Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα.γνωριζει καποιος αν μπορει να δει ενας λογιστης τη αγορες εχεις κανει αναλυτικα μεσα στο φορολογικο ετος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να δει το συνολικό ύψος δαπανών σου (βέβαια αυτό τις περισσότερες φορές έχει λάθη και διπλό υπολογισμούς, αλλά ας μην κολλάμε σε αυτό τώρα) αλλά δεν μπορεί να δει συγκεκριμένα που και τι αγοράστηκε. Πχ δε μπορεί να δει ότι έκανες αγορά 3000 ευρώ από το Χ μαγαζί. Μπορεί να δει ότι έγιναν συνολικά χχχ€ συναλλαγες με ηλεκτρονικά μέσα όλο το χρόνο. Του λέει ποσά είναι από πληρωμή φόρων κλπ αλλά για τις εμπορικές δαπάνες δεν μπορεί να δει που και τι αγοράστηκε 

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.

μαλιστα.κ κατι τελευταιο.οταν μεταφερω αναμεσα σε 2 λογαριασμους μου λεφτα μεσω ιδιου ebanking στην αναλυση δαπανων ανεβαινει το συνολο.δηλαδη εχω εισοδημα 15κ κ εχω φτασει στα 30κ.απο οσο βλεπω μεσω του ebanking.θα εχω θεμα μ τα φορολογικα του χρονου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, soundou said:

μαλιστα.κ κατι τελευταιο.οταν μεταφερω αναμεσα σε 2 λογαριασμους μου λεφτα μεσω ιδιου ebanking στην αναλυση δαπανων ανεβαινει το συνολο.δηλαδη εχω εισοδημα 15κ κ εχω φτασει στα 30κ.απο οσο βλεπω μεσω του ebanking.θα εχω θεμα μ τα φορολογικα του χρονου?

Αυτό είναι ένα από Ρα θέματα που έχει. Πρακτικά αν τα χρήματα που μπαίνουν κάθε μήνα στο λογαριασμό είναι το σωστό ποσό άκομα και σε έλεγχο να σε καλέσουν μπορείς να αποδείξεις ότι εσυ είσαι οκ ασχετως του τι και πως υπολογίζει τις δαπάνες η τράπεζα 

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.

μαλιστα.γτ ανχωθηκα λιγο γτ βλεπω 30κ δαπανες κ λεω θα μας ξεσκισει η εφοριΑ χωρις λογο.σε ευχαριστω παρα πολυ

Δημοσ.
18 ώρες πριν, soundou είπε

μαλιστα.γτ ανχωθηκα λιγο γτ βλεπω 30κ δαπανες κ λεω θα μας ξεσκισει η εφοριΑ χωρις λογο.σε ευχαριστω παρα πολυ

Είναι πολλοί που έχουν παραπάνω δαπάνες από το εισόδημα γιατί μέσω του δικού τους ebanking κάνουν και πληρωμές των γονιών τους ή τρίτων κλπ. Δεν έχει ξεκινήσει τέτοιος έλεγχος από εφορία. Αλλά συζητείται με την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης να φορολογείται ο πολίτης βάσει έμμεσων τεχνικών ελέγχου και νέων εργαλείων με διασταυρώσεις κλπ. Καλό είναι να κοιτάμε να υπάρχει ισορροπία εφόσον οι ηλεκ. δαπάνες περνούν αυτόματα στο Ε1. Μια πολύ μεγάλη απόκλιση μελλοντικά θα μπορούσε να αποτελέσει κριτήριο ελέγχου. 

Επίσης, αν κληθείς για φορολογικό έλεγχο από άλλη αιτία, μπορούν να ελέγξουν αναλυτικά όλες τις δαπάνες και τα τεκμήρια διαβίωσης κι αν καλύπτονται από τα εισοδήματα για τα έτη που θα ελεγχθείς. 

• Thanks 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, soundou είπε

οτιδήποτε αγορες που εχω κανει με καρτα

Και εσύ μπορείς να τις δεις, αν μπεις με τους κωδικούς του taxis στη σελίδα της ΑΑΔΕ

με τις μηνιαίες κληρώσεις. Μέτρα τα ποσά (όχι τους λαχνούς) του κάθε μήνα και μια άκρη θα τη βγάλεις.

Ααα και που ξέρεις, μπορεί να ΄χεις κερδίσει και κάνα χιλιάρικο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/12/2021 στις 10:44 ΜΜ, soundou είπε

Όταν μεταφέρεις χρήματα μεταξύ απλών λογαριασμών δεν υπάρχει θέμα, δεν ανεβαίνουν οι δαπάνες του αφορολόγητου.

Αν όμως μεταφέρεις χρήματα από λογαριασμό ταμιευτηρίου στον επαγγελματικό σου λογαριασμό, είναι σαν να ψώνισες απ'το κατάστημα σου και ανεβαίνουν οι προσωπικές σου δαπάνες. Αντιστοίχως όταν μεταφέρεις χρήματα από συγγενικά πρόσωπα στον επαγγελματικό σου λογαριασμό (πχ για να συμπληρώσεις ένα ποσό και να πληρώσεις υποχρεώσεις), ανεβαίνουν οι δικές τους δαπάνες στο αφορολόγητο. Κανονικά για τις συγκεκριμένες μεταφορές πρέπει να κόψεις και απόξειξη λιανικής. Αν σε ελέγξουν ποτέ πες ότι δε το γνώριζες / δεν το σκέφτηκες, καλό είναι να σταματήσεις.

Επίσης... αν έχεις ebanking μόνο σαν ιδιώτης για πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς σου (προσωπικό και επαγγελματικό)... κάθε φορά που κάνεις πληρωμή λογαριασμού του μαγαζιού με RF (πχ ρεύμα, τηλέφωνο) αυτές οι δαπάνες προσμετρώνται κατά λάθος στις προσωπικές και αυξάνεται το αφορολόγητο, ασχέτως αν τα χρήματα τραβήχτηκαν απ'τον επαγγελματικό λογαριασμό. Για πληρωμές ΕΦΚΑ, ενοικίου και μεταφορά χρημάτων απ'τον επαγγελματικό σου λογαριασμό σε IBAN προμηθευτών, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Εγώ απλά όποτε θέλω να πληρώσω ρεύμα ή τηλέφωνο για το μαγαζί, το κάνω μέσω της σελίδας του παρόχου με την επαγγελματική κάρτα. Η εναλλακτική λύση ήταν να φτιάξω ξεχωριστό ebanking για τις επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά έχει ξεχωριστή συνδρομή

ΥΓ: Τώρα που έφτασες 30 χιλιάρικα, θα δηλωθούν αναγκαστικά 30 χιλιάρικα. Το κουτάκι δαπανών στο Ε1 είναι προσυμπληρωμένο.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Το κουτάκι δαπανών στο Ε1 είναι προσυμπληρωμένο.

Δεν ειναι. Ο πολιτης(η ο λογιστής) εχει το βάρος της συμπληρωσης. Και αυτο γιατί καποιες δαπανες που έχουν περαστεί απο τη τραπεζα στην ααδε πιθανον να μην μετρανε για το αφορολόγητο, όπως πχ αν κάποιος πληρωσε τελη κυκλοφοριας μεσω κάρτας. Επισης στις οδηγίες αναφέρεται οτι η πληρωμή λογαριασμών τριτων δεν μετρανε στις δαπανες. Βεβαια ειναι πολυ αφηρημενη η λογική στο κωδικο των δαπανών οποτε δεν ξερω αν κάποιος εφοριακος κατσει να ασχοληθει τοσο. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, miucce είπε

Δεν ειναι. Ο πολιτης(η ο λογιστής) εχει το βάρος της συμπληρωσης.

Έχεις δίκιο... τώρα θυμήθηκα που ο λογιστής μου έκανε πρόσθεση τις δαπάνες μου από 2 διαφορετικές τράπεζες.  Από κάπου τις έβλεπε όμως... οι τράπεζες τις αποστέλουν όπως ακριβώς είναι υπολογισμένες και στο εργαλείο του αφρολόγητο.

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει στο παρακάτω! Σήμερα λόγω Καθαράς Δευτέρας το μαγαζί που δουλεύω άνοιξε μόνο πρωί συνεπώς δούλεψε η μία βάρδια. Εγώ ήμουν στη βάρδια που δεν δούλεψε κ μου το έχει βάλει σαν ρεπό! Μπορεί να θεωρηθεί ρεπό από τη στιγμή που δεν δούλεψε δεύτερη βάρδια; 

Δημοσ.
1 hour ago, tzotol said:

Καλησπέρα, αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει στο παρακάτω! Σήμερα λόγω Καθαράς Δευτέρας το μαγαζί που δουλεύω άνοιξε μόνο πρωί συνεπώς δούλεψε η μία βάρδια. Εγώ ήμουν στη βάρδια που δεν δούλεψε κ μου το έχει βάλει σαν ρεπό! Μπορεί να θεωρηθεί ρεπό από τη στιγμή που δεν δούλεψε δεύτερη βάρδια; 

Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, οπότε ναι, φυσικά και θεωρείται ρεπό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, οπότε ναι, φυσικά και θεωρείται ρεπό.

Ναι το γνωρίζω ότι δεν είναι επίσημη αργία απλά το αναρωτηθηκα γιατί το μαγαζί δούλεψε με την μία βάρδια, δλδ μέχρι το μεσημέρι κ όχι κανονικά μέχρι το βράδυ με τις δύο βάρδιες. Έτσι κ αλλιώς κάποιοι δεν θα δούλευαν! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...