Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, george19811 είπε

Εγώ στο λέω επειδή ο ξάδερφος μου έχει το Q5 του 17 και οι εσωτερικοί χώροι είναι ίδιοι.

Λογικό, τα προηγουμενα μοντέλα (2017 όπως λες) ήταν σαφως μικρότερα σε σχεση με τα τωρινα... Και εγω αρχικα ειχα αποκλεισει το Q3 γιατι ειχα μπει στο προηγουμενο που το ειχε φιλος και ήταν στριμοκωλο, αλλα οταν μπηκα στο καινουργιο ήταν μερα με τη νυχτα...

Απο εκει κ περα οικονομικά κ VFM προφανως αξιζει το tiguan, εκει που εφτασε το Q3 πλέον...

(κανενα δεν αξιζει τόσο που ανεβηκαν αλλα να ειχαμε να λεγαμε)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 2
  • Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 ώρες πριν, portomarko είπε

Ένα Kia stonic που είχα νοικιάσει μου άρεσε αλλά κουραστικός κινητήρας για ταξιδι, δεν έχει και έκτη.

μηπως νοικιασες το 1.2 84hp ατμοσφαιρα;; αυτο, ναι δεν εχει εκτη.
1.0Τ 100hp εχει 6η

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Nemo83 είπε
1 ώρα πριν, tutuyo είπε

CSUV απο εμενα, πχ το 3008/Grandland

μαζεμενες εξωτερικες διαστασεις, μια χαρα κυκλοφορεις στην πολη και παρκαρεις σε φυσιολογικες θεσεις

Ψηλο, ωστε να βαζεις/βγαζεις με ανεση το παιδι χωρις να σε πιανει η μεση σου. Απλετοι χωροι ωστε να πετας μεσα οτι χρειαζεσαι χωρις να παιζεις τετρις. Puretech 1.2/130 με ροπη, δυναμη και οικονομια.

Γενικα σε οικογενειακα αυτοκινητα, εχει νοημα να εφαρμοζεις την τεχνικη των σκληρων δισκων - οτι χωρητικοτητα νομιζεις οτι χρειαζεσαι, παρε παραπανω. Πχ νομιζεις οτι θες 1Tb, παρε 1.5 κτλ

Κανεις δεν λεει οτι και με ενα συγχρονο αυτοκινητο πολης δεν θα κανεις την δουλεια σου - εχουν βελτιωθει παρα πολυ. Απο εκει και περα ειναι και ποσο θελεις να πιεσεις τον εαυτο σου. Φυσικα μπορεις πχ να πας διακοπες χωρις το φουσκωτο SUP, μια χαρα θα περασεις. Θες ομως?

Εκεί λοιπόν που έλεγα B SUV προτείνεις να ανέβω σε C SUV??? Οκ... 

Επέκταση  

Εκεί λοιπόν που έλεγα B SUV προτείνεις να ανέβω σε C SUV??? Οκ... 

40 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε

Δες και αυτό, αξίζει τον κόπο (27,5Κ αυτόματο όπως λέει παρακάτω)

Νέο MINI Cooper Countryman - Executive Plus

450 λίτρα πορτ μπαγκάζ, ούτε ψηλό ούτε χαμηλό, ούτε μεγάλο ούτε μικρό, άρα πολύ ιδιαίτερο :-)

το είχα για σχεδόν 1 χρόνο: και καρότσια χωράει και καθισματάκι και αρκετούς χώρους γενικά σε μαζεμένες διαστάσεις

Thanks!!!

40 λεπτά πριν, tutuyo είπε

απο την στιγμη που υπαρχει ο οριζοντας 4ετιας τι αγχωνεσαι?

ακομη και την "λαθος" αποφαση να παρεις, πχ πηρες bsuv και στην πορεια ειδες οτι χρειζεσαι μεγαλυτερο η το αντιστροφο, σε 4 χρονια θα την ισιωσεις

εγω απλα λεω οτι για τα πρωτα 3-4 χρονια της ζωης με το μωρο, θα κουβαλας ενα σωρο συμπραγκαλα. Μετα ηρεμει το πραγμα, δλδ απαλασσεσαι απο καροτσια κτλ.

Παρε τωρα τους μεγαλυτερους χωρους και στην 4ετια πας σε κατι πιο μικρο

Σωστή λογική. Συμφωνώ.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Nemo83 είπε

Σωστή λογική. Συμφωνώ.

Σωστή με την προϋπόθεση ότι δε θα κάνεις 2ο παιδί στα επόμενα 4 χρόνια. 

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, adi32 είπε

Ακριβώς. 

Έλεος με τα κακάσχημα και επικίνδυνα suv που τα παίρνουν ακόμα και εργένηδες.

Είχα πάει διακοπές με μωρό, καροτσι και τέσσερα άτομα μέσα με xsara διπορτο. Βρες ενα αυτοκίνητο με πάνω από 400λτ πορτ μπαγκαζ και είσαι οκ 

Μα πλέον πάνω από 400lt τα περισσότερα είμαι suv. Εξαφανίστηκαν τα sedan και τα station από τους καταλόγους. Ελάχιστα υπάρχουν. Ευτυχώς άρχισαν και τα crossover που είναι ελαφρώς υπερυψωμένα πρώην sedan και αντικαθιστούν κάποια SUV

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/12/2021 στις 11:06 ΠΜ, tsofras είπε

ok ωραίο απλά ακολουθεί τη μόδα για τα SUVS , σε σχέση με το Leon που αναφέρει ο TS έχει μικρότερους χώρους παντού.

Αληθές αλλά ελάχιστη η διαφορά.

Εξαιρετικές επιλογές και τα δύο λίγο ποιο ομορφο - ιδιαίτερο εξωτερικα το κονα imo (το N, γιατι το απλό meh).

Το ίδιο για το fr μέσα.

(αναφέρω το fr για να είμαστε στην ίδια νοοτροπία, επιδόσεις, τιμή) 

Leon μήκος 4368mm, πλάτος 1800mm αποσκευές 380λιτρα, μεταξόνιο 2986mm 27000€ (fr dsg), τέλη 107€.

Kona μήκος 4216mm, πλάτος 1801mm αποσκευές 374λιτρα, μεταξόνιο 2601mm 26100€(NLine Dct), τέλη 107€.

Screenshot_2021-12-23-00-01-12-618_com.google.android.youtube.jpg

Screenshot_2021-12-23-00-02-18-761_com.google.android.youtube.jpg

Δημοσ.
Στις 19/12/2021 στις 11:35 ΠΜ, Nemo83 είπε

Είδα το 1.5  EcoTSI, 150 HP, FR έκδοση. Την θεωρώ υπερπλήρης. Αναμένω το test drive για να το δω και στην πράξη. 

Έχω σχεδόν το ίδιο (fr plus), αλλά με dsg. Και εγώ πλήρες το θεωρώ. Τα μόνα που λείπουν, σε σχέση με εκδόσεις του εξωτερικού, είναι η ΄΄ειδοποίηση τυφλού σημείου΄΄ και το πλήρες ambient light για το εσωτερικό. Και γενικότερα, θα ήθελα να είχε αισθητήρες μπροστά, αλλά και ασύρματη φόρτιση κινητού. Σε κάθε περίπτωση, να ζητήσεις το full link πριν την αγορά, γιατί εκ των υστέρων δεν υπάρχει ακόμα δυνατότητα. Εγώ περιμένω ήδη τέσσερις μήνες 

Δημοσ.
Στις 21/12/2021 στις 6:59 ΜΜ, dstilio είπε

Μα πλέον πάνω από 400lt τα περισσότερα είμαι suv. Εξαφανίστηκαν τα sedan και τα station από τους καταλόγους. Ελάχιστα υπάρχουν. Ευτυχώς άρχισαν και τα crossover που είναι ελαφρώς υπερυψωμένα πρώην sedan και αντικαθιστούν κάποια SUV

Κάτσε, καθόλου δεν εξαφανίστηκαν. Σαφέστατα υπάρχουν πολλά SUV πλέον, αλλά αμα πας πχ δυτική Ευρώπη είναι φίσκα στα σεντάν και στα Στέισον βάγκον. Απλά Ελλάδα τα λένε νεκροφόρες και δεν πουλάνε καθόλου. 

