sofiathereal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Από 23κ το mild hybrid nLine. Με 26κ nLine 1600cc turbo με 196hp 7αρι αυτόματο. 6
piiii Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δεν έχω να σου προτείνω κάτι γιατί έχω μείνει πολύ πίσω στις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια. Εγώ πάντως όταν βρέθηκα στην θέση σου πριν καμιά 15αρια περίπου χρόνια, πήρα εν τέλει το octavia 5 της εποχής, καθώς είχε τεράστιους χώρους και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο πορτμπαγκάζ(560 λίτρα). Το μόνο που μετάνιωσα αλλά δεν με έπερνε χρονικά είναι να το πάρω με τον 1.8 και όχι τον 1.6 fsi που έχω τώρα. Οχι ότι σέρνεται αλλά για το αμάξωμα των 1300 φεύγα θέλεις κάτι ποιό γρήγορο. Επειδή με ένα νέο μέλος στην οικογένεια θα έχεις να κουβαλήσεις συχνά την άρτα και τα γιάννενα, επίσης θα σου πρότεινα αυτό που θα πάρεις να έχει πίσω 5η πόρτα, για να σε διευκολύνει στην φόρτωση. 3
Nemo83 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 12 ώρες πριν, tutuyo είπε Έτσι όπως τα περιγράφεις θα πήγαινα είτε σε Corolla, είτε σε Yaris Cross Με το μωράκι πίσω βάλε βγάλε, ένα ψηλότερο σουβ κάνει καλό στην μέση σου Από εκεί και πέρα, λόγω και την μικρή διαθεσιμότητα αυτοκινήτων δεν ξέρω τι επιλογές πραγματικά έχεις Ευχαριστώ...
dpolal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Nemo83 είπε Ευχαριστώ... Ότι και να σου λένε μην τους ακούς. Κατέληξε στα μοντέλα που σου αρέσουν και πήγαινε σε αντιπροσωπείες να τα δείς μαζί όμως με το καροτσάκι του μωρού. Δοκίμασε να το βάλεις στο πορτμπαγκάζ και θα καταλάβεις γρήγορα ποιό όχημα σε καλύπτει και ποιό όχι. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2021 από dpolal 3
bkran Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Να πω κι εγώ σαν παθών, με μωρό θες όσο μεγαλύτερο πορτ παγκαζ υπάρχει. Μπορείς να κάνεις έξυπνες επιλογές στο καρότσι και να αποφύγεις τα τρία σε ένα καθώς αυτά πιάνουν και τον περισσότερο όγκο και να πάρεις κάποιο τύπου ομπρέλα, απλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλό για νεογέννητο. Το Leon βλέπω έχει 380 λίτρα που δεν τα λες και πολλά τη σήμερον ημέρα. Προσωπικά με το προηγούμενο Focus ( 320 περίπου λίτρα με ρεζέρβα ) και τρία σε ένα καρότσι της Graco ταλαιπωρήθηκα πολύ σε διακοπές. Έκανα κομμάτια το καρότσι και έβαζα και στην καμπίνα πράγματα. Αλλά έπαιρνα μαζί εκτός από καρότσι, παρκοκρεβατο και διάφορα άλλα συμπραγκαλα. Το καλό με τα b-suv είναι ότι έχουν μεγαλύτερους χώρους συνήθως τόσο μέσα στην καμπίνα όσο και σε πορτπαγκαζ. Πχ το 2008 έχει και 430 λίτρα πορτπαγκαζ και είναι ποιο άνετο, έχει μεγαλύτερους χωρους στα πίσω καθίσματα. Κάνε μια βόλτα και δες / οδήγησε κάποια αυτοκίνητα για να σε βοηθήσει να καταλήξεις. Για το leasing έχει η Avis ένα online configurator να πάρεις μια αίσθηση τιμών, αν και παίζουν και ποιο κάτω από αυτά που γράφει εκεί. Επίσης οι χρόνοι παράδοσης είναι μεγάλοι, εκτός κι αν γίνει καμία πατέντα με κάτι ετοιμοπαραδοτο αν βρεις σε καμία αντιπροσωπεία 2
tsofras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, sofiathereal είπε Από 23κ το mild hybrid nLine. Με 26κ nLine 1600cc turbo με 196hp 7αρι αυτόματο. ok ωραίο απλά ακολουθεί τη μόδα για τα SUVS , σε σχέση με το Leon που αναφέρει ο TS έχει μικρότερους χώρους παντού. TS μία χαρά θα σε καλύψει η Leonara εγώ με 2 παιδιά και είναι κομπλέ, δεν το συζητάμε για ένα , 380 λίτρα πορτ μπαγκαζ και οι πίσω χώροι απο τους μεγαλύτερους της κατηγορίας. Ασφάλεια μπόμπα , ωραία οδηγική συμπεριφορά , αν δεν θες αυτόματο είναι μία χαρά το χειροκίνητο κιβώτιο (με εξαίρεση κάποια μοντέλα του '21 που κάνει έναν εκνευριστικό θόρυβο το σαζμαν στις αλλαγές) , αν θέλεις αυτόματο , προσπέρασε το και πήγαινε σε κάτι άλλο. Αν δεν βιάζεσαι άμεσα θα σου πρότεινα να περιμένεις να δείς και το νέο Opel Astra σε Hatchback 1
Nemo83 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, dpolal είπε Ότι και να σου λένε μην τους ακούς. Κατέληξε στα μοντέλα που σου αρέσουν και πήγαινε σε αντιπροσωπείες να τα δείς μαζί όμως με το καροτσάκι του μωρού. Δοκίμασε να το βάλεις στο πορτμπαγκάζ και θα καταλάβεις γρήγορα ποιό όχημα σε καλύπτει και ποιό όχι. Μάλλον το πιο πρακτικό...Thanks 15 ώρες πριν, Haldol είπε Εγώ θα πρότεινα B-SUV Αν και είμαι φανατικά κατά των SUV, η συγκεκριμένη κατηγορία σε κερδίζει με τον πολύπλευρο χαρακτήρα της. Δεν ήθελα ούτε ν' ακούω για SUV... μέχρι που πήρα το T-ROC. Απλά θεωρώ υπερβολή το SUV για μετακινήσεις εντός πόλης... 21 λεπτά πριν, tsofras είπε ok ωραίο απλά ακολουθεί τη μόδα για τα SUVS , σε σχέση με το Leon που αναφέρει ο TS έχει μικρότερους χώρους παντού. TS μία χαρά θα σε καλύψει η Leonara εγώ με 2 παιδιά και είναι κομπλέ, δεν το συζητάμε για ένα , 380 λίτρα πορτ μπαγκαζ και οι πίσω χώροι απο τους μεγαλύτερους της κατηγορίας. Ασφάλεια μπόμπα , ωραία οδηγική συμπεριφορά , αν δεν θες αυτόματο είναι μία χαρά το χειροκίνητο κιβώτιο (με εξαίρεση κάποια μοντέλα του '21 που κάνει έναν εκνευριστικό θόρυβο το σαζμαν στις αλλαγές) , αν θέλεις αυτόματο , προσπέρασε το και πήγαινε σε κάτι άλλο. Αν δεν βιάζεσαι άμεσα θα σου πρότεινα να περιμένεις να δείς και το νέο Opel Astra σε Hatchback Η FR έκδοση που είδα με χειροκίνητο μου φάνηκε μια χαρά...Σημαντικό αυτό που μου λες για τον χώρο πίσω...Ευχαριστώ... 1
tsofras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Nemo83 είπε Η FR έκδοση που είδα με χειροκίνητο μου φάνηκε μια χαρά...Σημαντικό αυτό που μου λες για τον χώρο πίσω...Ευχαριστώ... Επειδή το έχω το αμάξι ότι απορία έχεις ευχαρίστως να βοηθήσω
Nemo83 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, tsofras είπε Επειδή το έχω το αμάξι ότι απορία έχεις ευχαρίστως να βοηθήσω Είδα το 1.5 EcoTSI, 150 HP, FR έκδοση. Την θεωρώ υπερπλήρης. Αναμένω το test drive για να το δω και στην πράξη. 1
terry308 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Σα χώρους κυρίως θα έβλεπα πρώτα την νέα Octavia , νέο μοντέλο , όμορφος σχεδιασμός και μεγάλο πορτ-μπαγκαζ 1
koeltzakoatl Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 θέματα θα έλεγα να κοιτάξεις: γεωμετρια της πίσω θέσης και άνοιγμα πίσω πόρτας: όσο θα έχετε το κάθισμα ανάποδα για το παιδάκι, ο χωρος που τρώει είναι πολύ μεγάλος: να τσεκάρετε να ανοίγει καλά η πόρτα (πολύ δηλαδή) για να βγάζετε και να βάζετε εύκολα το παιδί. Με το Χ1 και το κάθισμα της britax ανάποδα πρακτικά ήταν άχρηστη η θέση του συνοδηγού (ενώ το αυτοκίνητο ήταν αρκετά ογκώδες). πορτ μπαγκαζ: όσο πιο επίπεδο και με χώρους πάνω-κάτω δεξιά-αριστερά τόσο το καλύτερο: το καρότσι και τα συμπράγκαλα είναι άκαμπτα και καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Ιδανικό αν μπορείς να έχεις αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο του πορτ μπαγκαζ, ειδικά με το παιδί στα χέρια θα σας βοηθήσει πολύ. Προσωπικά ψηφίζω SUV πολύ καλύτερη εκμετάλλευση χωρών Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2021 από koeltzakoatl
Nemo83 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, koeltzakoatl είπε 2 θέματα θα έλεγα να κοιτάξεις: γεωμετρια της πίσω θέσης και άνοιγμα πίσω πόρτας: όσο θα έχετε το κάθισμα ανάποδα για το παιδάκι, ο χωρος που τρώει είναι πολύ μεγάλος: να τσεκάρετε να ανοίγει καλά η πόρτα (πολύ δηλαδή) για να βγάζετε και να βάζετε εύκολα το παιδί. Με το Χ1 και το κάθισμα της britax ανάποδα πρακτικά ήταν άχρηστη η θέση του συνοδηγού (ενώ το αυτοκίνητο ήταν αρκετά ογκώδες). πορτ μπαγκαζ: όσο πιο επίπεδο και με χώρους πάνω-κάτω δεξιά-αριστερά τόσο το καλύτερο: το καρότσι και τα συμπράγκαλα είναι άκαμπτα και καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Ιδανικό αν μπορείς να έχεις αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο του πορτ μπαγκαζ, ειδικά με το παιδί στα χέρια θα σας βοηθήσει πολύ. Προσωπικά ψηφίζω SUV πολύ καλύτερη εκμετάλλευση χωρών Ευχαριστώ για τις χρήσιμες παρατηρήσεις. 17 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Με το καλο να ερθει και το νεο μελος Κι εγω για SUV θα σου ελεγα 1600 κυβικα μια χαρα θα ηταν . Δεν ξερω τα 1000αρια turbo που βγαζουν τελευταια κατα ποσο αξιζουν Ευχαριστώ για τις ευχές. Θεωρώ ότι το SUV δεν ταιριάζει αν κινείσαι όπως εγώ κυρίως εντός πόλης. Από την άλλη δεν ξέρω ακόμα "πόσος" χώρος χρειάζεται για ένα βρέφος και τα συνοδευτικά του... 😀
pano Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Nemo83 είπε Από την άλλη δεν ξέρω ακόμα "πόσος" χώρος χρειάζεται για ένα βρέφος και τα συνοδευτικά του... 😀 Τι αμάξι έχεις τώρα;
Nemo83 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 55 λεπτά πριν, pano είπε Τι αμάξι έχεις τώρα; Peugeot 208 7 ώρες πριν, piiii είπε Δεν έχω να σου προτείνω κάτι γιατί έχω μείνει πολύ πίσω στις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια. Εγώ πάντως όταν βρέθηκα στην θέση σου πριν καμιά 15αρια περίπου χρόνια, πήρα εν τέλει το octavia 5 της εποχής, καθώς είχε τεράστιους χώρους και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο πορτμπαγκάζ(560 λίτρα). Το μόνο που μετάνιωσα αλλά δεν με έπερνε χρονικά είναι να το πάρω με τον 1.8 και όχι τον 1.6 fsi που έχω τώρα. Οχι ότι σέρνεται αλλά για το αμάξωμα των 1300 φεύγα θέλεις κάτι ποιό γρήγορο. Επειδή με ένα νέο μέλος στην οικογένεια θα έχεις να κουβαλήσεις συχνά την άρτα και τα γιάννενα, επίσης θα σου πρότεινα αυτό που θα πάρεις να έχει πίσω 5η πόρτα, για να σε διευκολύνει στην φόρτωση. Thanks!!!
sokos1 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ημουν σε ίδια φάση. Πήγαινε δές απο κοντά το Kia Xceed. 1.5T mild hybrid 160ps. Έχει δύναμη, ειναι ψηλό-χαμηλό (σημαντικό αυτό που σου λέω..), απιστευτα συστήματα ασφαλείας, 7 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρέαν σέρβις. Στα σύν το καταπληκτικό στήσιμο του αυτοκινήτου, απο τα λίγα σε αυτήν την κατηγορία με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές πάνε στην φτηνή λύση του ημιάκαπτου άξονα πίσω για οικονομία θυσιάζοντας καλή συμπεριφορά και άνεση πίσω επιβατών. Εν ολίγοις αγοράζεις πολύ αυτοκινητό για τα λεφτά σου και μπαίνει δακτύλιο αν χρειάζεσαι. Ειδικά αν το οδηγήσεις θα καταλάβεις τι λέω (στα γράφει πρώην ιδιοκτήτης 2 γενιών 3-series) Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2021 από sokos1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα