Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, terry308 είπε

Το μεγάλο (Sw-Octavia κτλ) γίνονται μικρό 

Τα μικρότερα δεν γίνονται μεγαλύτερα (μόνο με προσθήκη μπαγαζιερας οροφής) 

Σωστός!!! 

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, terry308 είπε

Το μεγάλο (Sw-Octavia κτλ) γίνεται μικρό 

Τα μικρότερα δεν γίνονται μεγαλύτερα (μόνο με προσθήκη μπαγαζιερας οροφής) 

Πως ακριβώς μικραίνει ένα "μεγάλο" αμάξι; Με γωνιακό τροχό; :P

Το πρόβλημα του μεγάλου είναι στο παρκάρισμα. Οπότε όχι, το μεγάλο δε γίνεται μικρό.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Haldol είπε

Πως ακριβώς μικραίνει ένα "μεγάλο" αμάξι; Με γωνιακό τροχό; :P

Το πρόβλημα του μεγάλου είναι στο παρκάρισμα. Οπότε όχι, το μεγάλο δε γίνεται μικρό.

Στο χώρο αποσκευών, περισσεύει αέρας.. 

Στην Κρήτη είναι ο άνθρωπος  😉

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα prius 09-13 πορτπαγκαζαρα ήσυχο αυτόματο  1800cc & οικονομία , 0 τέλη και από αυτά που περισσεύουν κρατάς στην άκρη για μπαταρία.

- Αμφιλεγόμενη διαστημική εμφάνιση.

(Εμένα μου αρέσει)

Εδιτ

Ένα Kia stonic που είχα νοικιάσει μου άρεσε αλλά κουραστικός κινητήρας για ταξιδι, δεν έχει και έκτη.

Επεξ/σία από portomarko
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, terry308 είπε

Στην Κρήτη είναι ο άνθρωπος  😉

Δε διαφέρει πολύ η Κρήτη απ'την Αθήνα, εκτός κι αν μένει σε χωριό. Ηράκλειο έμενα 10+ χρόνια... αφόρητη η κατάσταση με το parking. 

• Like 3
Δημοσ.
43 minutes ago, terry308 said:

Το μεγάλο (Sw-Octavia κτλ) γίνεται μικρό 

Θα ήθελα πολύ πάντως να τα δω να χωράνε σε θέση 4 μέτρα που χωράει το μικρό δικό μου. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θέτε μια γνώμη, υπάρχει ένα κακό με το Octavia
είναι ουσιαστικά αμάξι 3 όγκων που λέμε,
δηλαδή ως liftback το σχήμα του περιορίζει το ύψος των αποσκευών

και όταν μιλάμε για μωρό και καρότσι(α)
ακόμα κι αν μαζεύει το καρότσι
για βαλίτσες και διακοπές είναι που θα θέλεις ύψος στο πορτμπαγκάζ,
εκτός κι αν είσαι διατεθειμένος να το πας είτε ξαπλωτό και να αχρηστεύσεις όλο τον όγκο
είτε να ανοίξεις πίσω πόρτα

υπόψιν μέσα με τα καθισματάκια μωρού και τη μάνα που θα κάτσει πίσω,
πίσω καθίσματα δύσκολα ρίχνεις

κατ' εμέ, θέλεις ενιαίο όγκο σε καμπίνα-πορτμπαγκάζ με ψηλό προφίλ
κοινώς ούτε τον 3ο όγκο του Octavia δεν τον αξιοποιείς όσο εύκολα ακούγεται
ούτε το εξωτερικό μήκος θα βολέψει στην καθημερινότητα δεδομένου κι ότι δεν είναι ψηλό με ορατότητα

λέμε τώρα

Επεξ/σία από nemom
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Δε διαφέρει πολύ η Κρήτη απ'την Αθήνα, εκτός κι αν μένει σε χωριό. Ηράκλειο έμενα 10+ χρόνια... αφόρητη η κατάσταση με το parking. 

Δεν μένω ούτε δουλεύω Κέντρο οπότε δεν με προβληματίζουν αυτά. Χανιά βρίσκομαι. Μην φανταστείς ότι είμαστε άνετα με τα parking στο κέντρο εννοείται...Τα 

2 ώρες πριν, nemom είπε

κατ' εμέ, θέλεις ενιαίο όγκο σε καμπίνα-πορτμπαγκάζ με ψηλό προφίλ

Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα παρακαλώ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nemo83 είπε

Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα παρακαλώ?

ας πούμε το τελείωμα ενός Golf με τη φαρδιά πίσω κολώνα και το σχεδόν κάθετο τζάμι

μπορεί να είναι hatchback, SUV ή stationwagon (προτιμότερο SUV)
αρκεί η πέπτη πόρτα να μην είναι πολύ πλαγιαστή αλλά όσο πιο κοφτή κάθετη

δε θες ας πούμε ένα coupe SUV από αυτά των οποίων το πίσω μέρος είναι πλαγιαστό

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nemom είπε

Αν θέτε μια γνώμη, υπάρχει ένα κακό με το Octavia
είναι ουσιαστικά αμάξι 3 όγκων που λέμε,
δηλαδή ως liftback το σχήμα του περιορίζει το ύψος των αποσκευών

Ισχύει αυτό. Σημαντικό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στο Primera του πατέρα, εξαιτίας του σχήματος, αλλά και του "θόλου" που έκανε το διαχωριστικό ανάμεσα στο πορτ-μπαγκάζ και την καμπίνα, δε χωρούσαν κάποια πράγματα και τα πήρα εγώ... στο Polo. Στο. Polo. :D

Οπότε μάλλον τα sedanάκια βολεύουν πολύ για πολλά μικρά αντικείμενα (π.χ. βαλίτσα) αλλά όχι για μεγάλα (π.χ. καρότσι). 

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ισχύει αυτό. Σημαντικό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στο Primera του πατέρα, εξαιτίας του σχήματος, αλλά και του "θόλου" που έκανε το διαχωριστικό ανάμεσα στο πορτ-μπαγκάζ και την καμπίνα, δε χωρούσαν κάποια πράγματα και τα πήρα εγώ... στο Polo. Στο. Polo. :D

Οπότε μάλλον τα sedanάκια βολεύουν πολύ για πολλά μικρά αντικείμενα (π.χ. βαλίτσα) αλλά όχι για μεγάλα (π.χ. καρότσι). 

και για να προλάβω όσους πουν τυχόν πως άλλο sedan και άλλο liftback επειδή το τελευταίο έχει αφαιρούμενη εταζέρα
ναι μεν η εταζέρα στο liftback είναι αφαιρούμενη ωστόσο σκεπάζει μόνο ένα τμήμα του χώρου αποσκετών το υπόλοιπο του οποίου παραμένει τρίτος όγκος

και όντως το Polo είναι ένα ακόμη παράδειγμα hatchback με κάθετη τρίτη πόρτα,
για αυτό και εύκολα χωράει ψηλά αντικείμενα (βλέπε καρότσι)

Δημοσ.

Τα suv βολεύουν στην αρχή όταν βάζεις το πρώτο κάθισμα που είναι σαν αυγό. Ειχα το Fiesta, ήταν δύσκολο να μπει, μου έβγαινε η ψυχή, ήταν και 3πορτο βέβαια... πήρα το vitara, λύθηκαν τα χέρια. Τώρα για τους χώρους, ανάλογα το θες το αυτοκίνητο. Εάν πας εκδρομές για μια ή δυο ημέρες, δεν χρειάζεσαι κάτι τρελό. 300 λίτρα χώρος αποσκευών είναι υπεραρκετός. Το πολύ πολύ επειδή έχεις ένα παιδί, έχεις και χώρο στην καμπίνα να εκμεταλλευτεις. Τώρα που ήρθε το δεύτερο, αγχώνομαι εάν χρειαστεί κάνα μεγάλο ταξίδι γιατί με 350 λίτρα χώρο αποσκευών, με το καρότσι να κουβαλάω, δεν ειναι κάτι το εύκολο. Γιατί πλέον θα κουβαλάω και πατίνι και καρότσι ενώ δεν υπάρχει και το μαξιλάρι της κενης θέσης στην καμπίνα... Βέβαια δεν με χαλάει και ιδιαίτερα καθώς ειναι ο μονος λογος που θα καταλάβει η γυναίκα πως χρειαζόμαστε καινουργιο αμάξι...

• Like 3
Δημοσ.

Αφου είσαι Κρήτη πας καρφί για SUV .  Θα δεις μεγαλη διαφορά στην αντιμετώπιση των καρόδρομων που εχουμε χωρίς να σε προβληματίζει στην εθνική . Νομιζω οτι ένα με ένα B - SUV θα είσαι μια χαρά . Το πολυ πολυ αν θες να το φορτώσεις για διακοπές θα έχεις ένα σπαστό μικρο καρότσι διακοπών . Τα υπολοιπα περί χώρων που γράφονται ειναι υπερβολές .

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nemom είπε

ας πούμε το τελείωμα ενός Golf με τη φαρδιά πίσω κολώνα και το σχεδόν κάθετο τζάμι

μπορεί να είναι hatchback, SUV ή stationwagon (προτιμότερο SUV)
αρκεί η πέπτη πόρτα να μην είναι πολύ πλαγιαστή αλλά όσο πιο κοφτή κάθετη

δε θες ας πούμε ένα coupe SUV από αυτά των οποίων το πίσω μέρος είναι πλαγιαστό

ΟΚ. Κατάλαβα 

33 λεπτά πριν, james01gr είπε

Τα suv βολεύουν στην αρχή όταν βάζεις το πρώτο κάθισμα που είναι σαν αυγό. Ειχα το Fiesta, ήταν δύσκολο να μπει, μου έβγαινε η ψυχή, ήταν και 3πορτο βέβαια... πήρα το vitara, λύθηκαν τα χέρια. Τώρα για τους χώρους, ανάλογα το θες το αυτοκίνητο. Εάν πας εκδρομές για μια ή δυο ημέρες, δεν χρειάζεσαι κάτι τρελό. 300 λίτρα χώρος αποσκευών είναι υπεραρκετός. Το πολύ πολύ επειδή έχεις ένα παιδί, έχεις και χώρο στην καμπίνα να εκμεταλλευτεις. Τώρα που ήρθε το δεύτερο, αγχώνομαι εάν χρειαστεί κάνα μεγάλο ταξίδι γιατί με 350 λίτρα χώρο αποσκευών, με το καρότσι να κουβαλάω, δεν ειναι κάτι το εύκολο. Γιατί πλέον θα κουβαλάω και πατίνι και καρότσι ενώ δεν υπάρχει και το μαξιλάρι της κενης θέσης στην καμπίνα... Βέβαια δεν με χαλάει και ιδιαίτερα καθώς ειναι ο μονος λογος που θα καταλάβει η γυναίκα πως χρειαζόμαστε καινουργιο αμάξι...

Αν θέλω να πάω πάνω 2-3 μέρες νοικιάζω ένα αμάξι και κάνω τη δουλειά μου. Και εγώ έτσι το έχω σκεφτεί, με διαθέσιμο χώρο πίσω. Ευχαριστώ για τη βοήθεια... 

1 ώρα πριν, totalius είπε

Αφου είσαι Κρήτη πας καρφί για SUV .  Θα δεις μεγαλη διαφορά στην αντιμετώπιση των καρόδρομων που εχουμε χωρίς να σε προβληματίζει στην εθνική . Νομιζω οτι ένα με ένα B - SUV θα είσαι μια χαρά . Το πολυ πολυ αν θες να το φορτώσεις για διακοπές θα έχεις ένα σπαστό μικρο καρότσι διακοπών . Τα υπολοιπα περί χώρων που γράφονται ειναι υπερβολές .

Λίγο υπομονή... Ο νέος ΒΟΑΚ έρχεται... 😅😅😅

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπική εμπειρία: passat 2005 4πορτο.

Με δύο παιδιά, μέχρι να μεγαλώσουν λίγο, το πορτ μπαγκάζ τίγκα (παρκοκρέβατο), στρωματάκι του,         καρότσι-είτε χειμερινό, οπότε το παρκοκρέβατο έμπαινε όρθιο στου συνοδηγού και πράγματα από κάτω, είτε καλοκαιρινό και πράγματα σε όλο το κάθισμα του συνοδηγού), η μαμά στριμωγμένη ανάμεσα στα καθίσματα πίσω (χωρούσε, αλλά δεν κουνιόταν), εννοείται δεν υπήρχε γωνιά που να μην είχε κάτι μέσα, και η επιστροφή ακόμη πιο μαρτύριο αν μας δίναν και κανένα δώρο κλπ κλπ κλπ. Πραγματικά θα εκτιμούσα αν το έβρισκε ο πεθερός μου σε s/w τότε και το έπαιρνε.

Τώρα που μεγάλωσαν κάπως τα παιδιά (3,5 και 7,5) είναι σαφώς καλύτερα (αλλά λόγω κορωνοιου δεν πάμε και ταξίδια)!!!

Προσωρινή λύση ήταν η εξής: αν πηγαίναμε στην γενέτειρα μου ή στο εξοχικό, είχαμε καβάτζα έξτρα παρκοκρέβατο ή καρότσι δανεικό από συγγενή που δεν το χρειαζόταν και δεν κουβαλούσαμε εμείς. Αλλά και πάλι τα πράγματα φουλ.

Προσωπική μου άποψη: αν σε παίρνει οικονομικά, δες το Octavia s/w. Εφόσον είναι με leasing, το αλλάζεις μετά αν χρειαστεί, δεν το παντρεύεσαι κιόλας...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...