Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα φίλοι μου και καλές γιορτές! Για να μην πολυλογώ μπαίνω απευθείας στο ψητό. Αυτοκίνητο αξίας 30.000 αγορά από την αντιπροσωπεία με 10.000 προκαταβολή μου βγάζουν προσφορά  με σταθερό επιτόκιο 7,5% για 84 μήνες μηνιαία δόση 295 ευρώ. Από εταιρία leasing με 10.000 προκαταβολή για 2 χρόνια με τα έξοδα ασφάλειες , τέλη κτλ κτλ μου βγάζουν μηνιαία δόση 233 ευρώ με option εξαγοράς μετά τα 2 χρόνια 14.270 ευρώ. Ερώτηση. Εάν πάω με την δεύτερη επιλογή με την προϋπόθεση ότι θα πουλήσω το αυτοκίνητο στα 4-5 χρόνια δεν με συμφέρει; Βλέπετε κάτι περίεργο η κάποια παγίδα στην προσφορά της leasing ? 

Επεξ/σία από emperor44
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, emperor44 είπε

Καλησπέρα φίλοι μου και καλές γιορτές! Για να μην πολυλογώ μπαίνω απευθείας στο ψητό. Αυτοκίνητο αξίας 30.000 αγορά από την αντιπροσωπεία με 10.000 προκαταβολή μου βγάζουν προσφορά  με σταθερό επιτόκιο 7,5% για 84 μήνες μηνιαία δόση 295 ευρώ. Από εταιρία leasing με 10.000 προκαταβολή για 2 χρόνια με τα έξοδα ασφάλειες , τέλη κτλ κτλ μου βγάζουν μηνιαία δόση 233 ευρώ με option εξαγοράς μετά τα 2 χρόνια 14.270 ευρώ. Ερώτηση. Εάν πάω με την δεύτερη επιλογή με την προϋπόθεση ότι θα πουλήσω το αυτοκίνητο στα 4-5 χρόνια δεν με συμφέρει; Βλέπετε κάτι περίεργο η κάποια παγίδα στην προσφορά της leasing ? 

Κάτι δεν βγαίνει στα νούμερα που μας δίνεις, 10.000 προκαταβολή + 5.592 δόσεις (24 μήνες * 233) + 14.270 εξαγορά = 29.862€, δηλαδή συνολικά μαζί με τα έξοδα ασφάλεια τέλη κτλ θα πληρώσεις λιγότερα από όσα θα πλήρωνες μετρητοίς?

• Thanks 1
Δημοσ.

ή κάτι δεν μας λες σωστά ή συγκρίνεις κάποια πλούσια έκδοση (της αντιπροσωπείας) με την basic που δίνουν στα πακέτα οι εταιρείες leasing. 

• Like 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, emperor44 είπε

Στις τιμες του leasing δεν υπαρχει το ΦΠΑ!!! προσθεσε το και θα δεις την διαφορα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν παιδιά το ξεκαθάρισα σήμερα και με την αντιπροσωπία η οποία μου είπε στην ουσία ότι με συμφέρει περισσότερο το leasing και θα εξηγήσω αμέσως γιατί. Καταρχας μιλάμε για την ίδια έκδοση είτε απο αντιπροσωπεία είτε απο leasing. Λοιπόν Εάν πήγαινα με αγορά από την αντιπροσωπία με 10.000 προκαταβολή και αποπληρωμή σε 2 χρόνια η μηνιαία δόση θα ήταν 540 ευρώ περίπου χωρίς τα έξοδα ασφαλείας μικτής , τέλη , service κτλ κτλ. Με την leasing βγαίνει 233 τον μήνα συν τα παραπάνω έξοδα και αποπληρωμή στα 2 χρόνια. Μαζί λοιπόν με όλα τα έξοδα το αμάξι στην leasing θα μου βγει 3.500 παραπάνω από την λιανική τιμή. Εάν όμως πήγαινα με αγορά στην αντιπροσωπεία με 10.000 προκαταβολή και αποπληρωμή σε 84 μήνες θα το αμάξι θα μου έβγαινε 5.800 ευρώ παραπάνω λόγω τόκων και χωρίς τα έξοδα μικτης ασφαλείας , τελών , κτλ. Μου έκανε σύγκριση και ακριβώς με τα ίδια χρόνια αποπληρωμής με την leasing και μου είπε ότι πάνω κάτω βγαίνουν τα ίδια με την διαφορα ότι στην leasing θα πληρώνω μικρότερη μηνιαία δόση με όλα Τα έξοδα μέσα στην τιμή. Όπως μου είπε η προσφορά που μου έκαναν από την leasing είναι ομολογουμένως πολύ καλή. 

Επεξ/σία από emperor44
Δημοσ.

Στη σούμα έχεις βάλει και το ποσό εξαγοράς του αυτοκινήτου (αυτά τα ~14.000) στην περίπτωση του leasing, ή τα υπολογίζεις με "αέρα" αντί για ιδιοκτησία; Εάν βγαίνουν ίδια, ή λίγο περισσότερα λεφτά από αντιπροσωπεία, σαφώς και σε συμφέρει η αγορά.

Δημοσ.

Ναι φυσικά τα έχω βάλει και αυτά την σούμα. Αυτό κατάλαβα και εγώ ότι με συμφέρει η αγορά αλλά όχι από την αντιπροσωπεία αλλά από την εταιρία leasing.

2 ώρες πριν, Haldol είπε

Στη σούμα έχεις βάλει και το ποσό εξαγοράς του αυτοκινήτου (αυτά τα ~14.000) στην περίπτωση του leasing, ή τα υπολογίζεις με "αέρα" αντί για ιδιοκτησία; Εάν βγαίνουν ίδια, ή λίγο περισσότερα λεφτά από αντιπροσωπεία, σαφώς και σε συμφέρει η αγορά.

Ναι φυσικά τα έχω βάλει και αυτά την σούμα. Αυτό κατάλαβα και εγώ ότι με συμφέρει η αγορά αλλά όχι από την αντιπροσωπεία αλλά από την εταιρία leasing.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, emperor44 είπε

Λοιπόν παιδιά το ξεκαθάρισα σήμερα και με την αντιπροσωπία η οποία μου είπε στην ουσία ότι με συμφέρει περισσότερο το leasing και θα εξηγήσω αμέσως γιατί. Καταρχας μιλάμε για την ίδια έκδοση είτε απο αντιπροσωπεία είτε απο leasing. Λοιπόν Εάν πήγαινα με αγορά από την αντιπροσωπία με 10.000 προκαταβολή και αποπληρωμή σε 2 χρόνια η μηνιαία δόση θα ήταν 540 ευρώ περίπου χωρίς τα έξοδα ασφαλείας μικτής , τέλη , service κτλ κτλ. Με την leasing βγαίνει 340 τον μήνα συν τα παραπάνω έξοδα και αποπληρωμή στα 2 χρόνια. Μαζί λοιπόν με όλα τα έξοδα το αμάξι στην leasing θα μου βγει 3.500 παραπάνω από την λιανική τιμή. Εάν όμως πήγαινα με αγορά στην αντιπροσωπεία με 10.000 προκαταβολή και αποπληρωμή σε 84 μήνες θα το αμάξι θα μου έβγαινε 5.800 ευρώ παραπάνω λόγω τόκων και χωρίς τα έξοδα μικτης ασφαλείας , τελών , κτλ. Μου έκανε σύγκριση και ακριβώς με τα ίδια χρόνια αποπληρωμής με την leasing και μου είπε ότι πάνω κάτω βγαίνουν τα ίδια με την διαφορα ότι στην leasing θα πληρώνω μικρότερη μηνιαία δόση με όλα Τα έξοδα μέσα στην τιμή. Όπως μου είπε η προσφορά που μου έκαναν από την leasing είναι ομολογουμένως πολύ καλή. 

Ούτε τώρα βγαίνουν τα νούμερα που μας δίνεις, πχ αγορά από αντιπροσωπεία 10.000 προκαταβολή + 12.960 (24 * 540) δόσεις = 22.960 σύνολο, δηλαδή 7 χιλιάρικα κάτω από την τιμή μετρητοίς...

1 ώρα πριν, emperor44 είπε

Ναι φυσικά τα έχω βάλει και αυτά την σούμα. Αυτό κατάλαβα και εγώ ότι με συμφέρει η αγορά αλλά όχι από την αντιπροσωπεία αλλά από την εταιρία leasing.

Δεν βγάζει νόημα το παραπάνω, άλλο πράγμα η αγορά και άλλο το leasing (χρονομίσθωση). Αν το πάρεις από την εταιρεία leasing δεν θα είναι αγορά, μίσθωση θα είναι.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

10.000 προκαταβολή + 12.960 (24 * 540) δόσεις+14.270 εξαγορά =37230

2 λεπτά πριν, procostas1 είπε

σύγκρινε λίγο αγορά απο αντιπροσωπεία με 10.000 προκαταβολή 2 χρόνια δόση και στο τέλος των 2 χρόνων αποπληρωμή .......

γιατί έτσι όπως τα συγκρίνεις δεν έχει πολύ νόημα..... 

στην αγορά απο αντιπροσωπεία έχεις 7 χρόνια δόση ενώ στο leasing 2 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, procostas1 είπε

14.270 εξαγορά

Ποια εξαγορά? Σε αυτά που έγραψε για αγορά από αντιπροσωπεία αναφέρθηκα:

5 ώρες πριν, emperor44 είπε

Λοιπόν Εάν πήγαινα με αγορά από την αντιπροσωπία με 10.000 προκαταβολή και αποπληρωμή σε 2 χρόνια η μηνιαία δόση θα ήταν 540 ευρώ περίπου χωρίς τα έξοδα ασφαλείας μικτής , τέλη , service κτλ κτλ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Ποια εξαγορά? Σε αυτά που έγραψε για αγορά από αντιπροσωπεία αναφέρθηκα:

εταιρία leasing με 10.000 προκαταβολή για 2 χρόνια με τα έξοδα ασφάλειες , τέλη κτλ κτλ μου βγάζουν μηνιαία δόση 233 ευρώ με option εξαγοράς μετά τα 2 χρόνια 14.270 ευρώ. Ερώτηση. Εάν πάω με την δεύτερη επιλογή με την προϋπόθεση ότι θα πουλήσω το αυτοκίνητο στα 4-5 χρόνια δεν με συμφέρει;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, procostas1 είπε

εταιρία leasing με 10.000 προκαταβολή για 2 χρόνια με τα έξοδα ασφάλειες , τέλη κτλ κτλ μου βγάζουν μηνιαία δόση 233 ευρώ με option εξαγοράς μετά τα 2 χρόνια 14.270 ευρώ. Ερώτηση. Εάν πάω με την δεύτερη επιλογή με την προϋπόθεση ότι θα πουλήσω το αυτοκίνητο στα 4-5 χρόνια δεν με συμφέρει;

Μην μπερδεύεσαι, αυτό που δείχνεις τώρα αφορά το leasing, όχι την αγορά από αντιπροσωπεία.

Εξάλλου εδώ η δόση (το μίσθωμα στην ουσία) είναι 233€, και όχι 540 που έγραψε για την δόση στην περίπτωση αγοράς από αντιπροσωπεία.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Μην μπερδεύεσαι, αυτό που δείχνεις τώρα αφορά το leasing, όχι την αγορά από αντιπροσωπεία.

έτσι όπως το έχει γράψει ο φίλος εγώ κατάλαβα ότι θέλει να το αγοράσει μετά τα 2 χρόνια απο το leasing , να το κρατήσει 2-3 χρόνια ακόμα και μετά να το πουλήσει....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...