Joshua21 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, procostas1 είπε έτσι όπως το έχει γράψει ο φίλος εγώ κατάλαβα ότι θέλει να το αγοράσει μετά τα 2 χρόνια απο το leasing , να το κρατήσει 2-3 χρόνια ακόμα και μετά να το πουλήσει.... Και έτσι να είναι, δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα νούμερα που γράφει δεν βγαίνουν.
emperor44 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παιδιά συγγνώμη ίσως σας έχω μπερδέψει. Να σας εξηγήσω. Εάν το αυτοκίνητο το αγοράσω από την αντιπροσωπεία με 10.000 προκαταβολή μου βγαίνει η δόση για 84 μήνες 295 . Το 295 είναι χωρίς τα έξοδα μικτών ασφαλειών , service κτλ. Εάν λοιπόν εγώ πάω με αυτήν την επιλογή το αμάξι στο τέλος των 7 χρόνων θα μου έχει βγει 5.500 παραπάνω από την λιανική τιμή ( εάν το αγόραζα μετρητοίς ) από τους τόκους. Εάν το πάρω με 10.000 πάλι από την αντιπροσωπεία και πληρώνω για δυο χρόνια δόσεις όπως στην εταιρία leasing η δόση θα είναι 540 τον μήνα χωρίς πάλι τα έξοδα μικτών ασφαλειών , σέρβις , τελών κτλ. Εάν τώρα το πάρω από την leasing με 10.000 και το εξαγοράσω στα δυο χρόνια θα δίνω 233 ευρώ τον μήνα μαζί με το κόστος των ασφαλειών κτλ κτλ. Άρα 233*24 = 5.592 + 10.000 πρόκ+ 14.256 εξαγορά + 3421.44 το ΦΠΑ = 33,269. Το αμάξι έχει 29.800 λιανική. Άρα εγώ από την leasing θα έχω αγοράσει το αυτοκίνητο από 29.800 , 33.269 μαζί με τα έξοδα μικτής , τελών κτλ κτλ δυο ετών. Ενώ στην πρώτη περίπτωση έαν πήγαινα με 84 μήνες αποπληρωμή θα πλήρωνα 5.500 παραπάνω από την λιανική τιμή χωρίς τα έξοδα μικτής κτλ. Και όπως προείπα το να πάω με αποπληρωμή στα 2 έτη και δόσεις απευθείας από την εταιρία δεν με βολεύει διότι μου βγαίνει πολύ ψηλά η μηνιαία δόση χωρίς τα έξοδα μέσα. Σαφως και η καλύτερη λύση είναι η αγορά μετρητοις , η δεύτερη καλύτερη προκαταβολή και δοσεις για δυο χρόνια ( πράγμα που δεν με βολεύει διότι η μηνιαια δόση μου βγαίνει ψηλά χωρισ Να περιλαμβάνει τα έξοδα ) και Τρίτη καλύτερη επιλογή αυτή με την leasing που βολεύει διότι έχει χαμηλό μηνιαίο και τα έξοδα μέσα στην τιμή . Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2021 από emperor44
Joshua21 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, emperor44 είπε Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός. Μια χαρά κατανοητός ήσουν και πριν, άλλο που κάποια από τα νούμερα που επαναλαμβάνεις δεν βγαίνουν. 15 λεπτά πριν, emperor44 είπε Εάν το πάρω με 10.000 πάλι από την αντιπροσωπεία και πληρώνω για δυο χρόνια δόσεις όπως στην εταιρία leasing η δόση θα είναι 540 τον μήνα χωρίς πάλι τα έξοδα μικτών ασφαλειών , σέρβις , τελών κτλ. 15 λεπτά πριν, emperor44 είπε Το αμάξι έχει 29.800 λιανική. Κάποιο από τα παραπάνω ΔΕΝ είναι σωστό. 1
emperor44 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Τα νούμερα τα έγραψα κατά προσέγγιση όσο θυμόμουν από την προσφορά. Ορίστε και τα νούμερα της leasing copy -paste . Προκαταβολή μα ΦΠΑ 10.000 , Λιανική τιμή με ΦΠΑ - 29,953.93 μηνιαια δόση χωρίς ΦΠΑ - 185.99 , option αγοράς χωρίς ΦΠΑ - 14,274.83. Στην μηνιαία δόση περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα ( μικτή , ασφάλεια , τέλη , service , αλλαγή ελαστικών ) 4 ώρες πριν, Joshua21 είπε Μια χαρά κατανοητός ήσουν και πριν, άλλο που κάποια από τα νούμερα που επαναλαμβάνεις δεν βγαίνουν. Κάποιο από τα παραπάνω ΔΕΝ είναι σωστό. Τα νούμερα τα έγραψα κατά προσέγγιση όσο θυμόμουν από την προσφορά. Ορίστε και τα νούμερα της leasing copy -paste . Προκαταβολή μα ΦΠΑ 10.000 , Λιανική τιμή με ΦΠΑ - 29,953.93 μηνιαια δόση χωρίς ΦΠΑ - 185.99 , option αγοράς χωρίς ΦΠΑ - 14,274.83. Στην μηνιαία δόση περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα ( μικτή , ασφάλεια , τέλη , service , αλλαγή ελαστικών )
Joshua21 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, emperor44 είπε Τα νούμερα τα έγραψα κατά προσέγγιση όσο θυμόμουν από την προσφορά. Ορίστε και τα νούμερα της leasing copy -paste . Προκαταβολή μα ΦΠΑ 10.000 , Λιανική τιμή με ΦΠΑ - 29,953.93 μηνιαια δόση χωρίς ΦΠΑ - 185.99 , option αγοράς χωρίς ΦΠΑ - 14,274.83. Στην μηνιαία δόση περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα ( μικτή , ασφάλεια , τέλη , service , αλλαγή ελαστικών ) Τα νούμερα που είχες γράψει ήταν εντελώς λάθος, αν ήταν κατά προσέγγιση δεν θα έβγαζαν την αγορά με χρηματοδότηση φτηνότερη από την τιμή μετρητοίς. Επίσης το υποτιθέμενο copy-paste με τα νούμερα της leasing που δίνεις τώρα είναι λειψό, δεν αναφέρεις τον αριθμό των μηνιαίων δόσεων. Για να μπορέσει να σε βοηθήσει κάποιος στην επιλογή σου θα πρέπει να γνωρίζει όλα τα σωστά νούμερα, και εσύ μετά από τόσες προσπάθειες δεν έχεις καταφέρει να τα γράψεις σωστά, οπότε μην περιμένεις απάντηση.
emperor44 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Τα νούμερα που είχες γράψει ήταν εντελώς λάθος, αν ήταν κατά προσέγγιση δεν θα έβγαζαν την αγορά με χρηματοδότηση φτηνότερη από την τιμή μετρητοίς. Επίσης το υποτιθέμενο copy-paste με τα νούμερα της leasing που δίνεις τώρα είναι λειψό, δεν αναφέρεις τον αριθμό των μηνιαίων δόσεων. Για να μπορέσει να σε βοηθήσει κάποιος στην επιλογή σου θα πρέπει να γνωρίζει όλα τα σωστά νούμερα, και εσύ μετά από τόσες προσπάθειες δεν έχεις καταφέρει να τα γράψεις σωστά, οπότε μην περιμένεις απάντηση. Έχω γράψει 50 φορές 24 μήνες είναι οι δόσεις..
Joshua21 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, emperor44 είπε Έχω γράψει 50 φορές 24 μήνες είναι οι δόσεις.. Με διαφορετικό ποσό δόσης όμως κάθε φορά... Τη μια γράφεις "για 2 χρόνια με τα έξοδα ασφάλειες , τέλη κτλ κτλ μου βγάζουν μηνιαία δόση 233 ευρώ", την άλλη γράφεις "Με την leasing βγαίνει 340 τον μήνα συν τα παραπάνω έξοδα και αποπληρωμή στα 2 χρόνια", μετά ξανά γράφεις"Εάν τώρα το πάρω από την leasing με 10.000 και το εξαγοράσω στα δυο χρόνια θα δίνω 233 ευρώ τον μήνα μαζί με το κόστος των ασφαλειών κτλ κτλ". Τι να πω, ίσως εσύ να τα γράφεις σωστά και να έχει πρόβλημα η αντίληψη μου...
emperor44 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Με διαφορετικό ποσό δόσης όμως κάθε φορά... Τη μια γράφεις "για 2 χρόνια με τα έξοδα ασφάλειες , τέλη κτλ κτλ μου βγάζουν μηνιαία δόση 233 ευρώ", την άλλη γράφεις "Με την leasing βγαίνει 340 τον μήνα συν τα παραπάνω έξοδα και αποπληρωμή στα 2 χρόνια", μετά ξανά γράφεις"Εάν τώρα το πάρω από την leasing με 10.000 και το εξαγοράσω στα δυο χρόνια θα δίνω 233 ευρώ τον μήνα μαζί με το κόστος των ασφαλειών κτλ κτλ". Τι να πω, ίσως εσύ να τα γράφεις σωστά και να έχει πρόβλημα η αντίληψη μου... Έχεις δίκιο φιλαράκο μου , με συγχωρείς . το διόρθωσα το 340 μήπως δεις και κάποιος άλλος το post και έχει την ίδια απορία. Τα έκανα λίγο ταναπου 🤦 Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2021 από emperor44 1
sambouar Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Βέβαια στην περίπτωση του Leasing προϋποθέτει ότι θα έχεις σε 2 χρόνια τα 14,274.83+ΦΠΑ για την εξαγορά. Και τότε τίθεται το ερώτημα γιατί δεν το παίρνεις τοις μετρητοίς?
emperor44 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, sambouar είπε Βέβαια στην περίπτωση του Leasing προϋποθέτει ότι θα έχεις σε 2 χρόνια τα 14,274.83+ΦΠΑ για την εξαγορά. Και τότε τίθεται το ερώτημα γιατί δεν το παίρνεις τοις μετρητοίς? Γιατί δεν τα έχω αδερφέ..
sambouar Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Το καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν έχεις 29.800€ τώρα. Θα έχεις όμως 10.000€ τώρα και 17.700€ (με ΦΠΑ) σε 2 χρόνια? 2
stalker96 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Με δανειο εχεις κοιταξει μηπως βγαινει πιο φτηνα;
SPY_oo7 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, sambouar είπε Το καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν έχεις 29.800€ τώρα. Θα έχεις όμως 10.000€ τώρα και 17.700€ (με ΦΠΑ) σε 2 χρόνια? Ολη η ουσια σε δυο γραμμες......
emperor44 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παιδιά κάνω ένα update. Καταρχάς χρόνια πολλά και καλά σε όλους! Τελικά προχώρησα σε αγορά με χρηματοδότηση απευθείας απο την αντιπροσωπεία και θα εξηγήσω τους λόγους αμέσως. 10.000 ευρώ προκαταβολή συν τα έξοδα της μικτής και αποπληρωμή σε 2 χρόνια απο την αντιπροσωπεία μου βγήκε 2.800 φθηνότερα από ότι θα έβγαινε στην leasing χωρίς καν να υπολογίζω αυξήσεις μηνιαίων μισθωμάτων που πιθανότατα θα υπάρχουν σε κάθε αύξηση της τιμής αυτοκινήτου στα επόμενα δυο χρόνια. Να πω επίσης ότι απο την αντιπροσωπεία μου έκαναν και κάποια δωράκια ( συναγερμό , δάπεδα , δέρμα , 5 χρόνια δωρεάν οδική ) συν εγγύηση τιμής με την τιμή που το έκλεισα τώρα. Οι λόγοι που απέρριψα το leasing είναι οι εξής : Ήθελαν όλη την προκαταβολή τώρα με την υπογραφή της παραγγελίας δηλ. 10.000 χωρίς να έχουν καν την παραμικρή ιδέα ποτε θα είναι διαθέσιμο το αυτοκίνητο , όποτε προσωπικά το θεώρησα λιγάκι κοροϊδία… και δεύτερον καμία εγγύηση τιμής, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι στα δυο χρόνια κάθε αύξηση θα την έτρωγα στο μηνιαίο μίσθωμα ( ήδη στην αντιπροσωπεία τους ενημέρωσαν ότι απο 1η Γενάρη το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παίρνει 1.000 αύξηση και άλλες τρεις άγνωστες αυξήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 22’) Τα έβαλα λοιπόν κάτω και αποφάσισα αγορά με προοπτική μεταπώλησης τον 4-5 χρόνο. Άλλωστε στα δυο χρόνια που ήθελα να κάνω εξαγορά πέραν της μικτής που καλύπτει η leasing και των τελών όλα τα αλλα ( αλλαγή ελαστικών , service ) δεν θα προλάβαινα να τα χρησιμοποιήσω. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2021 από emperor44
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα