Προς το περιεχόμενο

Δώσε κι εσύ τους κωδικούς της κάρτας σου, μπορείς!

Wurlit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, verylife78 είπε

νομοι εντωμεταξυ που μονο με ταυτοτητα και τα λοιπα αγοραζεις καρτοκινητο και νουμερα και τα στοιχεια σου μαλλον ειναι για τους κοινους θνητους.... γιατι με το νουμερο και μονο η αστυνομια ή η εταιρεια που εχει το νουμερο επρεπε να ξερει ποιος ειναι. ετσι δεν ειναι?

σε ευχαριστω για την ειρωνια...ελπιζω να μην την πατησεις ποτε εσυ φιλος

Έβγαλα καρτοκινητο στην μητέρα μου το καλοκαίρι. Δίνεις στοιχεία κανονικά με ΑΔΤ και ΑΦΜ. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και κάρτες σε ονόματα άλλων που μπορείς να προμηθευτείς παράνομα σε κάποια καταστήματα, αν δεν έχεις κονε για αυτό δεν πρόκειται να βρεις τίποτα, παλιά τις έδιναν ευκολότερα φορα παρτίδα έναντι κάποιων ευρώ αλλά τώρα το κάνουν πολύ περισσότερο διακριτικά γιατί μερικοί είχανε συλληφθεί. 

Η εταιρεία και η αστυνομία προφανώς και ξέρουν, αν γίνει μήνυση. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπλοκαρετε από την εφαρμογή της τράπεζας τις συναλλαγές και ανοίγετε τις μόνο όταν χρειάζεστε. 

Επίσης μη δίνετε  στοιχεία σε κανέναν σε τηλέφωνα email κλπ 

Στις 19/12/2021 στις 5:05 ΜΜ, Wurlit είπε

Έχω επικοινωνήσει με την τράπεζα, αλλά ως εκεί. Στο αστυνομικό τμήμα που κατήγγειλα το γεγονός, μου είπανε πως δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αριθμό κινητού, συνεπώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, και πως ο καθένας πρέπει να φυλάσσεται μόνος του. Κι όταν είπα πως κάποιοι δεν γνωρίζουν πώς να φυλαχτούν, και κάπως θα έπρεπε να καταγγελθεί το γεγονός, η απάντηση ήταν: "Καταλαβαίνω πώς το λέτε αλλά, λυπάμαι, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα." Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η φόρμα καταγγελίας στο τέλος μού βγάζει javascript errors, ενώ στο τηλέφωνο άκουγα για κανά πεντάλεπτο: "Είστε ο πρώτος στη σειρά αναμονής, θα εξυπηρετηθείτε άμεσα," και το έκλεισα.

Ελλάς, το μεγαλείο σου.

παρόμοιο περιστατικό συνέβη σε φίλο

ο οποίος ενημέρωσε γνωστό του που δουλεύει στην Ασφάλεια και τον ρώτησε πως να κινηθεί

η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, δεν έκανε κάτι  παράνομο

αν του έδινες τον κωδικό και σου τράβαγε λεφτά τότε θα μπορούσες να κινηθείς εναντίον του 

Στις 19/12/2021 στις 6:53 ΜΜ, MessengerOfGood είπε

Εγώ πάντως στο παρελθόν την έχω πατήσει με το "λεφτα στο λεπτό" της Πειραιώς. 

Και ναι μεν είμαι μεγαλος αλλά είμαι μηχανικός και με τον προγραμματισμό ΗΥ πρωτοασχολήθηκα το 1975. Φαντάσου τι γίνεται με τους άλλους...

Αν επιτρέπεται πως την πάτησες με το Λεφτά στο Λεπτό; Εννοώ εκεί πρέπει να βάλεις εσύ λεφτά και να δώσεις κωδικό στον άλλον για να τα τραβήξει. Τι ακριβώς έγινε; Ρωτάω απλά για να έχουμε το νου μας και οι υπόλοιποι.

Στις 19/12/2021 στις 10:07 ΜΜ, anrim27 είπε

Πριν μερικές ημέρες μου ήρθε το sms που δείχνω παρακάτω.

Πήρα τηλέφωνο στην Εθνική τράπεζα και μου είπαν ότι "το μήνυμα είναι κακόβουλο,δεν έχει σταλεί από εμάς και στείλτε μας ένα αντίγραφο αυτού του μηνύματος που δεχτηκατε"

Screenshot_20211120-182830.png

Στις 21/12/2021 στις 2:09 ΜΜ, warlock9_0 είπε

αυτο που θέλει προσοχή είναι οτι μπορούν να τα κάνουν να φαίνονται οτι όντως τα έστειλε η τράπεζα, και να μπαίνουν στο ίδιο conversation με τα αληθινά της τράπεζας

πχ αυτό

Screenshot_20201108-165930_Messages.jpg

Εγώ την έχω πατήσει έτσι με SMS της Alpha Bank, το οποίο είχε σαν αποστολέα το όνομα Alpha Bank και μέσα στο link έγραφε κάτι τύπου alpha.securebnk.com. Έκανα την βλακεία το πάτησα, αλλά οταν ζήτησε κωδικούς μου έκοψε και δεν έβαλα, γιατί είπα να δω αν μπω μέσα από το επισημο site της αλφα στο ebanking, το url θα είναι το ίδιο (που τελικά δεν ήταν).

Γενικά το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο και είναι εύκολο κάποιος να ψαρώσει. Προσωπικά είμαι 36, όλες μου τις συναλλαγές τις κάνω μόνο μέσω ebanking και πάλι παραλίγο να την πατήσω. Φανταστείτε έναν σε μεγαλύτερη ηλικία.

10 ώρες πριν, Ptolemaios1 είπε

αν του έδινες τον κωδικό και σου τράβαγε λεφτά τότε θα μπορούσες να κινηθείς εναντίον του 

Κρίνοντας από τη χλιαρή φιλοσοφία των αρμόδιων αρχών, και του νομοθετικού κουβαριού για το τι θεωρείται μεμπτό και τι όχι, αμφιβάλλω πως θα έβρισκα την επιθυμητή ανταπόκριση.

7 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε

Γενικά το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο και είναι εύκολο κάποιος να ψαρώσει. Προσωπικά είμαι 36, όλες μου τις συναλλαγές τις κάνω μόνο μέσω ebanking και πάλι παραλίγο να την πατήσω. Φανταστείτε έναν σε μεγαλύτερη ηλικία.

Δεν ξέρω πώς αντιμετωπίζεται αυτό σε άλλες χώρες, πάντως εδώ δεν αντιλαμβάνομαι κάποια ευαισθητοποίηση.

Μήνυση εγινε σε όλες αυτες τις περιπτώσεις που λετε;Μια ερώτηση στην αστυνομία δεν αρκεί για να κάνουν ενέργειες. 

8 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε

Αν επιτρέπεται πως την πάτησες με το Λεφτά στο Λεπτό; Εννοώ εκεί πρέπει να βάλεις εσύ λεφτά και να δώσεις κωδικό στον άλλον για να τα τραβήξει. Τι ακριβώς έγινε; Ρωτάω απλά για να έχουμε το νου μας και οι υπόλοιποι.

Αυτό έγινε,έδωσε τον κωδικό μονος του.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...