Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sambouar είπε

Φαντάζομαι εννοείς τα goodyear vector 4 season gen 3.

Είναι εξαιρετικά ελαστικά και έχουν πολύ καλή πρόσφυση στο χιόνι. Μάλλον δεν θα χρειαστείς αλυσίδες, αλλά αγόρασε ένα ζευγάρι για να υπάρχει στο πορτμπαγκάζ.

Ακριβώς αυτά, μεε το G3 εννοούσα την τρίτη γενιά. :P

Εννοείται ότι θα αγοράσω, ακόμα και αν μου χρειαστούν 1 φορά στην 3-ετία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To αν εχει ή οχι τετρακινηση το αυτοκινητο λιγη σημασια εχει, γιατι το προβλημα στο φρεναρισμα στα χιονια με ακαταλληλα ελαστικα παραμενει το ιδιο.

Τωρα οσον αφορα τα ελαστικα all-weather: προσφερουν λιγο καλυτερη προσφυση και φρεναρισμα απο τα θερινα σε χιονι και βροχη.
Οι διαφορες ομως δεν ειναι μεγαλες. Μεγαλες θα ηταν αν εβαζες χειμερινα(οχι all-weather) ελαστικα.

Εγω στη θεση σου θα κρατουσα τα all-weather για ολο τον χρονο, δεν χρειαζεται να παρεις θερινα. Αν δεις διάφορα τεστ συγκρισης, ελαχιστα διαφερουν στις επιδοσεις τους στο στεγνο.

Κρατα λοιπον τα all-weather ολο το χρονο και απλα αλλαζε τα πιο συχνα.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
1 ώρα πριν, haHa είπε

Μεγαλες θα ηταν αν εβαζες χειμερινα(οχι all-weather) ελαστικα.

Σωστά. Αλλά αυτό το φοβήθηκα λίγο, διότι απ' όσο ξέρω τα αμιγώς χειμερινά δουλεύουν σε < 6-7 βαθμούς. Αν έμενα σε περιοχή που >70% του χρόνου μετακίνησης είναι σε τέτοιες συνθήκες, θα 'βαζα χειμερινά χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Αλλά μάλλον όπως λες θα κρατήσω τα 4-seasons όλο το χρόνο. Στην επόμενη τριετία, βλέπουμε. :) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Haldol είπε

Σωστά. Αλλά αυτό το φοβήθηκα λίγο, διότι απ' όσο ξέρω τα αμιγώς χειμερινά δουλεύουν σε < 6-7 βαθμούς. Αν έμενα σε περιοχή που >70% του χρόνου μετακίνησης είναι σε τέτοιες συνθήκες, θα 'βαζα χειμερινά χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Αλλά μάλλον όπως λες θα κρατήσω τα 4-seasons όλο το χρόνο. Στην επόμενη τριετία, βλέπουμε. :) 

Αρχικα, πραγματι δεν εχει νοημα να εβαζες χειμερινα στην Αττικη. Εκτος αν τα κραταγες για κανα 2μηνο μαξ.

Τελος, δεν υπαρχει κανενας ουσιαστικος λογος να παρεις θερινα απο την στιγμη που εχεις all-weather.
Κρατας τα τωρινα και απλα τα αλλαζεις πιο συχνα απο οτι αν ειχες 2 τετραδες ελαστικων(all-weather και θερινα).

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Haldol είπε

Και τα all weather που έχουν πιστοποίηση 3mpsf (όπως και τα Vector) έχουν κατάλληλη σύσταση στη γόμα τους ώστε να λειτουργούν κάτω από τους 7°C

Δημοσ.

Την επόμενη φορά που θα αλλάξεις χειμερινά τσέκαρε τα sava Eskimo. Εξαιρετικό χειμερινό λάστιχο. Στα καλοκαιρινά μπορεί να μην λένε τίποτα στα χειμερινά είναι καλά. Αυτοκινητάρα το troc και εγώ το απολαμβάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...