The_Judas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 φίλος μου πουλησε το αυτοκίνητο του , έτους 1998 γύρω στα 450 ευρώ. Ο αγοραστής του ζητά να δηλωθεί ότι πωληθηκε 250 ευρώ γιατί έχει χαμηλό εισόδημα. Έχει κάποια λογική αυτό; Το αυτοκίνητό ούτως ή άλλως λόγω ηλικίας έχει τεκμήριο 2000. Γλιτώνει κάτι με τη δήλωση αυτού του ποσού;
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, The_Judas είπε φίλος μου πουλησε το αυτοκίνητο του , έτους 1998 γύρω στα 450 ευρώ. Ο αγοραστής του ζητά να δηλωθεί ότι πωληθηκε 250 ευρώ γιατί έχει χαμηλό εισόδημα. Έχει κάποια λογική αυτό; Το αυτοκίνητό ούτως ή άλλως λόγω ηλικίας έχει τεκμήριο 2000. Γλιτώνει κάτι με τη δήλωση αυτού του ποσού; Καταρχήν άλλο η ετήσια αντικειμενική δαπάνη επιβατικού αυτοκινήτου (οι 2.000€ που ανέφερες) και άλλο το τεκμήριο αγοράς, το σύνολο αυτών των δύο προστίθεται στο ατομικό/οικογενειακό, κατοικίας, και σε οποιοδήποτε τυχόν άλλο υπάρχει. Και ναι, έχει λογική, αν το δηλώσουν 200€ λιγότερο τότε το τεκμαρτό εισόδημα του αγοραστή θα είναι μειωμένο κατά 200€, ίσως από αυτό το ποσό να γλιτώσει κάποιο μικρό φόρο.
Bitbit Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Να πω ότι ήταν κάποια χιλιάρικα οκ, έχει νόημα. Αλλά τον ενοχλούν τα 450€; Ίσως αλλάζει κάποια κλίμακα, αλλά και πάλι.... Αυτοκίνητο του '98, τιμή αγοράς 450€ (κανένα καροτσάκι δηλαδή) και τον ενοχλεί αν εμφανίζεται η κανονική τιμή. Αυτός ο άνθρωπος τώρα (θα) κυκλοφορεί αναμεσα μας. Για πείτε μου καθε πότε θα κάνει τα service και καθε πότε θα αλλάζει λάστιχα τα οποία θα κοστίζουν όσο το αμάξι του. Άλλος ένας χάρος
zourman1981 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Η απλά ακόμα ενας που πληρώνεται με μαύρα λεφτά... Είτε εργαζόμενος είτε επιχειρηματίας Για τον Α η Β λόγο δεν τον συμφέρει να κάνει μεγάλη δήλωση και το αποτέλεσμα να μην μπορεί να δικαιολογήσει ακριβές μεγάλες αγορές... Και φυσικά ούτε δάνειο παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι και ας βγάζουν και 20,30 50κ το έτος
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 16 λεπτά πριν, zourman1981 είπε Η απλά ακόμα ενας που πληρώνεται με μαύρα λεφτά... Είτε εργαζόμενος είτε επιχειρηματίας Για τον Α η Β λόγο δεν τον συμφέρει να κάνει μεγάλη δήλωση και το αποτέλεσμα να μην μπορεί να δικαιολογήσει ακριβές μεγάλες αγορές... Και φυσικά ούτε δάνειο παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι και ας βγάζουν και 20,30 50κ το έτος 450€ είναι ακριβή μεγάλη αγορά? 1
zourman1981 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Άμα εμφανίζεις 3,4,5 κ το χρόνο ναι είναι Πχ υπάλληλος μεγάλου υποκαταστήματος ρούχων η τεχνολογίας δηλώνεται 4ωρος αλλά δουλεύει 12 ώρες και πληρώνεται για 8 τις 4 στην τράπεζα και ότι άλλο έχει ευχαρίστηση το αφεντικό μαύρα Εσύ τι λες τα 500 ευρώ δεν του κάνουν διάφορα ? Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2021 από zourman1981
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, zourman1981 είπε Άμα εμφανίζεις 3,4,5 κ το χρόνο ναι είναι Πχ υπάλληλος μεγάλου υποκαταστήματος ρούχων η τεχνολογίας δηλώνεται 4ωρος αλλά δουλεύει 12 ώρες και πληρώνεται για 8 τις 4 στην τράπεζα και ότι άλλο έχει ευχαρίστηση το αφεντικό μαύρα Εσύ τι λες τα 500 ευρώ δεν του κάνουν διάφορα ? Εγώ λέω ότι αυτός που περιγράφεις δεν βγαίνει να έχει αυτοκίνητο. Εκτός και αν φιλοξενείται και του τα έχουν πληρωμένα, οπότε δεν θα έχει θέμα τεκμηρίου με 450€. 1
SOCRATIS1000 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 25 λεπτά πριν, zourman1981 είπε Άμα εμφανίζεις 3,4,5 κ το χρόνο ναι είναι Πχ υπάλληλος μεγάλου υποκαταστήματος ρούχων η τεχνολογίας δηλώνεται 4ωρος αλλά δουλεύει 12 ώρες και πληρώνεται για 8 τις 4 στην τράπεζα και ότι άλλο έχει ευχαρίστηση το αφεντικό μαύρα Εσύ τι λες τα 500 ευρώ δεν του κάνουν διάφορα ? Οχι δεν του κανουν,μιλαμε 450 ειναι ποσο χαρτζιλικι,δεν ειναι ενα ποσο που πρεπει να το δικαιλογησει καπως,μπορει να του τα εδωσε δωρο ο πατερας μαμα του γιαγια του κτλ..Ειναι αστειο ποσο για να θελει να μειωσει 200 ευρω γιατι θα εχει προβληματα μετα
zourman1981 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Τι να πω ίσως τότε με αυτά τα 200 ευρώ διαφορά να πιάνει κάποια κλίμακα και να χάνει κάποιο επίδομα
The_Judas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 και εγώ το θεωρώ λίγο τραβηγμένο αυτό που ζήτησε για μονο 200 ευρω διαφορά. Αλλά τελικά ρωτησα λογιστή και μου είπε ότι δεν υπάρχει θέμα από τη μεριά του φίλου μου. επίσης και τα 450 ευρώ ήταν ηδη χαριστικο ποσό λογω γνωριμίας (λάθος αυτό για μένα) και συνεχώς εβαζε νέες απαιτήσεις. όποτε γι αυτο μου μπήκαν σκέψεις Έχει πολυ χαμηλό εισόδημα ο αγοραστής και ίσως δεν θέλει να πιάσει κάποιο φορολογικό οριο.
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Να προσέξει ο φίλος σου μην είναι προαναγγελία για φέσι .
Pwpwpw Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Να προσέξει ο φίλος σου μην είναι προαναγγελία για φέσι . E πως να τον φεσωσει δηλαδη, φανταζομαι η πληρωμη θα προηγηθει της μεταβιβασης η εστω θα γινουν ταυτοχρονα. Αν γινει η δουλεια σε φαση , ελα να κανουμε την μεταβιβαση και μετα απο ενα μηνα σου δινω τα 450 ε τοτε τα θελει και ο κωλος του πωλητη. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2021 από Pwpwpw
The_Judas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 οχι ευτυχώς τα χρήματα τα έχει πάρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα