Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Κατ' αρχάς η κάρτα είναι αυτή ή άλλη;

8951-front.jpg

Το τροφοδοτικό για το οποίο γίνεται τόσος λόγος, ποιο είναι; Μάρκα και μοντέλο παρακαλώ.

Η οθόνη να υποθέσω ότι έχει 3840x1080@144Hz εγγενή ανάλυση (native resolution);

Περί συγκρίσεων τώρα της κάρτας σε άλλα συστήματα, δεν μπορεί να γίνει σύγκριση καταρχάς σε άλλες οθόνες που δεν είναι τουλάχιστον ίδια ανάλυση, και τουλάχιστον ίδια hz με τη δικιά. Με διαφορετικές ρυθμίσεις στο nvidia control panel (πρώτα και κύρια κάθετο συγχρονισμό, v-sync, αλλά και άλλες) δεν υφίσταται σύγκριση θερμοκρασιών ούτε στην ίδια ανάλυση. Αν έχεις το v-sync off (δεν ξέρω τι έχει default το nvidia control panel, πάντως σίγουρα ότι άλλο εκτός από off), κερδίζει η κάρτα σου 15-20 βαθμούς, έτσι για να βλέπεις νούμερα fps που η οθόνη δε μπορεί να αναπαράξει μεν, αλλά η gpu τα έχει παράξει και πάνε στον κάδο. Στα άλλα συστήματα θα βάζατε στα γρήγορα το driver με όλα default στο πανελ για να βγει ένα συμπέρασμα στα γρήγορα.

3 μέρες που έχεις κάνει αλλαγή σε dark hero και ryzen, δεν είναι πολλές για να βγεί συμπέρασμα ότι το τροφοδοτικό σου δεν έχει απολύτως κανένα θέμα, αλλά αν καταλαβαίνω καλά το πρόβλημα σου αυτές τις 3 μέρες είναι μόνο ότι ενώ το πρώτο παιχνίδι που βάζεις παίζει καταπληκτικά, πολύ γρήγορα όποιο παιχνίδι και να βάλεις κολάει και οι θερμοκρασίες σου είναι αυτές που λες; Αν ναι, αυτό είναι ο ορισμός του θερμικού προβλήματος.

Πάνω από τους 83 βαθμούς αν έχω μαντέξει σωστά το μοντέλο της gpu σου και το bios που έχει, ξεκινάει να σου φρενάρει την κάρτα για να πέσουν οι θερμοκρασίες ή για να μη ζεσταθεί άλλο τουλάχιστον. Και το μέγιστο που θα έχεις δει είναι 90 βαθμούς γιατί στους 91 βαθμούς δίνει εντολή στο pc να σβήσει.

Σε αυτό το πρόβλημα με τις θερμοκρασίες η συμβολή του κουτιού σου, είναι καθοριστική. Δευτερευόντως φταίει και ο τρόπος που ρυμίζουν τις καινούργιες κάρτες γραφικών (και επεξεργαστές) οι κατασκευαστές τους.

Πόσους ανεμιστήρες έχεις πάνω στο κουτί αυτή τη στιγμή και σε ποια διάταξη είναι; Φοβάμαι ότι τόσοι που έχουν βάλει το χέρι τους σε αυτό το κομπιούτερ προσπαθώντας να λύσουν το πρόβλημα, έχετε βάλει 2 εξτρά ανεμιστήρες χαμηλά να φυσάνε προς τα μέσα και έχετε αφήσει τους 2 πίσω να φυσάνε προς τα έξω. Αυτό θα ήταν το χειρότερο απ'ολα τα σενάρια και η κύρια ροή σε αυτή την περίπτωση, θα έμοιαζε έτσι όπως δείχνει το φούξια βελάκι του παρακάτω σχήματος:

23.png.fea91db845f7b3de18a0cfec255f32e5.png

Πολύ μικρό ποσοστό της παροχής αέρα που περνά μέσα από το κουτί, περνάει ΚΑΙ από την κάρτα γραφικών σε αυτή την περίπτωση (ίσως ένα 5%). Η κυρίως ροή περνάει δίπλα της αλλά δεν "αγγίζει" την κάρτα και αυτό οδηγεί τις θερμοκρασίες της προς τα ύψη. Αυτό θα εξηγούσε και γιατί ακο΄μα και αν υπάρχει κάποια ελάχιστη διαφορά στις θρμοκρασίες με μία ή και με τις δύο πόρτες του κουτιού ανοιχτές, γιατί είναι αδύνατο να την παρατηρήσεις. Δεν κάνει διαφορά. Ο αέρας είναι πολύ τεμπέλης και προτιμά πάντα τον πιο εύκολο δρόμο.

Κάνε μια προσπάθεια να απαντήσεις τις ερωτήσεις που έχω με έντονα γράμματα adamp και επανέρχομαι.

Καλημέρα 

Ναι η κάρτα είναι αυτή που πόσταρες 

Το τροφοδοτικό είναι Corsair RMx 2018 Series RM850x 850W Full Modular 80 Plus Gold 

Και η οθόνη είναι Samsung Odyssey G9 Curved Gaming Monitor 49" 5120x1440 240Hz LC49G95TSSUXEN

Μέσα στο κουτί πέρα από την υδρόψυξη της CPU και τα 3 ανεμιστήρια που έχει η κάρτα γραφικών δεν έχω τίποτα άλλο δεν χωράνε με αυτήν την κάρτα .Ολα αυτά που λες έχουν πολύ λογική αλλά εγώ κολλάω στο εξής .

1) Οταν έκανα την δοκιμή στα άλλα 2 PC που ανέφερα τα BOX ήταν ανοιχτά μπροστά και πίσω . ( το ένα box είναι το Thermaltake Level 20 GT ARGB . τώρα που είδα πάλι το βίντεο ( το πόσταρα παρακάτω ) το κουτί είναι γυμνό τέρμα , και δεν δουλεύει κανένα ανεμιστηράκι .

Kαι το άλλο ήταν ένα της   Lian Li Lancool II Mesh που το είχαμε αφήσει ανοιχτό μπροστά και πίσω πάλι )

2) Το ένα από τα δύο PC έγινε δοκιμή σπίτι μου με το δικό μου τροφοδοτικό την δική μου οθόνη και κάρτα  γραδικών . Και για την CPU και RAM που φορούσε έπαιζε τέλεια . Στο παρακάτω βίντεο είναι αυτό το setup και η θερμοκρασία είναι στους 67 C - 150 fps και το κουτί είναι τέρμα ανοιχτό χωρίς ανεμιστήρες . Και το τρέχαμε κανένα μισάωρο σίγουρα . Σε εμένα μόλις ανοίξω το game και μπεί lobby πάει 88-89 και μένει εκεί . Εχθές το βράδυ είδα και 91C . Αν κάνω alt tab επιφάνεια εργασίας η θερμοκρασία πέφτει . 

3) Οπως έχω το σύστημα μου κούμπωσα επάνω την τηλεόραση που έχω , μια samsung 32' παλιό μοντέλο 1080 ανάλυση . Και είχα το ίδιο πρόβλημα με την θερμοκρασία.

Την Δευτέρα που πέρασα τα πάντα πάνω στο PC άνοιξα pubg και πέρα από θερμοκρασίες και θόρυβο από ανεμιστήρες , είχα 200+ fps και γενικά το game ήταν πολύ smooth. Εχθές που μπήκα είδα max 170 fps average 130 fps low 90 dps  είχα spikes και το game έκλεισε 5-6 φορές με Error και τις δύο φορές μου έβγαλε ένα μήνυμα πως θέλει update το software της κάρτας , ενώ μπήκα και δεν υπάρχει update.

269599236_677846509875760_267317769445242168_n.jpg

12 ώρες πριν, JDROGAS είπε

Eχεις θεμα με τις θερμοκρασιες ειναι το μονο σιγουρο,και κατι πρεπει να κανεις.

Ολα εκεί δείχνουν αλλά κάποια πράγματα που γίνονται με βάζουν σε σκέψη ότι κάτι ακόμα πάει λάθος . Τα γράφω αναλυτικά στην παρακάτω απάντηση 

Επεξ/σία από adamp
  • Thanks 2
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Eπειδη διαβαζω παρομοια θεματα με παρομoια σεταπ (5900-5950 με 3080ti) περνα καταρχην το τελευταιο bios εαν δεν το εχεις κανει ηδη.

https://rog.asus.com/motherboards/rog-crosshair/rog-crosshair-viii-dark-hero-model/helpdesk_bios

Και τον τελευταιο driver του chipset.

https://rog.asus.com/motherboards/rog-crosshair/rog-crosshair-viii-dark-hero-model/helpdesk_download

Δεν σου λεω για drivers της καρτας θεωρω οτι εχεις τους τελευταιους.

Απο θεμα τροφοδοτικου η αληθεια ειναι οτι η 3080 ζηταει min 850w,εαν δεν ειναι προβλημα αλλαξε το να εισαι σιγουρος.

Απο 1000w και ανω για σιγουρια gold η platinum.

Ριξε μια ματια και σε αυτο το θεμα.

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?122959-Dark-Hero-3080-5950x-graphics-crashes-I-don-t-know-what-to-check-for!

• Like 1
Δημοσ.

κατι παιζει με του drivers πιστεύω... η καρτα το ποιο πιθανό να ειναι οκ αφου τρεχει σε αλλα 2 pc άψογα. 

κανε clean install τα windows 10( μην μπλέξεις ακομα με 11) και περνα μονο drivers γενικα στο σύστημα απο nvidia, intel chipset μην βάλεις κανενα αλλο  πρόγραμμα και δοκιμασε ..θελει υπομονή ..δοκίμασε σε εναν ssd sata με τα games πάνω.

για bios update  να βρεις καποια version που να υποστηρίζει το cpu σου και μπορει να μην ειναι η τελευταία.(εγω στον 5800x εχω beta version bios γτ αυτη τρεχει καλύτερα με το compo  cpu+mobo  που εχω)

εχουμε και το ιδιο psu btw..

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, JDROGAS είπε

Eπειδη διαβαζω παρομοια θεματα με παρομoια σεταπ (5900-5950 με 3080ti) περνα καταρχην το τελευταιο bios εαν δεν το εχεις κανει ηδη.

https://rog.asus.com/motherboards/rog-crosshair/rog-crosshair-viii-dark-hero-model/helpdesk_bios

Και τον τελευταιο driver του chipset.

https://rog.asus.com/motherboards/rog-crosshair/rog-crosshair-viii-dark-hero-model/helpdesk_download

Δεν σου λεω για drivers της καρτας θεωρω οτι εχεις τους τελευταιους.

Απο θεμα τροφοδοτικου η αληθεια ειναι οτι η 3080 ζηταει min 850w,εαν δεν ειναι προβλημα αλλαξε το να εισαι σιγουρος.

Απο 1000w και ανω για σιγουρια gold η platinum.

Ριξε μια ματια και σε αυτο το θεμα.

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?122959-Dark-Hero-3080-5950x-graphics-crashes-I-don-t-know-what-to-check-for!

Θα τα τσεκάρω όλα αυτά αλλά μην ξεχνάς οτι αυτά τα θέματα τα έιχα και πριν αλλάξω mobo & Cpu . και με τον Ι7 9700κ παλι το ιδιο θέμα είχα.

Επίσης η δοκιμή στο ένα pc από τα δύο έγινε με το τροφοδοτικό που έχω .

Θα βρω ένα άτομο που να μπορεί να τσεκάρει αυτά που είπες γιατί εγώ δεν έχω ιδέα απο BIOS 

3 ώρες πριν, vagelis2019 είπε

κατι παιζει με του drivers πιστεύω... η καρτα το ποιο πιθανό να ειναι οκ αφου τρεχει σε αλλα 2 pc άψογα. 

κανε clean install τα windows 10( μην μπλέξεις ακομα με 11) και περνα μονο drivers γενικα στο σύστημα απο nvidia, intel chipset μην βάλεις κανενα αλλο  πρόγραμμα και δοκιμασε ..θελει υπομονή ..δοκίμασε σε εναν ssd sata με τα games πάνω.

για bios update  να βρεις καποια version που να υποστηρίζει το cpu σου και μπορει να μην ειναι η τελευταία.(εγω στον 5800x εχω beta version bios γτ αυτη τρεχει καλύτερα με το compo  cpu+mobo  που εχω)

εχουμε και το ιδιο psu btw..

Έχω κάνει 4 φορμάτ , δοκίμασα windowse  home μετά δοκίμασα windowse pro αλλά δεν έκανα ποτέ αυτό που είπες , πάντα τα σεταρα φουλ και μετά άνοιγα games . θα δοκιμάσω αυτό που λες.

Από bios που να είναι συμβατό με mobo & Cpu δεν έχω ιδέα που και τι . θα πήγαινα σε κάποιο κατάστημα εδώ στην Κατερίνη αλλά ο τελευταίος που πήγα μου είπε να αλλάξω CPU και όταν τον είπα πως η μητρική που μου πρότεινε έχει DDR5 Ram ενώ εγώ έχω DDR4 , μου είπε πως ταιριάζουν. .

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, adamp είπε

Θα τα τσεκάρω όλα αυτά αλλά μην ξεχνάς οτι αυτά τα θέματα τα έιχα και πριν αλλάξω mobo & Cpu . και με τον Ι7 9700κ παλι το ιδιο θέμα είχα.

Ναι το ξερω αλλα να εχεις υποψη σου οτι οι καρτες αυτες δεν ειναι παιδικες,θελουν γερα τροφοδοτικα και σωστα περιφερειακα για να παρεις τα μεγιστα.Εσυ τωρα με το που μπαινεις windows καρφωνεις game στα ultra high settings (δεν ξερω κι εγω πως τα λενε) και περιμενεις να πανε ολα καλα.Ισως να χρειαζονται και καποιες ρυθμισεις της καρτας που δεν γνωριζω γιατι δεν ασχολουμαι με gaming.

Το οτι εβαλες το τροφοδοτικο σε αλλο μηχανημα δεν μου λεει τιποτα,αλλο σεταπ εκεινο αλλο το δικο σου,στο δικο σου μπορει να κολωνει.

Οπως και να χει οπου και να διαβασα η καρτα σου μην περιμενεις να παιζει σε 30 και 40 βαθμους αλλα 70+

Οποτε καλο κουτι με σοβαρη ψυξη και καλο τροφοδοτικο.

23 λεπτά πριν, adamp είπε

Θα βρω ένα άτομο που να μπορεί να τσεκάρει αυτά που είπες γιατί εγώ δεν έχω ιδέα απο BIOS 

Βρες ατομο αλλα ευκαιρια με τετοια εργαλεια που πηρες να μαθεις κι εσυ.😉

Οπως σου ειπε και ο vagelis2019 κανε εναν κοπο και ξαναπερνα καθαρα windows 10 pro,κατεβασε απο πριν τους drivers και το bios και εχε τα ετοιμα,εγκατεστησε αυτα κι ενα game που πιστευεις οτι ζοριζεται και δοκιμασε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JDROGAS είπε

Ναι το ξερω αλλα να εχεις υποψη σου οτι οι καρτες αυτες δεν ειναι παιδικες,θελουν γερα τροφοδοτικα και σωστα περιφερειακα για να παρεις τα μεγιστα.Εσυ τωρα με το που μπαινεις windows καρφωνεις game στα ultra high settings (δεν ξερω κι εγω πως τα λενε) και περιμενεις να πανε ολα καλα.Ισως να χρειαζονται και καποιες ρυθμισεις της καρτας που δεν γνωριζω γιατι δεν ασχολουμαι με gaming.

Το οτι εβαλες το τροφοδοτικο σε αλλο μηχανημα δεν μου λεει τιποτα,αλλο σεταπ εκεινο αλλο το δικο σου,στο δικο σου μπορει να κολωνει.

Οπως και να χει οπου και να διαβασα η καρτα σου μην περιμενεις να παιζει σε 30 και 40 βαθμους αλλα 70+

Οπως σου ειπε και ο vagelis2019 κανε εναν κοπο και ξαναπερνα καθαρα windows 10 pro,κατεβασε απο πριν τους drivers και το bios και εχε τα ετοιμα,εγκατεστησε αυτα κι ενα game που πιστευεις οτι ζοριζεται και δοκιμασε.

2 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Πρώτα θα δοκιμάσω φορματ με καινούργια windows pro να δω πως θα πάει . 

Αν κάποιος από εσάς παιδιά είναι από Θεσσαλονίκη και γνωρίζει κάποιον καλό μάστορα θα ήθελα να το πάω εκεί . 

Στα hardware έγινα ο καλύτερος αλλά στο software φοβάμαι μην κάνω ζημιά.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, adamp είπε

Πρώτα θα δοκιμάσω φορματ με καινούργια windows pro να δω πως θα πάει . 

Αν κάποιος από εσάς παιδιά είναι από Θεσσαλονίκη και γνωρίζει κάποιον καλό μάστορα θα ήθελα να το πάω εκεί . 

φιλαρακι, το πιο απλο που μπορεις να δοκιμασεις χωρις κινδυνο, που μπορει να ειναι και χαζο αλλα δεν χανεις κατι. ειναι να τσεκαρεις αν στα windows τρεχει σε καποιο περφορμανς μοουντ, και δεν συνεργαζεται καλα με το bios. βαλτο σε balanced

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, adamp είπε

η συναρμολογηση ειναι πλέον το 1% της σωστής δουλειάς στο στήσιμο το άλλα 99% είναι η παραμετροποιηση, η σωστη επιλογη parts (οχι το πιο ακριβό αλλά σιγουρα ούτε "vfm"), ο έλεγχος σταθερότητας στο χρόνο και η εκπαιδεύση του χρήστη να μην χαλάει το συστημα που έφτιαξε αν θέλει να εχει συνέπεια σε αυτο που κάνει πχ gaming 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

φιλαρακι, το πιο απλο που μπορεις να δοκιμασεις χωρις κινδυνο, που μπορει να ειναι και χαζο αλλα δεν χανεις κατι. ειναι να τσεκαρεις αν στα windows τρεχει σε καποιο περφορμανς μοουντ, και δεν συνεργαζεται καλα με το bios. βαλτο σε balanced

Μόλις πάω σπίτι θα το τσεκάρω Βαγγέλη ευχαριστώ!

9 λεπτά πριν, Aris_ είπε

η συναρμολογηση ειναι πλέον το 1% της σωστής δουλειάς στο στήσιμο το άλλα 99% είναι η παραμετροποιηση, η σωστη επιλογη parts (οχι το πιο ακριβό αλλά σιγουρα ούτε "vfm"), ο έλεγχος σταθερότητας στο χρόνο και η εκπαιδεύση του χρήστη να μην χαλάει το συστημα που έφτιαξε αν θέλει να εχει συνέπεια σε αυτο που κάνει πχ gaming 

Το θέμα είναι  φίλε μου, πού τον βρίσκεις αυτών που ξέρει το 99% ? Γιατί εγώ μετά από τόση ταλαιπωρία που έφαγα έγινα καλύτερος από όλους τους μπίχτες εδώ στην Κατερίνη που μένω και τώρα λένε ''Δεν έχω ιδέα τι φταίει '' . Και να φανταστείς τα μισά που λέτε εδώ εσείς τα googlaro για να καταλάβω , τόσο κακοί είναι οι μάστορες εδώ.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, adamp είπε

Μόλις πάω σπίτι θα το τσεκάρω Βαγγέλη ευχαριστώ!

Το θέμα είναι  φίλε μου, πού τον βρίσκεις αυτών που ξέρει το 99% ? Γιατί εγώ μετά από τόση ταλαιπωρία που έφαγα έγινα καλύτερος από όλους τους μπίχτες εδώ στην Κατερίνη που μένω και τώρα λένε ''Δεν έχω ιδέα τι φταίει '' . Και να φανταστείς τα μισά που λέτε εδώ εσείς τα googlaro για να καταλάβω , τόσο κακοί είναι οι μάστορες εδώ.

μην τα βαζεις με τους μαστορες. Κατα κυριο λογο οι περισσοτεροι μιλαν απο εμπειρια η εγωισμο. Και τα παιδια εδω υποθεσεις κανουν που μπορει και οι μαστορες να εχουν ηδη τσεκαρει. Τωρα Κατερινη εισαι. Μπορεις να πεταχτεις στην εσχατη θεσσαλονικη να το αφησεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, adamp είπε

Γιατί εγώ μετά από τόση ταλαιπωρία που έφαγα έγινα καλύτερος από όλους τους μπίχτες εδώ στην Κατερίνη που μένω και τώρα λένε ''Δεν έχω ιδέα τι φταίει '' . Και να φανταστείς τα μισά που λέτε εδώ εσείς τα googlaro για να καταλάβω , τόσο κακοί είναι οι μάστορες εδώ.

Αν οι μάστορες που συνάντησες είναι σαν τον παραπάνω που ανέφερες:

Αναφορά σε κείμενο

θα πήγαινα σε κάποιο κατάστημα εδώ στην Κατερίνη αλλά ο τελευταίος που πήγα μου είπε να αλλάξω CPU και όταν τον είπα πως η μητρική που μου πρότεινε έχει DDR5 Ram ενώ εγώ έχω DDR4 , μου είπε πως ταιριάζουν.

Τότε δεν είναι και τόσο μάστορες (δεν ξεχωρίζουν ποιος επεξεργαστής ταιριάζει με ποια μητρική και με ποιες μνήμες)!

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

μην τα βαζεις με τους μαστορες. Κατα κυριο λογο οι περισσοτεροι μιλαν απο εμπειρια η εγωισμο. Και τα παιδια εδω υποθεσεις κανουν που μπορει και οι μαστορες να εχουν ηδη τσεκαρει. Τωρα Κατερινη εισαι. Μπορεις να πεταχτεις στην εσχατη θεσσαλονικη να το αφησεις

Εχουμε άνθρωπο θεσσαλονίκη ?

Δημοσ.

Μιας που τα τσεκάρουμε όλα δοκίμασε να κάνεις clean install τα Windows σε legacy Mode (σε mbr Partitioning δηλαδή) μήπως έχει τίποτα θέμα στο uefi Mode (gpt Partitioning) 

Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι πως έχεις θέμα με το airflow. Γενικά οι 3080 ti τραβάνε αρκετό ρεύμα
Δοκίμασε να παίξεις με power limit 90% και με side pane open, αν λυθούν τα προβλήματα ξερεις πως είναι θέμα airflow.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...