jim_p Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Ανασυρω το θεμα μου γιατι περασανε οι μερες χωρις κανενα προβλημα και το ξεχασα. Ολη την προηγουμενη εβδομαδα εβαζα τον αφυγραντηρα στις ιδιες ωρες που λεω παραπανω και δεν ετυχε ποτε να κολλησει, ακομα και τις μερες που ειχα υγρασια. Δεν τον εβαλα τις 2 τελευταιες, αλλα και παλι δεν ειχα καποιο προβλημα. Το ποντικι εξακολουθει να αναβει με το που εμφανιζεται το post και να σβηνει 2 δευτερα μετα για να ξαναναψει οταν εκκινησει το καθε λειτουργικο. Ειναι σαν να του κοβεται το ρευμα απο την usb εκεινη τη στιγμη. Παρατηρησα επισης πως οταν κανω logout (=κλεινει εντελως ο xorg και ξαναξεκιναει) στο λινουξ, καποιο fan κανει spindown και ξανα spinup αμεσως μετα. Ακουγεται ακριβως οπως οταν κανω τερματισμο και στο καπακι οπως οταν εκκινει. Αυτο δεν το εκανε ποτε πριν. Επισης ειχα και μια "what if" στιγμη. Ας πουμε οτι το προβλημα του Μαϊου δεν οφειλεται στο kernel update και οτι ειναι κατι random (ή κατι που εγινε απο καποιο συγκεκριμενο γεγονος) και περασε μετα απο 2-3 μερες. 2 μερες ειναι το μεγιστο που μπορω να κανω υπομονη για κατι τοσο σημαντικο οσο ενα (υποτιθεμενο) hw failure. Οποτε σκεφτομαι μηπως αν το επαιρνα πιο ψυχραιμα και το αφηνα λιγες μερες ακομα θα "εστρωνε"? Απο την αλλη βεβαια, δεν δικαιολογειται τετοια περιεργη συμπεριφορα στα καλα καθουμενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Το ματιασα μαλλον. Το ανοιξα πριν λιγο, εδειξε εικονα κανονικα και οταν εφτασε στον grub το παρατησα να παω τουαλετα. Επειδη εμεινα λιγο παραπανω χρονο στην τουαλετα, συνδεθηκα μεσω ssh και του εκανα ενημερωση. Οταν επεστρεψα μετα απο κανα 5λεπτο, η οθονη ηταν μαυρη μεν αλλα αναμμενη (= δεν ειχε μπει στην αναμονη). Δεν μπορουσα να αλλαξω σε tty, οποτε του εκανα reisub και επανηλθε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Και μολις εκανε ξανα οτι και το Μαϊο. Ανοιξε κανονικα, δεν εδειξε ποτε κατι στην οθονη, οποτε συνδεθηκα μεσω ssh και του εκανα τερματισμο. Τσεκαρα και το lsmod και δεν ειχε φορτωσει καν τον driver της nvidia. Αμεσως μετα τον τερματισμο. το ξαναπατησα και τοτε ανοιξε κανονικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σημερα ξεκινησε η μερα με ενα κολλημα. Ειχε λιγοτερα απο 2 λεπτα uptime και εκεινη τη στιγμη εκανε ενημερωσεις. Το αφησα μισο λεπτο να τις τελειωσει, μιας και δεν εβλεπα σε τι κατασταση ειναι, και το επανεκκινησα με reisub οπως παντα. Ευτυχως οι ενημερωσεις εγκατασταθηκαν κανονικα. Αν θελει κανεις φρεσκα logs να ποσταρω απο χτες και σημερα. ---edit Α εκανα και memtest χτες και ευτυχως βγηκε καθαρο. Πηρε ομως 1,5+ ωρα για 4*1gb... Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2021 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
masteripper Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πάντως θα σου ακουστεί λίγο αιρετικό αλλά έχεις σκεφτεί να το δουλέψεις με Windows αποκλειστικά για λίγο καιρό..και να χτυπήσεις και κανένα OCCP έτσι να δεις αν αντέχει το μηχάνημα. Και θα εξηγηθω για να μην παρεξηγηθω από τους Linuxaδες...έχω προσωπική επώδυνη εμπειρία με 1 παλιό server που με linux πήγαινε μήνα δουλεύοντας...με Windows δεν έβγαζε 2 μέρες...μετά από κυριολεκτικά τραβώντας τα μαλλιά μου ανακάλυψα ότι είχαν φουσκώσει πυκνωτές στην μητρική... αλλά το παράδοξο ίσχυε...με Linux κελαιδουσε...με Windows κακαρωνε Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από masteripper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Συμφωνω με αυτο που λες για το οτι διαφερουν ακομα και στο ιδιο hw. Παρομοιο περιστατικο μου εχει στο συγκεκριμενο συστημα. Μετα απο καποια διακοπη ρευματος, το thunderbird στα windows εκανε 100% cpu usage για πλακα, ενω στο λινουξ ετρεχε χωρις κανενα προβλημα. Παρολα αυτα, το λινουξ δεν το εχω σαν primary λειτουργικο λογω αδυναμου hw, μιας και το εχω απο το 2008 που το hw ηταν ολοκαινουριο. Το εχω γιατι απλα σε ορισμενους τομεις εινια καλυτερο και με διευκολυνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Αναγκαστηκα χτες να παω σε 5.15 και να κανω την ενημερωση στον πυρηνα που απεφευγα απο το Μαϊο. Ο driver της nvidia πηρε καποια minor ενημερωση και παρολο που χτιζεται κανονικα με τον 5.10 που ειχα, δεν ανοιγει το γραφικο περιβαλλον. Με 5.15 χτιζεται κανονικα και το ανοιγει, οποτε πηγα με το ζορι σε αυτον. Δουλεψε κανονικα για το υπολοιπο της ημερας και σημερα στην πρωτη εκκινηση δεν εδειξε τιποτα απο το post ως και το λειτουργικο. Η ιδια ακριβως συμπεριφορα που ειχε το Μαιο δηλαδη. Συνδεθηκα μεσω ssh, του εκανα τερματισμο και μετα το συνδεσα και απο την dsub, οποτε ανοιξε κανονικα, επεκτεινοντας το desktop και απο την δεξια πλευρα της dvi, και μπορω να ποσταρω τωρα. Logs για οποιον θελει να ψαξει, γιατι εγω εχω κουραστει. error1.7z error2.7z Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 7+ μερες περασαν απο τοτε που πηγα με το ζορι στον 5.15 για τα ματια του nvidia Ολο αυτο τον καιρο μου εχει κανει ακομα 1 ή 2 φορες το προβλημα που δεν εχω εικονα, αλλα μετα απο reisuo και εκκινηση απο την αρχη, εχει κανονικα. Ας πουμε οτι εχει επιλυθει. Επισης δεν εχει κανει κανενα κολλημα οσο ειναι εντος του λειτουργικου. Ενα αλλο περιεργο που παρατηρησα ειναι πως μερικες φορες κολλαει στην εκκινηση του λινουξ και θελει reisub για να ξαναξεκινησει κανονικα. Εβγαλα το quiet απο τις παραμετρους εκκινησης του πυρηνα και ειδα πως βγαζει αυτο 20-30 φορες μεχρι να κανει gave up και να με πεταξει στο prompt του initramfs. Begin: Running /scripts/local-block ... Με μια προχειρη αναζητηση βρηκα οτι ψαχνει για το swap partition και αν μπορει να κανει resume απο εκει. Δεν εχω ομως swap partition... απο το 2016 που εβαλα ssd, ουτε το εχω ορισει στο fstab αρα δεν θα επρεπε καν να το ψαχνει, και του εχω βαλει να ΜΗΝ ψαχνει για resume με την παραμετρο "noresume"... απο το 2009. Οποτε γιατι συνεχιζει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ανασυρω το θεμα μου γιατι μετα την ενημερωση στον 5.17 πριν 4 μερες εχω παλι προβληματα. Την πρωτη φορα, στην πρωτη εκκινηση της ημερας και του 5.17 στις 26 του μηνα, παγωσε εντελως το γραφικο περιβαλλον και κουνιοταν μονο το ποντικι αλλα κλικ δεν γινονταν πουθενα. Μετα απο το reisub, δεν εκανε κιχ για το υπολοιπο της ημερας. Την δευτερη φορα που παγωσε, στις 28, ειχα την ψυχραιμια να συνδεθω με ssh και συνδεθηκε κανονικα. Δεν μου εκοψε τοτε και εδωσα reboot, που εγινε κανονικα και δουλεψε για το υπολοιπο της ημερας. Και ερχομαστε στο σημερα, που εχει ηδη παγωσει 4 φορες! Την πρωτη φορα εδωσα dmesg και το αποθηκευσα (το ανεβαζω σαν attachment). Αργοτερα, παλι μετα απο cold boot, κολλησε 2 απανωτες φορες (κολλημα > reboot απο ssh > κολλημα > reboot απο ssh > κανονικη εκκινηση) και την δευτερη σταματησε με το που ξεκινησε το γραφικο περιβαλλον. Το ιδιο εκανε και μολις τωρα, με το που ανοιξε το γραφικο περιβαλλον, εμεινε καγκελο και δεν με αφηνε να συνδεθω μεσω ssh, οποτε του εκανα reisub κατευθειαν. Επειδη δεν εχω αλλη καρτα προχειρη να δοκιμασω και το NVRM: GPU at 0000:01:00.0 has fallen off the bus. που αναφερεται στο dmesg αφορα περιπτωσεις που καρτα που δεν παιρνει αρκετο ή σωστο ρευμα για να δουλεψει, πως μπορω να ξερω οτι το τροφοδοτικο δινει αρκετο? Ειναι μια 9500gt χωρις εξωτερικη τροφοδοσια, οποτε το ρευμα της το παιρνει ολο απο την pcie, και το τροφοδοτικο εινια ενα 400αρι της be quiet. Να ξεκινησω το rant για το be quiet αν εινια που εδω μεσα το θεωρουν ολοι μια χαρα. Εκανα ηδη τη διαδικασια που το βγαζεις απο την πριζα και πατας το power για να "ξεφορτισει", πριν λιγες ωρες. Απ' οτι φαινεται, το προβλημα συμβαινει μονο οταν το συστημα εχει μεινει εντελως κλειστο για 1+ ωρα. p.s. Λογω της γενικοτερης καταστασης στην οικογενεια, δεν μπορω να σκεφτω σωστα/καθαρα, οποτε συγγνωμη αν ποσταρω κατι περιεργο. dmesg30-4 Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Τα ιδια και πριν λιγο που δοκιμασα τον 5.16, μονο που αυτη τη φορα κολλησε μετα απο ~1,5 ωρα και οχι στα πρωτα λεπτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Και μολις το εκανε με τον 5.16 αμεσως με το που ξεκινησε το γραφικο περιβαλλον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2022 Και δεν γραφεις σε κανα reddit καλυτερα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δεν εχω reddit και δεν θελω να κανω μονο για το προβλημα μου. Ασε που αν κανω θα λιωνω εκει περισσοτερο απο οσο λιωνω στο φορουμ In other news, δεν εκανε το παραμικρο απο το πρωι μετα απο 3 εκκινησεις στο λινουξ και τωρα που πηγα να εκκινησω στα windows για να παρω κατι απο εκει, κολλησε στο καλως ορισατε! Θελω να δοκιμασω αλλη καρτα αλλα δεν εχω καμια προχειρη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Εφόσον στο κάνει και σε άλλο os hw είναι το θέμα σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Αυτο σκεφτομαι και εγω πλεον και ζητησα απο κοσμο να μου βρει καρτα για να δοκιμασω. Η συγκεκριμενη 9500 εχει μια περιεργη ιστορια πισω της. Δεν θυμαμαι ακριβως απο ποτε την εχω, αλλα επειδη ειναι σιγουρα 6 χρονια στην κατοχη μου, ας την αναφερω. Αντικατεστησε μια nvidia 7xxx που πεθανε, που με τη σειρα της ειχε αντικαταστησει μια ati 3850 που πεθανε. Δουλευε μια χαρα για χρονια. Μεσα προς τελη του 2018 καποιος μου εφερε ενα συστημα που δεν ξεκινουσε καν. Το συνδεσα στο πολυπριζο που εχω και το δικο μου συστημα και επεσε η ασφαλεια! Απο εκεινη τη στιγμη, οταν κουνουσα το ποντικι το task manager στα windows βαραγε 100αρια στο cpu usage και ακουγοταν χιονια απο τα ηχεια! Στο λινουξ ομως δεν ειχε κανενα προβλημα. Εφερα τοτε εναν ηλεκτρολογο, κοιταξαμε ολες τις πριζες του δωματιου και ειπε οτι δεν εχω προβλημα με το ρευμα και οτι κατι μεσα στο pc φταιει. Την αλλαξα τοτε με μια nvidia 210 που ειχα στην ακρη και με αυτη δουλευα μεχρι τον περασμενο Μαϊο που εγινε το κουλο με την αναβαθμηση του πυρηνα (ειχε τα συμπτωματα του που αναφερω οταν ανοιξα το thread το Δεκεμβριο). Τοτε δοκιμασα και μια ati 6450 αλλα εκανε και αυτη τα ιδια. Μεσα στην απελπισια μου, ξαναβαλα την 9500, δουλεψε χωρις προβλημα και απο τοτε την κρατησα. Γιαυτο δεν αποκλειω το να (ξανα)επαθε κατι η 9500, αλλα γιατι να το επαθε με την αναβαθμηση στον 5.17 ενω πριν ηταν μια χαρα? Θεωρω πως απλα κατι πανω της, πχ καποιος πυκνωτης, δεν δουλευει σωστα οταν η καρτα εινια κρυα γιατι μετα που θα εχει δουλεψει λιγο δεν εχει προβλημα. H 210 και η 6450 δεν εινια πλεον στην κατοχη μου, τις εστειλα σε ενα φιλο μου να τις τεσταρει μετα το περσινο... σοκ με την ενημερωση του 5.10 που λεω στην αρχη. Σε αυτον λεει οι καρτες δουλεψαν κανονικα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα