Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω, οι αποδείξεις που συνοδεύουν κάποια μεταχειρισμένα προϊόντα που αγοράζουμε από insomnia,  πως χρησιμοποιούνται από τον κατασκευαστή ή το κατάστημα αγοράς σε περίπτωση βλάβης? Θέλουν απλά να δούνε ότι οκ το αγόρασες από κει ή χρησιμοποιούν τον αριθμό δελτίου ή κωδικό πελάτη?

Και εξηγώ, 

Εάν θέλουμε να δώσουμε την απόδειξη αγοράς, αλλά να μη φαίνονται τα προσωπικά μας στοιχεία επάνω. Μπορούμε να τα σβήσουμε και πάλι να έχει εγγύηση κανονικά? (Το ίδιο ερώτημα και αν αγοράσαμε κάτι και η απόδειξη που λάβαμε δεν έχει στοιχεία πελάτη)

Πρέπει να φαίνεται μόνο ο αριθμός δελτίου του καταστήματος ή κάτι αλλο? (Θα Μ πεις και με αυτό τα στοιχεία είναι ορατά αν πάει στο μαγαζί που το πήρα..)

Ευχαριστώ παιδιά,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση σε τέτοιο επίπεδο , καλύτερα να ρωτήσεις το κατάστημα αγοράς του προιόντος που θες να πουλήσεις.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Αν ζητήσουν ταυτοπροσωποια την πάτησες (αν δεν έχεις δυνατότητα να βρεις στο τηλ τον αρχικό αγοραστη)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aris_ είπε

Αν ζητήσουν ταυτοπροσωποια

Σε μεγάλες αλυσίδες δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ζητάνε τηλέφωνο και να τους πούμε σε ποιον ανήκει το νούμερο.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aris_ είπε

Αν ζητήσουν ταυτοπροσωποια την πάτησες (αν δεν έχεις δυνατότητα να βρεις στο τηλ τον αρχικό αγοραστη)

Δεν παίζει αυτό

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, gianniz_k είπε

Δεν παίζει αυτό

Μια χαρά παίζει αυτό.

Όταν βγαζουν ονομαστικές αποδείξεις μπορεί να απαιτήσουν ταυτότητα. Ακόμη και πιστωτικό να κόψουν για κάτι, πάλι στο ίδιο όνομα θα το κόψουν, όπως επίσης και επιστροφή χρημάτων κάνουν με τον ίδιο τρόπο που αγοράστηκε το αντικείμενο, πχ στον ίδιο λογαριασμο/κάρτα.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vins είπε

Μια χαρά παίζει αυτό.

Όταν βγαζουν ονομαστικές αποδείξεις μπορεί να απαιτήσουν ταυτότητα. Ακόμη και πιστωτικό να κόψουν για κάτι, πάλι στο ίδιο όνομα θα το κόψουν, όπως επίσης και επιστροφή χρημάτων κάνουν με τον ίδιο τρόπο που αγοράστηκε το αντικείμενο, πχ στον ίδιο λογαριασμο/κάρτα.

Η επιστροφή χρημάτων δεν έχει σχέση με το θέμα που συζητάμε.

Το πιστωτικό μπορεί να εκδοθεί και σε διαφορετική καρτέλα. Αλλά και στην ίδια να εκδοθεί (του αρχικού αγοραστή δηλαδή) δεν έχει καμία δουλειά το κατάστημα να ζητάει ταυτότητα από την στιγμή που ο πελάτης έχει στα χέρια του το πρωτότυπο παραστατικό.

Αν ζητήσω από το ταμείο του καταστήματος να κάνω χρήση του πιστωτικού μου ενώ το έχω χάσει ή το ξέχασα στο σπίτι,τότε ναι θα μου ζητήσει ταυτότητα για να επιβεβαιώσει ότι δίνει τα χρήματα στον σωστό άνθρωπο.

Αν έχω αγοράσει κάτι εντός εγγύησης από αγγελία και αυτό χαλάσει και το κατάστημα εκδώσει πιστωτικό,το μόνο που έχω να κάνω είναι να μην χάσω αυτό το ρημαδοχαρτί. Ας γράφει και Καίτη Ντιριντάουα στο όνομα,μου το κάνανε δώρο,ή δεν θέλω να δίνω το όνομα μου και δίνω ψευδόνυμα. Δεν ενδιαφέρεται το κατάστημα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gianniz_k είπε

Η επιστροφή χρημάτων δεν έχει σχέση με το θέμα που συζητάμε.

Το πιστωτικό μπορεί να εκδοθεί και σε διαφορετική καρτέλα. Αλλά και στην ίδια να εκδοθεί (του αρχικού αγοραστή δηλαδή) δεν έχει καμία δουλειά το κατάστημα να ζητάει ταυτότητα από την στιγμή που ο πελάτης έχει στα χέρια του το πρωτότυπο παραστατικό.

Αν ζητήσω από το ταμείο του καταστήματος να κάνω χρήση του πιστωτικού μου ενώ το έχω χάσει ή το ξέχασα στο σπίτι,τότε ναι θα μου ζητήσει ταυτότητα για να επιβεβαιώσει ότι δίνει τα χρήματα στον σωστό άνθρωπο.

Αν έχω αγοράσει κάτι εντός εγγύησης από αγγελία και αυτό χαλάσει και το κατάστημα εκδώσει πιστωτικό,το μόνο που έχω να κάνω είναι να μην χάσω αυτό το ρημαδοχαρτί. Ας γράφει και Καίτη Ντιριντάουα στο όνομα,μου το κάνανε δώρο,ή δεν θέλω να δίνω το όνομα μου και δίνω ψευδόνυμα. Δεν ενδιαφέρεται το κατάστημα

Οκ, ό,τι πεις! Δε λέμε για το τι θα έπρεπε να γίνεται, συζητάμε για το τι γίνεται. 

Πήγαινε εσύ με προϊόν πχ από το Πλαίσιο με ονομαστική απόδειξη μέλους, και πες τους ότι για την αντικατάσταση να πάρουν εσένα τηλέφωνο και όχι αυτό που έχουν περασμένο στην καρτέλα πελάτη που έκοψαν την απόδειξη να δεις το θα σου πουν.. Δυστυχώς έτσι είναι 

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, vins είπε

Οκ, ό,τι πεις! Δε λέμε για το τι θα έπρεπε να γίνεται, συζητάμε για το τι γίνεται. 

Πήγαινε εσύ με προϊόν πχ από το Πλαίσιο με ονομαστική απόδειξη μέλους, και πες τους ότι για την αντικατάσταση να πάρουν εσένα τηλέφωνο και όχι αυτό που έχουν περασμένο στην καρτέλα πελάτη που έκοψαν την απόδειξη να δεις το θα σου πουν.. Δυστυχώς έτσι είναι 

μια χαρά έχω πάει άπειρες φορές με αποδείξεις που δεν είναι στο δικό μου όνομα και μια χαρά έχω εξυπηρετηθεί και σε εγγύηση και σε πιστωτικό σε διαφορετική καρτέλα (τη δικιά μου)

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, greekfragma είπε

μια χαρά έχω πάει άπειρες φορές με αποδείξεις που δεν είναι στο δικό μου όνομα και μια χαρά έχω εξυπηρετηθεί και σε εγγύηση και σε πιστωτικό σε διαφορετική καρτέλα (τη δικιά μου)

Και άπειρες φορές κιόλας! Οκ τι να πω παιδιά, εγώ πάντως 2 φορές που χρειάστηκε σε αντικείμενα αξίας, όχι 20άρικο, τη μια χρειάστηκε να φωνάξω τον πωλητή και την άλλη χρειάστηκε να πάω εγώ σε άλλον ως πωλητής. Και μάλιστα σε 2 διαφορετικές "μεγάλες" αλυσίδες.

Δημοσ.

τα καταστηματα θα εξυπηρετησουν τετοιες περιπτωσεις.

Παρολα αυτα εχει γινει σχετικο ποσταρισμα με το νομο στο σχετικο θεμα με τις εγγυησεις οπου αναφερεται ρητα απο το νομοθετη οτι τα μεταχειρισμενα δεν καλυπτονται απο εγγυηση,δηλαδη και την αποδειξη να εχεις απο τον αρχικο αγοραστη βασει νομου εισαι ξεκρεμαστος.

Φυσικα οπως εγραψα πιο πανω ολα τα καταστηματα θα σε εξυπηρετησουν.

Δημοσ.

Καλησπέρα, σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.Δ

εν αναφερομουν πάντως σε περίπτωση πιστωτικού που εκεί είναι πιο περίπλοκο, αλλά μια απλή επισκευή. 

Από ότι κατάλαβα όμως, επειδή μάλλον είναι θέμα και πόσο ξέρει το νόμο ο πωλητής ή πόσο θέλει να ασχοληθεί, αν δουν απόδειξη με σβησμένα πεδία μάλλον πιο πιθανό είναι οτι δε θα το προχωρήσουν και θα σκεφτούν ότι κάτι περίεργο παίζει...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, georgia89 είπε

Καλησπέρα, σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.Δ

εν αναφερομουν πάντως σε περίπτωση πιστωτικού που εκεί είναι πιο περίπλοκο, αλλά μια απλή επισκευή. 

Από ότι κατάλαβα όμως, επειδή μάλλον είναι θέμα και πόσο ξέρει το νόμο ο πωλητής ή πόσο θέλει να ασχοληθεί, αν δουν απόδειξη με σβησμένα πεδία μάλλον πιο πιθανό είναι οτι δε θα το προχωρήσουν και θα σκεφτούν ότι κάτι περίεργο παίζει...

Δεν βλέπω τον λόγο να δώσεις απόδειξη με σβησμένα στοιχεία. Έτσι κι αλλιώς μπορεί να επακεκτυπωθεί πολύ εύκολα

Δημοσ.

Δηλαδή η πώληση αντικειμένου εντός εγγύησης κάτι που δίνει ένα επίπεδο σιγουριάς στον αγοραστή είναι χωρίς αντίκρυσμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...