Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ένα σχόλιο και από εμένα.

1) SUV-B σε βολευει λόγω ύψους. Βάλε βγάλε το παιδί στο κάθισμα, και το καρότσι πίσω, βολευει να μη σκύβεις. Αλλά πιο ψηλό σημαίνει κι πιο πολύ αεροδυναμικό θόρυβο, όποτε εθνική στα 120-130, άντε και 140. Και καλύτερα για την ασφάλεια του παιδιού.

2) να χωράει οπωσδήποτε το καρότσι πίσω, κατά προτίμηση χώρις να σπας το καρότσι σε κομμάτια. Μόνο με δοκιμή το βλέπεις αυτό. ΜΗΝ το αμελήσεις να δοκιμάσεις.

3) όταν το (2) από πάνω τελειώσει, μετά αποφασίζεις για τον υπολοιπο χώρο.

α) Θες να κουβαλάς πάντα μαζί σου επιπλέον χώρο για άμεσα διαθέσιμο; Πας σε ακομα μεγαλύτερο πορτ παγκαζ. S/w, πιο μεγάλο suv, κτλ.

β) εισαι οκ σε βολευει να βάζεις τον χωρο μόνο σε ταξίδι; Αγοράσεις μπάρες και μπαγκαζιέρα και τα προσθέτεις μόνο στο ταξίδι. Πιο βολικό σε παρκάρισμα.

Εγω όταν είχα ένα παιδι ήμουν στο 3,β.

μικρος χώρος αλλά μπαγκαζιέρα. Πήγα στα 3 παιδιά και πήγα στο 3,α. Χώρος πάντα μαζί γιατί διαφορετικα θα είχα πάντα μπαγκαζιέρα μιας και με τρία πάντα υπερφορτωμένο θα ήταν.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, oykas2001 είπε

Προσωπική εμπειρία: passat 2005 4πορτο.

Με δύο παιδιά, μέχρι να μεγαλώσουν λίγο, το πορτ μπαγκάζ τίγκα (παρκοκρέβατο), στρωματάκι του,         καρότσι-είτε χειμερινό, οπότε το παρκοκρέβατο έμπαινε όρθιο στου συνοδηγού και πράγματα από κάτω, είτε καλοκαιρινό και πράγματα σε όλο το κάθισμα του συνοδηγού), η μαμά στριμωγμένη ανάμεσα στα καθίσματα πίσω (χωρούσε, αλλά δεν κουνιόταν), εννοείται δεν υπήρχε γωνιά που να μην είχε κάτι μέσα, και η επιστροφή ακόμη πιο μαρτύριο αν μας δίναν και κανένα δώρο κλπ κλπ κλπ. Πραγματικά θα εκτιμούσα αν το έβρισκε ο πεθερός μου σε s/w τότε και το έπαιρνε.

Τώρα που μεγάλωσαν κάπως τα παιδιά (3,5 και 7,5) είναι σαφώς καλύτερα (αλλά λόγω κορωνοιου δεν πάμε και ταξίδια)!!!

Προσωρινή λύση ήταν η εξής: αν πηγαίναμε στην γενέτειρα μου ή στο εξοχικό, είχαμε καβάτζα έξτρα παρκοκρέβατο ή καρότσι δανεικό από συγγενή που δεν το χρειαζόταν και δεν κουβαλούσαμε εμείς. Αλλά και πάλι τα πράγματα φουλ.

Προσωπική μου άποψη: αν σε παίρνει οικονομικά, δες το Octavia s/w. Εφόσον είναι με leasing, το αλλάζεις μετά αν χρειαστεί, δεν το παντρεύεσαι κιόλας...

Κατάλαβα... Ευχαριστώ... 

Δημοσ.

Με το καλό το νέο μελος!

Σαν πατέρας με ένα παιδί απο το 2015 και δευτερο παιδί το 2021 σου προτεινω χωρίς δυσταγμό SUV όποιο να'ναι.

Εγώ εχω το VW TIGUAN από το καλοκαίρι 2018 το 1.6 DIESEL με καταναλωση γυρω στα 6-7 λιτρα ανα 100 χιλ.Του έβαλα και ενα προγραμματάκι 450 ευρώ και απο 115 αλογα πηγε στα 150 άλογα με λιγότερη κατανάλωση στις χαμηλομεσαίες απ'οτι τις αρχικές εργοστασιακές.Θα σου πρότεινα να μην πας σε καινουργιο (εαν δεν εχεις θεμα) και θα σου προτεινα κατι αντιστοιχο αλλα μονο diesel ή hybrid.Να φανταστεις τους χωρους του Tiguan τους εχει το Q5 και το T-ROC τους χωρους του Q3!Βεβαια μην αγορασεις κατι εφοσον δεν εχεις ψαχτει μονος σου παρα πολυ καλα.Με 20-25 χιλιαρικα (αναλογα) παιρνεις Tiguan apo advance μέχρι highline εκδοση και δε θα σου λειπει τιποτα πραγματικα..

