Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα...πρώτον αν είναι ασφαλές να συνδέσω το ups με μπαλάντεζα 3x1.5 επειδή δεν υπάρχει μπριζα..κοντα..θέλω να βάλω πάνω ψυγείο...και επίσης στην περίπτωση αν γίνετε με ταφ ένα ρούτερ και ένα ασύρματο τηλ....δεν ξέρω επίσης αν είναι ασφαλές να βάλω ταφ γιατί έχει δύο υποδοχές Σούκο το ups

Δημοσ.

Ορίστε;;;

2 ώρες πριν, e1995kati είπε

θέλω να βάλω πάνω ψυγείο

Για να προστατεύεται από αυξομειώσεις τάσης και τυχών κεραυνούς ή για να δουλεύει σε διακοπή ρεύματος;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα UPS, όσο μεγάλο και να είναι δεν θα μπορέσει να κρατήσει το ψυγείο αναμμένο για πάνω από 5-10'.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

Το ρούτερ και τα τηλέφωνα περίπου πόση ώρα κρατάνε σκεφτούμε να πάω σε αυτή την λυση

https://www.skroutz.gr/s/17287372/Powerwalker-Basic-VI-2200-STL-UPS-Line-Interactive-2200VA-1320W-με-4-Schuko-Πρίζες.html

Δεν ξέρω καθόλου από θέματα ups δεν ασχολήθηκα ποτέ και το θέλω για τον συναγερμό πιο πολυ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, e1995kati είπε

Το ρούτερ και τα τηλέφωνα περίπου πόση ώρα κρατάνε σκεφτούμε να πάω σε αυτή την λυση

Ένα 15W UPS σαν αυτά που δίνουν κάποιο πάροχοι internet, κρατάνε μέχρι 6 ώρες περίπου. Είναι μηδαμινή η κατανάλωση και του σταθερού αλλά και του router. 

Δημοσ.

Ναι 5v είναι το σταθερό και 12 βολτ 2 α είναι το ρούτερ ένα ερώτημα είναι αν έχω πχ ένα ups είναι ασφαλές πάνω σε μια θέση Σούκο να βάλω πολυμπριζο δεν θα τραβάνε βαριές συσκευές ένα poe adapter για ubiquiti το voip dect το τηλ και το ρούτερ....λέω σε περίπτωση που το υπς έχει δύο θέσεις Σούκο να βάλω πολυμπριζο

Δημοσ.
2 hours ago, e1995kati said:

Για διακοπή ρεύματος το θέλω......εσείς πια μάρκα η μοντέλο μου προτεινετε

Τα κοινα UPS δεν ειναι σχεδιασμενα για inductive φορτια, χρειαζεσαι καποιο με Χ5-Χ10 το power rating του ψυγειου για να αντεχει το starting current του μοτερ του συμπιεστη και sine wave output ωστε να μην το καταστρεψει.Ψαξε να δεις ποσο κοστιζουν και σκεψου αν αξιζει τον κοπο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 19/12/2021 at 17:33, e1995kati said:

Ναι 5v είναι το σταθερό και 12 βολτ 2 α είναι το ρούτερ ένα ερώτημα είναι αν έχω πχ ένα ups είναι ασφαλές πάνω σε μια θέση Σούκο να βάλω πολυμπριζο δεν θα τραβάνε βαριές συσκευές ένα poe adapter για ubiquiti το voip dect το τηλ και το ρούτερ....λέω σε περίπτωση που το υπς έχει δύο θέσεις Σούκο να βάλω πολυμπριζο

ναι μπορεις να βαλεις πολυπριζο στην μια εξοδο του ups κανονικα .το βασικο να μην ξεπερασεις το μεγιστο που μπορει να βγαλει το ups

• Like 2
Δημοσ.
On 23/12/2021 at 14:34, paylidis said:

Πιθανότατα την 1η - 2η φορα που θα παει να παρει μπροστα το μοτερ θα σου καψει το UPS, δε νομιζω οτι γινεται αυτο που θέλεις...

τα καλα Ups συνηθως για να μην καουν βγαζουν ενδειξη Overload και κλεινουν μετα απο χ secs.το εχω δει με apc. αν πεσει το φορτιο πολυ γρηγορα τοτε δεν κλεινει απλα σου εχει βαρεσει σκετο overload.αν ειναι παρατεταμενο κλεινει. το ειδα σε μια περιπτωση που καποιος εβαλε ηλεκτρικη σκουπα πανω στο Ups καταλαθος και ενας που ειχε βαλει Laser εκτυπωτη. στην πρωτη περιπτωση εκλεισε στην δευτερη εκανα καθε φορα Overload χωρις να κλεισει αφου το overload ηταν για πολυ λιγο.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, poulinos είπε

τα καλα Ups συνηθως για να μην καουν βγαζουν ενδειξη Overload και κλεινουν μετα απο χ secs.το εχω δει με apc. αν πεσει το φορτιο πολυ γρηγορα τοτε δεν κλεινει απλα σου εχει βαρεσει σκετο overload.αν ειναι παρατεταμενο κλεινει. το ειδα σε μια περιπτωση που καποιος εβαλε ηλεκτρικη σκουπα πανω στο Ups καταλαθος και ενας που ειχε βαλει Laser εκτυπωτη. στην πρωτη περιπτωση εκλεισε στην δευτερη εκανα καθε φορα Overload χωρις να κλεισει αφου το overload ηταν για πολυ λιγο.

δε μπορώ να το κάνω εικόνα δίχως να λιώσω στα γέλια 😅

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, poulinos είπε

Powerware (τώρα Eaton) βγάζει overload, κάνει off, και συνεχόμενο beep μέχρι reset.

7 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Γελάς, ε; Η καθαρίστρια στο γραφείο έβγαλε server και switch, έβαλε σκούπα 2000W σε 1000άρι UPS.

Off και Beep επί 10λεπτο, μέχρι να καταλάβουν τι έγινε και να με φωνάξουν. Το γραφείο έχει πρίζες δαπέδου, αλλά ΟΧΙ, αυτή ήθελε το κόκκινο πολύμπριζο μέσα στο rack...

Επεξ/σία από snbblp
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, greekfragma είπε

12 λεπτά πριν, poulinos είπε

Count me σε αυτούς που την έχουν πάθει με τη σκούπα.😂 Η πρώην….. ευτυχώς ήταν Apc οπως ειπεσ Και μου έκαψε απλά μια ασφάλεια και ξαναδούλεψε απευθείας μολις την αντικατεστησα …

Δημοσ.
6 hours ago, greekfragma said:

αμα ο αλλος δεν ξερει οτι εχεις καν Ups απλα βρηκε ενα πολυπριζο και το συνδεσε.το πολυπριζο αυτο πηγαινε στο Ups με iec βυσμα.

6 hours ago, snbblp said:

Powerware (τώρα Eaton) βγάζει overload, κάνει off, και συνεχόμενο beep μέχρι reset.

Γελάς, ε; Η καθαρίστρια στο γραφείο έβγαλε server και switch, έβαλε σκούπα 2000W σε 1000άρι UPS.

Off και Beep επί 10λεπτο, μέχρι να καταλάβουν τι έγινε και να με φωνάξουν. Το γραφείο έχει πρίζες δαπέδου, αλλά ΟΧΙ, αυτή ήθελε το κόκκινο πολύμπριζο μέσα στο rack...

δυστυχως πολλα παραπονα θα ακουσεις για καθαριστριες που πειραζουν διαφορα.και βεβαια και αλλος τοσος κοσμος που δεν τον νοιαζει. αλλα και η δικια σου περιπτωση αστα να πανε.να τρεχεις μετα να δεις τι γινεται για να δεις οτι απλα εβγαλε πριζες και μετα οι μισοι δεν μπορουν να δουλεψουν.

παρομοια περιπτωση εχω πετυχει σε συγκεκριμενη αλυσιδα καταστηματων που τους ειχαμε φτιαξει το hot spot.ποσες φορες ειχα παει και απλα εβγαζαν το poe απο το ρευμα ή το Router για να βαλουν ενα κινητο ή δεν ξερω τι.

6 hours ago, paylidis said:

Count me σε αυτούς που την έχουν πάθει με τη σκούπα.😂 Η πρώην….. ευτυχώς ήταν Apc οπως ειπεσ Και μου έκαψε απλά μια ασφάλεια και ξαναδούλεψε απευθείας μολις την αντικατεστησα …

το apc με την ηλεκτρικη ευτυχως δεν εκαψε τιποτα.ηταν ή 1000 ή 1500 va. απλα εκλεισε και τερμα.στο μαγαζι που ειχαν βαλει τον Laser παιζει να ηταν ετσι για πολλους μηνες.το καταλαβα οταν μπηκα μεσα και ανα 2-3 λεπτα ακουγα ενα μπιπ .μετα καταλαβα οτι εβαλαν Laser πανω σε apc rack mount 750 va.

ευτυχως δεν εκλεινε το Ups.An kai αμα εκλεινε ισως να καταλαβαιναν τι ειχε γινει

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...