Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Θα σας περιγραψω τι συμβαινει και για οικονομια χρονου δικη σας και δικη μου, αρχικα απλα θα ηθελα να μου πειτε αν αξιζει να το φτιαξω εγω εφ οσον ειναι κατι σχετικα απλο η να το παω σε καποιον ειδικο.

(Επειδη δουλευω απ το σπιτι δεν  ειναι οτι καλυτερο να μεινω μια/δυο εργασιμες μερες χωρις υπολογιστη)

Ο υπολογιστης βγαζει μπλε οθονες με διαφορα errors μια στο τοσο (μια δυο φορες το μηνα)

"unexpected store exception" "system thread exception not handled" "system service exception"

Ετρεξα το διαγνωστικο της μνημης και μου εβγαλε οτι εχει προβλημα και να επικοινωνησω με τον κατασκευαστη, εκανα και ενα sfc/scannow και βρηκε κατεστραμμενα αρχεια τα οποια δεν μπορει να τα επιδιορθωσει. Εντοπισα και κατι errors στο event viewer κατι kerner power τα οποια δεν εχω ιδεα τι ειναι.

Επειδη οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες δεν γνωριζω αν πρεπει να κανω καποια αλλη ενεργεια ουτως ωστε να εντοπισετε με το  προβλημα.

Εν κατακλειδι, κανω καποια ενεργεια να το φτιαξω μονος μου η οπως ειναι το παω σε καποιον  ειδικο? Δεν ειναι καιροι για αντικατασταση hardware.

Σας ευχαριστω

Επεξ/σία από ELSTAM
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ELSTAM είπε

Καλησπέρα,

Θα σας περιγραψω τι συμβαινει και για οικονομια χρονου δικη σας και δικη μου, αρχικα απλα θα ηθελα να μου πειτε αν αξιζει να το φτιαξω εγω εφ οσον ειναι κατι σχετικα απλο η να το παω σε καποιον ειδικο.

(Επειδη δουλευω απ το σπιτι δεν  ειναι οτι καλυτερο να μεινω μια/δυο εργασιμες μερες χωρις υπολογιστη)

Ο υπολογιστης βγαζει μπλε οθονες με διαφορα errors μια στο τοσο (μια δυο φορες το μηνα)

"unexpected store exception" "system thread exception not handled" "system service exception"

Ετρεξα το διαγνωστικο της μνημης και μου εβγαλε οτι εχει προβλημα και να επικοινωνησω με τον κατασκευαστη, εκανα και ενα sfc/scannow και βρηκε κατεστραμμενα αρχεια τα οποια δεν μπορει να τα επιδιορθωσει. Εντοπισα και κατι errors στο event viewer κατι kerner power τα οποια δεν εχω ιδεα τι ειναι.

Επειδη οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες δεν γνωριζω αν πρεπει να κανω καποια αλλη ενεργεια ουτως ωστε να εντοπισετε με το  προβλημα.

Εν κατακλειδι, κανω καποια ενεργεια να το φτιαξω μονος μου η οπως ειναι το παω σε καποιον  ειδικο? Δεν ειναι καιροι για αντικατασταση hardware.

Σας ευχαριστω

Specs? Αναλυτικά όλα 

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ELSTAM είπε

μητρικη amd b450 tomahawk

cpu ryzen 3600

ram gskill ripjaws 3200

gpu gtx 1660ti

τροφοδοτικο cx 550

ssd mx500

hdd WDblack 2tb

Φορμάτ δοκίμασες ;

Επίσης το διαγνωστικό μνήμης εννοείς memtest που κάνεις boot από στικάκι και το αφήνεις κάποιες ώρες μέχρι να σου βρει (αν βρει) σφάλματα; 

Αν δεν μπορείς να μεινεις χωρίς pc αν όντως το θέμα είναι οι μνήμες μπορείς να παραγγείλεις μια 8αρα πχ να κάνεις την δουλειά σου μέχρι να σου αντικαταστήσουν τις άλλες 

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ELSTAM είπε

ram gskill ripjaws 3200

Τρέχουν σ' αυτή τη συχνότητα;

Πόσο καιρό έχετε το σύστημα και πόσο καιρό εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα;

• Like 1
Δημοσ.

Οχι το απεφυγα το format. Ετρεξα το windows memory diagnosting tool.

Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Τρέχουν σ' αυτή τη συχνότητα;

Πόσο καιρό έχετε το σύστημα και πόσο καιρό εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα;

Οχι!!

Μολις ειδα απ το task manager οτι τρεχουν στα 1600.

To εχω απο το 19 και τα προβληματα ξεκινησαν μεσα στο 20, δυστυχως ομως το αμελησα.

000.JPG

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ELSTAM είπε

τρεχουν στα 1600.

Εντάξη είναι. Λόγω DDR τρέχουν 1600x2=3200.

Αν μπορείτε τρέξτε με μία μνήμη κάθε φορά το memtest στη bootable μορφή.

• Like 3
Δημοσ.

Θα συμφωνησω με τον χρηστη Τερης Α.

Κατι συμβαινει με τις ρυθμίσεις της μνημης IMHO. Ειναι dual channel η απλα ο ιδιος τυπος? (αν και η GSkill συνηθως τις ταυτιζει με επιτυχια χωρις το χρηματικο overhead cost του ετοιμου σετ).

Παντως και εγω θα τις δοκιμαζα μια-μια.

(Και κατι τρελλο ... μου'χει τυχει στο παρελθον απλα να αλλαξω την θεση μεταξυ των 2 module και να εξαφανιστουν τα προβληματα.) GL!

• Like 2
Δημοσ.

25 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Εντάξη είναι. Λόγω DDR τρέχουν 1600x2=3200.

Αν μπορείτε τρέξτε με μία μνήμη κάθε φορά το memtest στη bootable μορφή.

Oταν λετε μια μνημη την φορα εννοειτε να το τρεξω αφηνοντας πανω μια μνημη και μετα επαναληψη της διαδικασιας με την αλλη?

Συγχωρεστε με αν ειναι χαζη ερωτηση απλα δεν ειμαι γνωστης και δεν θα ηθελα να κανω καποια  βλακεια.

(εφτιαξα το ηδη το στικακι) 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ELSTAM είπε

Oταν λετε μια μνημη την φορα εννοειτε να το τρεξω αφηνοντας πανω μια μνημη και μετα επαναληψη της διαδικασιας με την αλλη?

Σωστά!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και καλα Χριστουγεννα με υγεια.

Αλλαξα θεση στις μνημες και δεν μου εχει βγαλει καποιο θεμα μεχρι στιγμης.

Τωρα δεν ξερω αν λειτουργουν οπως η πρεπει, υπαρχει καποια μετρηση που θα μπορουσα να κανω?

917710571_.JPG.e71fb7dc6a54deb10fc8c6037a4cc2f6.JPG

Απλα εχω εντωπισει κατι κατι αλλο, δεν μου κανουν update τα windows.

sadsa.JPG.5c6a7f0586f351a963b750e9c8c7151a.JPG

Tωρα εκανα καποιες ενεργειες που βρηκα στο site της microsoft, δοκιμασα το built in troubleshooter δεν εκανε κατι.

Μετα εκανα ετρεξα ενα sfc scan

3.JPG.5435bbc9626848a99497c4f036a40e77.JPG

Τωρα δεν ξερω, μαλλον πρεπει να κανω format h refresh?

Επεξ/σία από ELSTAM
extra eikones
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ELSTAM είπε

υπαρχει καποια μετρηση που θα μπορουσα να κανω?

Αν περνά το τεστ του memtest86, τότε δεν υπάρχει θέμα (κατά πάσα πιθανότητα).

32 λεπτά πριν, ELSTAM είπε

Τωρα δεν ξερω, μαλλον πρεπει να κανω format h refresh?

Ίσως η προηγούμενη διάταξη των μνημών δημιούργησε θέμα στα Windows. Τώρα σε ποιες θέσεις είναι τοποθετημένες οι μνήμες;

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Ίσως η προηγούμενη διάταξη των μνημών δημιούργησε θέμα στα Windows. Τώρα σε ποιες θέσεις είναι τοποθετημένες οι μνήμες;

Σας ευχαριστω για την απαντηση.

Στην 1 και στην 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...