Προς το περιεχόμενο

Επέκταση οικιακού δικτύου. Υπάρχει λύση καλύτερη από τα powerline?

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οπως ρωτάω. Υπάρχει λύση καλύτερη από τα powerline καθώς στο ένα μέρος του σπιτιού επειδή δεν μπορεί να περάσει καλώδιο έχω βάλει powerline.

Eκεί πάνω έχω βάλει τις κονσόλες ps5, xbox, nintnento καθώς και την τηλεόραση. Το θέμα είναι ότι ενώ έχω γραμμή οπτική στα 200 το δίκτυο εκεί δεν μπορεί να πιάσει πάνω από 80-100. Τα powerline είναι 1200.

Η λύση του mesh network μπορεί να δώσει παραπάνω ταχύτητες? 

Δλδ αυτές εδώ τις συσκευές της tp link

https://www.amazon.de/-/en/TP-Link-Powerline-WiFi-Mesh-Set/dp/B07XY7WJ4W/ref=sr_1_4?crid=109L2S204LT3B&keywords=tp+link+mesh&qid=1639756529&sprefix=tp+link+mesh%2Caps%2C121&sr=8-4

μέχρι τι ταχύτητες μπορούν να πιάσουν. Υπάρχει κάτι καλύτερο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο με καλώδιο δικτύου θα δεις προκοπή και καμία απολύτως απώλεια. Μέσω Powerline ή με ασύρματη επικοινωνία, πάντα θα υπάρχουν απώλειες, με το μέγεθος να εξαρτάται για κάθε εγκατάσταση και περιβάλλον λειτουργίας ξεχωριστά.

Το ότι αναφέρουν π.χ. 1200Mbps, σημαίνει ότι η μεταξύ τους επικοινωνία γίνεται σε αυτή την ονομαστική ταχύτητα, αλλά αυτό είναι άσχετο με το πόσο όγκο δεδομένων μπορούν να στείλουν/λάβουν στην ίδια μονάδα του χρόνου, δηλαδή την πραγματική ταχύτητα επικοινωνίας. Απόδειξη ότι ακόμη και Gigabit θύρα δικτύου να έχουν, δεν σου προξενεί εντύπωση η μεγαλύτερη αναφερόμενη ταχύτητα;

Η ταχύτητα επικοινωνίας σε Powerline, εξαρτάται από την ποιότητα και την σωστή ηλεκτρολογική εγκατάσταση και επηρεάζεται από πλήθος παραγόντων (μετασχηματιστές, μοτέρ, λάμπες, πολύπριζα, φόρτος ηλεκτρικής καλωδίωσης κλπ).

Η ταχύτητα ασύρματης επικοινωνίας, εξαρτάται από την μπάντα που δουλεύουν οι συσκευές, πόσο κορεσμένη είναι, τι δυνατότητες έχει ο Router, το ΑΡ και οι ασύρματες συσκευές, την απόσταση και τα φυσικά εμπόδια μεταξύ τους και άλλα πολλά.

Θεωρητικά οι συσκευές που αναφέρεις (PLC + Mesh WiFi) είναι το αμέσως καλύτερο από το καλώδιο, αλλά μην περιμένεις θαύματα και ΠΟΤΕ δεν θα πλησιάσουν τις ταχύτητες αυτού.

1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Μόνο με καλώδιο δικτύου θα δεις προκοπή και καμία απολύτως απώλεια. Μέσω Powerline ή με ασύρματη επικοινωνία, πάντα θα υπάρχουν απώλειες, με το μέγεθος να εξαρτάται για κάθε εγκατάσταση και περιβάλλον λειτουργίας ξεχωριστά.

Το ότι αναφέρουν π.χ. 1200Mbps, σημαίνει ότι η μεταξύ τους επικοινωνία γίνεται σε αυτή την ονομαστική ταχύτητα, αλλά αυτό είναι άσχετο με το πόσο όγκο δεδομένων μπορούν να στείλουν/λάβουν στην ίδια μονάδα του χρόνου, δηλαδή την πραγματική ταχύτητα επικοινωνίας. Απόδειξη ότι ακόμη και Gigabit θύρα δικτύου να έχουν, δεν σου προξενεί εντύπωση η μεγαλύτερη αναφερόμενη ταχύτητα;

Η ταχύτητα επικοινωνίας σε Powerline, εξαρτάται από την ποιότητα και την σωστή ηλεκτρολογική εγκατάσταση και επηρεάζεται από πλήθος παραγόντων (μετασχηματιστές, μοτέρ, λάμπες, πολύπριζα, φόρτος ηλεκτρικής καλωδίωσης κλπ).

Η ταχύτητα ασύρματης επικοινωνίας, εξαρτάται από την μπάντα που δουλεύουν οι συσκευές, πόσο κορεσμένη είναι, τι δυνατότητες έχει ο Router, το ΑΡ και οι ασύρματες συσκευές, την απόσταση και τα φυσικά εμπόδια μεταξύ τους και άλλα πολλά.

Θεωρητικά οι συσκευές που αναφέρεις (PLC + Mesh WiFi) είναι το αμέσως καλύτερο από το καλώδιο, αλλά μην περιμένεις θαύματα και ΠΟΤΕ δεν θα πλησιάσουν τις ταχύτητες αυτού.

θα δοκιμάσω το mesh γιατί μου ειπαν και διάφοροι που μίλησα και που το χρησμοποιούν χωρίς εμπόδια σε σχετικά κοντινές αποστάσεις όπως στην περίπτωση μου, ότι πιάνουν παρα πολύ καλές ταχύτητες.

Γενικά με τα powerline και έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω που λες πιάνω σχετικά καλές ταχύτητες. Μόνο στο ένα σημείο που η γραμμή είναι φορτωμένη με ψυγεία, ενισχυτές εκεί έχω πρόβλημα και γιαυτό το λόγο είπα να δοκιμάσω το mesh.

Παράγγειλα πάντως το deco m5 της tplink. Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω και τι ταχύτητες θα μου δώσει.

• Like 1

σωστη επιλογη το deco m5. οι mesh συσκευες κανουν τρομερη δουλεια και θεωρω οτι θα ξεπερασεις τα 150 mbps σε 5ghz συχνοτητα. για μενα αυτο το δογμα "μονο καλωδιο και τιποτα αλλο" δεν ισχυει. εχω ενα archer c6 router και το Ps4 pro επιανε το ιδιο καλες ταχυτητες σε wifi και καλωδιο. δηλαδη γυρω στα 95 με την κατοσταρα μου

• Like 1

το εγκατέστησα το mesh και πλέον πιάνω στις ταχύτητες που τις μέτρησα με το ps5 και το xbox που έχω βάλει πάνω την ταχύτητα του δικτύου μου δλδ 200Mbps download και 20 upload. Καμία σχέση με το powerline. 

Aκόμα και το wifi του που χρησιμοποιώ σε συσκευές έχει φοβερή σταθερότητα αφού λέω μήπως του πετάξω ένα spliter πάνω και το καταργήσω τελείως το powerline που είχα εκεί. 

Τo μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι βγάζει μεγάλο ping στο xbox όταν το μετράει αλλά μπορεί να είναι και θέμα του xbox με τον server που επικoiνωνεί για να κάνει την μέτρηση του καθώς μου δίνει 55 ping όταν στην γραμμή μετρημένη από τον υπολογιστή έχω 2ms.

Θέλω να βάλω το laptop πάνω στο ethernet του deco να το μετρήσω και από εκεί να δω τι θα βγάλει. Πάντως στο ίδιο το xbox online που  παίζω δεν έχουν το παραμικρό lag ενώ πριν με το powerline είχα τέτοια κολλήματα 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...