 τεμάχια μόνο το σύνολο από εμένα, ρυθμίζεις μόνο επιλογές ενέργειας στα Windows 10, προφίλ υψηλών επιδόσεων, βάζεις όσα παιχνίδια θες και δοκιμάζεις. Καλημέρα , Δεχτά όλα αυτά αλλά όταν αγόρασα την κάρτα και την πέρασα πάνω στο pc δεν είχα κανένα από τα παρακάτω προγράμματα - MSI after , Asus tweak 2 , Nzxt cam και γενικά κανένα άλλο πρόγραμμα πέρα από το CORE TEMP . Και γενικά την θερμοκρασία την βλέπω συνήθως από nvidia με ALT + R . Εχω κάνει τόσες αλλαγές και φορμάτ που αν κάτσω να τα γράψω πρώτον δεν τα θυμάμαι και δεύτερον θα γεμίσω το Φόρουμ .Οπότε όλα αυτά τα προγράμματα που ανέφερα είναι από διαφορετικά φορμάτ που έκανα και δοκίμαζα διάφορα , βέβαια υπήρχαν φορές που είχα και 2 προγράμματα για monitoring ανοιχτά . Στο δεύτερο μαγαζί που πήγα μου πέρασε το msi afterburner αφού έκανε φορματ χωρίς να μου το πεί και όταν πήγα να το πάρω μου είπε πως έτσι λειτουργεί η κάρτα και οτι πέρασε ένα save στο afterburner για να κρατάει τα watt πιο χαμηλά και μια σταθερή θερμοκρασία στους 83 C .Στην ουσία μου είπε πως έδωσα 2400 ευρώ στην κάρτα για να την υπολειτουργώ . Θα κάνω το φορμάτ που μου είπες και γενικά κάτι παρόμοιο πρότειναν και τα παιδιά και θα σας ενημερώσω μπας και βρούμε μια λύση . 3 ώρες πριν, valantis123 είπε Όπως έγραψε και ένα παιδί εκτός απο τα Windows δες και στο Nvidia control panel να είναι power options και τέτοια συναφή να είναι σε Balanced και όχι σε performance. Επίσης δεν έχω δει να λες κάπου πόσα Watt τραβάει η κάρτα όταν ανοίγεις κάποιο παιχνίδι. Εχθές το βράδυ ήταν στο 95 % use και τραβούσε 340 watt , δεν θα έπρεπε να είναι 380 + ? Και αν δούλευε σε OC δεν θα έπρεπε να είναι 430 + ? 10 ώρες πριν, 7nisiotis είπε UNINSTALL this crap μία. Έκανε conflict μαλακίες με περίεργα συμπτώματα απόδοσης σε σύστημα φίλου πριν καιρό. Για σουταρε το κ δοκίμασε ξανά Εχω δοκιμάσει και χωρίς αυτό και δεν υπήρχε καμία διαφορά δυστυχώς Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2021 από adamp
valantis123 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, adamp είπε Εχθές το βράδυ ήταν στο 95 % use και τραβούσε 340 watt , δεν θα έπρεπε να είναι 380 + ? Και αν δούλευε σε OC δεν θα έπρεπε να είναι 430 + ? Κανονικά stock φτάνει τα 400watt αλλα αν ανεβάσεις το pwr limit στο 112% πάει μέχρι 450watt έτσι είναι στην EVGA τουλάχιστον. Το να δουλεύει σε ενα βαρύ παιχνίδι 95-99% είναι σωστό για να κρατάει και ψηλά fps, αλλά όταν είσαι στο μενού η είναι ελαφρύ το παιχνίδι π.χ CSGO η χρήση θα πρέπει να είναι πολύ λιγότερη. Δες ότι βρεις απο windows, Nvidia control panel με power management να είναι σε balanced και όχι performance. Αν η χρήση στην κάρτα ειναι 30-50-70% φτάνει πάλι τόσο ψηλές θερμοκρασίες? Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2021 από valantis123
ICE-T Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 η κάρτα δουλεύει σίγουρα σε PCI gen3 η 4 X16 στο menu της μητρικής?
masteripper Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Πάντα όταν υπάρχει προβλημα ξεκινάω απο την βάση. Ξυλινη επιφάνεια. έξω χύμα στο κύμα μητρική τροφοδοτικό κάρτα (ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ). και αρχίζεις να τεσταρεις. Έτσι θα μπορέσεις να ακούσεις ακριβώς πως που και γιατί ακούγεται το coil whine..αν είναι απο την κάρτα τότε ναι θα υπάρχει πρόβλημα...επικοινωνείς με την μαμά εταιρεία και επισυνάπτεις βιντεο,φωτογραφίες κτλ...και απο εκεί θα παρεις κατευθύνσεις...το RMA σε αυτές τις εποχές είναι επικίνδυνη διαδικασία και καλό είναι να εξαντλήσεις όλες τις περιπτώσεις ...μπορεί π.χ κάπου κάτι να μην κάνει καλή επαφή και να έχεις μικρο σπινθηρίσματα. 1
Jordi777 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Αν είσαι κοντά στο Ηράκλειο κρητης μπορώ να σου δανείσω ένα super flower leadex gold 750 να το δοκιμάσεις που είναι εγγυημένο το δούλευα 5 χρόνια
Προτεινόμενες αναρτήσεις