14 ώρες πριν, sofiathereal είπε

Αληθές αλλά ελάχιστη η διαφορά.

Εξαιρετικές επιλογές και τα δύο λίγο ποιο ομορφο - ιδιαίτερο εξωτερικα το κονα imo (το N, γιατι το απλό meh).

Το ίδιο για το fr μέσα.

(αναφέρω το fr για να είμαστε στην ίδια νοοτροπία, επιδόσεις, τιμή) 

Leon μήκος 4368mm, πλάτος 1800mm αποσκευές 380λιτρα, μεταξόνιο 2986mm 27000€ (fr dsg), τέλη 107€.

Kona μήκος 4216mm, πλάτος 1801mm αποσκευές 374λιτρα, μεταξόνιο 2601mm 26100€(NLine Dct), τέλη 107€.

Screenshot_2021-12-23-00-01-12-618_com.google.android.youtube.jpg

Screenshot_2021-12-23-00-02-18-761_com.google.android.youtube.jpg

Καλά στο Κονα ίσα ίσα χωράνε τα γόνατα του, και μιλάμε για έναν μετρίου αναστήματος άντρα. Στο λεον σαφώς καλύτερα τα πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Papakaliati είπε

Κάτσε, καθόλου δεν εξαφανίστηκαν. Σαφέστατα υπάρχουν πολλά SUV πλέον, αλλά αμα πας πχ δυτική Ευρώπη είναι φίσκα στα σεντάν και στα Στέισον βάγκον. Απλά Ελλάδα τα λένε νεκροφόρες και δεν πουλάνε καθόλου. 

Peugeot: μόνο το 508 είναι sedan και το 208 super mini. Τα αλλά 3 μοντέλα είναι SUV (2,3,5008). Βγάζω εκτός τα φορτηγάκια.

Renault: δεν έχει κανένα καθαρόαιμο sedan. Scenic πολυμορφικό. Arcana, kadjar, δεν είναι sedan.

Seat: το Leon hatchback αλλά οκ βγαίνει και sw 

Audi: ok βγάζει ακόμα και sedan σε αρκετά μοντέλα.

VW: νομίζω δε βγάζει κανένα sedan

Volvo: τα σκότωσε τα sedan. Κράτησε μόνο το s90 για παππούδες.

κτλ.

Βεβαια αφού σκότωσαν τα sedan οι περισσότεροι, άρχισαν να κατεβάζουν τα SUV σε crossover για να το μεσιασουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, dstilio είπε

Peugeot: μόνο το 508 είναι sedan και το 208 super mini. Τα αλλά 3 μοντέλα είναι SUV (2,3,5008). Βγάζω εκτός τα φορτηγάκια.

Renault: δεν έχει κανένα καθαρόαιμο sedan. Scenic πολυμορφικό. Arcana, kadjar, δεν είναι sedan.

Seat: το Leon hatchback αλλά οκ βγαίνει και sw 

Audi: ok βγάζει ακόμα και sedan σε αρκετά μοντέλα.

VW: νομίζω δε βγάζει κανένα sedan

Volvo: τα σκότωσε τα sedan. Κράτησε μόνο το s90 για παππούδες.

κτλ.

Βεβαια αφού σκότωσαν τα sedan οι περισσότεροι, άρχισαν να κατεβάζουν τα SUV σε crossover για να το μεσιασουν.

Peugeot: 108, 208, 308, 308 station wagen, 508, 508 station wagon. SUV 2008, 3008, 5008.

Renault: Megane, Mégane station wagon, Grand Scenic, Kangoo (πολυμορφικο).

Seat συμφωνώ.

Volvo: 3 SUV, 2 Sedan: S60, S90 2 Kombi: V60, V90

VW: Aerton, Aerton Shooting break, Passat Variant, Golf Variant

Mercedara: Α class, CLA, C Class, E Class (ολα και σε kombi), S Class, CLS, EQS, EQE. Kαι ενα ματσο SUV βεβαια (GLA, GLB, GLC, GLE, GLS), και ενα καθαροαιμο Offroader (G Class)

Αλλά όπως ανέφερα, κανένας δεν αγοράζει station wagon στην Ελλαδα, γιατι να φερουν; Ακομη και sedan πολυ λιγοτερα απο SUV, δεν τα εισαγουνε καν...

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Like 1
Δημοσ.

@Papakaliatiδεν υπάρχουν αυτά τα μοντέλα το 2021 στην Ελλάδα. 
Δεν υπάρχει στους καταλόγους ούτε το megane, ούτε το 308, ούτε πολλά από τα από πάνω.

αναφερομαι στα μοντέλα που βρίσκεις καινούργια.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dstilio είπε

@Papakaliatiδεν υπάρχουν αυτά τα μοντέλα το 2021 στην Ελλάδα. 
Δεν υπάρχει στους καταλόγους ούτε το megane, ούτε το 308, ούτε πολλά από τα από πάνω.

αναφερομαι στα μοντέλα που βρίσκεις καινούργια.

To ανέφερα τουλάχιστον 2 φορές. 

Αλλά όπως ανέφερα, κανένας δεν αγοράζει station wagon στην Ελλαδα, γιατι να φερουν; Ακομη και sedan πολυ λιγοτερα απο SUV, δεν τα εισαγουνε καν...

και 

Δεν τα εισάγουνε Ελλάδα γιατί ποτέ δεν πουλήσανε τα Station wagons. Ακομα και τα 2000 με 2010+ που δεν υπηρχανε SUVS, κανεις δεν αγοραζε station wagons. Αρα στην Ελλαδα τοτε η sedan η τιποτε. Τωρα τουλαχιστον εχεις την επιλογη sedan η SUV.

Δεν έχει νόημα να συζητήσουμε το γιατί. Η φράση "θα πάρεις αυτήν την νεκροφόρα" είναι βαθιά χαραγμένη στο μυαλό όλων μας. Μόνο μετά από 5+ χρόνια ζωής στην Δυτική Ευρωπη κατάφερα να το αποβάλω από μέσα μου. Και είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ge-lyk είπε

Έχω σχεδόν το ίδιο (fr plus), αλλά με dsg. Και εγώ πλήρες το θεωρώ. Τα μόνα που λείπουν, σε σχέση με εκδόσεις του εξωτερικού, είναι η ΄΄ειδοποίηση τυφλού σημείου΄΄ και το πλήρες ambient light για το εσωτερικό. Και γενικότερα, θα ήθελα να είχε αισθητήρες μπροστά, αλλά και ασύρματη φόρτιση κινητού. Σε κάθε περίπτωση, να ζητήσεις το full link πριν την αγορά, γιατί εκ των υστέρων δεν υπάρχει ακόμα δυνατότητα. Εγώ περιμένω ήδη τέσσερις μήνες 

Full Link???

54 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

To ανέφερα τουλάχιστον 2 φορές. 

και 

Δεν τα εισάγουνε Ελλάδα γιατί ποτέ δεν πουλήσανε τα Station wagons. Ακομα και τα 2000 με 2010+ που δεν υπηρχανε SUVS, κανεις δεν αγοραζε station wagons. Αρα στην Ελλαδα τοτε η sedan η τιποτε. Τωρα τουλαχιστον εχεις την επιλογη sedan η SUV.

Δεν έχει νόημα να συζητήσουμε το γιατί. Η φράση "θα πάρεις αυτήν την νεκροφόρα" είναι βαθιά χαραγμένη στο μυαλό όλων μας. Μόνο μετά από 5+ χρόνια ζωής στην Δυτική Ευρωπη κατάφερα να το αποβάλω από μέσα μου. Και είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος. 

To Leon σε SW είναι αρκετά όμορφο πάντως...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...