stafftw Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα, Θέλω να κάνω μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί και δε βρίσκω την απάντηση σε ένα μου ερώτημα. Αγόρασα το soundbar της Sony ,HT-X8500 (τη βρήκα 299€ στον Κωτσόβολο και είχα κάτι δωροκάρτες και βγήκε πάμφθηνη, δεν ήταν η 1η έπιλογη αλλά οκ). Έχω το setup, Samsung q80t 65'' και τις κονσόλες PS5 ,Series X(το PS5 ανοίγει σπάνια βέβαια άρα δε με απασχολεί τόσο) και SWITCH αλλά αυτό δεν έχει τόση τεχνολογία ακόμη. Το θέμα μου είναι ότι διαβάζω δεξία και αριστερά και δεν μπορώ να τακαλήξω, για να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα overall,τι σύνδεση να κάνω; Βλέπω Cosmote TV και Netflix, Amazon Prime από την TV κατευθείαν και gaming στις κονσόλες. Αυτό που μου φαίνεται το πιο λογικό είναι να συνδέσω την ηχόμπαρα, κατευθείαν στην TV μέσω HDMI-eARC (που είναι η θύρα 3 από ότι βλέπω)και όλα τα υπόλοιπα να τα αφήσω ώς έχουν. Με αυτό τον τρόπο θα έχω atmos και όλα τα πλεονήκτματα από όλες τις συσκευές; (Κυρίως το SERIES-X με ενδιαφέρει). Αφού υποστηρίζει όπως λέει η TV atmos; Απλά πολλοί λένε να συνδέσω το Series-x (και να το εναλλάσω με PS5 όπως κάνω στην 2.1 HDMI)στην soundbar και μετά στην tv, απλά από ότι μου φαίνεται θα χάσω τα 4k 120hz, vrr κτλ με αυτό το passthrough? Τόση διαφορά θα μου κάνει στον ήχο;Έχω καταμπερδευτεί. Τι προτείνετε;
kallair Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, stafftw είπε Καλησπέρα, Θέλω να κάνω μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί και δε βρίσκω την απάντηση σε ένα μου ερώτημα. Αγόρασα το soundbar της Sony ,HT-X8500 (τη βρήκα 299€ στον Κωτσόβολο και είχα κάτι δωροκάρτες και βγήκε πάμφθηνη, δεν ήταν η 1η έπιλογη αλλά οκ). Έχω το setup, Samsung q80t 65'' και τις κονσόλες PS5 ,Series X(το PS5 ανοίγει σπάνια βέβαια άρα δε με απασχολεί τόσο) και SWITCH αλλά αυτό δεν έχει τόση τεχνολογία ακόμη. Το θέμα μου είναι ότι διαβάζω δεξία και αριστερά και δεν μπορώ να τακαλήξω, για να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα overall,τι σύνδεση να κάνω; Βλέπω Cosmote TV και Netflix, Amazon Prime από την TV κατευθείαν και gaming στις κονσόλες. Αυτό που μου φαίνεται το πιο λογικό είναι να συνδέσω την ηχόμπαρα, κατευθείαν στην TV μέσω HDMI-eARC (που είναι η θύρα 3 από ότι βλέπω)και όλα τα υπόλοιπα να τα αφήσω ώς έχουν. Με αυτό τον τρόπο θα έχω atmos και όλα τα πλεονήκτματα από όλες τις συσκευές; (Κυρίως το SERIES-X με ενδιαφέρει). Αφού υποστηρίζει όπως λέει η TV atmos; Απλά πολλοί λένε να συνδέσω το Series-x (και να το εναλλάσω με PS5 όπως κάνω στην 2.1 HDMI)στην soundbar και μετά στην tv, απλά από ότι μου φαίνεται θα χάσω τα 4k 120hz, vrr κτλ με αυτό το passthrough? Τόση διαφορά θα μου κάνει στον ήχο;Έχω καταμπερδευτεί. Τι προτείνετε; Με τον 1ο τροπο να το κανεις. δεν εχεις κανενα οφελος να την συνδεσεις την κονσολα πανω στην ηχομπαρα. απλα προσεξε τί ρυθμιση θελει η τηλεοραση και οι κονσολες στο passthrough για να βγαλει σωστό ηχο. που λογικα δεν θα εχεις θεμα. 1
stafftw Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, kallair είπε Με τον 1ο τροπο να το κανεις. δεν εχεις κανενα οφελος να την συνδεσεις την κονσολα πανω στην ηχομπαρα. απλα προσεξε τί ρυθμιση θελει η τηλεοραση και οι κονσολες στο passthrough για να βγαλει σωστό ηχο. που λογικα δεν θα εχεις θεμα. Ευχαριστώ,ετσι το δοκιμάζω,απορώ πως γινεται ολόκληρο internet να μην έχει δοκιμάσει ένα setup να ξερω! Θα παιξω με τις ρυθμίσεις λοιπόν! Δε χάνει δηλαδη τιποτα στη σύνδεση πάνω στην TV? Θα τα βλέπουν ολα σαν να έχω πχ atmos?
kallair Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Στην δικη μου (lg) στις ρυθμισεις ηχου, οταν επιλεγω arc εχει να ρυθμισω το passthrough απο καθε hdmi και τι bitstream να εχει. Aν το ψαξεις λιγο, θα βρεις ευκολα τι πρεπει να αφησεις. αν κ λογικα στις εργοστασιακες ρυθμισεις θα εισαι κομπλε. επισης πρεπει μεσα απο την κονσολα να ενεργοποιησεις το passthrough. 7 λεπτά πριν, stafftw είπε Ευχαριστώ,ετσι το δοκιμάζω,απορώ πως γινεται ολόκληρο internet να μην έχει δοκιμάσει ένα setup να ξερω! Θα παιξω με τις ρυθμίσεις λοιπόν! Δε χάνει δηλαδη τιποτα στη σύνδεση πάνω στην TV? Θα τα βλέπουν ολα σαν να έχω πχ atmos? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα