Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, highpriest είπε

θα χτίζω πάνω σε ένα σύστημα με αντάπτορα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι λίγο κουραστικό όταν έχεις 1 αντάπτορα και αρκετούς EF και EF-S φακούς (εκτός και εάν έχεις και αρκετούς αντάπτορες). Αντάπτορας ενωμένος μόνιμα με ένα φακό super long tele, και EF-M native λύσεις για τα υπόλοιπα, δεν είναι πρόβλημα.

• Like 1
  • Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω καθόλου την μοντούρα της Μ σειράς ούτε τι αντάπτορες υπάρχουν διαθέσιμοι.
Μία λύση θα ήταν η παλιά μοντούρα την Canon, FD. Μπορείς να βρεις σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές φακούς ώστε να δοκιμάσεις εάν σε καλύπτει το εστιακό μήκος και μετά να τους πουλήσεις χωρίς να χάσεις κάποιο μεγάλο ποσοστό της αρχικής επένδυσης.
Παράδειγμα φακός της Tokina με μοντούρα FD 100-500mm f5.6 περίπου 100-200€.
Tokina πάλι 60-120mm f2.8 στα 60€
Ο εξαιρετικός Tokina 300mm f2.8 στα 300-450€ και ο f5.6 στα 50€.
Θα έχεις μόνο χειροκίνητη εστίαση, αλλά για δοκιμή και ερασιτεχνική χρήση νομίζω ότι αξίζουν με το παραπάνω.
Θπρότεινα και φακούς της Pentax/Takumar όμως η ζήτηση τους τον τελευταίο καιρό έχει ανεβάσει πολύ τις τιμές, ενώ η μοντούρα FD είναι ακόμα φθηνή.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε

Δεν γνωρίζω καθόλου την μοντούρα της Μ σειράς ούτε τι αντάπτορες υπάρχουν διαθέσιμοι.
Μία λύση θα ήταν η παλιά μοντούρα την Canon, FD. Μπορείς να βρεις σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές φακούς ώστε να δοκιμάσεις εάν σε καλύπτει το εστιακό μήκος και μετά να τους πουλήσεις χωρίς να χάσεις κάποιο μεγάλο ποσοστό της αρχικής επένδυσης.
Tokina πάλι 60-120mm f2.8 στα 60€
Ο εξαιρετικός Tokina 300mm f2.8 στα 300-450€ και ο f5.6 στα 50€.
Θα έχεις μόνο χειροκίνητη εστίαση, αλλά για δοκιμή και ερασιτεχνική χρήση νομίζω ότι αξίζουν με το παραπάνω.
Θπρότεινα και φακούς της Pentax/Takumar όμως η ζήτηση τους τον τελευταίο καιρό έχει ανεβάσει πολύ τις τιμές, ενώ η μοντούρα FD είναι ακόμα φθηνή.

Για τον Tokina 400 f/6.2 τα καλύτερα . Πολύ ελαφρύς παρά τον όγκο του και ιδιαίτερα ευκολοχρηστος παρά το μέγεθος .

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, babisskg είπε

Για τον Tokina 400 f/6.2 τα καλύτερα . Πολύ ελαφρύς παρά τον όγκο του και ιδιαίτερα ευκολοχρηστος παρά το μέγεθος .

Τα είπαμε, αν πάω σε αντάπτορα θα μου τον στείλεις για δοκιμή. ;)

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, TouPia είπε

Απ' όσα έχω αποκομίσει διαβάζοντας άλλους (και όχι από ιδία άποψη), εάν θέλεις μόνο 2 φακούς, ο συνδυασμός ενός all-around 18-150 με έναν γρήγορο prime για το βράδυ (16, 22, 32 ή 56mm) είναι εξαιρετικό ντουέτο.

Μαζί με έναν 11-22 ή 12mm manual ή fisheye για ευρυγώνιο.

18 ώρες πριν, highpriest είπε

Επειδή λοιπόν δεν βρίσκω λύση στο telephoto κομμάτι, φρενάρω και τις υπόλοιπες αγορές στο σύστημα επειδή ίσως είμαι σε λάθος σύστημα μηχανής και φακών και πρέπει να μεταπηδήσω σε άλλο. Δεν ξέρω, θα δούμε...

Για τον ίδιο λόγο ακριβώς έχω παγώσει τις αγορές κι έχω μείνει με τον kit. Η σκέψη εμένα είναι για επιστροφή ξανά στο m4/3, το ibis με βοηθάει πάρα πολύ στις στατικές λήψεις που μου αρέσουν περισσότερο και υπάρχουν οικονομικοί φακοί για όλες τις εστιακές αποστάσεις. Η άλλη σκέψη ήταν μια fujifilm x-s10, αλλά οι φακοί ξεφεύγουν σε τιμή και βάρος.

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, dimitris.v είπε

Μαζί με έναν 11-22 ή 12mm manual ή fisheye για ευρυγώνιο.

E, τότε γίνονται 3 οι φακοί! Μετά θες και έναν >150mm και έναν μάκρο και έναν portrait και δεν συμμαζεύεται... Αρχίζει το GAS (Gear Acquisition Syndrome).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, GQPhDFBI είπε

Ο Tokina ήταν 150-500 f/5.6 και δεν βρίσκεται τόσο φθηνά. Κάπου στα 400€ και παραπάνω. Σπάνιος σε ευρωπαϊκά ebay γενικά, στην ιαπωνία έχουν κομμάτια. Τον tokina 300mm f/2.8 είναι τυχερός όποιος τον βρει στα 600€. Συνήθως ζητάνε αρκετά παραπάνω. Για ευρυγώνιους σε μοντούρα FD, δεν συζητάμε. Οι 20mm συνήθως είναι ακριβότεροι από αντίστοιχους dslr του κουτιού (και ποτέ<300€) . Ευρυγώνιοι ζουμ , όπως ο 20-35 ή 16-35 πολύ πάνω από 500€ (μόνο ο 24-35 μπορεί να βρεθεί 350€ ). Για τις ανεβασμένες αυτές τιμές, μάλλον φταίνε οι  sony a7 . 

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Ο Tokina ήταν 150-500 f/5.6

Πολύ σωστά είναι όντως 150-500.

21 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Τον tokina 300mm f/2.8 είναι τυχερός όποιος τον βρει στα 600€

Για τις τιμές είναι να πετύχεις μία ευκαιρία και να ψάξεις λίγο παραπέρα από το ebay.
CANON FD 300MM 1:2.8 L στα 600€ σε γνωστό ελληνικό site με μεταχειρισμένα.O Tokina εύκολα στα 350€

Δημοσ.

Κυρίες και κύριοι, ο κύβος ερρίφθη.

Θα προχωρήσω με αντάπτορα για να έχω μια καλύτερη ποικιλία στις επιλογές μου. 

Οπότε τώρα θέλω την άποψη σας για τον 

https://www.skroutz.gr/s/4041981/Canon-EF-S-55-250mm-f-4-5-6-IS-STM-Canon-EF-S-Black.html#reviews

τον θεωρείται σαν καλή επιλογή ή να πάω σε κάποιον 70-200 ή 70-300 στα συστήμαta EF και EF-S

Αργότερα θα πλαισιωθεί και απο άλλους φακούς σε διαφορετικά μήκη και διαφράγματα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, highpriest είπε

τον θεωρείται σαν καλή επιλογή ή να πάω σε κάποιον 70-200 ή 70-300 στα συστήμαta EF και EF-S

Αφού ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω δουλέψει κανέναν, θα σου γράψω τις σκέψεις μου:

Ο EF-S 55-250 θεωρείται πολύ καλός και πολύ sharp. Πιο VMF δεν γίνεται, ακόμα και εάν έχει ακριβύνει τα τελευταία χρόνια. Θα συμπλήρωνα πως δεν μπορείς μετά να τον μεταφέρεις σε ένα full-frame σύστημα, αλλά, η ζωή είναι πολύ μικρή για να πονοκεφαλιάζουμε πολύ με αυτά.

Για τον 70-300 πρέπει να διαβάσεις λίγο παραπάνω και να βρεις δείγματα. Λογικά θα είναι χειρότερος και ακριβότερος από τον 55-250, οπότε πρέπει να ζυγίσεις εάν αξίζουν αυτά τα +50Χ1.6=80mm.

Εάν έχεις παραπάνω λεφτά και αντέχεις το μάκρος και το βάρος, μπορείς να πάρεις τον EF 70-200L IS f/4 (θέτω εκτός κουβέντας τον 70-200 IS f/2.8, λόγω κόστους και βάρους). Άλλη κλάση (L).

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, highpriest είπε

Κυρίες και κύριοι, ο κύβος ερρίφθη.

Θα προχωρήσω με αντάπτορα για να έχω μια καλύτερη ποικιλία στις επιλογές μου. 

Οπότε τώρα θέλω την άποψη σας για τον 

https://www.skroutz.gr/s/4041981/Canon-EF-S-55-250mm-f-4-5-6-IS-STM-Canon-EF-S-Black.html#reviews

Αργότερα θα πλαισιωθεί και απο άλλους φακούς σε διαφορετικά μήκη και διαφράγματα.

Θα δικαιολογήσω τις ανησυχίες μέχρις ενός σημείου . Η λογική λέει πως κάποιος γνώστης δεν θα είχε τόσες ανησυχίες . Σαν παράδειγμα θα αναφέρω πως πολλοί στο ξεκίνημα με ένα σύστημα , θα έπαιρναν ανεπιφύλακτα έναν 50αρη η το αντίστοιχο του που θα κατέληγε σε 50αρη . Θα ήθελαν ξεκάθαρα να έχουν την γωνία θέασης ενός τέτοιου φακού χωρίς περαιτέρω απορίες . 

Από εκεί και πέρα , ένας ας πούμε μη γνώστης , θα φρόντιζε να ασχοληθεί με το σύστημα αυτό καθεαυτό και την γενικότερη απόδοση του , φυσικά βγάζοντας φωτογραφίες , αντί να ταλαιπωρείται με ερωτηματικά και αναζητήσεις . 

Προηγείται η εξοικείωση με το σύστημα , αν με ικανοποιεί δλδ προσωπικά η ρύθμιση του WB σε αυτόματο , ηλιοφάνεια η μήπως θα μου άρεσε περισσότερο σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας εγώ να προτιμήσω την απόδοση σε cloudy η σκιάς . Θα προτιμούσα να ψαχτώ αν με ικανοποιεί η εξισορρόπηση έκθεσης στην μέση η μήπως θα έπρεπε να δουλεύω με ένα στοπ πιο κάτω . Θα προτιμούσα να δώ αν πρέπει να κατέβω λίγο σε sharpness στην περίπτωση που ανακαλύψω ότι υπάρχει θόρυβος . 

Αυτά και άλλα πολλά , σαν βήματα που προηγούνται της αναζήτησης φακών κλπ .

Πόσο εύκολο είναι να δουλεύω κρατώντας την μηχανή με ένα χέρι , αν με ικανοποιεί η διάρκεια μπαταρίας .......... 

Φυσικά δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να συμπληρώσω ένα τέτοιο σύστημα με τους γνωστούς κιτ , έναν 55 - 200 ας πούμε και έναν prime 50αρη , σαν πρώτα βήματα , αφού γνωρίζω ότι είναι σχεδιασμένοι εξαρχής για το σύστημα και δύσκολα θα με απογοητευσουν εστιακά μιλώντας , εξαιρώ τις αστοχίες υλικού που υπάρχουν έτσι κι' αλλιώς σε πολλά πράγματα .

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, babisskg είπε

Θα δικαιολογήσω τις ανησυχίες μέχρις ενός σημείου . Η λογική λέει πως κάποιος γνώστης δεν θα είχε τόσες ανησυχίες . Σαν παράδειγμα θα αναφέρω πως πολλοί στο ξεκίνημα με ένα σύστημα , θα έπαιρναν ανεπιφύλακτα έναν 50αρη η το αντίστοιχο του που θα κατέληγε σε 50αρη . Θα ήθελαν ξεκάθαρα να έχουν την γωνία θέασης ενός τέτοιου φακού χωρίς περαιτέρω απορίες . 

Από εκεί και πέρα , ένας ας πούμε μη γνώστης , θα φρόντιζε να ασχοληθεί με το σύστημα αυτό καθεαυτό και την γενικότερη απόδοση του , φυσικά βγάζοντας φωτογραφίες , αντί να ταλαιπωρείται με ερωτηματικά και αναζητήσεις . 

Προηγείται η εξοικείωση με το σύστημα , αν με ικανοποιεί δλδ προσωπικά η ρύθμιση του WB σε αυτόματο , ηλιοφάνεια η μήπως θα μου άρεσε περισσότερο σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας εγώ να προτιμήσω την απόδοση σε cloudy η σκιάς . Θα προτιμούσα να ψαχτώ αν με ικανοποιεί η εξισορρόπηση έκθεσης στην μέση η μήπως θα έπρεπε να δουλεύω με ένα στοπ πιο κάτω . Θα προτιμούσα να δώ αν πρέπει να κατέβω λίγο σε sharpness στην περίπτωση που ανακαλύψω ότι υπάρχει θόρυβος . 

Αυτά και άλλα πολλά , σαν βήματα που προηγούνται της αναζήτησης φακών κλπ .

Πόσο εύκολο είναι να δουλεύω κρατώντας την μηχανή με ένα χέρι , αν με ικανοποιεί η διάρκεια μπαταρίας .......... 

Φυσικά δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να συμπληρώσω ένα τέτοιο σύστημα με τους γνωστούς κιτ , έναν 55 - 200 ας πούμε και έναν prime 50αρη , σαν πρώτα βήματα , αφού γνωρίζω ότι είναι σχεδιασμένοι εξαρχής για το σύστημα και δύσκολα θα με απογοητευσουν εστιακά μιλώντας , εξαιρώ τις αστοχίες υλικού που υπάρχουν έτσι κι' αλλιώς σε πολλά πράγματα .

Το νήμα λέει ξεκάθαρα για φακούς για την Μ50, οπότε και τέτοια είναι τα ερωτήματα που τίθενται. Κουραστικά, διεξοδικά ή μη, είναι πάνω στο θέμα του νήματος και μπορεί να απαντήσει όποιος νιώθει πως θέλει να απαντήσει. Τα υπόλοιπα αφορούν άλλα νήματα.

Το θέμα των φακών ή των τριπόδων ή γενικότερα άλλων περιφερειακών, απέχει πολύ απο τα θέματα σχετικά με το white balance, το καδράρισμα , ή την προτίμηση σε έκθεση.  Και απέχει επειδή τα δεύτερα δεν χρειάζεται να ενοχλήσεις κανέναν τις περισσότερες φορές για να τα μάθεις. Αφορούν ή προτιμήσεις στον τρόπο τραβήγματος της φωτογραφίας ή εκμάθηση κάποιων τεχνικών ή συστημάτων της μηχανής. Πράγματα που μαθαίνονται πάνω στην διαδικασία φωτογράφησης ή με διάβασμα για το πως γίνονται κάποια πράγματα και κατόπιν πρακτική πάνω σε αυτά. Δεν χρειάζονται ούτε η εμπλοκή, ούτε οι απαντήσεις τρίτων.

Το οτι δεν τα ρωτάω δεν σημαίνει πως δεν με ενδιαφέρουν. Σημαίνει πως έχω τρόπο και πηγές να τα μάθω μόνος μου και μετά να τα δοκιμάσω, χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσω κάποιον.

Δυστυχώς στο θέμα των φακών ή άλλων περιφερειακών πρέπει ή να ρωτήσεις ή να πληρώσεις αγοράζοντας για να μάθεις αν κάτι σου κάνει. Προφανώς μάλλον σας κούρασα, οπότε θα συνεχίσω την αναζήτηση γνώσης με άλλον τρόπο.

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, TouPia είπε

αλλά, η ζωή είναι πολύ μικρή για να πονοκεφαλιάζουμε πολύ με αυτά.

Τιτανομέγιστη ατάκα. Τα σέβη μου. 

Respect 🙏🙏🙏

Οσο για τους τελε..εναν 70-200 F4 πολυ ζαχαρωνα εναν ως μεταχειρισμένο να αντικατασταθεί ο tamron 70-300..

Δεν τον πρόλαβα. 

+1 για 70-200 F4..

Για εκεινους που δεν χρειάζονται το 2.8 ειναι πραγματικα οτι πρέπει.

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, highpriest είπε

Προφανώς μάλλον σας κούρασα, οπότε θα συνεχίσω την αναζήτηση γνώσης με άλλον τρόπο.

Μωρέ, καλά τα γράφει ο babisskg. Απλά, εμείς οι νεότεροι είμαστε της σχολής "mirrorless uber alles και, δε βαριέσαι, θα το διορθώσω στο raw".

4 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε

+1 για 70-200 F4..

Σε ολοκληρώνει σαν Canon-άκια. Αλλά, είναι τόσο μεγάλος, που θα τον χρησιμοποιώ για σκαμνάκι για να φωτογραφίζω με τον EF-M 55-200. Για τον f/2.8 δεν το συζητώ: καθαρά επαγγελματικός.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...