Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, rhtoras είπε

αν δεν ήμουν εγώ ακόμα arch θα είχες

ειναι μια νικη του initfreedom αυτή

τώρα τι κανει το mint δε με αφορά
εδώ μιλάμε για ελαφριές διανομές

υ.γ δεν ειναι το θέμα να ελθουν οι windows users που κι εσύ και άλλοι εδώ τέτοιοι είστε στο linux αλλά να ξεχωρίσει αν γίνει μια αντιγραφή των windows μάντεψε: όλοι θα προτιμήσουν το original αρα δε θα έχει λόγο υπάρξης
επίσης οι νοοτροπίες: εγώ ειμ παλιός να ουμε διώχνουν users

μια και λέμε για ελαφριές διανομές με 12mb ram και init freedom ειναι και το tinycore linux... ίσως η πιο ελαφριά διανομή μαζί με slitaz που ειναι πιο εύχρηστο πάντως

ποιος ειπε δηλαδή οτι δεν εχω ενα arch σε αλλο μηχανήμα ;;;  ή στο μηχανημα της δουλειας μου δεν χρησιμοποιώ arch ή windows  ? φυσικα και σε νοιαζει . θελεις κοσμο ... εδω στο fsf endorsed distros εχουν μερικές και συστημα δελτα 

και που εισαι ... ξερω οτι ο luke smith εχει artix .. και εβαλα το artix για να καλυτερο comaptibility με το larbs . χεστηκα για το init system

Επεξ/σία από jemadux
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, jemadux είπε

και που εισαι ... ξερω οτι ο luke smith εχει artix .. και εβαλα το artix για να καλυτερο comaptibility με το larbs .

"LARBS is an efficient shell script that will install a fully-featured tiling window manager-based system on any Arch or Artix Linux-based system"

Ξεκινα τα ξηλωματα.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nick0lis είπε

Το artix τι διαφορά έχει από το αρτς ; Το ένα έχει installer το άλλο όχι ; 

η μόνη διαφορά είναι οτι εχει διαφορετικό init system . προσωπικά το artix το βάζω όπως θα εβάζα το arch linux με το χεράκι ... 

11 ώρες πριν, mphxths είπε

"LARBS is an efficient shell script that will install a fully-featured tiling window manager-based system on any Arch or Artix Linux-based system"

Ξεκινα τα ξηλωματα.

ισχύει .αλλά νομίζω οτι η υπολοποιήση του στο artix είναι λίγο καλύτερη απο το καθαρό arch 

Επεξ/σία από jemadux
Δημοσ.
6 ώρες πριν, nick0lis είπε

Το artix τι διαφορά έχει από το αρτς ; Το ένα έχει installer το άλλο όχι ; 

artix έχει τον calamares installer
έχει 4 init system να διαλέξεις αρα να εισαι Ελεύθερος, γρήγορος και ΑΣΦΑΛΗΣ καθώς ο κώδικας τους ειναι πολύ πολύ μικρότερος από του systemD που έχει το arch και μπορεί να γίνει audit

επίσης έχει και 4 δικά του αποθετήρια +αυτά του arch που πλέον πρέπει να τα ενεργοποιήσεις για να έχεις compatibility
επίσης στα νεα iso μπορείς να έχεις κωδικό ασφαλείας δλδ όχι κωδικό με ένα σκέτο αριθμό π.χ 2001 ή abcd κ.λ.π
τέλος υπάρχει το υπερόπλό 66 που οι χρήστες arch μπορούν να δουν μονο στα όνειρά τους

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, rhtoras είπε

επίσης στα νεα iso μπορείς να έχεις κωδικό ασφαλείας δλδ όχι κωδικό με ένα σκέτο αριθμό π.χ 2001 ή abcd κ.λ.π

ινοβεσιοοοοοοο

• Thanks 1
Δημοσ.

Ρήτορα τι είναι το υπερόπλο 66 χαχαχα τέλος πάντων.

Έχεις συμπάθεια στις minimal διανομες, δεν ρίχνεις μια ματιά στα αποθετήρια του *BSD αν υπάρχουν αυτά που θέλεις να βάλεις ένα netbsd μα σε θέματα ασφάλειας και ποιότητα κώδικα πάγκος λαικής το ένα χρηματοκιβώτιο τράπεζας το άλλο.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Ρήτορα τι είναι το υπερόπλο 66 χαχαχα τέλος πάντων.

Έχεις συμπάθεια στις minimal διανομες, δεν ρίχνεις μια ματιά στα αποθετήρια του *BSD αν υπάρχουν αυτά που θέλεις να βάλεις ένα netbsd μα σε θέματα ασφάλειας και ποιότητα κώδικα πάγκος λαικής το ένα χρηματοκιβώτιο τράπεζας το άλλο.

Οχι εχω συμπάθεια στις ασφαλείς και γρήγορες διανομές. ΑΝ ειναι και minimal ακόμα καλύτερα.
Το έχω δει το netbsd και αν και μου άρεσε σαν ιδέα ειναι πολύ πίσω. Τα λέω και στο bsd united ( ;))
Δεν έχω καταφέρει ουτε το net bsd ούτε το os108 να τα κάνω να bootάρουν. Αλλά ίσως φταίει οτι δεν έχω ασχοληθεί επαρκώς. Αλλά σκέψου οτι έχω 4 διαφορετικά pc και λέω δε μπορεί σε κανένα να μην παίζουν. Δεν παίζει!

BSD και ελαφρύ δεν πάει πάντως. Όλα τα desktop ειναι πιο βαριά συγκρινόμενα ακόμα και με systemD διανομές. Έχουν άλλα + τα bsd αλλά επειδή εδώ μιλάμε για ελαφριές διανομές: ελαφρύ, με bsd καταβολές, γρήγορο και αποτελεσματικό ειναι το void linux.

υ.γ

το 66 ψάξτο γιατί αξίζει το έχουν 3 διανομές μονο
https://wiki.obarun.org/doku.php?id=66intro

και εδώ (υπόψιν στο void linux το συντηρεί Έλληνας)
https://unchained-gnu.gr/index.php/topic,60.0/topicseen.html
https://www.antixforum.com/forums/reply/60161/

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tritonas00 είπε

ανεμβολιαστος ε?

Εγω οταν πηγαν να μου κανουν το εμβολιο , ρωτησα την νοσοκομα , τι λειτουργικο ετρεχε το μηχανημα που συσκευασε τις δοσεις στο μπουκαλακι.

Μου λεει ολο στυλακι ... Linux , κυριε !! Τι μας περασατε ? 
Ναι αλλα της λεω , τι διανομη ? Παιρνει ενα υφακι ολο τουπε και μου απανταει "Artix με υπεροπλο 66".

Ενταξει της κανω... ριξε την ενεση βαθια να φτασει κοκκαλο !! Δεν θα το πλυνω το σημειο που θα με καρφωσει το υπεροπλο !!

• Sad 1
Δημοσ.
On 13/01/2022 at 15:12, rhtoras said:

...τέλος υπάρχει το υπερόπλό 66 που οι χρήστες arch μπορούν να δουν μονο στα όνειρά τους

spacer.png

• Sad 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα  

Αν δεν το εχεις δοκιμασει ριξε  μια ματια στο Bodhi  .Το τρεχω σε ενα μικρο Acer aspire  ..

Αρκετα τιμιο  

καλο βραδυ   

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...