Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Έκανα αναβάθμιση απο debian 10 σε 11 γενικά πηγαν όλα καλά αλλα όταν κανει boot και φορτώνει οτι χρειάζεται μου πετάει το παρακάτω μήνυμα: [FAILED] Failed to start Mosquito MQTT Broker. Απο οτι εχω καταλάβει φορτώνει οτι χρειάζεται γιατι το Home Assistant, Portainer κλπ μπαινει απομακρυσμένα αλλα δεν μπαίνει ουσιαστικά στο login screen κλπ. Καμία ιδέα;
jim_p Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Αυτη η εκδοση του mosquito ταδε ειναι συμβατη με debian 11?
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, jim_p είπε Αυτη η εκδοση του mosquito ταδε ειναι συμβατη με debian 11? Δεν ξέρω. Δεν θυμάμαι να το έχω εγκαταστήσει καν. Το θέμα είναι πως το διορθώνω για. Να κάνει boot κανονικά ;
jim_p Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Αν δεν το εχεις εγκαταστησει εσυ τοτε πως βρεθηκε εκει περα? Στα repo δεν υπαρχει παντως. Ισως να ειναι κατι που εινια γραμμενο σε python2 και να μην δουλευει επειδη το debian 11 εχει python3 αποκλειστικα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, jim_p είπε Αν δεν το εχεις εγκαταστησει εσυ τοτε πως βρεθηκε εκει περα? Στα repo δεν υπαρχει παντως. Ισως να ειναι κατι που εινια γραμμενο σε python2 και να μην δουλευει επειδη το debian 11 εχει python3 αποκλειστικα. Είπα ότι δεν θυμάμαι όχι ότι δεν το έχω κάνει 😛 Μπορεί να το είχα κάνει κάποια στιγμή στις αρχές. Ξανά λέω όμως το θέμα είναι πως το διορθώνω όχι το πως βρεθηκε εκει
jim_p Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Βγαλτο τοτε. Με ενα dpkg -l | grep mosquitto θα δεις ποια πακετα εχει και με ενα sudo apt-get autoremove onoma_kathe_paketou --purge θα το βγαλεις. Με μια προχειρη αναζητηση παντως, φαινεται να ειναι κατι για το eclipse.
jim_p Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Βλεπω οτι υπαρχει repo για debian και οτι, συμφωνα με της οδηγιες στο λινκ, πιανει μεχρι και την 10 (buster). https://mosquitto.org/blog/2013/01/mosquitto-debian-repository/ Παρολα αυτα, το repo που λεει εκει εχει και εκδοση για την 11 (bullseye). Αν εκει που λεει τα urls για τις λιστες αλλαξεις το mosquitto-buster.list με mosquitto-bullseye.list, θα πρεπει να δουλευει κανονικα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα