Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραία, την πήραμε , την έχουμε στα χέρια μας και τραβάμε τις πρώτες μας φώτο. Όμως όταν υπάρχει έστω και μια μικρή εμπειρία, οι περιορισμοί του κιτ φακού φαίνονται γρήγορα. Κυρίως στις νυχτερινές που δοκίμασα, επειδή ακόμα δεν βγήκα εκτός πόλης για landscaping.

Οπότε ρωτάω περί εξοπλισμού 1-2 ακόμη φακών για να καλύψω όλες τις περιπτώσεις.

Γνωρίζω πως οι δικοί της φακοί είναι και περιορισμένοι σε πλήθος και ακριβοί. Από την άλλη γνωρίζω πως με έναν αντάπτορα μπορεί να πάρει σχεδόν ότι φακό κυκλοφορεί απο canon και αν μάλιστα δεν είναι απλός αντάπτορας και είναι κάποιου είδους booster, μπορεί να "κλέψει" και να ανοίξει σχεδόν σε επίπεδα full frame (με τα όποια distortions).

Ας απαντήσουν οι ειδικοί προς ποια λύση να κινηθώ, τι φακούς να προτιμήσω, αν είναι καλύτερα με κάποιον αντάπτορα να κυνηγήσω μεταχειρισμένους φακούς dslr ή να πάρω τους δικούς της και τέλος ποια ακριβώς μοντέλα προτείνετε με τους κωδικούς τους, για να μην χάσω και την μπάλα ψάχνοντας πχ γενικά "τον 50άρη της canon"

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λένε καλά λόγια για τον 22mm f2. Ρίξε μια μάτια. 

https://www.skroutz.gr/s/3972886/Canon-EF-M-22mm-f-2-STM-Canon-EF-M.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

Cidade Ouro Preto, MG

Μη βιαστείς όμως να απορρίψεις τον κιτ 15-45 γενικά σαν φακό, κάνει καλά τη δουλεια του για το κόστος του:

Norwegian nature

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, highpriest είπε

Κυρίως στις νυχτερινές που δοκίμασα, επειδή ακόμα δεν βγήκα εκτός πόλης για landscaping.

Τί νυχτερινές τράβηξες;; Και με ποιόν τρόπο/ρυθμίσεις;;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι EF-M φακοί δεν είναι ακριβοί, αλλά σχετικά φθηνοί.

Είναι εξαιρετική η πρόταση να δουλέψεις με τον kit φακό όσο περισσότερο γίνεται και να μην σε πιάσει το Gear Acquisition Syndrome. Εξάλλου, έχεις να επενδύσεις και σε άλλα πράγματα, όπως τσάντες, τρίποδα, φίλτρα κ.λπ. Στην πορεία —ας πούμε σε 6 μήνες από τώρα— θα αντιληφθείς ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον άλλους 2 φακούς.

Ο ένας θα είναι φακός για τις νυχτερινές λήψεις. Προτείνω

1α) τον 32mm που είναι ο καλύτερος φακός του συστήματος. Θα σε βολέψει και για πορτραίτα.

1β) Αντιπροτείνω τον 22mm εάν σε ενδιαφέρουν επιπλέον το ελάχιστο δυνατόν μέγεθος, η αστροφωτογραφία και το μικρό budget.

Ο άλλος φακός θα είναι ένας μεγάλος τηλεφακός. Προτείνω

2α) EF-M 55-200mm εάν σε ενδιαφέρει το μικρό μέγεθος ή

2β) EF-S 55-250mm εάν σε ενδιαφέρει καλύτερη ποιότητα και όχι η φορητότητα.

2γ) EF 70-200mm στις διάφορες εκδόσεις, εάν σε ενδιαφέρει η τέλεια ποιότητα. Εδώ, βέβαια, το κόστος και το μέγεθος ανεβαίνουν πολύ και δυσανάλογα.

Οι φακοί 2β και 2γ χρειάζονται τον EF->EF-M adaptor.

Με αυτά που σου πρότεινα, πιστεύω πως είσαι λίγο-πολύ καλυμμένος για ένα μεγάλο ποσοστό αναγκών. Μετά θα δεις εάν χρειάζεσαι κάτι υπερευρυγώνιο (π.χ. τον εξαιρετικό 11-22mm) ή έναν πιο κλασσικό φακό πορτραίτου (π.χ. τον επίσης εξαιρετικό Sigma 56mm).

Επεξ/σία από TouPia
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, TouPia είπε

1α) τον 32mm που είναι ο καλύτερος φακός του συστήματος. Θα σε βολέψει και για πορτραίτα.

Δυνατός, δεν τον ήξερα.

https://www.flickr.com/groups/3971076@N21/pool/

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, highpriest είπε

Ωραία, την πήραμε , την έχουμε στα χέρια μας και τραβάμε τις πρώτες μας φώτο. Όμως όταν υπάρχει έστω και μια μικρή εμπειρία, οι περιορισμοί του κιτ φακού φαίνονται γρήγορα. Κυρίως στις νυχτερινές που δοκίμασα, επειδή ακόμα δεν βγήκα εκτός πόλης για landscaping.

Οπότε ρωτάω περί εξοπλισμού 1-2 ακόμη φακών για να καλύψω όλες τις περιπτώσεις.

Γνωρίζω πως οι δικοί της φακοί είναι και περιορισμένοι σε πλήθος και ακριβοί. Από την άλλη γνωρίζω πως με έναν αντάπτορα μπορεί να πάρει σχεδόν ότι φακό κυκλοφορεί απο canon και αν μάλιστα δεν είναι απλός αντάπτορας και είναι κάποιου είδους booster, μπορεί να "κλέψει" και να ανοίξει σχεδόν σε επίπεδα full frame (με τα όποια distortions).

Ας απαντήσουν οι ειδικοί προς ποια λύση να κινηθώ, τι φακούς να προτιμήσω, αν είναι καλύτερα με κάποιον αντάπτορα να κυνηγήσω μεταχειρισμένους φακούς dslr ή να πάρω τους δικούς της και τέλος ποια ακριβώς μοντέλα προτείνετε με τους κωδικούς τους, για να μην χάσω και την μπάλα ψάχνοντας πχ γενικά "τον 50άρη της canon"

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αφού είπαμε τα καλορίζικα , ο κιτ φακός δεν αφήνεται ποτέ αρχικά για πολλούς λόγους .

Πριν φτάσει κανείς στην λύση του αντάπτορα , εξετάζουμε την γκάμα του M mount , η οποία είναι μάλλον ικανοποιητική και σε καλές τιμές , ενώ διατηρεί το πλεονέκτημα του εξαρχής σχεδιασμού για το σύστημα , όπου λογικά πρέπει να περιμένουμε τα καλύτερα αποτελέσματα , εξαιρώντας το κομμάτι της τεχνικής αξιοπιστίας .

Στο ζήτημα του αντάπτορα για χρήση με φακούς ef / ef - s , είναι γνωστό πως η τιμή του σαν καινούργιου δεν είναι πολύ μεγάλη , όμως θα εξεταζα αρκετά αν ο συνδυασμός αποδίδει τα αναμενόμενα .

Ένας επιπλέον λόγος , θα ήταν κατά πόσο είμαι πρόθυμος να εμπλακώ και με φακούς ef / ef - s , κάτι που αργότερα θα με δεσμεύσει περισσότερο στο σύστημα της Canon .

Πάντως , η προηγούμενη εμπειρία μου με το M mount , μου άφησε άριστες εντυπώσεις και σε επίπεδο παρελκομένων , μάλιστα το focus peaking της σειράς ήταν εξαιρετικό σε χρήση με manual φακούς . 

Η M50 , ήταν στην σκέψη μου και για το viewfinder φυσικά , για το πολύ καλό focus peaking , την διάρκεια μπαταρίας ( μόνο για φωτογραφίες ) , την πολύ μεγάλη γκάμα παρελκομένων κλπ κλπ 

Καλή επιτυχία .

• Like 2
Δημοσ.

Σωστά όλα όσα αναφέρει παραπάνω ο φίλτατος babisskg. Προσωπικά έχω αγοράσει τον adaptor EF->EF-M, αλλά ψιλοσκονίζεται.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TouPia είπε

Σωστά όλα όσα αναφέρει παραπάνω ο φίλτατος babisskg. Προσωπικά έχω αγοράσει τον adaptor EF->EF-M, αλλά ψιλοσκονίζεται.

Ναι , είναι ξεκάθαρη η ευκολία μιάς mirrorles να μπορεί να αξιοποιήσει διάφορους φακούς , όμως μετά από χρήση και τέτοιων , επανέρχομαι ρωτώντας εμένα πρωτίστως αν είναι αυτό που χρειάζομαι τελικά . 

Δεν βλέπω πλέον για μένα τέτοια σκοπιμότητα και αφήνω φυσικά απ' έξω το συμπαγές της υπόθεσης , το οποίο υφίσταται αλλά και την πιο προηγμένη τεχνολογία σε κάποια ζητήματα .

Ότι λειτουργεί καλύτερα για τον καθένα , είναι αυτό που καταλήγω πάντα .

• Like 2
Δημοσ.

Εάν τώρα ξεκινάει το φωτογραφικό ταξίδι, δηλαδή δεν έχει φακούς καβάτζα, λίγοι είναι οι φακοί που δικαιολογούν την αγορά ενός adaptor.

Ίσως ένας Sigma 18-35 και ένας Canon EF 70-200 IS f/4 ή f/2.8. Αλλά πλέον τα μεγέθη γίνονται δυσβάσταχτα!

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TouPia είπε

Εάν τώρα ξεκινάει το φωτογραφικό ταξίδι, δηλαδή δεν έχει φακούς καβάτζα, λίγοι είναι οι φακοί που δικαιολογούν την αγορά ενός adaptor.

Ίσως ένας Sigma 18-35 και ένας Canon EF 70-200 IS f/4 ή f/2.8. Αλλά πλέον τα μεγέθη γίνονται δυσβάσταχτα!

Θα πρότεινα να προχωρήσει με πιο αργά βήματα σε ότι αφορά τους φακούς , όχι τόσο για τις μάρκες , όσο για τα εστιακά μήκη , μέχρι να δεί τι του " πάει " περισσότερο φωτογραφικά . 

Δικαιολογώ το GAS , άλλωστε είναι παγκόσμιο φαινόμενο , νομίζω πως ένα αρχικό σετ του κιτ φακού , μαζί με τον επόμενο ζουμ τηλεφακό , συν έναν prime της ίδιας σειράς , είναι παραπάνω από αρκετό . 

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, babisskg είπε

νομίζω πως ένα αρχικό σετ του κιτ φακού , μαζί με τον επόμενο ζουμ τηλεφακό , συν έναν prime της ίδιας σειράς , είναι παραπάνω από αρκετό . 

My point exactly.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Τί νυχτερινές τράβηξες;; Και με ποιόν τρόπο/ρυθμίσεις;;

Αυτο ακριβώς που ειπε ο φιλος απο πανω. Κοίτα να μαθεις να δουλεύεις με τον φακο του κιτ, και εναν φακο f/1.8 να παρεις δεν θα κανει διαφορα αν οι ρυθμίσεις ειναι στην τυχη

• Like 2
Δημοσ.

Να σημειώσω σε αυτό το σημείο πως σε καμία περίπτωση δεν αφήνω στην άκρη τον κιτ φακό για να πάρω με το καλημέρα κάποιον άλλο.

Η ερώτηση μου έχει να κάνει κυρίως με τον περιορισμό του εύρους επιλογών απο όσους γνωρίζουν τα συστήματα, ώστε όταν φτάσει η στιγμή αγοράς να μην αναλωθώ στο ψάξιμο μεταξύ 300 φακών που υπάρχουν στην αγορά απο διάφορες μάρκες , αλλά μεταξύ 5-10 φακών. Σκέφτομαι πάντα 2-3 βήματα μπροστά για να έχω την άνεση χρόνου, αλλά και την αντίληψη σε κάποια ευκαιρία. Μπορεί πχ σε 1 μήνα να σκάσει κάποιος φακός σαν μεταχειρισμένος μπροστά  μου ευκαιρία και να μην γνωρίζω πως αυτός θα με καλύψει σε αυτά που θέλω και να τον προσπεράσω.

• Like 2
Δημοσ.

Κάτοχος της ίδιας μηχανής. 

Την πρώτη βδομάδα πούλησα τον Κιτ φακό χωρίς να τον δοκιμάσω. Συμφωνώ ότι είναι τίμιος φακός, αλλά έπρεπε να μαζέψω χρήματα για τον 16αρι sigma.

Ενα χρόνο μετά έχω τους εξής φακούς:

Sigma 16mm f1.4, για βίντεο κυρίως και είναι πραγματικά απίστευτος φακός.

Sigma 30mm f1.4, για all around φακό, αλλά δε με βολεύει στα βίντεο που κάνω, παρόλα αυτά καταπληκτικός φακός.

Canon 85mm f 1.8, τον οποίον κουμπώνω είτε με τον απλό ανταπτορα viltrox, είτε με τον speedbooster και είναι σαν να έχω δύο διαφορετικούς φακούς. Αυτόν χρησιμοποιώ πλέον μόνιμα για φωτογραφίες.

• Like 3
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, vagosofron είπε

Canon 85mm f 1.8, τον οποίον κουμπώνω είτε με τον απλό ανταπτορα viltrox, είτε με τον speedbooster και είναι σαν να έχω δύο διαφορετικούς φακούς. Αυτόν χρησιμοποιώ πλέον μόνιμα για φωτογραφίες.

Διαβάζω τα καλύτερα για τον 85mm, αλλά... Δεν σε περιορίζει η απόσταση των 85Χ1.6=136mm; Εγώ καλά-καλά δυσκολεύομαι με τον 50Χ1.6=80mm.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...