Nemo83 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, Σε λίγους μήνες περιμένουμε το 1ο μας παιδί οπότε δειλά δειλά ψάχνω το επόμενο αυτοκίνητο. Έχω βολευτεί με την επιλογή του leasing. Από τα λίγα που έχω δει μέχρι τώρα, έχω ξεχωρίσει το νέο Leon. Μένω επαρχία, κινούμαι εντός πόλης και λίγες φορές το μήνα θα βγω Εθνική. Χιλιόμετρα περίπου 15.000 ετησίως. Πρωτίστως λοιπόν με ενδιαφέρει η ασφάλεια και οι χώροι του νέου αυτοκινήτου να καλύπτουν τις νέες μου ανάγκες. Οι φίλοι μου μου προτείνουν να κινηθώ σε επιλογή SUV αλλά το θεωρώ υπερβολή για τα δεδομένα μου. Θα χαρώ κάποιος να μου δώσει την συμβουλή του. Ευχαριστώ.
Haldol Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Εγώ θα πρότεινα B-SUV Αν και είμαι φανατικά κατά των SUV, η συγκεκριμένη κατηγορία σε κερδίζει με τον πολύπλευρο χαρακτήρα της. Δεν ήθελα ούτε ν' ακούω για SUV... μέχρι που πήρα το T-ROC. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Με το καλο να ερθει και το νεο μελος Κι εγω για SUV θα σου ελεγα 1600 κυβικα μια χαρα θα ηταν . Δεν ξερω τα 1000αρια turbo που βγαζουν τελευταια κατα ποσο αξιζουν 1
Haldol Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε 1600 κυβικα μια χαρα θα ηταν . Δεν ξερω τα 1000αρια turbo που βγαζουν τελευταια κατα ποσο αξιζουν Στα 1.600 κυβικά νέας τεχνολογίας turbo, δε το λες οικογενειακό, μάλλον τείνει ελαφρά προς sport. Εάν εννοείς 1.600cc ατμόσφαιρα, άουτς!
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Haldol είπε Στα 1.600 κυβικά νέας τεχνολογίας turbo, δε το λες οικογενειακό, μάλλον τείνει ελαφρά προς sport. Εάν εννοείς 1.600cc ατμόσφαιρα, άουτς! Ναι για τετοιο λεω....Γιατι αυτο ?
Haldol Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ναι για τετοιο λεω....Γιατι αυτο ? Είναι πολύ πιο αδύναμα και "άψυχα" από ένα σύγχρονο turbάτο 1.0. Εάν υπάρχουν αμφιβολίες για τους 1.0 πας σε κάτι παραπάνω (π.χ. 1.2 ή 1.4). Επ' ουδενί όμως σε παλιό 1.6 ατμόσφαιρα, είναι... κάρα. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Haldol είπε Είναι πολύ πιο αδύναμα και "άψυχα" από ένα σύγχρονο turbάτο 1.0. Εάν υπάρχουν αμφιβολίες για τους 1.0 πας σε κάτι παραπάνω (π.χ. 1.2 ή 1.4). Επ' ουδενί όμως σε παλιό 1.6 ατμόσφαιρα, είναι... κάρα. Εχω οδηγησει 1,6 παλιας τεχνολογιας (Toyota RAV ) και μια χαρα ειναι Εγω βεβαια εχω Honda CRV 2000 κυβικα αλλα το θεωρω πολυ μεγαλο με μεγαλη καταναλωση και πολλα τελη κυκλοφοριας. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2021 από Γιάννης Platano
Haldol Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε Εχω οδηγησει 1,6 παλιας τεχνολογιας και μια χαρα ειναι Εάν σου φαίνονται μία χαρά αυτά, φαντάσου πως θα σου φανεί ένα καινούριο 1.0. Είχαμε κι εμείς (ο πατέρας μου βασικά) ένα Primera [P11] 1.6. Καμία σχέση η δύναμή του με το T-ROC (1.0). Απλά τάφος, το Primera. Και ενώ τα "νούμερα" δείχνουν με σαφήνεια ότι τα 1.0 είναι ανώτερα, αν δεν οδηγήσεις και τα δύο δε το πολυ-πιστεύεις. Έτσι έπαθα κι εγώ, μέχρι που μπήκα [ξανά] στο Primera μετά από λίγο καιρό συμβίωσης με τον ROCο.
tutuyo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Έτσι όπως τα περιγράφεις θα πήγαινα είτε σε Corolla, είτε σε Yaris Cross Με το μωράκι πίσω βάλε βγάλε, ένα ψηλότερο σουβ κάνει καλό στην μέση σου Από εκεί και πέρα, λόγω και την μικρή διαθεσιμότητα αυτοκινήτων δεν ξέρω τι επιλογές πραγματικά έχεις 2
james01gr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Εάν δεν έχεις εταιρεία, το leasing το να το κανεις; δεν συμφέρει ξεκάθαρα για ιδιώτη. Τώρα για αυτοκίνητο, φάτε ματιά ψάρια. Ειναι πάρα πολλές οι επιλογές. By the way διάβαζα πριν πως έρχεται το νέο focus με φθηνοτερολη έκδοση 25χιλ!!! ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ. Έπαιρνες το kuga με αυτά τα λεφτά πέρσι... 2 ώρες πριν, Haldol είπε Εάν σου φαίνονται μία χαρά αυτά, φαντάσου πως θα σου φανεί ένα καινούριο 1.0. Είχαμε κι εμείς (ο πατέρας μου βασικά) ένα Primera [P11] 1.6. Καμία σχέση η δύναμή του με το T-ROC (1.0). Απλά τάφος, το Primera. Και ενώ τα "νούμερα" δείχνουν με σαφήνεια ότι τα 1.0 είναι ανώτερα, αν δεν οδηγήσεις και τα δύο δε το πολυ-πιστεύεις. Έτσι έπαθα κι εγώ, μέχρι που μπήκα [ξανά] στο Primera μετά από λίγο καιρό συμβίωσης με τον ROCο. Μα δεν μπορείς να σύγκρινεις αυτοκίνητα με 20 χρόνια διαφορά στην κυκλοφορία! Θες να συγκρίνουμε τον κινητήρα του t roc με τον 1600αρι της Suzuki στο προηγούμενο vitara;
NickTG Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 2 hours ago, Γιάννης Platano said: Εχω οδηγησει 1,6 παλιας τεχνολογιας (Toyota RAV ) και μια χαρα ειναι To RAV4 δεν έβγαινε 1600. 1
Nemo83 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Haldol είπε Εγώ θα πρότεινα B-SUV Αν και είμαι φανατικά κατά των SUV, η συγκεκριμένη κατηγορία σε κερδίζει με τον πολύπλευρο χαρακτήρα της. Δεν ήθελα ούτε ν' ακούω για SUV... μέχρι που πήρα το T-ROC. Όταν το έχω δει με χάλασε η αίσθηση πλαστικού που μου άφησε. 3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Με το καλο να ερθει και το νεο μελος Κι εγω για SUV θα σου ελεγα 1600 κυβικα μια χαρα θα ηταν . Δεν ξερω τα 1000αρια turbo που βγαζουν τελευταια κατα ποσο αξιζουν Για το Leon είδα 1.5 eco TSI. Στα SUV δεν έχω κάνει ψάξιμο ακόμα...
Haldol Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 17 λεπτά πριν, james01gr είπε Μα δεν μπορείς να σύγκρινεις αυτοκίνητα με 20 χρόνια διαφορά στην κυκλοφορία! Θες να συγκρίνουμε τον κινητήρα του t roc με τον 1600αρι της Suzuki στο προηγούμενο vitara; Μιλάμε για τον M16a; Εάν ναι, πρόκειται για μοτέρ με 156 Nm ροπής. Ο TSI 1.0 της συζήτησης, έχει +30% περισσότερη. Να πιάσουμε και την κατανάλωση; Το spritmonitor.de δίνει +0,5 λίτρα μέση για τον ατμοσφαιρικό. Φυσικά, ο κινητήρας αυτός κάθε άλλο παρά κακός δεν είναι (για την τεχνολογία που χρησιμοποιεί) αλλά για να τον βγάλουμε --έστω- κοντά σε χαρακτηριστικά πρέπει να το τραβήξουμε απ' τα μαλλιά 1
Nemo83 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, james01gr είπε Εάν δεν έχεις εταιρεία, το leasing το να το κανεις; δεν συμφέρει ξεκάθαρα για ιδιώτη. Τώρα για αυτοκίνητο, φάτε ματιά ψάρια. Ειναι πάρα πολλές οι επιλογές. By the way διάβαζα πριν πως έρχεται το νέο focus με φθηνοτερολη έκδοση 25χιλ!!! ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ. Έπαιρνες το kuga με αυτά τα λεφτά πέρσι... Μα δεν μπορείς να σύγκρινεις αυτοκίνητα με 20 χρόνια διαφορά στην κυκλοφορία! Θες να συγκρίνουμε τον κινητήρα του t roc με τον 1600αρι της Suzuki στο προηγούμενο vitara; Ευτυχώς έχω εταιρία... 😀
NickTG Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Εγώ πάντως δεν βλέπω κάποιο λόγο να πέσεις κατηγορία από το Leon και να πας σε B SUV. Μια χαρά χώρους έχει και είναι σίγουρα καλύτερο στο δρόμο από αυτά. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα