privateer Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Φοβος για Burn in υπαρχει και για τις C1. Ακομη ειναι νωρις κατσε να δουμε σε 2-3 χρονια τι θα λενε οι χρηστες της. To O στο OLED σημαινει Organic οποτε καταλαβαινεις οτι θα υπαρχει φθορα. Για τι ιντσες μιλαμε? Επισης να υπολογιζεις στα λεφτα οτι θα πρεπει να παρεις την εγγυηση της LG η οποια ειναι κανα 200αρι εξτρα. Και παλι βεβαια πιστευω για την δικια σου χρηση η OLED ειναι η καλυτερη λυση. Δεν παιζεις δηλαδη παιχνιδια που εχουν πχ. σταθερα HUDs. Αν εχεις OCD βεβαια με θεμα burn in η δεν θελεις να την κλεινεις καθε 4 ωρες δες και LED. Σαν value for money θα κοιταζα σε καμια Q80A (Ευρώπη έχει VA panel) μιας και η Q95 ειναι απαραδεκτα ακριβή.
chriskourou Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Στις 31/12/2021 στις 11:20 ΠΜ, morfeas123 είπε καλη χρονια σε ολους.φιλε μου η αληθεια ειναι πως η αγορα νεας τηλεορασης αυτο τον καιρο δεν ξερω αν ειναι και το καλυτερο.τα μοντελα στην ουσια δεν προσφερουν κατι καλυτερο απο πολυ παλαιοτερα μοντελα.ισα ισα πολλα παλαια μοντελα ειναι πολυ καλυτερα σε εικονα απο φετινα.το μελλον ειναι στα micro led η οποια τεχνολογια υπαρχει απλα προσ το παρων μονο σε εξοφρενικεσ τιμεσ και μεγεθη και λογω οτι μολις βγαλουν σε παραγωγη μικροτερες ιντσες και τιμεσ θα εξαφανιστουν οι oled!ειναι θεμα μαρκετινκ να βγαζουν τις νεες τεχνολογιες σιγα σιγα.προσ το παρων μονο νεους επεξεργαστεσ λανσαρουν και μια διαφορα στην φωτεινωτητα που ομως δεν πετυχαινει η πετυχαινει σε βαρος κατι αλλου απο την ποιοτητα εικονας!OLED ..... παρολα τα προληπτικα βοηθηματα που εχουν τα οποια ,αυτα ειναι που κανουν μερικες φορες ζημια οτι και να κανεις καποια στιγμη παθαινουν burn in η κατι αναλογο......εχουν ημ ληξης και ειναι και βεβαια θεμα τυχης εκτος απο τροπο χρησης.ειναι ενα ρισκο.αν εχεις οικ δυνατοτητα τοτε ναι παρε oled σιγουρα για καλης αναλυσης ταινειες οτι καλυτερο.(για απλο σημα τηλεορασης ,νοvα cosmote ktl απαραδεκτη με σχεση καλεσ led. ....Και μην περιμενεις να βγαλεις ακρη με εταιρειες για αποκατασταση εγγυηση κτλ.στο τελος στην πραγματικοτητα δεν ισχυει εγγυηση για burn in.εγω για 4κ εχω μια sony xe 9005 αν και 17 μοντελο με πραγματικη συγκριση πιο καλή εικονα απο σημερινα μοντελα.και μια 60αρα pionner kuro ετσι για το καλυτερο μαυρο.πιστεψε με η ριμαδα η kuro 11ετιας ακομα και αν ειναι full hd και οχι 4κ ακομα και με διπλα διπλα συγκριση 4κ με 4κ τηλεοραση εχει απιστευτη εικονα.απλα ειναι κουτή(οχι smart)to οποιο λυνετε πολυ φθηνα πλεον!εχω αλλαξει απειρες τηλ και εχω δει και συγκρινει πολλες ακομα τηλεορασεις.οποτε με λιγα λογια αν εχεις φραγκα παρε oled.panasonic θα προτεινα ή sony.αλλιωσ βολεψου χωρις να χασεις καθολου με μια led εστω παλαιοτερο μοντελο.καινουργια η και μεταχειρησμενη(δεν παθαινουν τιποτα)μη το φοβασαι. Για κάποιον που δεν είχε μέχρι τώρα τηλεόραση OLED, η τεχνολογία που προσφέρουν ΕΙΝΑΙ κάτι καινούριο. Δεν έχει σημασία τι υπάρχει ή πρόκειται να υπάρξει στο εμπόριο, παρά μόνο ίσως σε επίπεδο τιμών. Οι mini led οθόνες υπάρχουν ήδη στο εμπόριο και δεν έχουν απαγορευτικές τιμές. Μάλλον τις μπερδεύεις με τις micro - led που θα αφορούν τεράστιες τηλεοράσεις με δυσθεώρητο κόστος. Σε φωτεινούς χώρους οι oled έχουν σαφές μειονέκτημα σε σχέση με τις LED, αλλά σε συνθήκες συσκότισης δεν υπάρχει σύγκριση. Το burn in, παραμένει ενεργό και πιθανό "θέμα" στις OLED, ωστόσο δεν αποτελεί πια τη νεανική ασθένεια της τεχνολογίας που εμφανίζονταν σχετικά συχνά στα πρώτα μοντέλα. Από την άλλη, ας μην παραβλέπουμε και τα ουκ ολίγα προβλήματα της LED τεχνολογίας bleeding, clouding, ghosting, rainbow effect κτλ. 2 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Και η CX σειρά είναι εξ ίσου καλή. Όμως δεν νομίζω ότι θα την βρεις 200 ευρώ φτηνότερη για να αξίζει ο κόπος. Η ημερομηνία λήξης είναι σχετικό. Την C8 την έχω από 2017 . Με λίγη προσοχή , δηλ μόνο να την κλείνω κάθε 4 ώρες κάνα δεκάλεπτο δεν μου έχει παρουσιάσει τίποτα. Επίσης όπως σίγουρα καταλαβαίνεις πλέον τα προϊόντα τεχνολογίας απαξιώνονται τόσο γρήγορα, που και σε πέντε χρόνια να σου χαλάσει, θα συμφέρει να πάρεις το καινούριο μοντέλο παρά να πας για επισκευή. Η εικόνα της OLED , προσωπική άποψη, δεν συγκρίνεται με καμιά led οιασδήποτε τεχνολογίας. Άπαξ και πας σε OLED δεν υπάρχει γυρισμος. Όσο για το καλιμπράρισμα δεν θα διαφωνήσω επί της ουσίας με το παιδί πσραπανω,αλλά σκέψου οι επαγγελματίες αυτοί έχουν εξοπλισμό δεκάδων χιλιάδων και το κόστος απ' όσο έχω ακούσει φτάνει και στα 300 ευρώ και δεν είναι και σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει. Τα προεπιλεγμένα προφίλ πιστεύω ότι για τον μέσο θεατή σε καλύπτουν . Τώρα αν συγκεκριμένα για την c1 είναι τόσο χάλια, δεν έχω άποψη. Στην C8 πάντως δεν χρειάστηκαν πολλά πολλά. Είχα κι εγώ τη C8 και τη C9 μέχρι πρότινος. Δεν ξέρω γιατί η LG δε φρόντισε να έχει καλύτερη απόδοση out of the box η C1. Η βαθμολογία σίγουρα, αφορούσε τις πρώτες παρτίδες και στη συνέχεια το πρόβλημα θα μετριάστηκε. Αυτός είναι όμως και ο λόγος, που σε όλα τα reviews που έχω δει στο youtube, η 80J είναι καλύτερη σχεδόν σε όλα από τη C1, καθώς οι περισσότεροι reviewers, λένε πως τεστάρουν τις 2 τηλεοράσεις όπως τις βγάζουν από το κουτί τους. Είναι αρκετά φθηνότερο το καλιμπράρισμα, κοντά στα 100 ευρώ. Για μένα που ζω στη Βέροια βέβαια είναι σχεδόν ανέφικτο να φέρω κάποιον να το κάνει, αλλά σίγουρα αξίζει.
morfeas123 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) καλη χρονια.λεω απλα οτι ναι οι oled ok εχουν σιγουρα το καλυτερο μαυρο που ειναι πολυυυυ σημαντικο.αλλα ειναι και θεμα τυχης αν θα σου χαλασει σε 1 2 5 χρονια.ξερω περιπτωσεις που προσεχανε πολυ και τους εβγαλε οχι burn in σε καποια pixel αλλα σε μεγαλο μερος οθονης.οπως ειπε ο φιλος πιο πανω το ο ειναι organic και δυστηχως εχουν ημ ληξης.δεν σου λεω ομως να μην παρεις.απλα ξερεις οτι εχουν ρισκο.οσο για led πιστευω τα μοντελα samsung 8 σειρα και πανω και sony η σειρα 90 (οποιασδηπωτε χρονιας και καλο μαυρο εχουν και σε αντιθεση και φωτεινωτητα ειναι πολυ καλες.στη τελικη πας σε ενα καταστημα βλεπεις απο κοντα και οτι σου κανει ωραια για σενα το περνεις.καμοια φορα βαζω και μενα μεσα το πολυψαχνιυμε με τις τηλ.ειναι ενα ειδος τρελας αρωστιας κτλ.πχ εγω θα ςδινα χρη για calibration.αλλα σε καλο μοντελο αξιζει πιστευω. 7 λεπτά πριν, chriskourou είπε Για κάποιον που δεν είχε μέχρι τώρα τηλεόραση OLED, η τεχνολογία που προσφέρουν ΕΙΝΑΙ κάτι καινούριο. Δεν έχει σημασία τι υπάρχει ή πρόκειται να υπάρξει στο εμπόριο, παρά μόνο ίσως σε επίπεδο τιμών. Οι mini led οθόνες υπάρχουν ήδη στο εμπόριο και δεν έχουν απαγορευτικές τιμές. Μάλλον τις μπερδεύεις με τις micro - led που θα αφορούν τεράστιες τηλεοράσεις με δυσθεώρητο κόστος. Σε φωτεινούς χώρους οι oled έχουν σαφές μειονέκτημα σε σχέση με τις LED, αλλά σε συνθήκες συσκότισης δεν υπάρχει σύγκριση. Το burn in, παραμένει ενεργό και πιθανό "θέμα" στις OLED, ωστόσο δεν αποτελεί πια τη νεανική ασθένεια της τεχνολογίας που εμφανίζονταν σχετικά συχνά στα πρώτα μοντέλα. Από την άλλη, ας μην παραβλέπουμε και τα ουκ ολίγα προβλήματα της LED τεχνολογίας bleeding, clouding, ghosting, rainbow effect κτλ. Είχα κι εγώ τη C8 και τη C9 μέχρι πρότινος. Δεν ξέρω γιατί η LG δε φρόντισε να έχει καλύτερη απόδοση out of the box η C1. Η βαθμολογία σίγουρα, αφορούσε τις πρώτες παρτίδες και στη συνέχεια το πρόβλημα θα μετριάστηκε. Αυτός είναι όμως και ο λόγος, που σε όλα τα reviews που έχω δει στο youtube, η 80J είναι καλύτερη σχεδόν σε όλα από τη C1, καθώς οι περισσότεροι reviewers, λένε πως τεστάρουν τις 2 τηλεοράσεις όπως τις βγάζουν από το κουτί τους. Είναι αρκετά φθηνότερο το καλιμπράρισμα, κοντά στα 100 ευρώ. Για μένα που ζω στη Βέροια βέβαια είναι σχεδόν ανέφικτο να φέρω κάποιον να το κάνει, αλλά σίγουρα αξίζει. οι mini led αν δεν κανω λαθος υπαρχουν αλλα αναφερωνται στο backligt οπως τις lg που σχεδον παρανομα χρησιμοποιει τον ορο αυτον.oi microled αφορουν αυτοφοτιζομενα κατι σαν oled αλλα οχι organic.προς το παρον 75 ιντσες θα βγαλει μονο sony samsung αλλα τιμες φευγα.....περνεις 3 oled και ασ καουν!κουβεντα κανουμε ετσι για το καλο! Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από morfeas123
chriskourou Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, morfeas123 είπε καλη χρονια.λεω απλα οτι ναι οι oled ok εχουν σιγουρα το καλυτερο μαυρο που ειναι πολυυυυ σημαντικο.αλλα ειναι και θεμα τυχης αν θα σου χαλασει σε 1 2 5 χρονια.ξερω περιπτωσεις που προσεχανε πολυ και τους εβγαλε οχι burn in σε καποια pixel αλλα σε μεγαλο μερος οθονης.οπως ειπε ο φιλος πιο πανω το ο ειναι organic και δυστηχως εχουν ημ ληξης.δεν σου λεω ομως να μην παρεις.απλα ξερεις οτι εχουν ρισκο.οσο για led πιστευω τα μοντελα samsung 8 σειρα και πανω και sony η σειρα 90 (οποιασδηπωτε χρονιας και καλο μαυρο εχουν και σε αντιθεση και φωτεινωτητα ειναι πολυ καλες.στη τελικη πας σε ενα καταστημα βλεπεις απο κοντα και οτι σου κανει ωραια για σενα το περνεις.καμοια φορα βαζω και μενα μεσα το πολυψαχνιυμε με τις τηλ.ειναι ενα ειδος τρελας αρωστιας κτλ.πχ εγω θα ςδινα χρη για calibration.αλλα σε καλο μοντελο αξιζει πιστευω. οι mini led αν δεν κανω λαθος υπαρχουν αλλα αναφερωνται στο backligt οπως τις lg που σχεδον παρανομα χρησιμοποιει τον ορο αυτον.oi microled αφορουν selfmiting κατι σαν oled αλλα οχι organic.προς το παρον 75 ιντσες θα βγαλει μονο sony samsung αλλα τιμες φευγα.....περνεις 3 oled και ασ καουν!κουβεντα κανουμε ετσι για το καλο! Χειμαρρώδες κείμενο χαχα.. Άλλαζε καμιά παράγραφο ρε συ! Καλή χρονιά!
morfeas123 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 εχεις δικιο!!!!σας κουρασα γιορτινιατικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα