xaralas Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, adi32 είπε Ακριβώς. Έλεος με τα κακάσχημα και επικίνδυνα suv που τα παίρνουν ακόμα και εργένηδες. Είχα πάει διακοπές με μωρό, καροτσι και τέσσερα άτομα μέσα με xsara διπορτο. Βρες ενα αυτοκίνητο με πάνω από 400λτ πορτ μπαγκαζ και είσαι οκ Καλα το xsara ειχε τεραστιο χωρο αποσκευων, το ειχαμε παλιοτερα και μας ειχε βολεψει απιστευτα. Δυστυχως δεν βγαινουν ετσι πλεον τα αυτοκινητα. Βασικά το καλυτερο ειναι να δοκιμασεις στην πραξη αν χωρανε αυτα που θες γιατι τα νουμερα ειναι μουφα, πχ το καλοκαιρι οταν πηγα να δω το clio διαβαζα κατι για 390 λιτρα αποσκευων, οταν το ειδα απο κοντα απλα γελασα. Παιζει μεγαλο ρολο και το σχημα. Απο supermini που μπορω να σου πω γιατι τα ειδα σχεδον ολα, τα πιο ανετα και μεγαλα σε χωρους για την κατηγορια ειναι το polo, i20 και η νεα fabia. 1
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 ας καταθέσω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία !!! Ευτυχώς εχω ενα παίδι !! Πρωτες διακοπες με το 11 μηνων τοτε μωρο , με το αμαξι μου Mazda Demio του 1999 . πηραμε μάζι μας 4 σπίτια απο πραγματα !!! (ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΠΙΣΩ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ) . Αφου είχα σκάσει ολο τον χωρο αποσκευων με βαλιτσες σακουλες σκατούλες και οτι αλλο εμπαινε ακομα και στις τρύπες , ειχαν μεινει εκτος το τεράστιο (δυστυχως) καρότσι και το μπανάκι .... Η λύση ήταν απλή !!! αφαίρεση του καθίσματος συνοδηγού ( 4 βίδες και έξω) . χωρος απλετος να παιξεις μπαλα μετά ! Δευτερες διακοπες με το παιδι σχεδών 2 ετων , δανιζομαι το αμαξι του αδερφού μου ενα Citroen C5 hatchback του 2001 . Φυσικά πλεον δεν ειχαμε καρότσι για βολτες , αλλα ειχαμε ποδηλατάκι (αυτο με το χερουλι που το κραταμε). Σας το λεω ... οι χωροι του ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ !!! ειδικα στον χωρο αποσκευων εβαλα τα παντα. !! εμειναν μονο κατι μικρες χαζομαρες που μπηκαν στην θεση του συνοδηγου ! Και σε ολα αυτα να προσθεσω και την ανεση στον δρομο , με τις υδροπνευματικές και την ηρεμία που εχει σαν αμαξι ηταν απολαυση . Τριτη χρονια διακοπες πηρα το αμαξι του πατερα μου , ενα citroen xsara break (sw) 1.6cc του 2003 . Χωροι μεγάλοι , πήραμε σχεδόν τα ίδια πράγματα με τις δεύτερες διακοπές μας .... Δεν με συγκίνησε σε χώρους οσο το C5 αλλα ηταν σίγουρα πιο μαντζεβελο σε παρκινγ κλπ. Ερχομαστε στο διαταυτα ομως . Επειδή το παιδί μεγαλώνει και σίγουρα τα πράγματα θα μειώνονται σε διακοπές θα κοιτούσα πολύ σοβαρά ένα εντελώς διαφορετικό αμάξι . Αυτό θα ήταν ένα Dacia Duster 4x4 πετρέλαιο . Δεν εχει πολυ μεγάλους χώρους βεβαια , ομως ειναι ενα αμαξι που το διαχειρίζεσαι ευκολα σε θεσεις παρκινγ. Ειναι ψηλό οποτε δεν σου φευγει η μέση να βαζεις παιδι σε καθισμα κλπ . και φυσικά μπορεις να κανεις και μια εκτος δρομου διαδρομή ετσι για την αλλαγή. Η επομενη σκεψη μου θα ηταν ενα μεταχειρισμένο toyota auris touring sports hybrid , αλλα αμαξια μεγαλα στην οικογένεια υπάρχουν και μεσα στην Αθήνα θα ειναι δύσκολο. Αρα μάλλον επιστρεφω στην επιλογή του Duster
Nemo83 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 16 λεπτά πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε ας καταθέσω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία !!! Ευτυχώς εχω ενα παίδι !! Πρωτες διακοπες με το 11 μηνων τοτε μωρο , με το αμαξι μου Mazda Demio του 1999 . πηραμε μάζι μας 4 σπίτια απο πραγματα !!! (ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΠΙΣΩ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ) . Αφου είχα σκάσει ολο τον χωρο αποσκευων με βαλιτσες σακουλες σκατούλες και οτι αλλο εμπαινε ακομα και στις τρύπες , ειχαν μεινει εκτος το τεράστιο (δυστυχως) καρότσι και το μπανάκι .... Η λύση ήταν απλή !!! αφαίρεση του καθίσματος συνοδηγού ( 4 βίδες και έξω) . χωρος απλετος να παιξεις μπαλα μετά ! Δευτερες διακοπες με το παιδι σχεδών 2 ετων , δανιζομαι το αμαξι του αδερφού μου ενα Citroen C5 hatchback του 2001 . Φυσικά πλεον δεν ειχαμε καρότσι για βολτες , αλλα ειχαμε ποδηλατάκι (αυτο με το χερουλι που το κραταμε). Σας το λεω ... οι χωροι του ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ !!! ειδικα στον χωρο αποσκευων εβαλα τα παντα. !! εμειναν μονο κατι μικρες χαζομαρες που μπηκαν στην θεση του συνοδηγου ! Και σε ολα αυτα να προσθεσω και την ανεση στον δρομο , με τις υδροπνευματικές και την ηρεμία που εχει σαν αμαξι ηταν απολαυση . Τριτη χρονια διακοπες πηρα το αμαξι του πατερα μου , ενα citroen xsara break (sw) 1.6cc του 2003 . Χωροι μεγάλοι , πήραμε σχεδόν τα ίδια πράγματα με τις δεύτερες διακοπές μας .... Δεν με συγκίνησε σε χώρους οσο το C5 αλλα ηταν σίγουρα πιο μαντζεβελο σε παρκινγ κλπ. Ερχομαστε στο διαταυτα ομως . Επειδή το παιδί μεγαλώνει και σίγουρα τα πράγματα θα μειώνονται σε διακοπές θα κοιτούσα πολύ σοβαρά ένα εντελώς διαφορετικό αμάξι . Αυτό θα ήταν ένα Dacia Duster 4x4 πετρέλαιο . Δεν εχει πολυ μεγάλους χώρους βεβαια , ομως ειναι ενα αμαξι που το διαχειρίζεσαι ευκολα σε θεσεις παρκινγ. Ειναι ψηλό οποτε δεν σου φευγει η μέση να βαζεις παιδι σε καθισμα κλπ . και φυσικά μπορεις να κανεις και μια εκτος δρομου διαδρομή ετσι για την αλλαγή. Η επομενη σκεψη μου θα ηταν ενα μεταχειρισμένο toyota auris touring sports hybrid , αλλα αμαξια μεγαλα στην οικογένεια υπάρχουν και μεσα στην Αθήνα θα ειναι δύσκολο. Αρα μάλλον επιστρεφω στην επιλογή του Duster Ευχαριστώ πολύ... 26 λεπτά πριν, xaralas είπε Καλα το xsara ειχε τεραστιο χωρο αποσκευων, το ειχαμε παλιοτερα και μας