Προς το περιεχόμενο

Motospeed CK104 Wired mechaninal keyboard RGB GR Layout Black Blue Switces

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω δυο ερωτησεις για φτηνο μηχανικο πληκτρολογιο (δεν ειναι για μενα αλλα για εναν μικρο εφηβο καγκουρα που εντυπωσιαζεται απο τα φωτακια).

Το πληκτρολογιο αναφερει GR, συνηθως αυτο στα πληκτρολογια σημαινει οτι εχει ελληνικους χαρακτηρες, δεν εχω βρει καμια φωτογραφια που να δειχνει κατι τετοιο, σε καποια καταστηματα που καλεσα δεν ειχαν ιδεα, απλα παραγγελνουν ενα μαυρο κουτι και στο παραδιδουν, ουτε που ξερουν τι εχει μεσα.
Τι παιζει με τους διακοπτες; Υπαρχει καποια συνοπτικη λιστα με τι διαφορα εχει ο καθενας;

Δημοσ.

Τα πληκτρολόγια έχουν 2 κυρίως διατάξεις (υπάρχουν και άλλες, αλλά είναι σπάνιες και εξεζητημένες), την ευρωπαϊκή ISO και την αμερικάνικη ANSI. Τις διαφορές τους μπορείς να τις δεις εδώ. Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι στο πλήκτρο Enter και στο αριστερό Shift.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το ANSI, όμως στην Ελλάδα προκύπτει ένα θέμα. Το αυτοκόλλητο GR απ' έξω δηλώνει ότι θα έχει ελληνικούς χαρακτήρες τυπωμένους στα πλήκτρα, αλλά μπορεί και να σημαίνει ότι και η διάταξη θα είναι ευρωπαϊκή. Δυστυχώς έχω πετύχει πληκτρολόγια που ενώ έδειχναν διάταξη ANSI στην εικόνα της συσκευασίας, είχαν ένα GR αυτοκόλλητο και μέσα διάταξη ISO. Επίσης έχω πετύχει πληκτρολόγια που έλεγαν ελληνικό, αλλά είχαν μέσα αμερικάνικη διάταξη και απλώς τυπωμένους τους ελληνικούς χαρακτήρες στα πλήκτρα.

Παρόλο που προσωπικά προτιμώ την ISO, δεν έχω βρει πως γίνεται να δούμε τι διάταξη έχει πριν ανοιχθεί, διότι ο κατασκευαστής έχει μια εικόνα για όλες τις συσκευασίες του προϊόντος και το αυτοκόλλητο δεν είναι πάντα ξεκάθαρο. Τα αναφέρω όλα αυτά για να πω ότι το GR σημαίνει μεν σίγουρα ελληνικά πλήκτρα, αλλά ίσως έχει και άλλη διάταξη.

• Like 1
Δημοσ.

Εντωμεταξυ υπαρχει και μια αντιπροσωπεια με κινητο τηλεφωνο, καλω και δεν απανταει κανεις.
Σημαδι οτι οτιδηποτε προβλημα και να εχω στο μελον δεν θα με βοηθησει κανεις για τιποτα.
Κανεις δεν το εχει αγορασει;

Δημοσ.

Από φωτογραφίες αναγνωστών στο σκρουτζ φαίνεται πως έχουν κανονικά και επειδή έχω το ck108 βλέπω ότι είναι με τον ίδιο τρόπο γραμμένα, τα οποία δεν φαίνονται και πολύ έντονα κυρίως σε σκοτάδι.

821527895_Screenshot2021-12-17at17-17-46MotospeedInflictorCK104RGBSilver(OutemuBlue)GR.png.2fb3d80a286fbac8c530c30d1f250d96.png1807137882_Screenshot2021-12-17at17-17-55MotospeedInflictorCK104RGBSilver(OutemuBlue)GR.png.d4dad0e8b0bd56e2087bcb377221ff3e.png

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 minute ago, vaggos231 said:

επιβεβαιωνω οτι και γω στο motospeed μου εχω ελληνικους χαρακτηρες με το μικρο το enter, το οποιο θελει μια καποια συνηθεια..

Το κανονικό φόρματ είναι το μικρό εντερ. Το μεγάλο είναι μια αγγλική πατάτα απλός και μόνο για να κάνουν την διαφορά. Καθόλου χρηστικό πλας αν χαλάσουν τα κουμπιά δεν βρίσκεις με την καμία αλλά για αλλαγή. 

Δηλ σκεφτείτε. Θέλετε να έχετε μικρό σιφτ? Είναι κουμπί που το πατάει το μικρό δάχτυλο πρέπει να είναι ποιο μεγάλο. 

Μεγάλο εντερ γτ? Κάθε πότε πατάς εντερ και έχεις τέτοια δυσκολία να το πετύχεις που θες να περνεις δύο σειρές? 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mp44christos είπε

Το κανονικό φόρματ είναι το μικρό εντερ. Το μεγάλο είναι μια αγγλική πατάτα απλός και μόνο για να κάνουν την διαφορά. Καθόλου χρηστικό πλας αν χαλάσουν τα κουμπιά δεν βρίσκεις με την καμία αλλά για αλλαγή. 

Δηλ σκεφτείτε. Θέλετε να έχετε μικρό σιφτ? Είναι κουμπί που το πατάει το μικρό δάχτυλο πρέπει να είναι ποιο μεγάλο. 

Μεγάλο εντερ γτ? Κάθε πότε πατάς εντερ και έχεις τέτοια δυσκολία να το πετύχεις που θες να περνεις δύο σειρές? 

το ζητημα ειναι αν χρησιμοποιουσες μεγαλο enter στο προηγουμενο σου πληκτρολογιο. το χερι θα συνηθισει και στα δυο φορματ οπως και να εχει. αν προσεξεις μιλησα για συνηθεια. το τι ειναι πιο χρηστικο εν τελει ο καθενας το ξερει για τον εαυτο του, εγω περισσοτερο χρησιμοποιω το εντερ με το δεξι χερι γιατι το shift υπαρχει και αριστερα και εχω συνηθισει να το παταω με το αριστερο. Κυριως το τσατινγκ. Κεφαλαια εχω συνηθισει να βαζω με caps on caps off.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mp44christos είπε

Επειδή έχεις συνηθίσει με έναν τρόπο εσύ, δε σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος για όλους. Τόσα χρόνια έχω μάθει το χέρι μου να πηγαίνει στα αριστερά στο Shift και το Enter να το πατώ από πάνω, που στο αμερικάνικο είναι άλλο κουμπί. Οπότε όχι, δεν είναι πατάτα και ο καθένας προτιμά ότι τον βολεύει.

Δημοσ.
29 minutes ago, BadBoy said:

Επειδή έχεις συνηθίσει με έναν τρόπο εσύ, δε σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος για όλους. Τόσα χρόνια έχω μάθει το χέρι μου να πηγαίνει στα αριστερά στο Shift και το Enter να το πατώ από πάνω, που στο αμερικάνικο είναι άλλο κουμπί. Οπότε όχι, δεν είναι πατάτα και ο καθένας προτιμά ότι τον βολεύει.

😪😇

100% ιδεα σου. Το μεγαλο εντερ δεν εχει καμια χρησιμότητά. οπως περιεγραψες τις ιδιες κινησεις κανεις στο κανονικο.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, mp44christos είπε

😪😇

100% ιδεα σου. Το μεγαλο εντερ δεν εχει καμια χρησιμότητά. οπως περιεγραψες τις ιδιες κινησεις κανεις στο κανονικο.

Προφανώς 100% ιδέα μου, όπως είναι 100% ιδέα σου ότι σε βολεύει το άλλο. Αυτό ακριβώς λέω, δε βλέπω που διαφωνούμε. Το μόνο που δεν κολλάει είναι ο χαρακτηρισμός πατάτα, ο καθένας με αυτό που έχει συνηθίσει.

Δημοσ.
Στις 17/12/2021 στις 5:50 ΜΜ, vaggos231 είπε

επιβεβαιωνω οτι και γω στο motospeed μου εχω ελληνικους χαρακτηρες με το μικρο το enter, το οποιο θελει μια καποια συνηθεια..

Τα ελληνικα ειναι απλα χτυπημενα με λευκο χρωμα και δεν ειναι διαφανο για να περναει το φως; Εχω καταλαβει σωστα;
Δεν ξερω εαν πρεπει να παρω το US η το GR

Δημοσ.
18 ώρες πριν, safridia είπε

Τα ελληνικα ειναι απλα χτυπημενα με λευκο χρωμα και δεν ειναι διαφανο για να περναει το φως; Εχω καταλαβει σωστα;
Δεν ξερω εαν πρεπει να παρω το US η το GR

μια χαρα φαινονται αν εχει φως. το RGB δεν περναει μεσα απο τους ελληνικους χαρακτηρες, αλλα εγω θα σε ρωτησω αν πραγματικα τους χρειαζεσαι. απο ενα σημειο και μετα τυφλα δεν γραφεις;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, vaggos231 είπε

μια χαρα φαινονται αν εχει φως. το RGB δεν περναει μεσα απο τους ελληνικους χαρακτηρες, αλλα εγω θα σε ρωτησω αν πραγματικα τους χρειαζεσαι. απο ενα σημειο και μετα τυφλα δεν γραφεις;

Ο ενδιαφερομενος καγκουρας επελεξε US, εγω δεν θα εβαζα τιποτα στο γραφειο μου που να εχει RGB led.
Σας ευχαριστω πολυ ολους.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, safridia είπε

Ο ενδιαφερομενος καγκουρας επελεξε US, εγω δεν θα εβαζα τιποτα στο γραφειο μου που να εχει RGB led.
Σας ευχαριστω πολυ ολους.

χαχα μπορεις να το σβησεις η να το εχεις σε ενα διακριτικο ασπρο παντως αν δουλευεις βραδυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...