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, george19811 είπε

Με το καλό το νέο μελος!

Σαν πατέρας με ένα παιδί απο το 2015 και δευτερο παιδί το 2021 σου προτεινω χωρίς δυσταγμό SUV όποιο να'ναι.

Εγώ εχω το VW TIGUAN από το καλοκαίρι 2018 το 1.6 DIESEL με καταναλωση γυρω στα 6-7 λιτρα ανα 100 χιλ.Του έβαλα και ενα προγραμματάκι 450 ευρώ και απο 115 αλογα πηγε στα 150 άλογα με λιγότερη κατανάλωση στις χαμηλομεσαίες απ'οτι τις αρχικές εργοστασιακές.Θα σου πρότεινα να μην πας σε καινουργιο (εαν δεν εχεις θεμα) και θα σου προτεινα κατι αντιστοιχο αλλα μονο diesel ή hybrid.Να φανταστεις τους χωρους του Tiguan τους εχει το Q5 και το T-ROC τους χωρους του Q3!Βεβαια μην αγορασεις κατι εφοσον δεν εχεις ψαχτει μονος σου παρα πολυ καλα.Με 20-25 χιλιαρικα (αναλογα) παιρνεις Tiguan apo advance μέχρι highline εκδοση και δε θα σου λειπει τιποτα πραγματικα..

Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά δυστυχώς πρόλαβες τα τελευταία πετρέλαια 1.6. 

μια διόρθωση. Το Tiguan = Q3 σε χώρους. 
το Tiguan allspace είναι σαν το Q5 (κ το kodiaq)

Επίσης δυστυχώς πλέον με κάτω από 25 δε παίρνεις Tiguan, βέβαια ο φίλος αν δεν απατώμαι leasing θα πάρει..!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, george19811 είπε

Με το καλό το νέο μελος!

Ευχαριστώ για τις ευχές. Θα πάω σε leasing οπότε μιλάμε για εργοστασιακές εκδόσεις. 

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εγώ έχω τρία παιδιά με ford mondeo mk4 sedan. Όλα καλά ακόμα και διακοπές 600 χλμ με ότι μπορείς να φανταστείς μεσα. Είμουν στην περίπτωση να πάρω το ford kuga ή puma diesel αν έπιανε μακριά η γυναίκα μου δουλειά. Πήγα τα είδα ακόμα και τα peugeuot 2008 και 3008 κυρίως για τιμη - επιτόκια. Λοιπόν αν κάποιος έχει οδηγήσει ford δύσκολα αποχωρίζεται το απίστευτο σύστημα διεύθυνσης που έχει. Λοιπόν το puma για εμένα δεν κάνει γιατί έχω τρία παιδιά. Για κάποιον που έχει μέχρι 2 είναι τεράστιο να βάλει ακόμα και πάρκο κρεβάτι. Επίσης αυτή τη στιγμή τρέχει μια προσφορά με 2% επιτόκιο. Για leasing δεν ξέρω. Θα πω επίσης ότι τα μικρά στην Ελλάδα πουλιούνται πιο εύκολα. Εμένα προσωπικά μου άρεσε από έξω πιο πολύ από το 2008 και από μέσα για μένα που οδήγησα πολλές φορές 2008 και 3008 δεν μπορώ να πω ότι μετά από λίγο καιρό σου φαίνεται τόσο διαφορετικό το ford(να σε χαλάει με διαφορά) από μεσα ειδικά δεν κατάφερα ποτέ να δεχτώ το καντράν. Δεν βολεύομαι με τίποτα στα peugeuot. Λοιπόν puma χαμηλή κατανάλωση τρομερό αυτοκίνητο με πολλούς χώρους μικρές διαστάσεις και αξιόπιστο κινητήρα. 8 χρόνια εγγύηση. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Nemo83 είπε

ΟΚ. Κατάλαβα 

Αν θέλω να πάω πάνω 2-3 μέρες νοικιάζω ένα αμάξι και κάνω τη δουλειά μου. Και εγώ έτσι το έχω σκεφτεί, με διαθέσιμο χώρο πίσω. Ευχαριστώ για τη βοήθεια... 

Λίγο υπομονή... Ο νέος ΒΟΑΚ έρχεται... 😅😅😅

Ο ΒΟΑΚ δυστυχώς δεν ειναι η καθημερινότητα . Η καθημερινότητα ειναι οι καρόδρομοι εντός πόλης . 

Επεξ/σία από totalius
Δημοσ.
1 ώρα πριν, agrimi_pontios είπε

Καλησπέρα. Εγώ έχω τρία παιδιά με ford mondeo mk4 sedan. Όλα καλά ακόμα και διακοπές 600 χλμ με ότι μπορείς να φανταστείς μεσα. Είμουν στην περίπτωση να πάρω το ford kuga ή puma diesel αν έπιανε μακριά η γυναίκα μου δουλειά. Πήγα τα είδα ακόμα και τα peugeuot 2008 και 3008 κυρίως για τιμη - επιτόκια. Λοιπόν αν κάποιος έχει οδηγήσει ford δύσκολα αποχωρίζεται το απίστευτο σύστημα διεύθυνσης που έχει. Λοιπόν το puma για εμένα δεν κάνει γιατί έχω τρία παιδιά. Για κάποιον που έχει μέχρι 2 είναι τεράστιο να βάλει ακόμα και πάρκο κρεβάτι. Επίσης αυτή τη στιγμή τρέχει μια προσφορά με 2% επιτόκιο. Για leasing δεν ξέρω. Θα πω επίσης ότι τα μικρά στην Ελλάδα πουλιούνται πιο εύκολα. Εμένα προσωπικά μου άρεσε από έξω πιο πολύ από το 2008 και από μέσα για μένα που οδήγησα πολλές φορές 2008 και 3008 δεν μπορώ να πω ότι μετά από λίγο καιρό σου φαίνεται τόσο διαφορετικό το ford(να σε χαλάει με διαφορά) από μεσα ειδικά δεν κατάφερα ποτέ να δεχτώ το καντράν. Δεν βολεύομαι με τίποτα στα peugeuot. Λοιπόν puma χαμηλή κατανάλωση τρομερό αυτοκίνητο με πολλούς χώρους μικρές διαστάσεις και αξιόπιστο κινητήρα. 8 χρόνια εγγύηση. 

Ευχαριστώ. Το σημειώνω για να το δω. 

12 λεπτά πριν, totalius είπε

Ο ΒΟΑΚ δυστυχώς δεν ειναι η καθημερινότητα . Η καθημερινότητα ειναι οι καρόδρομοι εντός πόλης . 

Μακάρι σύντομα να αλλάξει λίγο αυτό. 

Δημοσ.

Ξεφύγαμε λίγο στα μεγέθη νομίζω. Σε οποιοδήποτε αμάξι μεγέθους golf, focus κτλ άνετα χωράει ζευγάρι με μωρό.

Ακόμα και στα αμέσως μικρότερα τύπου polo, clio κτλ με μικρές παραχωρήσεις.

Βασικό να έχει πίσω πόρτες.

• Like 3
Δημοσ.

Ακριβώς. 

Έλεος με τα κακάσχημα και επικίνδυνα suv που τα παίρνουν ακόμα και εργένηδες.

Είχα πάει διακοπές με μωρό, καροτσι και τέσσερα άτομα μέσα με xsara διπορτο. Βρες ενα αυτοκίνητο με πάνω από 400λτ πορτ μπαγκαζ και είσαι οκ 

• Like 1
Δημοσ.

Με ένα παιδί το όλο πρόβλημα είναι μέχρι να μπορέσεις να αφαιρέσεις το καροτσάκι από πίσω ή μέχρι να το αντικαταστήσεις με ένα μικρότερο περιπάτου. Με 2 χρονών παιδί έχω φορτώσει το αμάξι για κάμπινγκ, βάλει και βγάλει από πλοίο και αυτό με το Huyndai I20 που δεν λες ότι έχει και μεγάλο χώρο αποσκευών. Με 2 παιδιά επίσης το ίδιο αυτοκίνητο μας έχει πάει διακοπές και είχα πάρει μέχρι και τον ατμομάγειρα  μαζί μου γιατί αρχίζαμε τις τροφές στο δεύτερο.

Με τρίτο πρόσφατο μέλος βέβαια τα πράγματα είναι όντως...δύσκολα. Και έχω ήδη αποφασίσει το Dacia jogger, μεγάλοι χώροι, ελκυστική τιμή αλλά δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλαδα.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zio10 είπε

Ξεφύγαμε λίγο στα μεγέθη νομίζω. Σε οποιοδήποτε αμάξι μεγέθους golf, focus κτλ άνετα χωράει ζευγάρι με μωρό.

Ακόμα και στα αμέσως μικρότερα τύπου polo, clio κτλ με μικρές παραχωρήσεις.

Βασικό να έχει πίσω πόρτες.

Για να είμαι ειλικρινής αυτό νομίζω και εγώ...Αλλά όντως πρωτάρης σε αυτό το concept κάθε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη...

2 ώρες πριν, adi32 είπε

Ακριβώς. 

Έλεος με τα κακάσχημα και επικίνδυνα suv που τα παίρνουν ακόμα και εργένηδες.

Είχα πάει διακοπές με μωρό, καροτσι και τέσσερα άτομα μέσα με xsara διπορτο. Βρες ενα αυτοκίνητο με πάνω από 400λτ πορτ μπαγκαζ και είσαι οκ 

Κατανοητό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...