ειχε βολεψει απιστευτα. Δυστυχως δεν βγαινουν ετσι πλεον τα αυτοκινητα. Βασικά το καλυτερο ειναι να δοκιμασεις στην πραξη αν χωρανε αυτα που θες γιατι τα νουμερα ειναι μουφα, πχ το καλοκαιρι οταν πηγα να δω το clio διαβαζα κατι για 390 λιτρα αποσκευων, οταν το ειδα απο κοντα απλα γελασα. Παιζει μεγαλο ρολο και το σχημα. Απο supermini που μπορω να σου πω γιατι τα ειδα σχεδον ολα, τα πιο ανετα και μεγαλα σε χωρους για την κατηγορια ειναι το polo, i20 και η νεα fabia. Εκεί καταλήγω και εγώ...Δοκιμαστικό με το καρότσι... 1
MrZeroGR Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Προς ένα φίλο που ανέφερε πιο πριν ότι ο άλλος αγόρασε απ'τα τελευταία αμάξια για πετρέλαιο, τι εννοούσες (όταν το δεις ) Επίσης, sorry για το offtopic, υπάρχει ανάλογο thread για αυτοκίνητα και ασφάλεια; Κοιτάμε για τους γονείς μου αμάξι SUV και πάμε προς 2008/3008, το Quashai ή το Kona...
paylidis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 42 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε Προς ένα φίλο που ανέφερε πιο πριν ότι ο άλλος αγόρασε απ'τα τελευταία αμάξια για πετρέλαιο, τι εννοούσες (όταν το δεις ) Επίσης, sorry για το offtopic, υπάρχει ανάλογο thread για αυτοκίνητα και ασφάλεια; Κοιτάμε για τους γονείς μου αμάξι SUV και πάμε προς 2008/3008, το Quashai ή το Kona... λογικα αναφερεσαι σε αυτο που ειπα για το tiguan, όλα τα VW group βασικα πλεον βγαινουν μονο διλιτρα πετρελαια... Ο φιλος προλαβε πετρελαιο 1.6 (απο τα τελευταια-σταματησαν επισημως στο τελος του 2020)
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, paylidis είπε λογικα αναφερεσαι σε αυτο που ειπα για το tiguan, όλα τα VW group βασικα πλεον βγαινουν μονο διλιτρα πετρελαια... Ο φιλος προλαβε πετρελαιο 1.6 (απο τα τελευταια-σταματησαν επισημως στο τελος του 2020) υπαρχει ακομα tiguan diesel 1.6 με τιμη περιπου 28κ.
paylidis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε υπαρχει ακομα tiguan diesel 1.6 με τιμη περιπου 28κ. Οχι... Δεν υπαρχει πλεον πετρελαιο VAG < 2.0. Τα τελευταια 1.6 Diesel που ειχαν μείνει ήταν μερικα Καμικ και Q2 (pre-f/l) τα οποια εφυγαν Γενάρη του 2021-πινακιδωμένα 12/2020. Τα tiguan ειχαν εξαφανιστει πολυ νωριτερα απο τον Αυγουστο του 2020 (δε μπηκε ποτε 1.6 TDI στο καινουργιο tiguan)... Ο τελευταιος τιμοκαταλογος που εμφανιζονται τα 1.6 ειναι μαλιστα 19/8/2020 Το εχω μελετησει το θεμα... Ο τωρινος τιμοκαταλογος: Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2021 από paylidis
tutuyo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 CSUV απο εμενα, πχ το 3008/Grandland μαζεμενες εξωτερικες διαστασεις, μια χαρα κυκλοφορεις στην πολη και παρκαρεις σε φυσιολογικες θεσεις Ψηλο, ωστε να βαζεις/βγαζεις με ανεση το παιδι χωρις να σε πιανει η μεση σου. Απλετοι χωροι ωστε να πετας μεσα οτι χρειαζεσαι χωρις να παιζεις τετρις. Puretech 1.2/130 με ροπη, δυναμη και οικονομια. Γενικα σε οικογενειακα αυτοκινητα, εχει νοημα να εφαρμοζεις την τεχνικη των σκληρων δισκων - οτι χωρητικοτητα νομιζεις οτι χρειαζεσαι, παρε παραπανω. Πχ νομιζεις οτι θες 1Tb, παρε 1.5 κτλ Κανεις δεν λεει οτι και με ενα συγχρονο αυτοκινητο πολης δεν θα κανεις την δουλεια σου - εχουν βελτιωθει παρα πολυ. Απο εκει και περα ειναι και ποσο θελεις να πιεσεις τον εαυτο σου. Φυσικα μπορεις πχ να πας διακοπες χωρις το φουσκωτο SUP, μια χαρα θα περασεις. Θες ομως? 2
george19811 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 15 ώρες πριν, paylidis είπε Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά δυστυχώς πρόλαβες τα τελευταία πετρέλαια 1.6. μια διόρθωση. Το Tiguan = Q3 σε χώρους. το Tiguan allspace είναι σαν το Q5 (κ το kodiaq) Επίσης δυστυχώς πλέον με κάτω από 25 δε παίρνεις Tiguan, βέβαια ο φίλος αν δεν απατώμαι leasing θα πάρει..! Συμφωνω μαζί σου αλλά....Οι εσωτερικοί χώροι είναι σαν το Q5 εκτός του χώρου αποσκευών που είναι σαν του Q3.
paylidis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, george19811 είπε Συμφωνω μαζί σου αλλά....Οι εσωτερικοί χώροι είναι σαν το Q5 εκτός του χώρου αποσκευών που είναι σαν του Q3. Δε μπορώ να συμφωνήσω, τα εχω δει όλα αυτα τα μοντέλα παρα πολυ εκτενώς... Αναφερομαι πάντοτε στα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ μοντελα (το tiguan και το προτελευταιο)... Ισως μπερδευεσαι επειδη το παλιο Q3 ηταν μικρότερο απο το σημερινο και με πολυ χειρότερους χώρους... Κ στο λεω επειδη τα ειδα με λεπτομερεια επειδη με ενδιεφεραν οι χώροι...χωρις να με ενδιαφερει ιδιαιτερα η μαρκα/μοντέλο Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2021 από paylidis
Nemo83 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 53 λεπτά πριν, tutuyo είπε CSUV απο εμενα, πχ το 3008/Grandland μαζεμενες εξωτερικες διαστασεις, μια χαρα κυκλοφορεις στην πολη και παρκαρεις σε φυσιολογικες θεσεις Ψηλο, ωστε να βαζεις/βγαζεις με ανεση το παιδι χωρις να σε πιανει η μεση σου. Απλετοι χωροι ωστε να πετας μεσα οτι χρειαζεσαι χωρις να παιζεις τετρις. Puretech 1.2/130 με ροπη, δυναμη και οικονομια. Γενικα σε οικογενειακα αυτοκινητα, εχει νοημα να εφαρμοζεις την τεχνικη των σκληρων δισκων - οτι χωρητικοτητα νομιζεις οτι χρειαζεσαι, παρε παραπανω. Πχ νομιζεις οτι θες 1Tb, παρε 1.5 κτλ Κανεις δεν λεει οτι και με ενα συγχρονο αυτοκινητο πολης δεν θα κανεις την δουλεια σου - εχουν βελτιωθει παρα πολυ. Απο εκει και περα ειναι και ποσο θελεις να πιεσεις τον εαυτο σου. Φυσικα μπορεις πχ να πας διακοπες χωρις το φουσκωτο SUP, μια χαρα θα περασεις. Θες ομως? Εκεί λοιπόν που έλεγα B SUV προτείνεις να ανέβω σε C SUV??? Οκ...
