Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλός ο 55-250, λένε τα καλύτερα γενικά και φιλος μου που τον έχει χρόνια το ίδιο αναφέρει. Προσωπικά θα πήγαινα σε αυτόν. Δε ξέρω ποσό τον βρίσκεις και που, αλλά στα ελληνικά καταστήματα δε φαίνεται ετοιμοπαράδοτος πουθενά. 

Στο Facebook marketplace τον βλέπω μεταχειρο από 120 έως 200. 

Video1: https://youtu.be/bdvLBBGquvo

Video2:

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
  • Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stratigos24 είπε

Πολύ καλός ο 55-250, λένε τα καλύτερα γενικά και φιλος μου που τον έχει χρόνια το ίδιο αναφέρει. Προσωπικά θα πήγαινα σε αυτόν. Δε ξέρω ποσό τον βρίσκεις και που, αλλά στα ελληνικά καταστήματα δε φαίνεται ετοιμοπαράδοτος πουθενά. 

Στο Facebook marketplace τον βλέπω μεταχειρο από 120 έως 200. 

Λογικά εκει καταλήγω κι εγώ. Είναι καλή βάση για αυτό που θέλω, και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Μεταχειρισμένο θα τον πάρω, δεν κοιτάω καν για καινούριο. Τον έχω βρει σε διάφορα marketplace, αλλά και απο το εξωτερικό απο 150  έως 200 ευρώ. 

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, highpriest είπε

Το νήμα λέει ξεκάθαρα για φακούς για την Μ50, οπότε και τέτοια είναι τα ερωτήματα που τίθενται. Κουραστικά, διεξοδικά ή μη, είναι πάνω στο θέμα του νήματος και μπορεί να απαντήσει όποιος νιώθει πως θέλει να απαντήσει. Τα υπόλοιπα αφορούν άλλα νήματα.

Το θέμα των φακών ή των τριπόδων ή γενικότερα άλλων περιφερειακών, απέχει πολύ απο τα θέματα σχετικά με το white balance, το καδράρισμα , ή την προτίμηση σε έκθεση.  Και απέχει επειδή τα δεύτερα δεν χρειάζεται να ενοχλήσεις κανέναν τις περισσότερες φορές για να τα μάθεις. Αφορούν ή προτιμήσεις στον τρόπο τραβήγματος της φωτογραφίας ή εκμάθηση κάποιων τεχνικών ή συστημάτων της μηχανής. Πράγματα που μαθαίνονται πάνω στην διαδικασία φωτογράφησης ή με διάβασμα για το πως γίνονται κάποια πράγματα και κατόπιν πρακτική πάνω σε αυτά. Δεν χρειάζονται ούτε η εμπλοκή, ούτε οι απαντήσεις τρίτων.

Το οτι δεν τα ρωτάω δεν σημαίνει πως δεν με ενδιαφέρουν. Σημαίνει πως έχω τρόπο και πηγές να τα μάθω μόνος μου και μετά να τα δοκιμάσω, χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσω κάποιον.

Δυστυχώς στο θέμα των φακών ή άλλων περιφερειακών πρέπει ή να ρωτήσεις ή να πληρώσεις αγοράζοντας για να μάθεις αν κάτι σου κάνει. Προφανώς μάλλον σας κούρασα, οπότε θα συνεχίσω την αναζήτηση γνώσης με άλλον τρόπο.

Ότι έγραψα είχαν σκοπό να βοηθήσουν την όποια σκέψη και σίγουρα όχι γιατί έγινε κουραστική η συζήτηση .

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GQPhDFBI είπε

Πολύ σωστά είναι όντως 150-500.
Για τις τιμές είναι να πετύχεις μία ευκαιρία και να ψάξεις λίγο παραπέρα από το ebay.
CANON FD 300MM 1:2.8 L στα 600€ σε γνωστό ελληνικό site με μεταχειρισμένα.O Tokina εύκολα στα 350€

Που υπάρχει Tokina FD 300mm f/2.8 στα 350€ ;;; 

Και πέρα από το ebay που είναι ;; Οι ελληνικές αγγελίες συνήθως έχουν πολύ πιο ανεβασμένες τιμές από το ebay.

Το να είχε πουληθεί πριν κάποια χρόνια, ένας φακός, σε τιμή ευκαιρίας,  δεν λέει κάτι.

Σήμερα tokina at-x 150-500 f/5.6 σε μοντούρα fd δεν βρίσκεται φθηνά. Αν είναι nikon f mount, μπορεί να τον ζητάνε και παραπάνω από 700€ . 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TouPia είπε

Σε ολοκληρώνει σαν Canon-άκια. Αλλά, είναι τόσο μεγάλος, που θα τον χρησιμοποιώ για σκαμνάκι για να φωτογραφίζω με τον EF-M 55-200. Για τον f/2.8 δεν το συζητώ: καθαρά επαγγελματικός.

Θα τον προτιμούσα βέβαια προσωπικά σε nikon edition να κουμπώνει στη μηχανή για εμενα 😁😅😅

Το ιδιο μεγαλος είναι και εκει, καπου στα 800γρ και με εσωτερικό ζουμ (αρα μεγάλος) 

Είναι σαφως στην wish list ενας 70-200 f4....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stratigos24 είπε

@Ntinlandenτον 100-400 tamron τον έχεις δει; Πως σου φαίνονται τα μμ σαν σκέψη ; 

Χμ...οχι...οχι γιατί;

Γιατί βλέπω οτι τα 300mm ακομα κ σε crop δε φτανουν ν παρω τις ληψεις που θέλω..θεωρώ ουτε τα 400...

Για πτηνα κλπ κλπ 

Και δεν θα ηθελα αλλον εναν "τετοιο φακο" με τοσο μεγαλο ζουμ, εκτος εαν ειχα canon και συζητούσαμε για τον canon 100-400mm L...

Αρα προτιμώ να μειωσω το ευρος (σε 70-200, απο τον 70-300) και να τον χρησιμοποιώ για εκει που θελω, landscape δηλ, κανενα πορτραίτο, κανενα close up still life κλπ κλπ..

Βασικα tamron 70-300 vs nikon 70-200 f4 ειναι σα να λεμε η π****@ με τη β****@.... 😅

Και συν της αλλης εχεις και εναν αξιόλογο τελε για μελλοντική μετάβαση στο ff..

🤔

Οχι; 

Νομίζω καπως ετσι έχει κατσει στο κεφαλι μου..

Επεξ/σία από Ntinlanden
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinlanden είπε

Χμ...οχι...οχι γιατί;

Γιατί βλέπω οτι τα 300mm ακομα κ σε crop δε φτανουν ν παρω τις ληψεις που θέλω..θεωρώ ουτε τα 400...

Για πτηνα κλπ κλπ 

Και δεν θα ηθελα αλλον εναν "τετοιο φακο" με τοσο μεγαλο ζουμ, εκτος εαν ειχα canon και συζητούσαμε για τον canon 100-400mm L...

Αρα προτιμώ να μειωσω το ευρος (σε 70-200, απο τον 70-300) και να τον χρησιμοποιώ για εκει που θελω, landscape δηλ, κανενα πορτραίτο, κανενα close up still life κλπ κλπ..

Βασικα tamron 70-300 vs nikon 70-200 f4 ειναι σα να λεμε η π****@ με τη β****@.... 😅

🤔

Οχι; 

Το 400 σου είναι το 600 στις ff.. μια σκέψη κάνω ..

Σορρυ για το off topic highpriest 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinlanden είπε

Χμ...οχι...οχι γιατί;

Για πτηνα κλπ κλπ 

🤔

Οχι; 

Όποτε δουλεύω με ζουμ φακό , πάντα μα πάντα δουλεύω στο ανώτερο άκρο . Γι' αυτό τον λόγο χρησιμοποιώ τον 400αρη της Tokina σε μορφή prime κι' αν με περίσσευαν παράδες σίγουρα και αμετάκλητα θα έπαιρνα έναν πολύ πιο σύγχρονο και μοντέρνο prime . Σε μορφή ζουμ θα έμενα στην κλασσική μορφή ενός 50/55 - 200 , όπου είναι υπεραρκετος για έναν ερασιτέχνη . 

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω φακούς που καλύπτουν απο 18 έως 150mm

Σκέφτομαι για επόμενη αγορά κάποιου πιο ευρυγώνιου. Να πάω:

-Στον Sigma 16mm που είναι πιο γρήγορος και οξύς φακός 

ή 

-στον  canon 11-22mm που θα μου δώσει μεγαλύτερο και μεταβλητό εύρος, αλλά είναι πιο σκοτεινός

;;;

Πλεονέκτημα του 11-22mm πως ήδη έχω φίλτρα για την διάμετρο του. 

Πλεονέκτημα του sigma 16mm πως θα μου δώσει πλέον την δυνατότητα και για πιο βραδινές street photography λήψεις.

Επεξ/σία από highpriest
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, highpriest είπε

Εχω φακούς που καλύπτουν απο 18 έως 150mm

Σκέφτομαι για επόμενη αγορά κάποιου πιο ευρυγώνιου. Να πάω:

-Στον Sigma 16mm που είναι πιο γρήγορος και οξύς φακός 

ή 

-στον  canon 11-22mm που θα μου δώσει μεγαλύτερο εύρος, αλλά είναι πιο σκοτεινός

;;;

Πλεονέκτημα του 11-22mm πως ήδη έχω φίλτρα για την διάμετρο του. 

Πλεονέκτημα του sigma 16mm πως θα μου δώσει πλέον την δυνατότητα και για πιο βραδινές street photography λήψης.

Μακάρι να μπορούσα να σου απαντήσω αλλά θα κάνω μια προσπάθεια γιατί μέχρι πρόσφατα είχα το ίδιο δίλημμα. Τελικά αποφάσισα να πάρω και τους 2 (10-24mm οπότε παρόμοιο) και έχω ήδη παραγγείλει τον sigma 16mm που θα είναι διαθέσιμος για το σύστημα μου μέσα στον Απρίλη με το σκεπτικό πως αν τελικά κάποιος δε μου κάνει θα πουληθεί. Ωστόσο είναι τόσο διαφορετική η χρήση τους που το κόβω να κρατάω και τους δύο (είμαι φαν των ευρυγώνιων γενικά απλώς είμαι τελείως άσχετως στη σύνθεση κατά της χρήση τους). Τον 16mm αποφάσισα να τον πάρω για να πειραματιστώ περισσότερο με αστροφωτογραφία και κλειστούς χώρους ή γενικά εκδηλώσεις που χρειάζεται πιο γρήγορη ταχύτητα κλείστρου μιας και το f4 του ζουμ είναι περιοριστικό. 

Επειδή ακολούθησα την παραπάνω πορεία μάλλον θα πήγαινα πρώτα στον 11-22mm ωστόσο είσαι σίγουρος ότι θες αυτό το εύρος ;  Επίσης για ποια χρήση τον θες ; 

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Δεν έχεις τον 15-45; Για την m50 δε μιλάμε ; 

Έχω τον 18-150mm και κάποιους vintage prime

Ο κιτ εδώ και λίγο καιρό έχει βγει για πώληση μιας και καλύπτω το εστιακό του μήκος με τον μεγαλύτερο.

10 λεπτά πριν, pifilos είπε

Επειδή ακολούθησα την παραπάνω πορεία μάλλον θα πήγαινα πρώτα στον 11-22mm ωστόσο είσαι σίγουρος ότι θες αυτό το εύρος ;  

Ναι, επειδή πρακτικά ένας 11άρης είναι 18άρης στην crop μου. Ο 11-22mm είναι 17,6 - 35,2mm

Απλά το αναλύω ψάχνω λίγο να δω μήπως καλύτερα ο ένας, ο άλλος, ή και κανένας (αν πω να δώσω την μηχανή μαζί με τους φακούς να μετακομίσω σε άλλο σύστημα)

Για την ώρα την δοκιμάζω με διάφορους φακούς μπας και γλυτώσω το ψάξιμο νέας μηχανής.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, highpriest είπε

Απλά το αναλύω ψάχνω λίγο να δω μήπως καλύτερα ο ένας, ο άλλος, ή και κανένας (αν πω να δώσω την μηχανή μαζί με τους φακούς να μετακομίσω σε άλλο σύστημα)

Για την ώρα την δοκιμάζω με διάφορους φακούς μπας και γλυτώσω το ψάξιμο νέας μηχανής.

Άμα τείνεις προς αλλαγή μην αγοράσεις κάποιον μέχρι να σιγουρευτείς. Αλλά πριν αλλάξεις τσέκαρε αν πας σε κάποιο άλλο σύστημα τι επιλογές έχεις σε φακούς αναφορικά και με τα χρήματα. Για πειραματισμό πάντως και σχετικά με το ερώτημα ο 11-22mm θα σου δώσει σίγουρα κάτι διαφορετικό. Τα 16mm τα έχεις δει και από τον κιτ, αν δεν έχεις σκοπό να χρειαστείς το f 1.4 - 2.0 δε θα σου κάνει αίσθηση συν ότι είναι και ψιλογκουμούτσα..

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...