Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, adtakhs είπε

Ότι και να πάω να εγκαταστήσω μου αναφέρει ότι ο kernel δεν υποστηρίζει το συγκεκριμένο hardware...

Τι πηγες να εγκαταστησεις ακριβως? Γιατι αυτο εινια το κλασικο μηνυμα που βγαινει οταν πας να τρεξεις μια 64αρα διανομη σε επεξεργαστη που δεν ειναι 64bitος.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, jim_p είπε

Τι πηγες να εγκαταστησεις ακριβως? Γιατι αυτο εινια το κλασικο μηνυμα που βγαινει οταν πας να τρεξεις μια 64αρα διανομη σε επεξεργαστη που δεν ειναι 64bitος.

32bit ήταν όσες διανομές δοκίμασα.

bodhi-5.1.0-legacy

bionicpup32-8.0

Δημοσ.

σε ένα από τα κλασικά netbooks 10ετίας, αυτά με τον N270 έχω βάλει lubuntu 18.04. Είναι η τελευταία έκδοση που υποστηρίζει 32bit.

Δοκίμασε το αν θέλεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, adtakhs είπε

Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν αλλά το σύστημα είναι, αν και πλήρως λειτουργικό, ανίκανο να εκτελέσει οτιδήποτε πέραν της συμπλήρωσης ενός φύλλου excel ή world, άντε και ένα extract σε pdf.

Nαι γιατι ως γνωστο αν του βαλεις ενα ελαφρυ λειτουργικο (οποιοδηποτε και αν ειναι αυτο) , αυτοματως το μηχανημα καθισταται ικανο να τρεχει πειραματα του CERN.
To εχουμε πει πολλακις. Αλλο πραμα να βαλεις ελαφρυ λειτουργικο σε ενα χρεπι και αυτο το ελαφρυ λειτουργικο να πηγαινει νερακι και να απασχολει "σχετικα" λιγους πορους και αλλο πραμα το τι μπορει να κανει το μηχανημα με τους εναπομειναντες πορους...

Μιλαμε για 32bit mobile μονοπυρηνο επεξεργαστη στα 1.8GHz , με 1.2gb ram DDR1 και καποιον ide/sata μηχανικο δισκο να υποθεσω. Τι περιμενες δηλ να κανει ? 3d rendering ? Εχω χρεπια εδω κοντα μου , απειρως καλυτερα απο αυτο και παρολα αυτα δεν τραβανε καθολου για τα σημερινα δεδομενα... 
Ειμαι γνωστος χρεπολατρης και καταλαβαινω οτι το εδωσες σε καποιο παιδι να εξυπηρετηθει , αλλα πρεπει να υπαρχει και καποιο "κατω οριο" στην χρεπολαγνεια μας.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@adtakhs αν το χρειάζεσαι μόνο για office πάρε έναν raspberry pi με 50€ καθάρισες.

Ρίξε μια ματιά αυτές οι διανομές δουλεύουν στον πεντιουμ Μ

Linux questions

Επεξ/σία από nick0lis
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 19/12/2021 στις 9:04 ΠΜ, adtakhs είπε

Έχω μπροστά μου ένα TOSHIBA SATELITE SPM30  σε κατασταση καινούριου και σκέφτομαι να το βάλω μόνο και μόνο σαν εργαλείο εκμάθυνσης Libre Office σε ένα πιτσιρίκι. 

Υπάρχει κάποια διανομή που θα μπορούσε να τρέξει ψιλοαξιοπρεπώς ;

pentium.PNG.038712913f2414f410a13ee10f238b22.PNG

σε τέτοια συστήματα ΜΟΝΟ διανομές χωρις systemD μπορούν να αποδώσουν

για αυτό σου προτείνουν antix ή puppy linux

για εμένα αν θες δοκίμασε το slitaz που ειναι πιο ελαφρύ και απο τις 2 προαναφερθείσες διανομές και κατα τη γνώμη μου και πιο φιλικό

μετά μπορείς να δοκιμάσεις void linux με πειράματα σε διαφορα γραφικά περιβάλλοντα αλλά αφου πρώτα έχεις μάθει κάποια βασικά στο linux

(το έχω φτάσει με motif window manager κάτω από 100 mb ram)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/1/2022 στις 5:47 ΜΜ, rhtoras είπε

σε τέτοια συστήματα ΜΟΝΟ διανομές χωρις systemD μπορούν να αποδώσουν

για αυτό σου προτείνουν antix ή puppy linux

για εμένα αν θες δοκίμασε το slitaz που ειναι πιο ελαφρύ και απο τις 2 προαναφερθείσες διανομές και κατα τη γνώμη μου και πιο φιλικό

μετά μπορείς να δοκιμάσεις void linux με πειράματα σε διαφορα γραφικά περιβάλλοντα αλλά αφου πρώτα έχεις μάθει κάποια βασικά στο linux

(το έχω φτάσει με motif window manager κάτω από 100 mb ram)

λοιπον ρητορα .... εχεις τετοιο μηχανημα και ξερεις ;;; αν  ναι δειξε μας ... μας τα εχεις κανει τσουρεκια με την αντισυστημικηδελτα φιλοαμπελοσοφία σου . 

Επεξ/σία από jemadux
  • Confused 1
Δημοσ.

Δεν έχει πρωταρχικό ρόλο βρε ρήτορα το systemd στην ταχύτητα του λειτουργικού.

Πώς το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα και το αναφέρεις συνέχεια ;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nick0lis είπε

Μην τσιγκλας το θηριο !!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nick0lis είπε

Slitaz:

50mb iso 

<200mb ram 

Μακ επιλογή 32 bit 

Δεν έχει systemD 

Όπως όλες οι παναλαφρες διανομές. Δεν έχει νόημα η περισσότερη ανάλυση. Εξάλλου στο unchained-gnu έχω πει την άποψη μου αναλυτικά και θα επανέλθω σύντομα.

Δε θέλω να μπω σε αψιμαχίες ή initwars αλλά είναι κάποια γεγονότα.

Ελαφριές διανομές antix, void, slitaz, antix και tinycore.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/1/2022 στις 5:58 ΜΜ, rhtoras είπε

Slitaz:

50mb iso 

<200mb ram 

Μακ επιλογή 32 bit 

Δεν έχει systemD 

Όπως όλες οι παναλαφρες διανομές. Δεν έχει νόημα η περισσότερη ανάλυση. Εξάλλου στο unchained-gnu έχω πει την άποψη μου αναλυτικά και θα επανέλθω σύντομα.

Δε θέλω να μπω σε αψιμαχίες ή initwars αλλά είναι κάποια γεγονότα.

Ελαφριές διανομές antix, void, slitaz, antix και tinycore.

και επειδή αυτές οι διανομές είναι στο init freedom ειναι μεν χρηστικές;  και να ειναι χρηστικές ...
στον μέσο χρήστη των windows που θέλει να δει το gnu linux θα μπορέσει δουλέψει με αυτές τις διανομές ;;; 

δεν είναι τυχαίο οτι περισσοτέροι λένε να δουλέψει το linux mint .... 

κάτσε να μάθει το linux και με το συστήμα δέλτα και μετά μαθαίνει για το init ... προσωπικά είμαι με artix . 

καμιά διαφορά δεν έχω δει με το arch .. αα και μην ξεχάσεις οτι στο init freedom ειναι το devuan 

Επεξ/σία από jemadux
  • Confused 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, jemadux είπε

προσωπικά είμαι με artix

αν δεν ήμουν εγώ ακόμα arch θα είχες

ειναι μια νικη του initfreedom αυτή

τώρα τι κανει το mint δε με αφορά
εδώ μιλάμε για ελαφριές διανομές

υ.γ δεν ειναι το θέμα να ελθουν οι windows users που κι εσύ και άλλοι εδώ τέτοιοι είστε στο linux αλλά να ξεχωρίσει αν γίνει μια αντιγραφή των windows μάντεψε: όλοι θα προτιμήσουν το original αρα δε θα έχει λόγο υπάρξης
επίσης οι νοοτροπίες: εγώ ειμ παλιός να ουμε διώχνουν users

μια και λέμε για ελαφριές διανομές με 12mb ram και init freedom ειναι και το tinycore linux... ίσως η πιο ελαφριά διανομή μαζί με slitaz που ειναι πιο εύχρηστο πάντως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...