oykas2001 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, NickTG είπε Και πάλι οριακά είσαι από χώρους με ένα παιδί! Αν κάνεις δεύτερο πας εδώ: Άσχετο, αλλά το proace το πέτυχα live παρκαρισμένο στην Κομοτηνή αργά το καλοκαίρι και όσο το περιεργαζόμουν, τόσο πιο πολύ μου άρεσε... Και φυσικά χώρος να παίζεις μπάλα άνετα 1
koeltzakoatl Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δες και αυτό, αξίζει τον κόπο (27,5Κ αυτόματο όπως λέει παρακάτω) Νέο MINI Cooper Countryman - Executive Plus 450 λίτρα πορτ μπαγκάζ, ούτε ψηλό ούτε χαμηλό, ούτε μεγάλο ούτε μικρό, άρα πολύ ιδιαίτερο το είχα για σχεδόν 1 χρόνο: και καρότσια χωράει και καθισματάκι και αρκετούς χώρους γενικά σε μαζεμένες διαστάσεις
tutuyo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, Nemo83 είπε 1 ώρα πριν, tutuyo είπε CSUV απο εμενα, πχ το 3008/Grandland μαζεμενες εξωτερικες διαστασεις, μια χαρα κυκλοφορεις στην πολη και παρκαρεις σε φυσιολογικες θεσεις Ψηλο, ωστε να βαζεις/βγαζεις με ανεση το παιδι χωρις να σε πιανει η μεση σου. Απλετοι χωροι ωστε να πετας μεσα οτι χρειαζεσαι χωρις να παιζεις τετρις. Puretech 1.2/130 με ροπη, δυναμη και οικονομια. Γενικα σε οικογενειακα αυτοκινητα, εχει νοημα να εφαρμοζεις την τεχνικη των σκληρων δισκων - οτι χωρητικοτητα νομιζεις οτι χρειαζεσαι, παρε παραπανω. Πχ νομιζεις οτι θες 1Tb, παρε 1.5 κτλ Κανεις δεν λεει οτι και με ενα συγχρονο αυτοκινητο πολης δεν θα κανεις την δουλεια σου - εχουν βελτιωθει παρα πολυ. Απο εκει και περα ειναι και ποσο θελεις να πιεσεις τον εαυτο σου. Φυσικα μπορεις πχ να πας διακοπες χωρις το φουσκωτο SUP, μια χαρα θα περασεις. Θες ομως? Εκεί λοιπόν που έλεγα B SUV προτείνεις να ανέβω σε C SUV??? Οκ... Επέκταση απο την στιγμη που υπαρχει ο οριζοντας 4ετιας τι αγχωνεσαι? ακομη και την "λαθος" αποφαση να παρεις, πχ πηρες bsuv και στην πορεια ειδες οτι χρειζεσαι μεγαλυτερο η το αντιστροφο, σε 4 χρονια θα την ισιωσεις εγω απλα λεω οτι για τα πρωτα 3-4 χρονια της ζωης με το μωρο, θα κουβαλας ενα σωρο συμπραγκαλα. Μετα ηρεμει το πραγμα, δλδ απαλασσεσαι απο καροτσια κτλ. Παρε τωρα τους μεγαλυτερους χωρους και στην 4ετια πας σε κατι πιο μικρο
george19811 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, paylidis είπε Δε μπορώ να συμφωνήσω, τα εχω δει όλα αυτα τα μοντέλα παρα πολυ εκτενώς... Αναφερομαι πάντοτε στα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ μοντελα (το tiguan και το προτελευταιο)... Ισως μπερδευεσαι επειδη το παλιο Q3 ηταν μικρότερο απο το σημερινο και με πολυ χειρότερους χώρους... Κ στο λεω επειδη τα ειδα με λεπτομερεια επειδη με ενδιεφεραν οι χώροι...χωρις να με ενδιαφερει ιδιαιτερα η μαρκα/μοντέλο Εγώ στο λέω επειδή ο ξάδερφος μου έχει το Q5 του 17 και οι εσωτερικοί χώροι είναι ίδιοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα