Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 23/12/2021 στις 2:30 ΜΜ, Papakaliati είπε

Κάτσε, καθόλου δεν εξαφανίστηκαν. Σαφέστατα υπάρχουν πολλά SUV πλέον, αλλά αμα πας πχ δυτική Ευρώπη είναι φίσκα στα σεντάν και στα Στέισον βάγκον. Απλά Ελλάδα τα λένε νεκροφόρες και δεν πουλάνε καθόλου. 

Στις 23/12/2021 στις 5:56 ΜΜ, Papakaliati είπε

Η φράση "θα πάρεις αυτήν την νεκροφόρα" είναι βαθιά χαραγμένη στο μυαλό όλων μας.

Ναι ρε παιδιά, γιατί απορείτε ;

Εδώ στην Ελλάδα σεβόμαστε τους νεκρούς μας και αγοράζουμε SUV (που είναι ψηλές νεκροφόρες) για να μην τους ξυπνάμε στις λακούβες ...

:D :D :D

Δημοσ.

Οικογένεια + καλή συμπεριφορά αυτοκινήτου = Estate. Είχα Golf Variant και το είχα καταευχαριστηθεί, στο δρόμο ήταν ένα κανονικό Golf με όλα τα θετικά του και χώρους είχε άπειρους, το πορτ-μπαγκάζ ήταν τόσο μεγάλο που το έκοβα στη μέση για καθημερινή χρήση με το πάτωμα για να μην πάνε τα πράγματα βόλτα. Ο,τι και να χρειάστηκα 1.5 χρόνο, το αυτοκίνητο το πήρε, απίστευτα βολικό. Τώρα πάω αεροδρόμιο και βάζω βαλίτσες στα καθίσματα...

• Thanks 2
Δημοσ.
Στις 20/12/2021 στις 11:51 ΜΜ, agrimi_pontios είπε

Καλησπέρα. Εγώ έχω τρία παιδιά με ford mondeo mk4 sedan. Όλα καλά ακόμα και διακοπές 600 χλμ με ότι μπορείς να φανταστείς μεσα. Είμουν στην περίπτωση να πάρω το ford kuga ή puma diesel αν έπιανε μακριά η γυναίκα μου δουλειά. Πήγα τα είδα ακόμα και τα peugeuot 2008 και 3008 κυρίως για τιμη - επιτόκια. Λοιπόν αν κάποιος έχει οδηγήσει ford δύσκολα αποχωρίζεται το απίστευτο σύστημα διεύθυνσης που έχει. Λοιπόν το puma για εμένα δεν κάνει γιατί έχω τρία παιδιά. Για κάποιον που έχει μέχρι 2 είναι τεράστιο να βάλει ακόμα και πάρκο κρεβάτι. Επίσης αυτή τη στιγμή τρέχει μια προσφορά με 2% επιτόκιο. Για leasing δεν ξέρω. Θα πω επίσης ότι τα μικρά στην Ελλάδα πουλιούνται πιο εύκολα. Εμένα προσωπικά μου άρεσε από έξω πιο πολύ από το 2008 και από μέσα για μένα που οδήγησα πολλές φορές 2008 και 3008 δεν μπορώ να πω ότι μετά από λίγο καιρό σου φαίνεται τόσο διαφορετικό το ford(να σε χαλάει με διαφορά) από μεσα ειδικά δεν κατάφερα ποτέ να δεχτώ το καντράν. Δεν βολεύομαι με τίποτα στα peugeuot. Λοιπόν puma χαμηλή κατανάλωση τρομερό αυτοκίνητο με πολλούς χώρους μικρές διαστάσεις και αξιόπιστο κινητήρα. 8 χρόνια εγγύηση. 

Πολλοί χώροι και πούμα δεν πάνε μαζί...

Από τα πιο σφιχτά bsuv είναι σε χωρους μαζί με Mokka, t cross.

Στο πορτ μπαγκάζ κερδίζει καποια λίτρα λόγω της γαβάθας που έχει.

Αλλά πάσχει σε συναρμογή και άλλα μικροπροβλήματα. Έτσι δείχνει η ομάδα στο fb

Στις 19/12/2021 στις 10:26 ΜΜ, nik0laus είπε

B-suv και τριχες κατσαρές ... μόλις βάλεις καρότσι και τα συμπαρομαρτούντα γεμισε η πορτ-πάγκα..θες να πας μια διήμερη εκδρομή και αναγκαζεσαι να  εχεις την οδοντοβουρτσα στο στόμα. Δε μιλάμε για ταξιδι διακοπών με κανέναν εκ των συμπεθερέιτορ παρέα... Κι αν  σκάσει μύτη και το δευτερο τέκνο πριν τα 5 χρόνια ψαχνεις λυσεις μπαγκαζιερας οροφής που για να τη γεμισεις με πραγματα πρέπει να εισαι μπασκετμπολίστας που παιζει στις θεσεις από 3 και πάνω :D

Tα πιο βολικα αυτοκινητα  για οικογενειες ειναι τα SW... αλλά εδω στην Ελλάδα ειναι παρεξηγημένα , είμαστε εραστές της "κούρσας"  και του "τζιμπ" ...

Με το καλό να υποδεχθειτε το νεο μελος της οικογενειας σας

Φαντάζομαι όλοι οι υπέρμαχοι του στεισο βάγκον έχετε και πάρκινγκ σπίτι σας;

Γιατί από όσο ξέρω δεν έχουν όλοι όπως οι ευρωπαιοι που τα λατρεύουν. Δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς, απλά δεν τους νοιάζει το πάρκινγ.

Γιατί σκάτε μερικοί τόσο με τα suv δεν έχω καταλάβει. Προσφέρουν σχεδόν ίδιους χώρους, μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ, μικρότερο μήκος αμαξώματος με το αντίστοιχο τους hatchback.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, hountalass είπε

Και ναι , και όχι.

Όσον αφορά το θεμα παρκαρισματος θα αναφέρω προσωπικη εμπειρία

Επί μια δεκαετία κατοικουσα στην Κυψελη. Ειχαμε τότε δύο αυτοκίνητα, ενα σενταν 4,53m μηκος και ένα μικρο χατσμπακ 3,75m μηκος. Στο 99% των περιπτώσεων, όπου έβρισκα να παρκάρω με το μικρό χώραγε να βάλω και το μεγάλο.

Επίσης πιο ευκολα μπορούσα να παρκαρω το μεγαλο σε μια θεση 4,8m παρα το μικρό σε μια θεση 4m (τις ελαχιστες φορες που αυτο συνεβαινε. Καθως οι θεσεις παρκαρισματος παιζουν στα 4,7-5+ m)

Επίσης θα αναφερω ενα περιστατικό που ελαβε χωρα πριν από λιγο καιρό στην ιδια περιοχή που ετυχε να την επισκεφτω. Το σημερινο μου αυτοκίνητο ειναι ένα μεγάλο SW μήκους 4,75m, ειχα παρκάρει στη Κυψέλη σε μια θέση γυρω στα 5,6 μετρα (κρινοντας από το κενό με τα εκατέρωθεν  αυτοκίνητα). Με το που φεύγω παρκαρει στην ιδια θέση ενα smart με τρόπο που δεν άφηνε  χώρο για να παρκάρει άλλο ένα smart π.χ που θα χωραγε εκεί... Άρα πάλι στα 5,6 μέτρα παρκαρε ένα αυτοκίνητο.

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ.
18 ώρες πριν, hountalass είπε

Πολλοί χώροι και πούμα δεν πάνε μαζί...

Από τα πιο σφιχτά bsuv είναι σε χωρους μαζί με Mokka, t cross.

Στο πορτ μπαγκάζ κερδίζει καποια λίτρα λόγω της γαβάθας που έχει.

Αλλά πάσχει σε συναρμογή και άλλα μικροπροβλήματα. Έτσι δείχνει η ομάδα στο fb

Γιατί από όσο ξέρω δεν έχουν όλοι όπως οι ευρωπαιοι που τα λατρεύουν. Δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς, απλά δεν τους νοιάζει το πάρκινγ.

Γιατί σκάτε μερικοί τόσο με τα suv δεν έχω καταλάβει. Προσφέρουν σχεδόν ίδιους χώρους, μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ, μικρότερο μήκος αμαξώματος με το αντίστοιχο τους hatchback.

Εγώ προσωπικά είμαι 1.80 με τη θέση μου φτιαγμένη στα μέτρα μου πίσω μου κάθονται άνετα  παιδιά έως 1.5 μέτρο που είναι ο γιος μου 10 ετών. Αλλά επειδή έχω κι άλλα δύο πιο μικρα με καρεκλακια δεν χωράνε . Αν το κρατούσα για 5 χρόνια το αυτοκίνητο δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις μου. Όσο για τη συναρμογή εγώ δεν παρατήρησα κάτι ενοχλητικό που δεν το βρίσκεις π.χ. σε 2008 η ακόμα χειρότερα σε t roc t cross. Είναι κατηγορία b suv. Εδώ πας παίρνεις mini a class audi a3 και bmw 1 και άμα βάλεις πάνω αυτά που έχει το puma stline diesel στα 24000 θέλεις 34000 και βάλε. Κι άμα κάποιος έχει οφθαλμαπάτες νομίζοντας ότι κάποιο από αυτά είναι premium είναι γελάσμενος. Το μόνο καλό με πάλι χαλιά ποιότητα είναι που είχαν τουλάχιστον πίσω κίνηση κάποια. Τώρα στα πουλάνε στην ίδια τιμή αλλά με μπροστά κίνηση. Κι άμα κάποιος πει ότι τι έχουν , δεν κάνουν χιλιόμετρα. Όλα τα παραπάνω τα λέω από οδήγηση και όχι από διαβάσματα. 

Δημοσ.

Ψάχνουμε κι εμείς αμάξι. Έχουμε ένα μωρό, 2 κατοικίδια και είμαστε και οι 2 ψηλοί. Το Peugeot 2008 δεν ήταν άνετο. Πίσω είμαι στριμωγμένα που θέλω να κάθομαι να βλέπω το μωρό.

Αντιθέτως το πιο άνετο που είδαμε ήταν το Nissan pulsar. Το έχει κανείς να μου πει γνώμη;

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, oykas2001 είπε

Εδώ είμαστε παιδιά, χωράει τα πάντα, είναι 4κούνα και δουλεύει και μέχρι -20 βαθμούς!!!! Κι επίσης πάμφθηνο...

https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/aytokinoymeno_lada_niva_se_timi_doro-7805438/

Αυτό κάνει και για drift. 

Βέβαια στην πρώτη στροφή θα γίνεις εργένης 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, adi32 είπε

Αυτό κάνει και για drift. 

Βέβαια στην πρώτη στροφή θα γίνεις εργένης 

Όλα είναι ευθεία γι'αυτό... Άσε που βολεύει για δώρο στην πεθερά...

Δημοσ.
22 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Ψάχνουμε κι εμείς αμάξι. Έχουμε ένα μωρό, 2 κατοικίδια και είμαστε και οι 2 ψηλοί. Το Peugeot 2008 δεν ήταν άνετο. Πίσω είμαι στριμωγμένα που θέλω να κάθομαι να βλέπω το μωρό.

Αντιθέτως το πιο άνετο που είδαμε ήταν το Nissan pulsar. Το έχει κανείς να μου πει γνώμη;

Για να σας φάνηκε το 2008 μη άνετο, τότε πηγαίνετε σε c suv. Δείτε και t roc που είναι σχεδόν ίδιο σε μέγεθος με το 2008. To pulsar δεν είναι κατηγορία suv, οπότε εκεί βλέπετε leon, focus, golf ανάλογα το budget!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hountalass είπε

Για να σας φάνηκε το 2008 μη άνετο, τότε πηγαίνετε σε c suv. Δείτε και t roc που είναι σχεδόν ίδιο σε μέγεθος με το 2008. To pulsar δεν είναι κατηγορία suv, οπότε εκεί βλέπετε leon, focus, golf ανάλογα το budget!

Μπήκα στο Arcana και μου φάνηκε ικανοποιητικότατο. Μπήκα και στο Puma και στο πίσω μέρος δυσανασχέτησα λίγο...Πορτ-μπαγκαζ προφανώς δεν συγκρίνονται...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nemo83 είπε

Μπήκα στο Arcana και μου φάνηκε ικανοποιητικότατο. Μπήκα και στο Puma και στο πίσω μέρος δυσανασχέτησα λίγο...Πορτ-μπαγκαζ προφανώς δεν συγκρίνονται...

Θεωρητικά το Arcana είναι C-Suv οπότε είναι λογική η διαφορά. Γενικά το Puma είναι στενάχωρο πίσω, νομίζω το 2008 έχει από τους μεγαλύτερους χώρους στα B-Suv μαζί με άλλα που ξεφεύγουν, όπως πχ το Volvo XC40. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 28/12/2021 στις 2:40 ΜΜ, hountalass είπε

Ναι αυτής της κατηγορίας θέλουμε.. Θα βαλουμε και μπαγκαζιέρα. Τα suv που λες είναι πολύ ακριβά ακόμα και μεταχειρισμένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...